jel od touchscreena na laptopu uopce imas kakvu vecu korist? mislim da je bolje kupit tablet ako ti bas treba touchscreen na vecem ekranu. mislim da su mis i tipkovnica sasvim dovoljni za osobno racunalo. ovo mi je pomalo "gimmicky". iako je to samo moje misljenje. :/
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
stigao mi lenovo z710 danas, napišem nešto za par dana kad ga isprobam prvi dojam odličan
jel znas kad bi otprilike taj lap trebo doc na trziste? tocnije u links kad vec daju tako lijepo placanje na rate.
već je na tržištu -link<-- i puno je bolja opcija od tog hp-a. bolji proc, bolja grafa, 17,3 ips ekran, duza garancija..
Je na trzistu, al ga nema bas kako ga je bilo, ispod 7k pa ni ispod 7.3k ga nema (kad kliknes ADM link dobis sipak..), a bilo ga je u bagira.hr ja mislim za 6700. Mislim da Links nije drzao tog Acera po nizoj cijeni.
ok, onda ako bi dolazio u bagira.hr za tih 6700kn, kakve naine placanja oni daju? odgovara mi placanje na rate, gotovinu nebi. i ako bi mogao rec, kad je bio taj lap po 6700kn?
Mozda prije 2 tjedna ga je bilo u jedno 3 ili cak 4 ducana ispod 7000kn. Odi na njihovu stranicu pa vidi nacine placanja..
Da, v3-572g bi definitivno ispunio sve njene potrebe. Imam stariju sestru, isto ima stedljivog i3, samo IB, ne Haswell i super joj je. 840m bi definitivno ispunila i uvjete igranje zadnjih Simsa, makar uparena sa i3-4030U. Znaci za surfanje mislim da nebi vidio razlike izmedju i3-4030U i i7-4510U, mozda sitno zavisno o kolkoj hrpetini tabova bi se radilo. To je moje misljenje, prvenstveno jer mislim da je tu bitnija internet veza. Grafa takodjer pomaze u akceleraciji i tak, naravno nema potrebe palit zasebnu 840m za surfanje.
Metal je rijetki pokrov na mainstream laptopima kolko sam skuzio. U tom rangu ima i laptopa sa legurama aluminija odozgora i tak. v3-572g je meni osobno bio najhladniji na dodir, sto je prednost metalne izrade odozgora. Od ispod su naravno svi od plastike, a Macbook neces kupovat.
K555LN Asus navodno isto ima metala gore, al je povrsina iza ekrana plastika. Eh sad kakvi su ekrani, pitanje je sad..
Losi su ti Flexovi jer je za 5000kn bilo onih sa IPS ekranom. Znam da je nedavno bio jedan sa IPS, touch, 15,6", i5-4210, 840m za 5200kn, tak nest mozda i manje. Uglavnom ja bi ti preporucio Flex samo sa IPS ekranom jer inace nemas neku prednost s njim naspram onog Acera, jedino ako bi sestri bila fora vrtit laptop i tak.. I da, 820m grafa je osjetno slabija od 840m i drugacije, slabije arhitekture, dok je 840m najnovije Maxwell nvidijne mikroarhiekture, superefikasna sto se tice performonsi/potrosnje tak da bas i nije bitno sto se tice funkcionalnosti hoces li gore imat metal, alu ili cistu plastiku.
Mozes zvat MagazinRS i pitat ih sta je sa ovim modelom Flexa i ima li IPS ekran. Check i ovo kao jedini sa IPS trenutno raspoloziv na trzistu ispod 5500kn..
Ljudi, molim pomoć.
Kupujem laptop, do 5.500 kn, maksimalno 6.000 kn. Slabo se kužim u sve to, pa ne znam odakle da krenem i na što da posebno pazim.
Dakle, volio bi uzet laptop koji je trenutno vrlo dobar, odnosno koji kroz koju godinu neće postat smeće nego će bit neka srednja klasa.
Dobio sam preporuke za HP Probook seriju i Della. Ne mora nužno biti nijedna od te dvije marke. Igraju i druge ako ih preporučite.
Išao bi na dijagonalu 17,3.
Procesor: ne bi išao ispod i5 (da li odmah pucati na i7??)
HD: 750 GB - 1 TB
Laptop se ne bi koristio za igre, nego najviše surfanje i filmovi i serije, uz stream utakmica i pogotovo stream filmova (najviše preko xbmc-a).
Laptop bi spajao na TV, najviše radi ovog šta sam spomenuo-stream filmova preko xbmca i stream nogometnih utakmica.
Na što još paziti ? Što je sa zvukom ? Koji modeli imaju solidne integrirane zvučnike pa da eventualno prođem bez potrebe za vanjskim zvučnicima?
Vjerojatno bi većinu ovih mojih kriterija pokrio i puno jeftiniji laptop, ali svjesno bi išao na skuplji ili bolji čisto zbog toga što ne mislim novi kupovat već za godinu-dvije. Ipak bi da bi malo potraje.
Mjesto kupnje: hrvatski dućani i webshopovi ( radi kupnje na rate ), ali igraju i strani webshopovi ako je cijena osjetna manja (pa ćemo izmislit gotovinu za jednokratno plaćanje )
Hvala unaprijed.
Netko?Nesto?:-(

jaoooo Ficek, kako si ga samo ubo (Asus X550JK) :) odmah sam ih zvao, na stanju nema al ukoliko ga zelim odmah ce porucit, cak i 10% popusta na gotovinsko placanje pa me izade 4975kn :D
narucen je!
jos ti se jednom zahvaljujem na trudu i kvalitetnom objasnjavanju,
zivio! ;)
Ček, jel to onda Asus X550JK za 5 k kn? Gdje kako kada? :D Može bilo kakav info ako se može uopće naručiti za tu lovu!
EDIT: Moj bed, pročitao na prošloj stranici. Čestitke na kupnji :)
Procitaj ovaj post:
http://www.bug.hr/forum/topic/prijenosna-racunala/ultimativna-tema-odabir-prijenosnika/48197.aspx?jumpto=4488474&sort=asc&view=flat&page=561
Preporucio bih ti da lovis tog Nitro Acera sa IPS ekranom za 680 eura, makar ne mogao iskoristit jamstvo u Hrv jer se radi o dosta jakom i kvalitetnom proizvodu, da ne pricam kolko je IPS ekran rijedak na 17,3". Ako se odlucis na ovo preporucio bi za svaki slucaj da kontaktiras ducan e-mailom ili cime vec i pitas ima li IPS ekran jer mozda jeftiniji modeli nemaju kao kod nekih 15,6" Nitroa. Kod Cyberporta je bas napisano u opisu da bi trebao imat, kod CU ne pise, a isti je model.. Iz CU je hrpa forumasa vec narucivala, malo pretrazi forum, a CyberPort mozda niti ne salje u Hrv. Oba ducana imaju hrpu certifikata i poz. misljenja prema idealo.de njemackoj trazilici. I da, modela ima hrpetina, meni logicne razlike bi trebale biti samo u sitnicama oko ekrana ili TN vs IPS ekran sto vise nije sitnica, npr. vidi ovaj model, iste specs ko prvi sa linkanog posta, a drugacije oznake na kraju modela, a oznake nekad znace i za kakvo je trziste namijenjen, samo mi to nije bas logicno u konkretnom primjeru.
Pozdrav,
molim Vas informaciju da li svi Acer V3 modeli imaju osvijetljenu tipkovnicu
Siniša
Nemaju svi V3, a V3-572G-33X6 bi trebao imati osvjetljenju tipkovnicu.
Best buy bi bio najjeftiniji laptop sa i3: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=15.6+i3 Od Acera nemoj gledat E1, nego E5 (nova budzet solidna serija) ili V5(aluminij gore)/V3(metal gore). Lenovo je malo skuplji i po meni nist posebno bolji, uglavnom sve je to neki prosjek, solidna izrada za laptope tog i skupljeg ranga. Ako zelis matt ekran gledaj upravo Lenovo B seriju: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+n3530 Nesto losiji proc, ali isto prilicno dobar za surfanje, sa njim jos dobis windowse. Po meni se isplati protegnut 100kn van budzeta, makar je za surfanje najbitnija internet veza.
Da li gore navedeni prijenosnici bi zadovoljili i igranje koje manje zahtjevne igre
Definiraj te manje zahtjevne igre. V3-572G-33X6 spomenuti Acer je prilicno dobra stvar za novce sto se tice i igrica pa bih ti to preporucio ako mislis neke novije igrat na nizim postavkama i tako, starije bi mogao na FHD vrtit. Opcenito za igranje je bolje imat zasebnu graficku nego integriranu od intela, iako nit HD 4400 u i3U nije losa. 820m entry grafa se pojavljuje za 3000kn, a osjetno jaca 840m u Aceru skupa sa FHD rezom vec za 3300kn..
Naravno da je laksi kad je 15,6", a 3kg je malo za gaming 17,3" laptop. Ako ces usporedjivat tezinu onda gledaj 15,6" Acera, taj nema optiku kao i Lenovo, al ima m.2 slot za SSD i opet nesto nize, tj. osjetno nize temperature, relativno je to, ali da, pod stresnim situacijama (npr. novije igre na visim postavkama) bi se Nitro bolje snasao. 17,3" Lenovo y70-70 je druga, ali i skuplja prica u odnosu na y50. Windowsi ce se bootat super brzo i na obicnom HDDu (kod mene to ide za 10-12 sec bez AV), ako mislis ic na win8.1 Za zvuk si pogledaj malo reviewove, vrlo solidno je to kod oba laptopa. Kolega EchoOne je napravio review 17,3" Nitroa (mob.hr) i malo zapleso u njemu pa mozes poslusat kako zvuci. Uglavnom Nitro ima 4 zvucnika bez subwoofera, a y50 2 zvucnika + subwoofer.
Sto se tice razlike u dijagonali evo ti savrsena usporedba: http://www.displaywars.com/17,3-inch-16x9-vs-15,6-inch-16x9
Ne navijam ja za nikog, nego se vodim po tim nekim statistikama i tome sto ljudi pisu, a vise ih je pisalo da ima problema sa temperaturama sa y50 nego sa nitrom, reviewovi isto "kazu" svoje, iako te temperature sa notebookchecka su malo nerealne, jedino ako mislis 2h u komadu igrat Crysis3 ili BF4 multiplayer na visokim postavkama, onda su realne. Doduse ti laptopi su gaming laptopi, stoga bi se sa dugim sesijama gaminga trebali nosit cim bolje ili bez nekakvih kompromisa i po tome mislim da je Nitro bolji, a u prilog tome govore i iskustva nekih forumasa pa i onih koji su kupili 15.6" verziju. Mozes searchat ovu temu da se uvjeris ili temu Nitroa.. Sa druge strane kolega AirLive ima Lenova y50 (sa TN ekranom, hardver i izrada su isti kao kod modela sa IPS)
Kolega je otvoren za bilo kakva pitanja u vezi svog y50.
Inaće moje mišljenje je da se sad y50 malo približio nitro-u jer sad oba imaju IPS za slične novce, plus što y50 sada dolazi sa 4gb 860m (nitro to nema zasada u hr). Naravno nitro je još uvijek 2 koraka ispred, 1. korak je nadogradivost radi SSD i tih slotova koje y50 nema, + što nitro ima ODD, a drugi korak su temperature. E sad kod skupljeg nitro modela sa i7 kolega oldy je rekao da mu se dosta grije procesor, dok kolega sa istim tim i7 4710 hq u asusu x550jk je rekao da nema tih problema (ne sjećam se imena kolege, znam samo da je to onaj što neda sestrama laptop ).
Za nitro sa i5 bi trebale biti bolje temperature. Samo da napomenem da kod svog y50 sam skinuo poklopac i maknuo neku tkaninu kod otvora za ventilaciju i to mi je malo snizilo temperature. Pročitaj ovo.
Samo da podsjetim ljude da kolega spilice05 već drugi put pita, a nitko mu nije odgovorio. Pomogao bi mu ja, ali ja više pratim i dajem savjet za laptope s max. performansama za određeni budžet.
4 ili 2GB 860m, tak svejedno za igranje na 1080p po meni.
4 ili 2GB 860m, tak svejedno za igranje na 1080p po meni.
Pa i je i nije. Bio sam spomenuo slučaj sa max payne 3 kod kojeg mi npr. msaa nije htjela 8x nego samo 4x jer je za 8x trebalo 2.2 gb mislim. Je da je to sad malo cjepidlačenje i to se niti ne vidi, ali ako ništa, onda je barem logično da je 860m sa 4 gb skuplja.
nokon malo njuskanja naso sam 3 laptopa koji mi se cine dosta dobri.
ASUS G551JM-CN094D - koji od ovih ima najbolji procesor
Lenovo IdeaPad Y50-70 - koji ima GTX860M s 4GB ostali su s 2GB
ACER V Nitro VN7-791G-53JF - koji jedini ima 17.3" ekran
ostale specifikacije su manje vise jednake, ali lenovo je jeftiniji od ostalih. sad, najvise ce mi snage trebat za gejmanje. pa sta vi mislite jel bitna razlika izbedu 2 i 4 GB na grafi ili jel ovaj i7 na asusu puno bolji od ovog i5? ili mozda ima neki treci bolji od ovih?
Kolega oldy tj. moja malenkost je napisala ne da ima problema sa zagrijavanjem već da je mom i7-4710HQ peak u GTA IV kojem max dignem postavke koliko ide iznad auto 96 celzijusa.
Što ne znači da proc cijelo vrijeme kuri na 96.
Primjer na auto postavkama grid autosport je peak 91 celzijus čini mi se. Grid nisam dizao iznad automatskih a gta IV k'o GTA IV niti dan danas nije kako treba.
Plus što još uvijek ne mogu uključiti tj. nemam gdje jer nemam app za acerov turbo mode coolboost-a. Ne znam što je s tim mada je svuda reklamirano.
A za taj navedeni asus sa istim procom ne znam da li je 15.6" 1366x768 i da li ta manja rezolucija od FHD ima kakve veze. sa temperaturama. :)
EDIT: Eto zbog točnosti podataka a i radi sebe stavio GTA IV na auto postavke. FHD HIGH, view 25, detail 31, vehicle 51 umjesto što ja nafrljim view i detail na 60/70.
Peak temp su dolje na slici znači 91 celzijus, ne ide više do 96 celzijusa. :)
Kolega oldy tj. moja malenkost je napisala ne da ima problema sa zagrijavanjem već da je mom i7-4710HQ peak u GTA IV kojem max dignem postavke koliko ide iznad auto 96 celzijusa.
Što ne znači da proc cijelo vrijeme kuri na 96.
Primjer na auto postavkama grid autosport je peak 91 celzijus čini mi se. Grid nisam dizao iznad automatskih a gta IV k'o GTA IV niti dan danas nije kako treba.
Plus što još uvijek ne mogu uključiti tj. nemam gdje jer nemam app za acerov turbo mode coolboost-a. Ne znam što je s tim mada je svuda reklamirano.
A za taj navedeni asus sa istim procom ne znam da li je 15.6" 1366x768 i da li ta manja rezolucija od FHD ima kakve veze. sa temperaturama. :)
EDIT: Eto zbog točnosti podataka a i radi sebe stavio GTA IV na auto postavke. FHD HIGH, view 25, detail 31, vehicle 51 umjesto što ja nafrljim view i detail na 60/70.
Peak temp su dolje na slici znači 91 celzijus, ne ide više do 96 celzijusa. :)
Ni jedan od tih laptopa po meni nema kak spada hlađenje za dug život cijelog sistema ako postize takve temperature. Ono kaj je po meni potrebno napraviti je instalirati Intel XTU i malo po malo skidati napon procesoru uz zakljucani turbo limit na neku razumnu frekvenciju a ne pustat ga da koristi maximum koji mu dozvoljava TDP.
Uzmite u obzir da je sad uz GPU i CPU zalemljen na ploču i vjerojatnost hladnog lema se poduplava. Stavit te temperature pod kontrolu bi vam svima trebao biti imperativ. Glavni uzrok hladnog lema nije grijanje samo po sebi nego velka razlika izmedju idle i full load temperatura a 40c o kolko prema drugim forumima vidim da se radi je itetako razlog za brigu.
Idealno bi bilo da za svoj procesor provjerite koji radni takt uspjeva drzati stabilan nakon cca 5 minuta intel burn testa i 3 i 4 active cores staviti jedan ispod toga.
Ako se nekome neda zezat kaj sto i kako.
Mozete probati vise manje ove postavke, mnozitelji su stavljeni napamet, jer u ovom kratkom vremenu mi se nije dalo tocno traziti koliki su maksimumi za pojedino opterecenje.
Dynamic CPU voltage offset: -50mV
1 active cores: 36
2 active cores: 34
3 active cores: 32
4 active cores: 32
Procesor Catche voltage offset: -20mV
Ostale postavke mozete ostaviti vise manje iste.
Najveci problem je prilikom koristenja short turbo boosta kod haswella gdje cpu krene koristiti 60W tdp-a sto stvara enormnu kolicinu topline. Turbo se netreba gasiti, ali ga treba stavit pod barem malo kontroler da nejde toliko visoko, jer sama temperatura nece naskoditi procesoru, ali hoce samoj lem masi koja se koristi, a bome i ostalim komponentama malo pomalo, a pretpostavljam da ce svi ovaj laptop mjenjati tek nakon kaj crkne :)
100-200Mhz u pravilu nece utjecat na performanse, pogotovo jer 850m/860m bottlenecka isti, a haswell quadovi su vise manje u mogucnosti gurat 980M sli bez nekog bottlenecka. Dok ce Undervolt i rezanje 100-200mhz prilikom opterecenja sve 4 jezgre itekako utjecat na temperature
Isto tako mozete undervoltat i GPU - s obzirom da velika kolicina korisnika na drugim forumima iste overclocka bez podizanja napona 100% sam siguran da je i undervolt moguc bez ikakvih problema, probajte instalirat nVidia Inspector i/ili MSI afterburner i vidjet sto se sa njima moze. S obzirom da nemam nVidiju trenutno na tom polju Vam nemogu pomoci, ali mislim da je online dostupno i vise nego dovoljno informacija kako, sto i zasto.
HP Pavilion 17-f100nm K1Q19EA
AMD Quad-Core A10-5745M 2,10 GHz,
8192 MB,
17,3'' HD+ LED 1600x900,
SATA 1000 GB,
Free DOS,
AMD Radeon R7 M260 (2 GB),
DVD±RW DL
https://www.sancta-domenica.hr/notebook-hp-pavilion-17-f100nm-k1q19ea.aspx#
Laptop bi se koristio ponajvise u igranju, i surfanje glazba i tako nista pretjerano. Jel bi se moglo jos nabaviti za te novce mozda bolje ? 17,3 rezoluciju sigurno hocu ali ne patim od FHD zaslona tako da mi to ne smeta. I ovo u santa d. mi odgovara sto ide na 24 rate
nokon malo njuskanja naso sam 3 laptopa koji mi se cine dosta dobri.
ASUS G551JM-CN094D - koji od ovih ima najbolji procesor
Lenovo IdeaPad Y50-70 - koji ima GTX860M s 4GB ostali su s 2GB
ACER V Nitro VN7-791G-53JF - koji jedini ima 17.3" ekran
ostale specifikacije su manje vise jednake, ali lenovo je jeftiniji od ostalih. sad, najvise ce mi snage trebat za gejmanje. pa sta vi mislite jel bitna razlika izbedu 2 i 4 GB na grafi ili jel ovaj i7 na asusu puno bolji od ovog i5? ili mozda ima neki treci bolji od ovih?
Eto, ja sam u identičnoj dvojbi/trojbi...
Ali ne mogu vjerovat kako se brzo mjenjaju stvari na tržištu, do nekidan je bilo ovih acera sa ekranom 15,6, sad nema ni jednog. Ovog asusa nije bilo u ADMu, a verzija koju sad ima ADM sa jačim procesorom, ali sa 850, nije postojala... grrr
Zato se toliko i nećkam, ako sad kupim recimo lenovo, sutra će doći acer 15,6 sa windowsima za 6500...
Asus mi se u startu najviše sviđao jer ima najbolje rješeno dodavanje memorije i SSDa. I nekako mi je najljepši. S druge strane, ima DVD pa je i dosta teži od lenova. Najskuplji je.
Lenovo je do nedavno imao "katastrofa" ekran (prema reviewima), što sam siguran da bi meni bilo ok, ali su očito to ispravili i sad imaju IPS ekran.. I još su ubacili 860 sa 4Gb... Ostaje pitanje grijanja, ali vjerujem da ne može biti tako katastrofalno da te totalno odbije od kupovine. Uostalom, ako ću se igrat satima, ću ga vjerojatno stavit na nekakav cooler, koji god model bio. S obzirom da je najjeftiniji, trenutno vodi u odabiru.
Acer mi je cool i ukoliko se uskoro pojavi 15,6 verzija za manje para od lenova ću ga vjerojatno kupiti.
Meni je problem što moram unutar 10ak dana to rješiti, znači moram naručiti najkasnije sljedeći tjedan i svaki dan kopam po nabavi i svaki dan ima sitnih promjena u specifikacijama, nikako da se odlučim.
8192 MB,
17,3'' HD+ LED 1600x900,
SATA 1000 GB,
Free DOS,
DVD±RW DL
Laptop bi se koristio ponajvise u igranju, i surfanje glazba i tako nista pretjerano. Jel bi se moglo jos nabaviti za te novce mozda bolje ? 17,3 rezoluciju sigurno hocu ali ne patim od FHD zaslona tako da mi to ne smeta. I ovo u santa d. mi odgovara sto ide na 24 rate
Ako ti je za gejmanje, možda radije gledati i5 procesor sa 840 grafičkom. Post ispod tvog ti je rezultat testa iz novog VIDIa, ako te zanima ovaj laptop, možda najbolje da odeš do kioska po VIDI, pa pročitaj, ima opis HPa, samo 15,6 veličina, sa AMD komponentama i usporedba sa intel/nvidia konfiguracijama...
Primjer 17,3 sa i5 i 840 : http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=15645
Makar, se ovaj HP čini dosta zgodan...
pozdrav, trebam laptop za posao, molim neke ponude s webshopova
- koristim autocad, office paket, internet i to je to više manje....
MOLIM VIŠE PONUDA
MOLIM VIŠE PONUDA
http://www.kodeks.hr/Dell/precision-m6800,PID-3,P-3217,G-381.aspx
http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.AE9D194D-452A-4F3E-9064-1DD5A4765E99.aspx
Neki laptop do 5000kn, preferiram toshiba satellite modele
Može?
MOLIM VIŠE PONUDA
Moze malo detaljnije sto se konkretno radi u Autocadu te isto tako buđet koji imate u planu.
Iako je kolega iznad ponudio dvije vrhunske radne stanice - mišljenja sam da vam netreba tak nekaj.
Ako se radi isključivo u 2d onda je intelova integrirana HD 4400/4600 i više nego dosta.
8192 MB,
17,3'' HD+ LED 1600x900,
SATA 1000 GB,
Free DOS,
DVD±RW DL
Ako ti je za gejmanje, možda radije gledati i5 procesor sa 840 grafičkom. Post ispod tvog ti je rezultat testa iz novog VIDIa, ako te zanima ovaj laptop, možda najbolje da odeš do kioska po VIDI, pa pročitaj, ima opis HPa, samo 15,6 veličina, sa AMD komponentama i usporedba sa intel/nvidia konfiguracijama...
Primjer 17,3 sa i5 i 840 : http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=15645
Da, ili taj Asus ili Acer E5-771G koji ima mrvicu slabiji proc od tog AMDa u Pavilionu, osjetno jacu graficku, FHD rezoluciju i provjereno kvalitetan ekran. Na rate te opet ne dodje preko 3950/4100kn. Pavilion mi se cini kao nekakva multimedia serija HP-a, a problem vidim u malo preskupom produljenju jamstva - klik Naravno nisu svi rezultati izbaceni, paket se zove HP carepack, a ja sam kucao 17-xxxx jer u tu seriju spada taj model. Evo za Acer - klik2, za Asus - klik3 Produljenje nije nesto sto je obavezno, nego nesto sto se preporuca i sto mozes sredit u roku 11mj ili 12mj od kupnje, zavisno o brandu kojeg izaberes. Da bi vidio cijene na rate od ADM-a trebas skinut njihov cijenik i pogledat stupac koji se odnosi na rate sa PDVom za taj model. Cijene su inace ovakve za x751ln. Portio je web shop Linksa i mislim da kao i Links ima sve cijene iste za cash i na rate. Laptop izgleda zbilja sredjeno i mislim da ima bolji pristup komponentama od 750ln modela, ova jedinica na kraju mislim da oznacava malo sredjeniju izradu. Steta sto nema FHD ekran kao Acer kojeg sam napocetku linkao, a kojeg sa i5 imas ovako Dati 1000kn vise za i5 po meni nema smisla. Za surfanje pa i igrice ce te skroz uredno posluzit i3, a i5 bi u nekim igrama vise iskoristio potencijal 840m, koja je jos jednom velim osjetno jaca od m260 (ako guglas ne gledaj gpuboss, najgora stranica za usporedbu grafickih, gledaj game-debate, notebookcheck ili najbolje gledaj youtube gameplayeve i citaj opise ispod videja jer pametni ljudi napisu kolki im je fps bez snimanja frapsom ili cime vec snimaju fps)
Neki laptop do 5000kn, preferiram toshiba satellite modele
Može?
Procitaj malo gore, ako te interesiraju odlicni all-around pa cak i gamerski 17,3" laptopi u tom rangu. Izjasni se sto tocno zelis, dijagonalu, rezoluciju, je li bitna autonimija baterije, namjena??? To kak si ti pitao je isto koda ja dodjem na temu slaganja konfi do 5k i pitam "ekipa moze jedan kompjuter, preferiram asus komponente".
ma imam elektro obrt. Do sada mi je koristio acer aspire 5730zg. Želio bih nešto novo. Nisu meni neki veliki zahtjevi za laptopom niti ja crtam u autocadu. Pregledam samo instalacije shemu i to je to.
e meni je asus nekako najdrazi trenutno (lijep je cijeli, a ima i ovaj republic of gamers logo, pa nek se zna :D), ali nisam siguran kolko je njegov i7-4710HQ bolji od i5-4210H, te jel kod njega veci problem pregrijavanja. jer ako nema tolike razlike u snazi, radije bi si uzeo acer s 17,3" ekranom (a oba su FHD IPS). na lenovo sam naiso malo kasnije i tu je samo zbog grafe, ali vidio sam da ste par stranica ranije pricali da izmedu 860M nema tolike razlike izmedu 2GB i 4GB. tako da mislim da sam sad suzio izbor na ova dva (asus i acer).
p.s. razlika u cijeni mi nije toliko bitna jer uzimam na rate, pa se ne osjeti previse
ma imam elektro obrt. Do sada mi je koristio acer aspire 5730zg. Želio bih nešto novo. Nisu meni neki veliki zahtjevi za laptopom niti ja crtam u autocadu. Pregledam samo instalacije shemu i to je to.
Uzmi onda neki od FullHD modela koje su dečki gore naveli (Acer V3, Lenovo Z50-70 (isprobano, odličan za te novce)) za 4000kn s i3/i5 procesorom i 4gb rama / 840m i biti će ti kao grom za to :)
Full HD ekran će ti dobro doći kod pregleda shema zbog veće površine.
e meni je asus nekako najdrazi trenutno (lijep je cijeli, a ima i ovaj republic of gamers logo, pa nek se zna :D), ali nisam siguran kolko je njegov i7-4710HQ bolji od i5-4210H, te jel kod njega veci problem pregrijavanja. jer ako nema tolike razlike u snazi, radije bi si uzeo acer s 17,3" ekranom (a oba su FHD IPS). na lenovo sam naiso malo kasnije i tu je samo zbog grafe, ali vidio sam da ste par stranica ranije pricali da izmedu 860M nema tolike razlike izmedu 2GB i 4GB. tako da mislim da sam sad suzio izbor na ova dva (asus i acer).
p.s. razlika u cijeni mi nije toliko bitna jer uzimam na rate, pa se ne osjeti previse
Samo pazi, kod Asusa je upitan IPS ekran i ima polovicni msata (half msata, neznam kak se na hrv. zove) slot ako mislis SSD stavljat, znaci to je netipican utor i trebat ces ici na skuplji SSD radi toga, ako ces uopce kupovat SSD i stavljat ga na taj slot. Mislim da vrlo vjerojatno nema IPS ekran i ako je tako onda je to po meni dealbreaker, pogotovo kad jos usporedis neke reviewove i skontas da Nitro nema nist losije temperature, a ima IPS ekran i ima 17,3" verziju, skoro nista skuplju isto sa IPS ekranom eh onda..
EDIT: Malo sam guglao i vrlo moguce zapravo da ima IPS ekran! Ako je tako onda uzmi ROGa bez obzira na taj msata ili ne, jer ipak i7 ima svoju cijenu i ponuda Nitroa sa i7 trenutno i nije neka. Svakako zovi ADM i pitaj ih za najtocniju informaciju. Sretno :)
EDIT2: Ako se odlucis na G551JM, mozda te dodje jeftinije u Instaru. Svakako pogledaj taj cijenik od ADMa pa vidi kolko ispadne na rate, ima li kamata itd. Vidis Instar je stavio da ima IPS ekran, a u opis stavili video u kojem se po meni vidi da je u pitanju TN matrica. Svi ducani naravno mogu zeznut opis bez problema.