Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.642.448
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
danca1995 kaže...

dal je jednostavno instalirat windows na linux???
to kao da instaliravas win na win il? 

Ista stvar, i u jednom i u drugom slucaju, ne dolazis uopce u dodir sa operativnim sistemom koji je vec instaliran.

WordPress ❤
14 godina
mxselotejp kaže...

Pita frend je li ovaj laptop dobar za Internet, Filmove i Minecraft, ja mislim da je, pitam cisto iz sigurnosti.

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.3d8014c07ac2499281b1bab849eb2410.asus-prijenosno-racunalo-x550cc-xx352-2117u-4gb-500gb-gt720-15-6-bijel.aspx

Za to je dobar, pogledaj si ovdje review: http://www.notebookcheck.net/Asus-X550CC-XO164H.102372.0.html

WordPress ❤
14 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav,

gledao sam laptope do 4000kn i našao sam ovaj koji mi odgovara po svim karakteristikama: http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.b47879abe320422abaad2265724a16de.toshiba-prijenosno-racunalo-satellite-c55-a-1nr-15-6-ld-core-i3-4000m-6gb-ddr3-750gb-hdd-gf-710m-2gb-dvd-rw-w.aspx.

Da li netko zna možda neki bolji izbor za te novce? (a da performanse, osim možda grafičke, nisu lošije nego na ovome) Hvala.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Da kupim? www.expertadria.hr/katalog/kategorija-16-prijenosna-racunala/proizvod-51786-acer-notebook-v5-552g-nxmctex019

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dcvetko kaže...

Zanima me mali laptop, zaslon eventualno do 14 inča, bolje i manje i da je OS- free, u nadi da će time biti jeftiniji. Bitno mi je da mogu gore stavit barem W7 i pogledat koji film, surfat po netu i pisat stvari u wordu. Nikakav gaming i slično. Bitno da je malo i prenosivo i ako postoji do 3000-3200kn. Unaprijed hvala.

Itko? 

12 godina
dcvetko kaže...

Zanima me mali laptop, zaslon eventualno do 14 inča, bolje i manje i da je OS- free, u nadi da će time biti jeftiniji. Bitno mi je da mogu gore stavit barem W7 i pogledat koji film, surfat po netu i pisat stvari u wordu. Nikakav gaming i slično. Bitno da je malo i prenosivo i ako postoji do 3000-3200kn. Unaprijed hvala.

Izvoliš ako treba što manji ekran: Asus Transformer T100TA

12 godina
yeahzg kaže...

Pozdrav,

gledao sam laptope do 4000kn i našao sam ovaj koji mi odgovara po svim karakteristikama: http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.b47879abe320422abaad2265724a16de.toshiba-prijenosno-racunalo-satellite-c55-a-1nr-15-6-ld-core-i3-4000m-6gb-ddr3-750gb-hdd-gf-710m-2gb-dvd-rw-w.aspx.

Da li netko zna možda neki bolji izbor za te novce? (a da performanse, osim možda grafičke, nisu lošije nego na ovome) Hvala.

Izvoliš: Lenovo G510 grafika u haswell procesoru je jako dobra.

12 godina
mxselotejp kaže...

Pita frend je li ovaj laptop dobar za Internet, Filmove i Minecraft, ja mislim da je, pitam cisto iz sigurnosti.

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.3d8014c07ac2499281b1bab849eb2410.asus-prijenosno-racunalo-x550cc-xx352-2117u-4gb-500gb-gt720-15-6-bijel.aspx

I više nego dobar za navedene radnje. 

11 godina
neaktivan

sta dalje?

sta dalje? sta dalje?

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Za 3,700 u Centro.hr imaš Acer V5-552G,s jačom grafikom i tu tu procesorom,nadoplatiš

i za 250kn digneš garanciju na 3 godine,taman na cijenu toga.
LP 

0 0 hvala 1
14 godina
danca1995 kaže...

sta dalje?

Sprzi Windowse na dvd ili na usb, pokreni laptop, udji u bios i promjeni boot order, neka se prvo boota s dvd-a/usb-a i to je to.

WordPress ❤
17 godina

ako sam skuzio zelis instalirat win? ubacis win cd i pokrenes,a a ko nije dizanje preko dvd - u upustvima ako ne znas mora pisati kako uci u bios i tamo narihtat da ti je dvd primarni.i onda pokrenuti instalaciju - tako sam ja na isti nacin instalirao win preko cistog dos-a.

uletio covjek prije mene {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 14:28 (cropunk).
14 godina
17 godina

Tužan sam. Jako. Zašto? Zato što mi je jutros pred očima prodan zadnji primjerak Fujitsu Lifebooka NH532 sa i7-3630QM, 17.3" FullHD, 8GB rama, 1TB hardom + slobodno mjesto za još jedan hdd za 4850kn. Da, četiritisućeosamstopedeset kuna. 

Da stvar dobije malo ironije, isti takav prijenosnik, ali sa 1600x900 ekranom košta iznad 6500kn. Ne znam zašto, ali eto.

Nakon odžalovanih par sati, skupih snage za novu potragu. Zanima me jel zna netko kad dolazi iduća pošiljka notebookova (drugim riječima, jel da se nadam opet možda ovakvoj prilici?)? 

Ono na što vrebam je i7 QM + 17.3 obavezno. Bilo bi lijepo fullhd, al znam da za to trebam izdvojit iznad 6500, pa to sad isključujem (i pristajem na 1600x900). Ako se zalomi, super, ali ne vjerujem. Također, mjesto za drugi hdd je poželjno (ssd, jel).

Pregledao sam čitavu ponudu i bacam pik na jednog asusa (u obzir dolaze asus, toshiba, dell, lenovo i fujitsu. možda bih i recimo acera uzeo, dosta kvalitetno mi izgledaju njihova nova kućišta, no asus je, ne znam na koju foru, jeftiniji od acera s tim komponentama, tako da acer ispada). Ne zanima mene toliko ponuda laptopa, koliko me zanimaju informacije kad dolazi nova generacija procesora, jel se očekuje pad cijena itd? Odnosno, dal da danas naručujem laptop il da čekam (u slučaju da će doći do pada cijena u idućih par dana, jer vidim da neki prijenosnici drže cijenu već 2-3 mjeseca). 

Novci koje bih izdvojio su 5000, 5500 max, pošto mi uskoro ide polaganje C+E kategorije koje moram platiti 900kn, pa ono, da se ne natežem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
11 godina
neaktivan
cropunk kaže...

ako sam skuzio zelis instalirat win? ubacis win cd i pokrenes,a a ko nije dizanje preko dvd - u upustvima ako ne znas mora pisati kako uci u bios i tamo narihtat da ti je dvd primarni.i onda pokrenuti instalaciju - tako sam ja na isti nacin instalirao win preko cistog dos-a.

problem je u tome sto nemam kamo stavit cd :D
nemam na laptopu za sd/dvd pogon 

15 godina

Poz trebao bih pomoć.

Sestri bi neki laptop za uredske poslove. Uglavnom MS Office, internet i par računovodstvenih programa. Ništa zahtjevno.

Cijenom oko 3000kn, 15.6'' ekran.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
danca1995 kaže...
cropunk kaže...

problem je u tome sto nemam kamo stavit cd :D
nemam na laptopu za sd/dvd pogon 

Pa jel znas instalirati Windows sa USB-a?

Ako ne znaš, pogledaj ovdje

12 godina
neaktivan
Xplicit kaže...

Poz trebao bih pomoć.

Sestri bi neki laptop za uredske poslove. Uglavnom MS Office, internet i par računovodstvenih programa. Ništa zahtjevno.

3.399 kn - Bolji izbor, ali skuplji

2.999 kn

@mxselotejp

Za te novce je najbolje ovo !

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 18:08 (TheMenstalist).
14 godina
neaktivan
TheMenstalist kaže...
Xplicit kaže...

Poz trebao bih pomoć.

3.399 kn - Bolji izbor, ali skuplji

2.999 kn

@mxselotejp

Za te novce je najbolje ovo !

Jel ima mozda nesto do 2500 kn da se koristi u iste svrhe kao sto je kolega gore naveo?

Uzeo bi starcima nesto, al mi se bas ne baca jos dodatnih 500 kn kada znam da to oni niti nece iskrostiti. Najvise vise po youtube-u, word, excel i forumima, tu i tamo neka web igrica i to je to...

11 godina
neaktivan

Da li je neko nekada narucivao baterije za laptop preko ebaya ? 

ovdje kostaju oko 100e, a na ebayu ima za nekih 70e pa bi mi se isplatilo naruciti .....

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jel ima mozda nesto do 2500 kn da se koristi u iste svrhe kao sto je kolega gore naveo?

Uzeo bi starcima nesto, al mi se bas ne baca jos dodatnih 500 kn kada znam da to oni niti nece iskrostiti. Najvise vise po youtube-u, word, excel i forumima, tu i tamo neka web igrica i to je to...

Ima ovo, ali vidi mogu li ti ga nabaviti .

A ovo ti je, ako baš nemožeš ništa drugo naći.

12 godina
xRyder kaže...

LENOVO B590
12 godina
adicrot kaže...

Dakle, , kupujen laptop, i treban vas prijedlog.

Situacija je sljedeca. Buduci da radim na brodu, i ugovor mi je 45 dana na brodu, 45 dana doma, i tako non stop, potreban mi je laksi i tanji laptop.

Velicina 14'', da bude lako-prenosiv.

Iz financija, ako je apple moze i do 10, za ostale moze do nekih 7-8 tisuca kn.

Bitno mi je da moze potegnit bar PES, odnosno, ako je izvedivo, da je zvijer za te pare. Igrice nisu bitne uopce, osim PES (jer ipak moran nekako utopit vrime sa kolegama na brodu).

Bitnije mi je HD, zvucnici, i naravno procesor, radna itd...

Buduci da neznan tocno bas o tome puno, sumirat cu van ovako ode, pa ako ima ko dobre prijedloge, bija bi zahvalan:

- lagan, tanak (kolko moze bit) i do 14''

- baterija kolko jaka god moze bit

- Cijena 7000 - 8000 (Apple moze do 10 000)

- Jedino je PES novi od interesnih igara (i sljedece verzije istog - 2015, 2016..)

- I sto jacu masinu za te pare...(komponente koje pokrecu sve to)

Eto, nadan se da je upit dovoljno jasan, i nadan se korisnon odgovoru, fala unaprid. ;)

Ako želiš zvijer od laptopa onda moraš gledati 15,6" kategoriju jer 14-13,3" je sve manje više na integriranoj IB grafici, slabijim U procesorima, manje rama, slabija mogučnost nadogradnje, smanjena tipkovnica itd da sad ne nabrajam u nedogled a benefit je lakša masa i tanji laptop što je naravno kompromis na uštrb performansi to ti mora biti jasno ko dan. Što je manja masa i tanji laptop s vecom rezom to više cijena leti u nebo.

E sad za tvoju namjenu ne treba biti zvijer od laptopa tako da si pogledaj ovaj model prilično je jak za razuman buđet klik

I da te pitam odmah jel ti odgovaraju touch ekrani jer ima primjerice ovaj isto model sa 3 god. jamstva a super izgleda klik

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 17:38 (roby27).
12 godina

Sve ovisi koja ti je namjena, meni je ProBook daleko lijepši dizajn i materijal izrade od tog Asus-a. 

15 godina
neaktivan

ima li velike razlike u procesoru i grafickoj?

0 1 hvala 0
12 godina

ProBook pored integrirane ima i diskretnu grafiku dok Asus nema odnosno ima samo integriranu u procesoru. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 20:27 (roby27).
13 godina
neaktivan

moze preporuka novog laptopa do 3000kn? 

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice