Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.645.528
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Trebam pomoć pri odabiru laptopa, koristi se za surfanje, multimediju i office, da je 15,6 te 1Tb hard. Raspoloživi budžet je oko 3000kn +/- 200kn.

Već je bio preporučen http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-dell-inspiron-3543-core-i3-5005u-dvdrw-4gb-1000gb-hd-graphics-5500-15-6-hd-led-lan-bt-kamera-hdmi-usb-3-0-linux-crno&option=artikl&id_artikl=014.640.115 , ali dok sam došao u Links više nije bio raspoloživ. Pa sad nešto slično tome, tj best buy trenutno u ovom budžetu? Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Mislim da ti se isplati sacekati istog, ali u Instaru jer nude +2god jamstva (izmisljenog ili pravog, neznam) + torbu i kod njih je isto nedostupan, ali u dolasku: http://www.instar-informatika.hr/notebook-dell-inspiron-3543-black-intel-i3-5005u-20ghz-ram-4gb-1000gb-intel-hd-graphics-5500-5-godina-jamstva-i-gratis-torba-/272505005-N0177

13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Molio bih preporuku za prijenosno računalo koji ima performanse da pokrene i odvrti full hd video na youtube, office, skype. Bilo koja online trgovina u RH

Bitno:

- mat ekran diagonale 15.6''

- lan port

- sto duzu autonomiju baterije

- niža cijena, garancija :P

Poželjno:

- min 4gb ram

- tipkovnica s numpad

Nebitno:

- hard (kasnije ce se ugraditi ssd)

Unaprijed hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2015 21:59 (fractal47).

0 0 hvala 0
13 godina
Bok svima,

Danas sam dobio ovaj laptop:
http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.d11499365e53413390fe384fe2befe83.lenovo-ideapad-z50-70-intel-core-i3-4030u-1-90ghz-4gb-1tb-dvdrw-dl-freedos-15-6-full-hd-nvidia-geforce-gt840-2gb-p-n-59-432077.aspx
Imam problem kada pokušam uspostaviti wireless internet.
Naime,kada pokušam uključiti ikonu za internet i držim fn+f5 (a probao sam sve f-ove)ništa se ne događa.
Može li mi itko pomoći?
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Da, takodjer best buy, mozda malo/nesto cvrsca izrada od Della u sto se sam trebas uvjerit, al mislim da je Dell bolji jer +1god jamstva nije jeftino, kamoli +3god, sto ustvari nije regularno moguce. Max. produljenje je obicno na 3g, tj. na 4g kod Toshibe. Od Lenova u tom rangu, moj favorit je Z50 radi FHD rezolucije i zasebne 840M vrlo dobre graficke, no zato ima kompromis na procesoru, nesto slabiji 3558U Pentium, tj. ista stvar kao i3U bez Hyperthreadinga i sa mrvu slabijim clockom, sto neznam bi li se uopce osjetilo u surfanju..

@fractal47

Nadam se da kontas da odvrtit fullHD video moze bilokoji noviji laptop, a za "osjetiti" fullHD ti treba laptop sa fullHD rezolucijom. Samo su to uvjeti ili ima jos nesto, kao npr. snaga CPU/GPU? Dijagonala mozda? Cijena ti je svejedna ili?

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2015 22:32 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

@The_Fichek

Bilo bi ok da ima fullHD, 15,6'' mat ekran, dobra autonomija baterije, cijena da je što manja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2015 22:49 (fractal47).
11 godina

U tom slucaju, postoji samo jedan best buy odabir, ukljucujuci uvjet iznadprosjecne baterije. Windowsi su prakticki gratis, ako ti smetaju ih deinstaliraj:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=V3+Acer+030

Dodatni plusevi su svjetleca tipkovnica i iznadprosjecna izrada radi cega je i malcice tezi od prosjeka, 2.5kg.

*SSD se ugradjuje na mjesto optickog uredjaja, klasicno za laptope tog i skupljeg ranga. Za to ti treba SSD ladica (vrlo vjerojatno standardne 9.5mm visine).

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2015 23:18 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

@The_Fichek

Jel imas preporuku za nekakav koji nema fullHD screen?

11 godina

Pravim se da si rekao da zelis i matt ekran jer si to napisao u pretproslom postu, tako da bi onda odabir bio ili Lenovo b50 ili HP Probook, ovaj (ako zelis zasebnu grafu, 8750M je slabija od 840M, jaca od 820M) ili ovaj2 (stedljivi, a malo jaci proc od A8-4500M, na razini jaceg i3U kao npr. i3-5005U) model. HP Probook je jos cvrsci te kao i V3 Acer, po meni najcvrsci u tom rangu. Ispipao sam ih sve skupa sa Z50 Lenovom, a B50 i G50 bi trebali biti isti izradom, drugacije boje. Mozes ti proci i jos jeftinije pa ako zelis matt ekran gledaj samo HP jer oni jedini i u najnizem rangu nude matt ekran, ako ti je nekako svejedno za matt ekran onda je odabir ogroman.. I najjeftiniji laptop moze posluziti, no ja ne preporucujem one sa n28x0, n29x0 je vec ok.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2015 0:14 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Pravim se da si rekao da zelis i matt ekran jer si to napisao u pretproslom postu, tako da bi onda odabir bio ili Lenovo b50 ili HP Probook, ovaj (ako zelis zasebnu grafu, 8750M je slabija od 840M, jaca od 820M) ili ovaj2 (stedljivi, a malo jaci proc od A8-4500M, na razini jaceg i3U kao npr. i3-5005U) model. HP Probook je jos cvrsci te kao i V3 Acer, po meni najcvrsci u tom rangu. Ispipao sam ih sve skupa sa Z50 Lenovom, a B50 i G50 bi trebali biti isti izradom, drugacije boje. Mozes ti proci i jos jeftinije pa ako zelis matt ekran gledaj samo HP jer oni jedini i u najnizem rangu nude matt ekran, ako ti je nekako svejedno za matt ekran onda je odabir ogroman.. I najjeftiniji laptop moze posluziti, no ja ne preporucujem one sa n28x0, n29x0 je vec ok.

Puno hvala na pomoći :)

Najvjerojatnije ću uzeti Lenovo B50-70 jer je sasvim dovoljan za stvari koji mi trebaju.

14 godina
neaktivan

Ovako pisao sam vec ovdje i dobio sam dobre odgovore :) kad sam narucivao laptop prije par dana rekli su mi iz adm-a da ga vise nemaju ne dobavljaju pa me zanima jeli zna netko jeli ima igdje trenutno uzeti acer aspire vn7 791g 58m5 za ispod 7000 kn...bio je 6800 ali je nestao sa svih trgovina hvala :) I jeli moguce ako sacekam da se opet vrati isti u odredene trgovine :)

0 0 hvala 0
17 godina

Pozz ljudi...
Kupujem laptop do nekih 9000-10000 (sa orginalnim Windowsima).

Osnovna namjena je da bude workstation ali i za poigrati se neke stvari tu i tamo. SSD mi ne treba (imam svoj Kingston HyperX 480GB SSD). Bit će zamjena za Lenovo Y500 SLI (nakon 2 i pol godine ekran ga izdao :) ali sve ostalo radi ko urica)

Gledao sam Asus Rog seriju sljedeće laptope:

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&manufacturers_id=14&products_id=11655

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&manufacturers_id=14&products_id=12095

Jel ima tko iskustva s njima. Kako je svakodnevni rad s njima, bučnost, zagrijavanje, ekrani, te koliko su realno veliki (na slikama izgledaju ogromni)

Uz to može i prijedlozi za neke slične modele (gledao sam još Y70/Y50 lenovo, Asus 551, 771 modele) Neke realne koponenete koje mi trebaju su i7 (pravi quad core), min 8GB rama-a (16 je bolje), min 2 godine garancije i nVidia 965m (ili bolja) grafička, te orginalni Widnowsi (do gore navedne cijene)

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2015 1:15 (gkelekov).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

G750 je starija serija, nema IPS naspram G751 ili 771 modela, tako da definitivno otpisi G750.

G751JL se moze bez problema naci sa 128GB SSDom za 9000kn pa radje gledaj taj model - klik, onda stavis svoj SSD u RAID 0 sa tim.

880M grafa, iako najbrza iz prosle Kepler generacije nije nesto posebno jaca od 965M, obje su za laptop standarde vrlo dobre za FHD igranje, a jos brza bi bila 970M koju imas u Asus G751JT od 9700kn bez SSDa.

Windowsi bas moraju doci sa laptopom ili mozes kupiti zasebno Windowse i laptop u istom ducanu??? Ako je ovo prvo, onda gledaj Lenovo y70-70.

14 godina
neaktivan

Jel moze odgovor na prethodni post tu.sto napisa. Jel moguce da acer nitro od 6800 dode opet u trgovine i da ga cekam jer je ispario trenutno ili ?

0 0 hvala 0
11 godina

Poslusaj svoje pitanje. Otkud da itko zna je li moguce da opet dodje u trgovinu za te novce. Pitaj neki IT ducan, isto ce ti reci, nemaju pojma dok ih dobavljac ne obavijesti..

14 godina
neaktivan

Hvala, priznajem smijesno pitanje da,ali mislio sam da je netko pitao vec pa dobio odgovor, jer laptop trebam narucit u roku 3 dana sljedeca a it servis sam pitao vec prije 2 dana ali su brzi pa jos ne odgovaraju. Hvala ipak jos jednom :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

e drustvo, zanima me jel bi se dalo u ovo ugradit kakav ssd i ako da, jel treba mozda jos kakva ladica ili nest i koliko bi to kostalo.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Uzeo sam si ipak Asus GL552JX-CN029D,cini se adekvatan za gejmanje :D

Mozda ubaciti jos 8GB rama no sve ostalo je super...

0 0 hvala 0
11 godina

Sad kad nema vise Acer Nitroa ispod 7000kn (bilo ga je za oko 6600kn najmanje), a N551JM jaci Asus se prodaje samo u jednom ducanu (Playcom.hr 6400kn) taj GL552JX Asus dodje kao veci best buy, nego sto je prije bio. Stvarno steta sto nema GDDR5 graficku (za razliku od N551JM), al sta je tu je. Mislim da ima najbolje temperature i najbolju mogucu nadogradnju (lako dostupan M2 utor za SSD pored ostaloga) u tom i skupljem rangu.

gizmo97 kaže...

e drustvo, zanima me jel bi se dalo u ovo ugradit kakav ssd i ako da, jel treba mozda jos kakva ladica ili nest i koliko bi to kostalo.

Bi, ili u half/polovicni/mini msata slot do kojeg je tesko samostalno doci (probaj naci YT tutorial ili nosi u servis) ili na mjesto optike pomocu 9.5mm SSD ladice.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2015 0:36 (The_Fichek).
11 godina

Imam pitanje u vezi svog acera e5-771g sa i3u proc i 840 grafuljom.

čisto me zanimaju temperature ostalih vlasnika tog laptopa i informacija o temperaturama.

primjer, po ovim vručinama na max opterečenju mi je grafulja na tipa 62sutpnja dok je proc na sličnoj temperaturi mozda malo manjoj.

također u normalnom radu bez opterečenja je cca 50stupnjeva.

koristim piriform speccy. 

vjeurjem da su temperature malo više neg uobičajeno jer je vani pakao -.-

hvala

lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Temperature su vrlo dobre, nemas brige. To je tako jer je hardver vrlo efikasan, tj. malo trosi, a performanse su solidne.

14 godina
neaktivan

Može li mi netko objasniti ovaj paradoks?

Stvarno ne vidim zašto je N551JK skuplji od K550JX.

Hvala

1 0 hvala 0
11 godina
mirnskaj kaže...

Može li mi netko objasniti ovaj paradoks?

Stvarno ne vidim zašto je N551JK skuplji od K550JX.

Hvala

N551JK-CN111D i CN112D imaju kvalitetniji IPS ekran zatim tipicno za N seriju kvalitetniju izradu, a K550JX nema skupocjeni IPS te ima slabiju izradu, ali adekvatno hladjenje. Od ta dva definitivno se isplati protegnuti na N551JK-CN111D. Graficke su jednake, isti chipovi sa minornim razlikama u frekvencijama.

@hrde

Nije nist sitno FHD na 15.6" i lako povecas ikone, a da ostane FHD reza. Preporucujem ti nesto sa FHD, znaci 1. ili 3. laptop. Mislim da su podjednake cvrstine. Najbolje da ih pogledas u ducanu prije kupnje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2015 19:39 (The_Fichek).
15 godina

POz

MOze preporuka za "gaming" laptop 17.3 ako je moguce do nekih 6000kn (+- 400kn) trgovina nije bitna u RH naravno.. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Može mali upit, imam Acer V3 772G (Core i5 4200M, 6Gb RAM), navedeni laptop ima ukupno 4 utora (na 2 mjesta) za ram module.

Međutim u uputama prijenosnika piše;

Računala s dvojezgrenim procesorima ne mogu koristiti četiri memorijska modula. Za računala sa četverojezgrenim procesorima koji koriste samo dva memorijska modula i za računala s dvojezgrenim procesorima koristite samo donji utor u svakom priključnom dijelu. Posjetite www.acer.com da biste pronašli vaš model i proučite detaljne tehničke specifikacije da biste odredili koji procesor vaše računalo koristi. Ako niste sigurni, obratite se ovlaštenom Acer servisnom centru.

I sada, trenutno je u donjim utorima postavljen 4gb a u drugom 2gb. No na stranicama intela piše da podržava do 32Gb memorije, logički onda ovaj procesor (dvojezgreni) podržava 4 utora?

Drugi procesori, tipa i7-5500U koji podržava do 16Gb ili 32gb koliko podržava četverojezgreni i7-4710HQ

Glupo bi mi bilo da kupim memoriju (recimo 2 ili 4Gb) i da ne podržava taj dodatni slot. Na stranicama acera nema pomoći.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
14 godina
neaktivan

pozz,

planiram kupit laptop sa nekom od grafa gtx850M ili gtx950M...znam da postoje verzije sa DDR3 i DDR5 memorijom tih grafa.zna netko da li se može nabavit kod nas takav laptop s grafom DDR5? pretpostavljam da svi ovi naši dućani imaju u ponudi laptope sa DDR3 memorijom ili se varam?

lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nigdje, sve su DDR3, jedino postoji malena sansa da je u K550JX GDDR5, no taj laptop nema IPS ekran.

@psihoroba

Gledaj X751 Asus sa 850M grafickom,  onaj sa prakticki istom 950M je bespotrebno skuplji. Kako imas veci budzet, preporucujem da ides na onog sa FHD rezolucijom i to mislim da nema potrebe da ides na onog sa i7-5500U, no na tebi je odabir. Znaci moja preporuka ti je Asus X751 sa i5-5200U, FHD rezom, 8GB RAMa i 850M grafom od 5170kn: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Asus+X751LKB-T4098D jer mislim da je najveceg ulozeno/dobiveno omjera od 17,3" od tih te je CPU jedva ista slabiji od i7-5500U (razlika od 1MB L3 Cachea te 0.2Ghz na high-performansu kada su upaljene obje jezgre oba procesora (da i7U je isto dvojezgreni)). Btw. to je jedini 17,3" sa 850M/950M grafom u HR uopce, a i vani nije nist bolja situacija. Ta grafa ima vecu cijenu u 17,3" laptopu nego 15,6", znaci laptop sa vecom dijagonalom je tim skuplji sto je hardver u njemu jaci. Laptopa sa osjetno jacom 860M/960M grafom (to su prakticki overclockane GDDR5 (rijetke) verzije 950M/850M) se nedavno moglo naci za oko 6650kn, no ta akcija je izgleda prosla i tko zna kada ce opet doci (Acer Nitro VN7-791G).

@Ag008

Iskreno nemam pojma. Kontaktiraj ovlasteni Acer servis. Inace, kako se drzi laptop, grije li se po ovim ljetnim danima ili hladjenje i dalje radi kao prvog dana :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2015 1:50 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
Jurassic Park kaže...
Bok svima,

Danas sam dobio ovaj laptop:
http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.d11499365e53413390fe384fe2befe83.lenovo-ideapad-z50-70-intel-core-i3-4030u-1-90ghz-4gb-1tb-dvdrw-dl-freedos-15-6-full-hd-nvidia-geforce-gt840-2gb-p-n-59-432077.aspx
Imam problem kada pokušam uspostaviti wireless internet.
Naime,kada pokušam uključiti ikonu za internet i držim fn+f5 (a probao sam sve f-ove)ništa se ne događa.
Može li mi itko pomoći?

neznam dal si do sad riješio problem...probaj bez fn... nedavno sam instalirao windowse na takav laptoop i po defaultu su funkcije bez fn a ako trebaš recimo f12 onda stisneš fn+f12

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice