Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.569
|
čitano: 14.475.604
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Šta ćeš...noob.

Uvijek preko te firme uzimamo i sve nam on napravi tako da imam besplatan servis i sve bez obzira na jamstvo tako da kad se i to uzme u obzir i nije toliko strašno...vidim da ima nešto slabiji procesor nego K555LF koji sam na početku gledala, grafička je tu negdje...barem po onom što sam pročitala. Cijena koju sam napisala je s porezom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.1.2016 15:32 (Zyra).
11 godina

Da, ali svejedno je slaba ponuda. Npr. usporedi to sa ovim: http://www.ekupi.hr/Prijenosno-racunalo-Acer-E5-573-P3V8-NXMW3EX013-783307.aspx i do 4000kn se kupe Windowsi i jos ti ostane novca. Jesu Windowsi onda obavezni ili ne?

9 godina
neaktivan

Provjerit ću

9 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav, zanima ne laptop do nekih 5500, mozda i do 6000 max za svakodnevno koristenje plus igranje igara, znam da triba platit vise za neki pravi gaming laptop ali ako ima nesto priblizno... sta kazete za ovaj za 5300 kn u instar

Asus K550JX Intel Core i5 4200H 2.80GHz 6GB 1TB DVDRW DL FreeDOS 15.6" Full HD nVidia GeForce GTX950M 2GB P/N: K550JX-DM232D

0 0 hvala 0
11 godina

Ili taj ili Acer V5-591G. Sve u detalje je objasnjeno u prethodnim postovima.

10 godina
neaktivan

Pozdrav društvu na forumu.

Prije cca mjesec dana sam i sam imao par upita dok sam odabrao koji ću laptop kupiti,zato bi kao prvo zahvalio "the fichek-u" i svim ostalim koji su mi svojim preporukama/savjetima olakšali taj izbor.

Izbor je pao na Asus N550JX-CN114D (u RH ga ima u ponudi po aktuelnoj cijeni od cca.6200kn).

Nisam dovoljno stručan da bih ocijenio/usporedio kvalitetu ugrađenog hardware-a (i traženu mpc) u odnosu na druge konfiguracije/računala ali pošto sam pročitao par upita gdje se traži naglašena kvaliteta izrade, ovog Asusa bih svakome preporučio.

Naime elegantan je,tanak i čvrst.U par postova je krivo naznačeno da je samo gornja ploha od aluminija,naime laptop je kompletno izrađen od aluminija(za razliku od novijih serija N551&552),gornja ploha,donja ploha,poklopac ekrana,okvir.Saznao iz prve ruke,jer sam ga rastavio da bi zamijenio HDD sa SSD-om.Ako koga zanima još jedan podatak (pošto je to tricky informacija trgovaca),po ovome linku (  http://mediachance.com/pbrush/monitor.html) ugrađena matrica je S-PVA tipa,dakle nije klasični IPS.Bez obzira na to,kvaliteta prikaza&kutevi gledanja su jako dobri,ogromna razlika u odnosu na uobičajene TN matrice,barem kad ga usporedim sa svojim desktop IPS Dellom.I za kraj,još jedna informacija kao upozorenje na ev.probleme sa software-om /instalacijom istog.Moj laptop je kupljen sa Free-DOS,kada sam instalirao W7 64bit,imao sam poprilično posla dok sam poskidao sve (npr.uključivanje rasvjete tipkovnice,potrebni audio driveri,uključivanje ICEpower subwoofera i sl.)potrebne driver-e za W7,jer u bundle-u sa laptopom se ne dobije apsolutno ništa od toga na disku, te pošto službene Asus-ove stranice iste daju samo za W8/10. 

LP

1 0 hvala 0
10 godina

šta to nije prenabrijana cijena? koliko vidim naspram  mog k550jx dm143d imaš samo 4gb rama više, sve drugo je potpuno isto. A ja sam svog platio 4999kn sa 5god jamstva. razlika od 4GB rama je 175kn. 1000kn si dao za bolje kućište, koje po meni ne vrijedi toliko. Izrada dm143d je sasvim solidna.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2016 21:36 (matrix777).
11 godina

matrix777

Ne, to je skroz normalna cijena. Sjetimo se N551JK-CN111D koji je kostao 5600-6000kn sa 850M, istim i5H i 4GB RAMa. 950M grafa je svim laptopima koji su do tada imali 850M nabila cijenu. +4GB RAMa gotovo uvijek nabije cijenu, sto se vidi kada imas verziju istog laptopa sa 4GB i sa 8GB RAMa.

lacerda

Fala na informacijama. Skroz sam zaboravio da taj postoji jer uvijek gledam n551, zaboravim na n550. S-PVA je vrsta VA matrice. Nemas najbolje kuteve s njom, ali imas izvrstan kontrast i razinu crne boje, koju IPS/PLS matrice nemogu sustici. Nedavno kupio monitor slicne matrice, AMVA GW2270 i bacio review na temu odabira monitora pa mos vidit i usporedit sa svojim laptopom. Uglavnom, te VA matrice se nasiroko preporucuju te su dobra konkurencija IPSu. Mozes nabaciti i kakve slike, pogotovo me zanima taj aluminij od ispod :P Zanima me jos kako se tocno drze taktovi 2 jezgre sa ukljucenim turbom u kakvom jacem loadu.

Moja preporuka ljudima koji gledaju laptop sa max. performansama oko 6000kn ce i dalje biti Acer V5-591G sa napomenom na vanjski cooler ili Asus K550JX-DM274D, tko zeli jos bolje CPU perf. (ali i malo slabije gaming perf., nema M.2, slabiji ekran). Kome se ne svidja imati vanjski cooler, zeli top izradu i ekran, njima ce ici preporuka za taj Asus N550JX. Koji su neodlucni, njima ide preporuka za Acera radi 5g jamstva.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2016 22:24 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

Bok, Htio bih laptop do 6500 kn

Bitno mi je da ima i7 četverojezgreni procesor

Graviku od 2 GB

rama preko 8 GB

Hvala na pomoći

0 0 hvala 0
11 godina

Taman prokomentiro taj rang. Prva preporuka ti je, ako ti je u redu da imas izlozbeni primjerak ovaj Asus: http://www.adm.hr/product.asp?product=asus-g551jm-cn013d-izlozbeni-primjerak-intel-core-i7-4710hq-25ghz-35-ghz-12-gb-ddr3-1000-&code=78282ADM (vjerojatno je bio na Reboot InfoGamer sajmu). Ako ti se to ne svidja ili ga vise nemaju onda gledas: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=K550JX-DM274D ili sa Skylake i7, DDR4, malo kompletniji laptop, dobrog, ali ne tolko dobrog hladjenja kao kod Asusa: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=v5-591g+i7 pa jos uz taj uzimas cooler: Notepal L1 za 100kn, Notepal X-Slim II za 150kn ili Notepal XL za 200kn. RAMe lako nadogradis u bilokoji od tih laptopa, DDR4 su naravno nest skuplji, glavna oznaka je SODIMM.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2016 22:33 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Taman prokomentiro taj rang. Prva preporuka ti je, ako ti je u redu da imas izlozbeni primjerak ovaj Asus: http://www.adm.hr/product.asp?product=asus-g551jm-cn013d-izlozbeni-primjerak-intel-core-i7-4710hq-25ghz-35-ghz-12-gb-ddr3-1000-&code=78282ADM (vjerojatno je bio na Reboot InfoGamer sajmu). Ako ti se to ne svidja ili ga vise nemaju onda gledas: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=K550JX-DM274D ili sa Skylake i7, DDR4, malo kompletniji laptop, dobrog, ali ne tolko dobrog hladjenja kao kod Asusa: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=v5-591g+i7 pa jos uz taj uzimas cooler: Notepal L1 za 100kn, Notepal X-Slim II za 150kn ili Notepal XL za 200kn. RAMe lako nadogradis u bilokoji od tih laptopa, DDR4 su naravno nest skuplji, glavna oznaka je SODIMM.

Reci mi o ovome laptopu skuplji je , zanima me vrijedi li tih para : http://www.sancta-domenica.hr/notebook-hp-15-ak053nm-t1m74ea-win.aspx

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2016 22:47 (Maka_mR).
11 godina

Naravno da ne. Zapravo, niti jedna verzija HP Pavilion Gaming, osim najjeftinije - klik ne vrijedi para. I ta je upitna jer Acer nudi isto za 1000kn manje, a da HP ima bolje hladjenje, sudeci po slikama sa notebookchecka, cisto sumnjam. 3g jamstva je super, no ako gledas cim vise jamstva kupi laptop u Mikronisu ili kojem vec ducanu koji jedan od tih nudi sa 4/5g jamstva.

Nemoras citirati inace, znam kome pises :) Bilo bi dobro da opises koja je tocno namjena. Za sto ti treba i7 ? Igranje je pretpostavljam pozeljno. i5-6300HQ je isto cetverojezgreni, ali nema Hypethreading kao i7.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2016 23:03 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan
matrix777 kaže...

šta to nije prenabrijana cijena? koliko vidim naspram  mog k550jx dm143d imaš samo 4gb rama više, sve drugo je potpuno isto. A ja sam svog platio 4999kn sa 5god jamstva. razlika od 4GB rama je 175kn. 1000kn si dao za bolje kućište, koje po meni ne vrijedi toliko. Izrada dm143d je sasvim solidna.

Ma ima par sitnica koje se skupe pa je cijena veća - 1 keks od 8gb rama zalemljen što ostavlja mogućnost nadogradnje na 16gb ukupno (kod nas je 4gb zalemljeno), full body alu kućište (kod nas je sve plastično, čvrsto al plastično), hdd normalne brzine (5.4k rpm kod nas), svjetleća tipkovnica (naša nije).

Jel vrijedno 1000kn? To je na kupcu da odluči, meni osobno ne ali razumijem odakle razlika u na prvi pogled vrlo sličnim laptopima.

11 godina

Samo IPS ili nesto slicno IPSu, da nije TN, trzisno kolko sam skuzio vrijedi cca 500kn na 15.6" laptopu ili cak nesto vise.. (primjer Lenovo y50 sa TN i sa IPS, slabo se sjecam cijena, mislim da je razlika izmedju tih bila 80 eura sa svim ostalim istim specs, no Svabe imaju manji PDV). Tu gledam i PDV i maržu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2016 23:39 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan
Pozdrav :)

Zanima me vaše mišljenje oko odabira uređaja. Naime imam uglavnom neugodna iskustva vezana uz životni vijek laptopa. Uglavnom sam kupovao uređaje u vrijednosti 4000kn max jer sam smatrao da nije potrebno potrošiti više. Nisam neki zahtjevni korisnik te mi je jedina bitna stavka da laptop traje min 5 god (ako je to uopće moguće). Nisam jedan od ''onih'' koji ne čuvaju svoje stvari te uistinu pazim kako rukujem uređajem. E sad, zanima me što ja uistinu dobivam ako kupim uređaj u vrijednosti cca 10 000kn. Da napomenem, kvaliteta izrade mi nije bitna kao ni performanse. Vidim da što se tiče ugrađenih komponenti i nema razlike između mog asusa od 3900kn (star godinu dana i vec 4 puta na servisu) i Thinkpada od 10 000kn. Pošto s laptopom ne idem na rafting čvrstoća šarki ekrana i slične stvari mi stvarno nisu bitne. Uglavnom...isplati li se potrošiti dvije plaće na laptop ili je sve stvar sreće?

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Ekipo pozdrav.

Da li je ovaj laptop dobar za normalno korištenje tipa : internet,muzika,faks i sl... Treba mi za osnovne potrebe. Mogu ga dobit s win 10 za malo love tj 1700kn novi iz dučana.

https://www.mikronis.hr/hp-250-g4-intel-celeron-n3050-1-60ghz-4gb-500gb-dvdrw-dl-freedos-15-6-hd-intel-hd-graphics-4400-p-n-m9s71ea.aspx

Hvala na odgovoru.

0 0 hvala 0
11 godina

dogma25

Sto se komponenti tice, po meni je stvar srece, ali nemam iskustva sa puno laptopa niti radim u servisu da bi to bio tocan odgovor. Neke price jesam cuo, ali se dodje do zakljucka da svaki servis ima neki drugi brand koji im vise dolazi na popravak, tako da ni to nije nesto mjerodavno. Izrdzljivije i kvalitetnije komponente se ocekuju od npr. workstationa, ali do sumnje dolazi kada pogledas da u zapravo sve laptope stavljaju skoro pa iste maticne ploce za neki odredjeni socket. Stvar izrade je drugo i to se itekako placa.

Workstationi obicno nemaju neku posebno jaku grafu, ali obicno imaju jak CPU kojem paze da nema thermal throttlinga, sto je cest slucaj kod svih laptopa. Za razliku od toga, kod jeftinijih laptopa imas slucaj U procesor + zasebna grafa, po mogucnosti Maxwell Nvidia jer su najjefikasnije za taj rang. Laptopi nisu toliko visoki, robusni, teze se dodje do komponenti, hladjenje je takvo da bude adekvatno i ne radi se da trpi nekakve stress testove. Razlika izmedju skupljih i jeftinijih laptopa je i u kapacitetu i dostupnosti/zasticenosti baterije (pod zasticenost mislim na smjestaj baterije od toplih komponenti i sl.). Dugorocno su cim nize temperature naravno bolje.

Nije mi jasno kupujes li onda laptop ili ne? Koji tocno Asus imas i sa koliko jos jamstva? Radi cega je tocno isao 4x u servis? Osim toga, opcenito si zadovoljan laptopom ili?

R36

Ja to nebih nikako kupovao. Razlog je preprepreslab procesor. Kupujes na R1 ili je to bila random ponuda? Koliki je budzet za laptop? Windowsi potrebni?

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2016 14:02 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

Da igranje je primarno, a i za programe kao što su catia, autocad i dr.

Znači mora biti opaka mašina koja može vrtjeti više stvari odjednom a da nije preko 6500 kn

11 godina

Idi onda na http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=K550JX-DM274D ili http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=13087, ako zelis kvalitetniju izradu/ekran ili onaj izlozbeni Asus kojeg sam ti linkao, koji je cvrst kao N Asus, a fora je 860M grafickoj.

10 godina
neaktivan
Laptop je Asus k550lb. Prvi put sam primjetio da mi ne radi dodatna graficka....nakon 3 dana mijenjanja drivera i svega ostalog je zavrsio u servisu te su utvrdili da je otisla maticna. 1 dan nakon toga nisam uspio reinstalirat windowse....instalacija se rusila nakon formatiranja/mijenjanja particija HDD-a te je ustanovljeno da je HDD u kvaru. Nakon povratka sa servisa opet isti problem te su me uvjeravali da su opet stavili novi HDD. Nakon povratka sa servisa laptop uopce ne vidi diskove u biosu (kojeg sam restorao na default itd...) Upravo cekam razvoj dogadaja te cu vjerojatno dobit ponudu za novi uređaj....osim ako ovog nekim cudom uspiju ozivjeti. Pa eto neznam dali mi je pametnije nadoplatit za nesto pouzdanije (ajmo reći) ili ostat na slicnoj konfiguraciji.....Sve mi se cini da ce moj sljedeći uređaj kostat 1500kn....pa i ako izdrzi max godinu dana nece me biti briga....
11 godina

Eh, nesreca.. Je li grafa ikad uopce radila? Da se HDD pokvari je normalan i nesretan slucaj..

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2016 14:58 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan
Da da radila je. Moram priznati da je laptop od prvog dana bio spor...ali ne mogu ga nositi na reklamaciju s obrazlozenjem da je "spor", tako da sam to zanemario. Vezano uz sve navedeno ne mogu reci da sam zadovoljan. Da slazem se za HDD....ali ipak, doticni je mjenjan vec 2 puta tako da stvarno neznam u cemu je problem...Po svemu sudeci kupio sam "patku"....pa eto malo mozgam sto uciniti da se to ne ponovi.

Hvala puno na vasem odgovoru
12 godina

Jel netko zna dali Asus ima i dalje promociju, na Ekupi pise da ima...

11 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, treba mi laptop za brata. Budget je do max 3000kn, a da su sto bolje specke i dulja garancija.

Ukratko, igrice ne igra, služi mu za internet i faks i multimediju, ekran da je 15,6. Procesor intel i3

Od marki bi volio Asusa ili toshibu ali može i drugo.

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Ja to nebih nikako kupovao. Razlog je preprepreslab procesor. Kupujes na R1 ili je to bila random ponuda? Koliki je budzet za laptop? Windowsi potrebni?

Što jeftinije jel mi treba za neke osnovne stvari - doslovno internet, you tube, skidanje filmova, office paket.

Doma imam laptop star 8 godina koji me košta 6500kn - mislim da je Amd turion x2 2.1 ghz, s 250 GB hard, 512 grafička i 4 gb rama, blu ray disc, full hd ekran s win 7. 

http://www.njuskalo.hr/acer-prijenosnici/acer-aspire-6530g-oglas-1225336 - isti takav ti je moj laptop., taj model 6530 samo s 250 gb hard.

Ne bi ga ni mijenjao ali ga mijenjam zbog toga što su mi na frendovoj momačkoj prosuli cugu po njemu i ne radi mi slovo R. Tipkovnica je nekako integrirana s laptopom pa je ne mogu ni očistit a ne daje mi se 300-400kn da mi ga očiste na servisu i poprave slovo R.

Brijem da je ovaj za 1700kn po specifikacijama barem malo brži i bolji od ovog što imam????Ako je ovaj moj gore bolji od ovog za 1700kn onda ga neću uzimat.

Htio bi novi WIN 10 u svakom slučaju.

Igrice me ne zanimaju jel ima PS4.

Da nije cijena 1700kn ne bi ga iskreno ni gledao. Mislio sam dati do 5000kn za neki noviji laptop ali ne još barem do kraja ove godine. Ovo mi je sad jeftino uletilo i zato me zanima.

Da R1 preko kuma na taj laptop. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2016 15:36 (R36).
10 godina
roby27 kaže...

Jel netko zna dali Asus ima i dalje promociju, na Ekupi pise da ima...

Mislim da nema više, na asusovoj stranici i dalje piše do 31.12.2015

EDIT: kad se ode na registraciju, izbacuje mogućnost odabira datuma do danas, tako da možda ipak vrijedi, tj produženo je. Nisu baš to napravili tj izmjenili na početnoj stranici. Isto tako pod općim uvjetima i odredbama također piše do kraja 2015. Teško je reći bez nekog kontakta putem maila na engleskom, pošto nemaju kontakt broj u HR osim servisa, koji o tome obično malo znaju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2016 16:55 (matrix777).
11 godina

R36

Mozes li kupiti iz bilokojeg ducana na R1 ili postoji neki uzi odabir izmedju kojeg mozes birati ili pak samo taj laptop? Ponuda sa Windowsima je dosta oslabila u tom rangu, a jeftiniji su oni sa Win8.1 nego 10, no gledaj da mozes napraviti lagani upgrade sa 8.1 ili Win7. Malo vidi mozes li nabaviti zasebno Windoze pa da imas bolji izbor laptopa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2016 16:48 (The_Fichek).
11 godina

ivan72478

Asus: http://www.adm.hr/asus-x554la-xx180d-156-1366x768-led-intel-core-i3-5005u-processor-20-ghz-3m-cache-2-core/78690ADM/product/ (trenutno im je sve nedostupno, vjerojatno imaju inventuru), isti je u Linksu takodjer trenutno nedostupan, ali je ovaj dostupan: https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-asus-x554la-xx573d-core-i3-5010u-4gb-1000gb-hd-graphics-15-6-led-lan-bt-kamera-hdmi-usb-3-0-dos-crno-014660080 Ostali ducani nit nemaju te novije Asuse.

Drugi brand: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=5005u+15.6 Opet gledano isti procesor jer je noviji, a radi toga nije nabijena cijena. Osobno bih prosvrljao po Linksu ili izlogu nekog drugog ducana da vidim na sto to lici. Dell, Lenovo i HP imaju po +2g jamstva u Linksu. Pogledaj i ponudu Mikronisa koji nude 5g jamstva na vecinu laptopa. Ekupi.hr isto nekad nekad nudi viska jamstva, kod njih je to sve skupa 4g.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2016 17:00 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

R36

Mozes li kupiti iz bilokojeg ducana na R1 ili postoji neki uzi odabir izmedju kojeg mozes birati ili pak samo taj laptop? Ponuda sa Windowsima je dosta oslabila u tom rangu, a jeftiniji su oni sa Win8.1 nego 10, no gledaj da mozes napraviti lagani upgrade sa 8.1 ili Win7. Malo vidi mozes li nabaviti zasebno Windoze pa da imas bolji izbor laptopa.

Samo taj mogu...i ta je cijena.Ima Windows 8.1 s upgrade na Windows 10

Kakva je u usporedbi s mojim starim?Da li je procesor bolji,lošiji, sličan? ?

9 godina
neaktivan
Laptop za cca 3500

Poz. Zelio bi cut najbolje savjete za laptop cijene cca 3500 (moze i 100, 200 kn gore). Dosad sam najvise prijedloga dobio za Lenovo, pa onda Dell i Toshibu, ali bih htio cuti i od vas. Bitno mi je nekakva najoptimalnija kombinacija intelovog procesora i nvidia graficke (920m je uglavnom za tu cijenu jer je navodno bilo kakva nvidia sad bolja od intelove integrirane). Za primjer dajen Dell inspirion 5558, u instaru se daje za 3660 uz 5 god.garancije sta dosta privlaci pa mozete i taj model prokomentirat usput. Zahvaljujem.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice