Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.569
|
čitano: 14.477.165
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
bstaard kaže...

Evo jedan Aćer Aspire - value for money a ima i Windowse :D

Da, samo što je taj pentium slabiji od i3 .

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
13 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

pa i nebi se baš složija....možda je i3 mrvicu brži al opet pogledaj taj pentium...to je idealno za nezahtjevne korisnike...quad core i vrlo, vrlo mala potrošnja energije, znaći i da se manje grije od i3...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
shegyman kaže...

pa i nebi se baš složija....možda je i3 mrvicu brži al opet pogledaj taj pentium...to je idealno za nezahtjevne korisnike...quad core i vrlo, vrlo mala potrošnja energije, znaći i da se manje grije od i3...

Pogledaj review tog lenova b590 i vidjet ces da ima superb temperature. i3-3110m se za razliku od novih i3-4000m proca manje grije jer ima BGA mount na maticnu. Zbog toga se manje grije, ali zato je i nezamjenjiv, tj. nemoze se upgrejdat. Nemogu reci da je taj pentium los, naprotiv, ali i3 je puno bolji, pogotovo u single-core performansi di rastura pentium preko 2.2x

Osim toga lenovo je 100kn jeftiniji, ima matt ekran i 500gb na hardu vise.

Da ce nesto znacajno ustedit na struji radi manje potrosnje, ne, nece.. Acer moze bit idealan za nezahtjevne korisnike, ali ako postoji bolja opcija za slicne, tj. manje pare zasto ne ici na nju.. Windowsi se jednostavno skinu, samo treba znat di. A to di ce naci windowse za skinut moze ako nista pitat na ovom forumu, ima tema i za to.

13 godina
neaktivan

sve stoji šta si reka...prosječan korisnik neće uopće primjetit razliku u radu...al i šta se tiče izrade i čvrstoće prije bi preporučija acera...ugodno san se iznenadija kako su počeli malo bolje radit laptope...btw lenovo g510 i njemu srodna braća se dosta uvijaju i dosta su plastični...al je zato u ostalim segmentima dobar...

i acer daje 2 god garancije...piše u jamstvenom listu : fizičke osobe 24mj, a pravne 12mj...

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.6.2014 22:44 (shegyman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
shegyman kaže...

sve stoji šta si reka...prosječan korisnik neće uopće primjetit razliku u radu...al i šta se tiče izrade i čvrstoće prije bi preporučija acera...ugodno san se iznenadija kako su počeli malo bolje radit laptope...btw lenovo g510 i njemu srodna braća se dosta uvijaju i dosta su plastični...al je zato u ostalim segmentima dobar...

i acer daje 2 god garancije...piše u jamstvenom listu : fizičke osobe 24mj, a pravne 12mj...

Znam kakve su izrade aceri, pisem sa jednog. Nisam siguran kakav je taj E1 izrade, je li to isto kao v5 i v3 ali nebitno. Bitni su rezultati. Lenovo neznam kako uspjeva ali super hladi konkretno kod tog i3-3110m modela. Na kraju krajeva ne radi se o random plastici. Novi aceri su zapravo isto gotovo pa skroz plasticni, to malo aluminijske zavrsne obrade je samo finishing touch. Po meni je metalni poviseni dio di se stavljaju dlanovi trebao biti i na ostatku laptopa, tamo di je grafa, procesor itd, ali opet je vise manje ok. Btw. mislim da b590 i g510 nisu iste izrade. B590 je vise poslovna klasa i mislim da je izrada malo bolja, pocevsi od matt ekrana..

I neznam kaj ti to znaci da se laptop uvija??? Ekran se mora malo uvijat ako je jako tanak, isto kao sto se to uvija kod acera. Da se cijela donja povrsina laptopa uvija mi je jednostavno nemoguce zamislit.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.6.2014 22:57 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
TheMenstalist kaže...
bstaard kaže...

Evo jedan Aćer Aspire - value for money a ima i Windowse :D

Da, samo što je taj pentium slabiji od i3 .

Misliš? Da li je uopće bitno?
Citiram kaj je čovjek napisao:
"Molim vas preporuku za laptop do 3000kn. Najviše bi se koristio za internet (surfanje, ispunjavanje anketa, gledanje videa, možda za igranje igrica preko neta...) i Microsoft Office. Bio bi super da ima na sebi Windowse i garanciju barem 2 godine."
Ispunjava apsolutno sve traženo.. Lenovo je super, ali nema OS.. 

12 godina

Evo ga u linksu za istu lovu klik

Lenovo B590 je odličan laptop i izrada mu je super pogotovo za te novce, dere i skuplje modele po kvaliteti izrade i čvrstoći, G510 ima dvije verzije plastična i metalna tako da ova metalna je čvršća izrada, tipkovnica se uvija baš ako ideš sa namjerom da ju uvineš, inače sve ok. Ne znam šta očekujete od entry level klase. 

13 godina
neaktivan

Uvija se donje kućište...tako se gleda čvrstoća laptopa...podigneš ga tako da ga uzmeš za jedan prednji rub...ekran se svaki uvija skoro...

Moj PC  
0 3 hvala 0
11 godina
shegyman kaže...

Uvija se donje kućište...tako se gleda čvrstoća laptopa...podigneš ga tako da ga uzmeš za jedan prednji rub...ekran se svaki uvija skoro...

Ako je ekran tih i tih dimenzija tanak tolko i tolko, ima 2 pomicna oslonca na tom i tom mjestu kao npr. kod acera on se MORA uvijat jer zakoni prirode i nauke o cvrstoci nerade drugacije.

"Problem" kod ekrana zapravo nije problem jer sumnjam da ce itko prilikom koristenja laptopa ic ispitivat tlacna i vlacna svojstva ekrana.

Uvijanje na donjem kucistu bi mogo bit problem ak se to zbilja uvije tak jako da kad se stavi laptop na noge se izdeformira donji dio laptopa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2014 11:50 (The_Fichek).
12 godina
shegyman kaže...

Ne igraš nogomet sa laptopom tako da je to sve traženje dlake u jajetu. 

16 godina
neaktivan

Evo da i ja napišem koju.

Tražim si laptop već 2 mjeseca, namjene za multimediju i povremeno igranje, budžet od 4000 do 5000 kn.

Nakon što sam pročitao cijeli internet i sve forume došao sam do 4 laptopa koji su mogu reći slobodno "best buy" čak i neovisno o namjeni, uvjetno dakako.

Podjeliti ću svoje razmišljanje ovdje da barem nekome pomognem, kao što je i meni pomogao kolega The_Fichek svojim razmišljanjima i savjetima.

Prvi izbor je ACER, najjeftiniji i najlogičniji izbor, najbolji omjer dobivenog i uloženog. Kraj.

Drugi izbor je ASUS, novije komponente, manje rama, 8.1 Windowsi.

Treći izbor je HP, puno nudi za svoju cijenu, od 17,3" ekrana, 8 GB rama do odlično balansiranih komponenti. U isti rang smještam i ovog ASUSA

Četvrti izbor je naravno ACER, "sveta krava" budget gaminga" kod nas.

Što me još zanima? Koji od navedenih bi se najdulje borio sa nadolazećim igrama, odnosno koji od njih bi bio najvitalniji za 4 godine? Najskuplji pretpostavljam...

The_Fichek, da li mi možeš okvirno reći koja je razlika u performansama kod igara, općenito, u postocima između ovog Acera za 4999 kn i Asusa kojeg sam naveo pod drugim izborom? Da li bi puno izgubio kada bi se odlučio za Asusa umjesto Acera za 4999? Eh da je pameti, već bi prvi i najjeftiniji Acer bio u krilu....

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

kod acera v5-552g treba pazit na verziju, mislim da se isplati uzeti jedino varijantu sa a10-5757m zbog jačeg gpu-a a i samog cpu-a, mala je razlika u cijeni a puno se dobije (nažalost verzija sa a10 je trenutno rijetka kod nas)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav BUG-ovci, pozdrav forumasi.

Molio bi vas cijenjeno misljenje o Asus K551LN-DM064D - http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&manufacturers_id=14&products_id=11196 .

Ili nesto slicno u tom cjenovnom rangu.

Ovo mi se cini kao fina strojka za sve, a tu i tamo i sto zaigrat.

Hvala puno

Pozdrav

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
the economist kaže...

Tražim si laptop već 2 mjeseca, namjene za multimediju i povremeno igranje, budžet od 4000 do 5000 kn.

Nakon što sam pročitao cijeli internet i sve forume došao sam do 4 laptopa koji su mogu reći slobodno "best buy" čak i neovisno o namjeni, uvjetno dakako.

Podjeliti ću svoje razmišljanje ovdje da barem nekome pomognem, kao što je i meni pomogao kolega The_Fichek svojim razmišljanjima i savjetima.

Prvi izbor je ACER, najjeftiniji i najlogičniji izbor, najbolji omjer dobivenog i uloženog. Kraj.

Treći izbor je HP, puno nudi za svoju cijenu, od 17,3" ekrana, 8 GB rama do odlično balansiranih komponenti. U isti rang smještam i ovog ASUSA

Što me još zanima? Koji od navedenih bi se najdulje borio sa nadolazećim igrama, odnosno koji od njih bi bio najvitalniji za 4 godine? Najskuplji pretpostavljam...

The_Fichek, da li mi možeš okvirno reći koja je razlika u performansama kod igara, općenito, u postocima između ovog Acera za 4999 kn i Asusa kojeg sam naveo pod drugim izborom? Da li bi puno izgubio kada bi se odlučio za Asusa umjesto Acera za 4999? Eh da je pameti, već bi prvi i najjeftiniji Acer bio u krilu....

Velika je razlika izmedju i5 xxxxU i xxxxM procesora - ovisno o hladjenju i do 30% 840m je dosta slabija od 750m - tak da sve u svemu taj asus je tolko kolko je jeftiniji je i slabiji. Ako su pare problem - prvi acer, ako nisu zadnji.

Dell Precision M6600
11 godina
the economist kaže...

Napisao sam poruku i slucajno izaso iz nje, tako da mi se neda detaljno pisat.

Uglavnom idi na asusa ak oces jeftinije, acera ak oces skuplje.

i5-4200u je jako dobro ukomponiran sa 840m grafom i ako si prosjecan korisnik UOPCE te nece zasmetat sto je to U proc a ne M. Ja imam taj proc i za normalne stvari, ne neke autocade itd. neces primjetit posebnu razliku u odnosu na i5-4200m. Meni osobno jako dobro dodje sto mogu 3-4 sata gledat serije ili bit na katu bez da nosim punjac. Inace laptop moze trajat i dulje bez baterije (imam acer v5-573g, i5-4200u, 750m) ovisno o tome koja ti je svjetlina ekrana i kaj tocno radis, uglavnom vjerujem da bi bez problema trebalo trajat i do 5 sati bez prestanka (tu dolazi u pitanje i koja je max. svjetlina i kvaliteta ekrana) . Posto je 840m jos stedljivija i novije arhitekture od 750m trebao bi imati jos dulji rad laptopa kad nije ukljucen u struju. Performanse ne opadaju kad je ustekan ili istekan laptop za normalne stvari, surfanje itd..

Acer je mrcina za svoje pare, i ak ces ic na to ocekuj vise da ce ti stajat na stolu laptop. Za tesko gejmanje je preporucljiv cooler, dok kod asusa sam ziher da ti nece trebat sa svim tim stedljivim komponentama i njihovim poznatim hladjenjem. Ja bih osobno isao uvijek na cooler prvenstveno da ventovi ispod imaju vise prostora i jos vise da mi podigne laptop na razinu ociju. Tako da nemoj sad presudit radi coolera.

Stvar je sto gledas strasno daleko u buducnost i ko ce ga znat oce li ijedan od ta 2 laptopa bit dobar za gejmanje za 4 god. Ak oces nesto da tako dugorocno traje ja bih mozda gledao ovak nest: klik Ali mislim da ti je najisplativije sad fino uzet acera ili asusa i onda eventualno za par god, malo prije nego im istekne garancija ih prodas ak neces bit zadovoljan vise s performansama u igricama i kupis nest novog ili polovnog.

oceanspirit kaže...

Pozdrav BUG-ovci, pozdrav forumasi.

Molio bi vas cijenjeno misljenje o Asus K551LN-DM064D - http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&manufacturers_id=14&products_id=11196 .

Ili nesto slicno u tom cjenovnom rangu.

Ovo mi se cini kao fina strojka za sve, a tu i tamo i sto zaigrat.

Hvala puno

Pozdrav

Neisplativo jer imas za skoro 1000kn manje isti model samo bez SSD-a. Sa viskom para kupis SSD veceg kapaciteta pomocu odd caddya.

Ak oces jaci hardver idi na acera za 5k iz linksa.

Modeli o kojima pricam su navedeni i opisani, pogotovo asus, u ovom postu, skrolaj malo gore.

Imas jos jako dobar Dell prvenstveno radi FHD ekrana. Hardver je solidan, samo malo losiji od Acera, s tim da je procesor gotovo pa jednako jak kao i5-4200m, a grafa je izmedju 840m i 750m po jacini.

U odnosu na acera imas god vise garancije i 2gb rama vise te je laptop laksi i mozda nesto bolje izrade (guglaj). FHD je skupocjen uvjet i zato je ovaj Dell jako dobar uz sve ostalo sta nudi.

Rezultate grafa gledaj na notebookcheck.net i klikom na brojeve fps-eva gledaj s kojim su sistemima testirane grafe.

Usporedbe procesora gledaj na cpuboss ili cpuworld

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.6.2014 22:57 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan

pozdrav :)

kupujem laptop koji bi koristio kako za posao - bitno mi je da je ekran što bolji pošto ću popriličan broj sati dnevno provodit pred njim,  ali i kao zamjenu za desktop računalo - bitno mi je da vrti i novije naslove igara.
ono što sam našao su 2 modela za koja mi se čini da bi zadovoljavali uvjete i to su:

Asus G550JK-CN267D
i
Asus N550JK-CN019D

ono što me zanima je koji je bolji (vidim jedino razliku u izgledu što bi moglo značiti da se neki bolje hladi) i ima li išta bolje za tu cijenu (ili čak i skuplje ukoliko je stvarno toliko bolje da opravda razliku)?

hvala

0 0 hvala 0
11 godina
cnx kaže...

pozdrav :)

kupujem laptop koji bi koristio kako za posao - bitno mi je da je ekran što bolji pošto ću popriličan broj sati dnevno provodit pred njim,  ali i kao zamjenu za desktop računalo - bitno mi je da vrti i novije naslove igara.
ono što sam našao su 2 modela za koja mi se čini da bi zadovoljavali uvjete i to su:

Asus G550JK-CN267D
i
Asus N550JK-CN019D

ono što me zanima je koji je bolji (vidim jedino razliku u izgledu što bi moglo značiti da se neki bolje hladi) i ima li išta bolje za tu cijenu (ili čak i skuplje ukoliko je stvarno toliko bolje da opravda razliku)?

hvala

Dobro si nasao, kao sto roby rece ROG serija ima nesto bolje hladjenje i provjeri za svaki slucaj dolazi li IPS ekran s njim iako tamo pise da dolazi. To su upravo 2 najbolja laptopa za gaming ispod 8600kn (iduci je asus sa gtx765m grafom).

Ja bi isao na ROG ne samo zbog hladjenja nego zato sto mislim da bi bila veca sansa da unutra dobis gddr5 varijantu gtx850m grafe.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2014 23:27 (The_Fichek).
12 godina

Po ovim speckama ima IPS FHD ali vrlo vjerojatno je GDDR3 memorija kao i u N seriji

Čak su usporedili grafiku 850m vs 760m i prva je bolja za 33%, kliknete na grafika logo dolje

0 0 hvala 0
11 godina

Prebrutalno izgleda, da mi je jedan takav{#}

14 godina
neaktivan

Bok, 

zadnje sto ste mi preporucili je bila http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/toshiba-prijenosno-racunalo-satellite-c55-a-1m7-pscgle-00600fy4-156__5338131 . No skuzio sam da toshiba ima dosta jeftino produljenje garancije, 450kn na 4 godine, tako da bih si vrlo vjerojatno to uzeo. E sad, kad bi vec to uzeo, onda mozda ima smisla posegnut za malo boljim laptopom, recimo do 4000kn. 

1) Sto se nudi do tamo, jel se isplati ic na 710 grafulju? Vidim da je po performansama dosta bolja od 4600.

2) Jel moguce da samo odredjene trgovine nude produljenje jamstva na 4 godine? http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=toshiba+produljenje+4 Ako je to tako, onad bi bio ogranicen samo na te trgovine.

0 0 hvala 0
13 godina
The_Fichek kaže...

Prebrutalno izgleda, da mi je jedan takav{#}

Ako bude sreće meni slijeće jedan slijedeći tjedan pa napišem review.

Fuck me I'm famous.
16 godina
neaktivan

Cijena smijem pitati?

13 godina
odjavljen
the economist kaže...

Cijena smijem pitati?

Ne jer ga odmah stisne oko zeluca ali ce proci kad otvori kutiju : )

13 godina
Kupuje se u jedinom dućanu koji trenutno ima G550JK (hint: nabava.net) i košta 7420kn. I nemojte o parama, ovo će biti dugo dugo otplaćivanje :(
No ja mislim da ću biti zadovoljan godinama.
Nisam baš vičan prijenosnicima, no pitanje, kada je na struji, bateriju vadim van radi dugotrajnosti. Istina ili mit? Bateriju bi rabio samo kad sam vani/na terenu/u vikendici.
Fuck me I'm famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
guls kaže...
Kupuje se u jedinom dućanu koji trenutno ima G550JK (hint: nabava.net) i košta 7420kn. I nemojte o parama, ovo će biti dugo dugo otplaćivanje :(
No ja mislim da ću biti zadovoljan godinama.
Nisam baš vičan prijenosnicima, no pitanje, kada je na struji, bateriju vadim van radi dugotrajnosti. Istina ili mit? Bateriju bi rabio samo kad sam vani/na terenu/u vikendici.

Ja bateriju ne vadim, u 14 mjeseci izgubila 8% kapaciteta, tak da se ne zamaram s tim. Samo se sjeti ju barem jednom tjedno isprazniti :)

Nego, od ivy bridgea krenuli su u bios dodavati opciju da kad napuni bateriju do 100% da iduce punjenje je tek dok padne ispod 80% ili broja koji sma odaberes. Tak da ak taj asus ima tu opciju naj se bat niti trudit vadit van. S obzirom da taj g550 ima isto/slicno kuciste ko n550 da bi bateriju i izvadil moras fest šarafi poskidat.

Dell Precision M6600
13 godina
neaktivan

imam jedno pitanje, treba mi neki laptop za photoshop, pošto samodustao od slaganja pca, pa me zanima jel ovaj ok za photoshop(koristio bi cs5)
http://www.comel.hr/toshiba-satellite-c50d-a1-11n-4934

i am the kid your parents warned you about

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Molim vas mišljenje za ovaj laptop:

http://www.prosat.hr/Default.aspx?pid=27432

Koristio bi se uglavnom za internet...

0 0 hvala 0
11 godina
hurem kaže...

Molim vas mišljenje za ovaj laptop:

http://www.prosat.hr/Default.aspx?pid=27432

Koristio bi se uglavnom za internet...

OK je laptop za surfanje.

interista kaže...

Bok, 

zadnje sto ste mi preporucili je bila http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/toshiba-prijenosno-racunalo-satellite-c55-a-1m7-pscgle-00600fy4-156__5338131 . No skuzio sam da toshiba ima dosta jeftino produljenje garancije, 450kn na 4 godine, tako da bih si vrlo vjerojatno to uzeo. E sad, kad bi vec to uzeo, onda mozda ima smisla posegnut za malo boljim laptopom, recimo do 4000kn. 

1) Sto se nudi do tamo, jel se isplati ic na 710 grafulju? Vidim da je po performansama dosta bolja od 4600.

2) Jel moguce da samo odredjene trgovine nude produljenje jamstva na 4 godine? http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=toshiba+produljenje+4 Ako je to tako, onad bi bio ogranicen samo na te trgovine.

2) 90% poznatih trgovina uz laptope nudi i produljenje jamstva za njih. Posto je najjeftinija toshiba bila u portiu koji je linksov web shop onda sam ti gledo produljenje jamstva tamo: klik Ista stvar bi trebala biti u Portiu

1) Zar nisi rekao da ti nije bitna graficka i da oces igrat samo par igara medju kojima je i Civ5. Ak oces nest sa zasebnom grafom ima puno puno boljih izbora od 710m za taj cijenovni rang. Jedan od njih je upravo onaj acer kojeg si prvog napomenuo u svom prvom postu kad si pitao za laptop za sebe za programiranje i veci multitasking. Samo pokusaj naci acera sa a10 procom. Bilo ih je za 3800kn, valjda su rasprodani. Uglavnom sad je najjeftiniji izgleda u tehnomarketu za 4000kn.. Evo link Proc je upravo savrsen za multitasking. Mozes gledati i Lenovo g510: link2 Isto best buy do 4000kn. Proc je u singl-core performansi bolji od amd-a, laptop ima sshd za brze ucitavanje, ali 4gb rama manje neg acer. Kvalitete izrade kod obadva modela su solidne za entry level klasu. To bi bilo to ako zelis nest i za igranje i za rad ispod 4k.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.6.2014 23:13 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan

Hvala, gledao sam upravo taj Lenovo, no produljenje jamstva na 3 godine kosta oko 500, 600 kn sto bi svakako napravio.

Za Toshibu sam se vec skoro odlucio, no onda sam krenuo citat malo reviewove i primjerio sam da joj malo prigovaraju na preplasticni dizajn, ne bas najbolju tipkovnicu. Sto mislis o tome? Mozes li usporedit njega, ovaj lenovo i acer, konkretno postoji li znacajna razlika u izradi (kvaliteta komponenti) te izvedbi hladjenja?

Planiram ih pogledat uzivo pa cu znat vise o tome. Takoder cu poslat mail portiu da vidim koliko kosta garancija za Toshibu. 

PS: Techomarket nudi neku supergaranciju od 5 godina. Kako to funkcionira?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice