Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.393
|
čitano: 14.029.293
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav,

Naručio sa amazon.de Vivobook 14x Pro za 850e (cca. 6350kn) sa shippingom. Link: https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B09R83JQ7M?ref=ppx_pt2_mob_b_prod_image . Ono što je zanimljivo nakon par dana pregledavanja ovog laptopa na amazonu da su ga već drugi put digli sa 800 na 1400e, ali zadnji put se vratio na originalnu cijenu unutar 24h tako da pretpostavljam da je to najbolja cijena što se može pronaći na netu? Možda me netko od iskusnijih forumaša ispravi.. cijena mi se čini i predobra, pa ako netko zna razlog zašto i ima kakvo upozorenje vezano za tu kupnju - bio bih zahvalan. Također ako ima koji korisnik laptopa s dojmovima, bio bih zahvalan da podijelite (na internetu/youtubeu sve pogledao :) ).

0 0 hvala 0
5 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
flk12 kaže...

Pozdrav,

Naručio sa amazon.de Vivobook 14x Pro za 850e (cca. 6350kn) sa shippingom. Link: https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B09R83JQ7M?ref=ppx_pt2_mob_b_prod_image . Ono što je zanimljivo nakon par dana pregledavanja ovog laptopa na amazonu da su ga već drugi put digli sa 800 na 1400e, ali zadnji put se vratio na originalnu cijenu unutar 24h tako da pretpostavljam da je to najbolja cijena što se može pronaći na netu? Možda me netko od iskusnijih forumaša ispravi.. cijena mi se čini i predobra, pa ako netko zna razlog zašto i ima kakvo upozorenje vezano za tu kupnju - bio bih zahvalan. Također ako ima koji korisnik laptopa s dojmovima, bio bih zahvalan da podijelite (na internetu/youtubeu sve pogledao :) ).

O cijeni: samo znam da treba vrebati tj. stalno posjećivati omiljene web trgovine i pratiti cijene. Ako imaš sreće, nešto će se naći po povoljnoj / sniženoj cijeni.

15 godina
flk12 kaže...

Pozdrav,

Meni se čini predobra kupnja,taj model dolazi sa integriranom grafikom.Nekolicina ljudi se požalila na touchpad,kažu osrednja kvaliteta,teško klikanje ili što je slučaj kod mog Vivobooka 16X pro kuckanje touchpada (rattling touchpad) prilikom dodira.Moj je bio u servisu na zamjeni,

vratili ga sa novim touchpadom,i dalje ispod razine obzirom za laptop takvog ranga(odaziv je odličan)ali to kuckanje zasmeta.

Zaslon na tim modelima je jednostavno fantazija.Top of the line.

4 godine

treba mi prijenosnik koji zadovoljava sljedece uvjete:

17.3" fhd ips, 16gb ram, 500gb ssd, proc snage minimalno stolnog i5 2500k i ono kljucno - da moze preko hdmi ili dvija davati 4k@60hz

(vecina koje pronalazim ima hdmi 1.4b koji 4k moze samo 30hz)

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

@paprika - hvala na komentaru, slažem se, neko vrijeme sam u potrazi i baš me zanima kako će ovo ispasti.

@ghibli - iskreno ne znam što očekivati, piše u opisu da je intelova integrirana grafika?! Isto tako ne vidim nigdje na internetu taj 14x pro model bez grafičke, pa me interesira što ću na kraju dobiti. Uvijek imam opciju povrata prvih 30 dana.. ali glavna namjena je za posao tako da bi mi grafička za povremeni gaming bila samo plus, doduše veliki plus. :) Hvala na komentaru vezano za touchpad, primjetio sam to i u nekim reviewima online, nadam se da će sve štimat na mom primjerku. Javim se povratno sa dojmovima kad dobijem laptop, jedva čekam vidjet taj zaslon. 

15 godina
flk12 kaže...

@paprika - hvala na komentaru, slažem se, neko vrijeme sam u potrazi i baš me zanima kako će ovo ispasti.

@ghibli - iskreno ne znam što očekivati, piše u opisu da je intelova integrirana grafika?! Isto tako ne vidim nigdje na internetu taj 14x pro model bez grafičke, pa me interesira što ću na kraju dobiti. Uvijek imam opciju povrata prvih 30 dana.. ali glavna namjena je za posao tako da bi mi grafička za povremeni gaming bila samo plus, doduše veliki plus. :) Hvala na komentaru vezano za touchpad, primjetio sam to i u nekim reviewima online, nadam se da će sve štimat na mom primjerku. Javim se povratno sa dojmovima kad dobijem laptop, jedva čekam vidjet taj zaslon. 

Ma to je greška,Ryzen 5800H ima Radeon RX Vega 8 grafiku i ako ne igraš novije igrice sasvim je dovoljna,na svojem primjerku imam Nvidia 3050 RTX ali koristim većinom integriranu,usput baterija potraje nešto duže.

Mislim da model sa Nvidiom 3050 ipak košta malo više.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2023 17:14 (ghibli7).
16 godina

Ima li sto bolje za ovako neku cifru 12 500 sad je popust 20%?

Lenovo legion 5 pro 5800 amd i rtx 3070 , ne mogu zaljepit link sa mall hr.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Zanima me za ŽENU laptop bitno je njoj da moze surfati , gledati filmove i da se ne zagrijava.

Neka cifra je koju bi dala je 500 eura cccc....

Jeli ovo valja ?

https://www.sancta-domenica.hr/laptop-hp-255-g8-4k810ea-15-r5-8-512-w11.html

0 0 hvala 0
11 godina
Rondo9 kaže...

Zanima me za ŽENU laptop bitno je njoj da moze surfati , gledati filmove i da se ne zagrijava.

Neka cifra je koju bi dala je 500 eura cccc....

Jeli ovo valja ?

https://www.sancta-domenica.hr/laptop-hp-255-g8-4k810ea-15-r5-8-512-w11.html

onda radije ovo

Lenovo IdeaPad 3 15ALC6, 82KU011JSC, 15,6 FHD IPS 300nits, AMD Ryzen 3 5300U, 8GB RAM, 512GB PCIe NVMe SSD, AMD Radeon Graphics, Free DOS, laptop | Laptopi | Laptopi i oprema | Računala | eKupi.hr - Vaša Internet trgovina

za te namjene i 5300u je više nego dovoljan, a mislim da lenovo ima i bolji ekran

da ne pričamo o razlici u cijeni

4 godine

....

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2023 12:07 (Petar hw).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hvala na prijedlogu i zanima me jeli velika razlika izmedju i3 i i5 procesora ? 

Takoder jeli se nekada na ovom moze odigrati Football Menadžer. 🙂

Cijena mi sada još vise se svida ...

11 godina
Rondo9 kaže...

Hvala na prijedlogu i zanima me jeli velika razlika izmedju i3 i i5 procesora ? 

Takoder jeli se nekada na ovom moze odigrati Football Menadžer. 🙂

Cijena mi sada još vise se svida ...

i3 i i5 je razlika u broju jezgri, kod novijih je to 4 vs 6 jezgri, kod starijih 2 vs 4

za laganu upotrebu, pa čak i lagani gejming, nije jako bitno jel ima 4 ili 6 jezgri, to je više bitno kod zahtjevnijeg rada i gejmanja

na laptopu koji sam ti preporučio može se odigrati dosta novijih igara, tek one najzahtjevnije baš i ne

ali to je otprilike tako sa svim integriranim grafama, među kojima je ova na 5300u sasvim solidna i istoi tako među boljima

13 godina
Pozdrav, molio bi vas savjet za kupnju laptopa, tj. ultrabooka. Budžet je 11k, a koristio bi ga najviše za sastanke s klijentima, povremeno i za programiranje kada nemam u blizini PC na kojem inače radim, te editiranje fotografija i multimediju.

U tom cjenovnom rangu najviše su mi se svidjeli Asus Zenbook modeli od 14", prije svega zbog OLED ekrana, solidnog hardwearea koji bi trebao biti dovoljan za ono što trebam, kao i lijepog dizajna.

Ova dva modela su mi u užem izboru, ali slobodno pišite ako je to nešto što bi iz nekog razloga trebao izbjegavati, kao i ako imate neki bolji prijedlog u tom cjenovnom rangu.

https://www.ekupi.hr/hr/Ra%C4%8Dunal.../p/EK000448991 https://www.ekupi.hr/hr/Ra%C4%8Dunal.../p/EK000485752

Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
Troki99 kaže...
Pozdrav, molio bi vas savjet za kupnju laptopa, tj. ultrabooka. Budžet je 11k, a koristio bi ga najviše za sastanke s klijentima, povremeno i za programiranje kada nemam u blizini PC na kojem inače radim, te editiranje fotografija i multimediju.

U tom cjenovnom rangu najviše su mi se svidjeli Asus Zenbook modeli od 14", prije svega zbog OLED ekrana, solidnog hardwearea koji bi trebao biti dovoljan za ono što trebam, kao i lijepog dizajna.

Ova dva modela su mi u užem izboru, ali slobodno pišite ako je to nešto što bi iz nekog razloga trebao izbjegavati, kao i ako imate neki bolji prijedlog u tom cjenovnom rangu.

https://www.ekupi.hr/hr/Ra%C4%8Dunal.../p/EK000448991https://www.ekupi.hr/hr/Ra%C4%8Dunal.../p/EK000485752

Hvala!

Ničega tu nema što bi trebalo izbjegavati,dapače.To su vrhunski laptopi sa fantastičnim OLED zaslonima.Ono što bih ja dodao je da su OLED zasloni gutači baterija tj. troše značajno više nego IPS zasloni pogotovo ako su na max.osvjetljenju

i na max.rezoluciji(2,8K).Downscaling-om ili smanjenjem rezolucije zaslona na FHD i smanjenjem osvjetljenja na 50% dobiješ dosta više "juice-a".Moja preporuka.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2023 15:34 (ghibli7).
13 godina
Hvala puno :)

Što se tiče ovih opcija, što bi po tebi bio bolji odabir od ova 2 navedena ili ako znaš da ima nešto bolje od Zenbooka u toj cijeni?

Znam da flip neću puno koristiti, a nekako mi i nema previše smisla takav laptop koristiti na taj način, pa sam bliži ovoj prvoj opciji, koja uz sve ima i zasebnu grafičku (ako je vjerovati specifikacija ispod a ne u naslovu gdje stoji da je integrirana).
12 godina
neaktivan

Hvala budem taj uzeo i jeli ima link mozda još na YouTubu recenziju za ovaj laptop jer ima ih dosta gledao sam po YouTubu ali nisam siguran jeli taj ?

15 godina
Troki99 kaže...
Hvala puno :)

Što se tiče ovih opcija, što bi po tebi bio bolji odabir od ova 2 navedena ili ako znaš da ima nešto bolje od Zenbooka u toj cijeni?

Znam da flip neću puno koristiti, a nekako mi i nema previše smisla takav laptop koristiti na taj način, pa sam bliži ovoj prvoj opciji, koja uz sve ima i zasebnu grafičku (ako je vjerovati specifikacija ispod a ne u naslovu gdje stoji da je integrirana).

Mislim da je ipak na tom modelu integrirana grafika kako stoji u kratkim tehničkim specifikacijama.Ono što si ti gledao ispod su više ili top opcije tog modela,znači zasebna grafika,NVMe od 1TB,4K zaslon.I taj model je dosta skuplji.

Ja bih svakako izabrao Zenbook.E sad za istu cijenu imaš model sa novijim i jačim procesorom i jačom baterijom ali bez touch screena https://www.hgspot.hr/laptop-asus-zenbook-14-ux3402za-oled-km721x-i7-1260p-16gb-512gb-ssd-intelirisxe-14-qhd-win-11-pro-90nb0wc1-m00ct0

ili ovaj sa touch screenom za 1k kn više https://www.instar-informatika.hr/ultrabook-asus-zenbook-14x-oled-ux5400ea-oled-kn721x-14-wqxga-oled-90hz-touc/109551/product/?utm_source=nabava.net

pa sad izvaži.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2023 17:30 (ghibli7).
13 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa! U potrazi sam za novim laptopom u budžetu do nekih 1100-1200€. Ako je moguće, volio bih ga kupiti u Sancta Domenici.

Mora imati:

- kvalitetan ekran ( jako puno vremena provodim za ekranom )

- 16gb RAM ( mora bit spreman za ljuti multitasking sa po 10 tabova u 2 browsera + Photoshop + muzika, itd. )

Ne mora imati:

- brutalnu bateriju ( većinom sam u uredu )

- ne mora biti lagan i kompaktan ( radije bi 15+ inča )

Vidim da ste hvalili Lenovo Ideapad 5 Pro, ali onda za sličnu cijenu vidim Acer Nitro 5, HP Victus, Asus TUF Gaming F17, Acer Aspire 7, pa se pogubim..

Hvala vam unaprijed.

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2023 19:09 (Tomek.Klc).

0 0 hvala 0
11 godina
Rondo9 kaže...

Hvala budem taj uzeo i jeli ima link mozda još na YouTubu recenziju za ovaj laptop jer ima ih dosta gledao sam po YouTubu ali nisam siguran jeli taj ?

teško je biti siguran, prema šifri proizvoda bi trebao biti ovaj

Može li se igrati PUBG na laptopu od 2800kn? Lenovo Ideapad 3 sa Ryzen 3 5300u procesorom – BSWireless

EDIT

ovaj hp o kojem govori u uvodu sam ja uzeo prošle godine

EDIT2

kolega je naručio taj lenovo sa ekupi, za koji dan će mu doći i ja ću mu staviti windoze na to, pa ću ti moći reći nešto više

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2023 20:12 (picajzla0707).
9 godina

Hej, planiram si nabaviti Dell XPS-a sa 5nm procesorom, kad izađe.

Da li netko zna, hoće si možda surađivati s AMD-om, koji ih je najavio uskoro, ili ću morati čekati Intel, koji bojim se neće to imati tek do iduće godine?

Dell želim zbog podrške za Linux, inače bih Zenbooka.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2023 21:01 (EricCartman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Tomek.Klc kaže...

Pozdrav ekipa! U potrazi sam za novim laptopom u budžetu do nekih 1100-1200€. Ako je moguće, volio bih ga kupiti u Sancta Domenici.

Mora imati:

- kvalitetan ekran ( jako puno vremena provodim za ekranom )

- 16gb RAM ( mora bit spreman za ljuti multitasking sa po 10 tabova u 2 browsera + Photoshop + muzika, itd. )

Ne mora imati:

- brutalnu bateriju ( većinom sam u uredu )

- ne mora biti lagan i kompaktan ( radije bi 15+ inča )

Vidim da ste hvalili Lenovo Ideapad 5 Pro, ali onda za sličnu cijenu vidim Acer Nitro 5, HP Victus, Asus TUF Gaming F17, Acer Aspire 7, pa se pogubim..

Hvala vam unaprijed.

ASUS ZenBook Pro 15 UM535QE-OLED-KY731X prijenosno računalo (90NB0V91-M000V0) | MALL.HR

Traži ovaj model.. ja sam ga bio uzeo prošle godine u Santa Domenici za 9000kn, vjerojatno će negdje iznjedrit za tu lovu kad skuže smradovi da su pretjerali sa cijenama modela na odlasku..

EDIT: Moj model je bio sa CPU: 5600H i 512GB memorije (što i dalje ne opravdava cijeno od preko 12tkn)

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2023 0:19 (marushin).
15 godina
12 godina
neaktivan

Hvala puno naručim ga samo pita je šta je točno ovo "Ostvarite 10% popusta i zaštitite svoj novi laptop uz "eKupi spajalicu" ??

11 godina
Mislim da ti je to 10% popusta na tu "zaštitu" ako je kupiš u isto vrijeme kad i laptop. Nisam siguran, ali mislim da je to neko osiguranje, da li na lom ekrana i slično ili nešto kao produženo jamstvo.
Možda neko od kolega forumaša zna točnije
7 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Pozz kolege,

treba mi laptop za montažu videozapisa i fotografija, streamanje i slično. Važno mi je da me bez problema traje barem pet godina. Zanima me koliki bi mi budžet trebao za tako nešto i imate li na umu kakav određen model?

Mac ne bih, ali ako je baš on best buy za tako nešto, razmislio bih...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MedO1337 kaže...

Pozz kolege,

treba mi laptop za montažu videozapisa i fotografija, streamanje i slično. Važno mi je da me bez problema traje barem pet godina. Zanima me koliki bi mi budžet trebao za tako nešto i imate li na umu kakav određen model?

Mac ne bih, ali ako je baš on best buy za tako nešto, razmislio bih...

Premalo si informacija dao. Ovako je najlakše preporučiti nekakvu mašinu do 15kkn, ali možda i nemaš potrebe za tim.

Znači, montaža videozapisa, koja rezolucija? Nije isto je li to fHD, 4k, 8k...? Koje je prosječno trajanje tih zapisa? 5min., 30min., 2h...? Streamanje na laptop ili sa laptopa? Mobilno korištenje ili stacionirano? Uvjeti rada? Baterija?

11 godina

Stirmati sto pet godina solitaire? Za nomalne igre je pre velik period 5 godina da ima ok performasne u igrama a kamo li jos da strim vrti. Fokus po meni je bolje posvetit na sto vise rama, i dobro hladenje, ako mislite pricat kad strimate nije bas ugodno slusat aviosku buku di laptop cvili kad se gjema i encoda strim.

Ja bi osobno gledao da ima rezoluciju 2k ili 1440p tako da podjelite ekran na 720p igra i chat/obs sa strane. Intel ili amd procesor je tesko rec sta je bolje cisto performasne pretpostavljam amd, no intel obicno ima graficku koja ima quick sync pa moze i to encodat strim, dok je nvidia mislim bolja za strim gaming kao graficka, no ne znam pretjerano u laptope jer je to kupus i previse oznaka i modela...

720 rezolucija je ok jer treba bit rate ok ekih 2 do 3 mbps sto vecini ljudi nece bufferat tako dok ne dobijete transcoding ce moc normano gledat bez da im zapine steka stim itd, a puno manje je tehnicki zahtjevno, jedino je mali problem ako mislite izvozit dalje klipove za yt no i to se da rijesit odvojenim profilom...

No mislim da je za strim bitniji osobnost/comunity, dobar zvuk i eventualno kamera osvjetjenje nego da strim izgleda tehnicki superiorno, jer na kraju vecina ljudi gleda strim zbog zabave ili drustva/da ubije vrijeme.

Nisam vjerovao, dok nisam vidio, a kad sam vidio, nisam mogao vjerovati!
10 godina
Isprike!

Trenutno se sve montira u Full HD rezoluciji, ali to ne znači da ubrzo neće prijeći u 4K. Najčešće su to nekakvi formati za društvene mreže.

Streama se s laptopa koji služi kao "radna stanica" na koju je spojeno dvije/tri kamere. Nekakav podcast format. Trenutno u Full HD, u budućnosti bih volio 4K.

Baterija nije toliko krucijalna, ne koristi se uređaj često na bateriji. Laptop je također često spojen na eksterni monitor.

Edit: Nije za igranje igara, dakle isključivo "profesionalna" upotreba.
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2023 14:49 (MedO1337).
10 godina
neaktivan

Pozdrav! Molim pomoć oko odabira laptopa. Tražim neki best buy do cca 500€. Imam dobar kompjuter za moje potrebe a laptop bi mi služio za povremeni rad kad nisam kod kuće ili kad bih radila npr. u dvorištu ili negdje vani ( tu me muči ekran - ne znam na što je bitno obratiti pažnju). Trebaju mi original windowsi pa je poželjno da budu u cijeni. Laptop bi mi služio za grafike u Canvi, kreiranje sadržaja na društvenim mrežama, pisanje blogova, uređivanje webshopa (magento), povremeni freelance rad i sl. Ne znam koliko GB radne memorije bi mi bilo dovoljno - da li je 8GB premalo? Gledala sam Lenovo, Asus i Acer laptope i iskreno, pogubila sam se u svemu pa evo, ako netko ima kakav prijedlog bila bih zahvalna! 🙂

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice