Utor za sim na laptopu

poruka: 3
|
čitano: 8.914
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Utor za sim na laptopu

Pozdrav

Nabavio sam laptop Lenovo T400, i na istom postoji utor za sim karticu

Zanima me da li taj utor mogu koristiti za povezivanje na internet, jer imam sim karticu sa mobilnim internetom

Ako neko zna, pa da mi objasni

LP

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Utor za sim na laptopu

Mozes, ali vjerojatno trebas kupiti 3g modul koji se stavlja u racunalo vidim da se cijena krece od nekih 24$ na dalje.

Mozes provjeriti u Device Manager pod network adapters ima li kakav WWAN adapter. Isto tako mozes skinuti tipkovnicu i pogledati imas li kakvu karticu ovdje.

13 godina
neaktivan
Re: Utor za sim na laptopu

Ukoliko navedeni model  Lenovo T400 ima implementiran WWAN 3G modul tada podatkovnu SIM karticu umetni u predviđeni utor koji se nalazi u području ispod (iza) baterije (slika 1). Drugi korak u Windowsima uključiti modul-module (WLAN, WWAN, Bluetooth) kombinacijom tipki Fn+F5 (slika 2), nakon tog koraka (ukoliko je driver (slika 3) WWAN modula instaliran) 3G modul je aktiviran što bi trebao prikazati svjetleći indikator (slika 1). Konfiguracija 3G konekcije vrši se u "ThinkVantage Access Connections" softveru (slika 4) koji je potrebno nadograditi na zadnju verziju. Kao zadnji korak potrebno je načiniti i konfigurirati profil za konekciju (slika 5). Ukoliko laptop ima predinstaliran OS navedeni alati su predinstalirani ostaje konfigurirati konekciju, ako neki od parametara za unos nedostaju kontaktiraj svog davatelja usluge. 

Slika 1 Slika 1
Slika 2 Slika 2
Slika 3 Slika 3
Slika 4 Slika 4
Slika 5 Slika 5
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.5.2013 4:55 (Hardwhelper!!!).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice