Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.681
|
čitano: 14.661.450
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Oldy kaže...

Čekaj kao da je malo mekša, glađa slika sada. Kužiš? Ali nije to ništa spektakularno.

Ovako iz sleepa kad idem nije mi crni ekran nije niti nakon restarta malo sam pokrenuo GTA IV da vidim....

A čuj, znam da nije neka velika razlika, al takva naštimavanja dobro dođu ako se zezaš po Photoshopu na primjer. A u fullscreen igrama ti nema razlike, profili se koriste samo za desktop i programe u prozorima, znači DirectX i OpenGL ih zaobilaze. Profiliranje može pomoć da i najgori ekrani izgledaju barem koliko-toliko pristojno, ako ništa više.

11 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Zašto mnoge trgovine za Asus N550JV pišu da dolazi s HDD + SSD(om) kad na sluzbenim Asus stranicama nema spomena cinjenice da u 15.6" N model može ići SSD?

0 1 hvala 0
17 godina
duzda kaže...

To uopće nije istina u vezi Y510, koristim ga vec dva tjedna i nema problema u turbo modu (turbobust). Pre zadovoljan sam!

Super ako je tako ali po svim dosad procitanim temama Y510 (Core i7-4700MQ), pod opterecenjem se proc spusta prvo na 2.4GHz a zatim i nize jer dolazi do pregrijavanja. Ima o tome na sluzbenom forumu, ostalim forumima a i na Notebookcheck. To je bio jedini razlog zasto ga nisam kupio. Napravi stress test. Prati brzinu proca i temperaturu pa javi kako je proslo.

Inace, Y510 ima fenomenalan ekran i to mu je ogromna prednost.

13 godina

Da li se u tom slučaju onda može upotrijebiti notebook pad nekakav koji bi hladio poleđinu prijenosnika? Ili neko alternativno rashladno rješenje koje ne zahtijeva breg krznenih?

Jer, realno, ponuda je odlična...

Fuck me I'm famous.
11 godina
neaktivan
Krsoprso kaže...

Pozdrav, trebam laptop za fakultet te igranje igrica i prckanja po fejsu, wordu. Uglavnom za igre.

• Cijena : 6000 - 7000 kn (ne iznad 7k)
  • Namjena : Uglavnom Igre, filmovi!... word, fejs i ostale glupost
  • Dimenzije : 15,6" ili 17,3" po mogucnosti rezolucija 1920×1080
  • Konektori : USB 2.0 ili USB 3.0 (može i oboje (mix))
  • Kvaliteta izrade : ak nista da ima garanciju od 2 godine ili barem mogucnost nadoplate za produljenje garancije
  • Windowsi : nisu potrebni, dakle ne hvala :)

Ono što je podcrtano je naravno i poželjnije :)

Zadnji laptop koji sam kupio je u www.adm.hr (naravno ne morate sada tu gledati, moze bilo koja trgovina u zagrebu) te ga imam dosta dugo, stara mašinica HP Compaq 6715b, eto upravo preko njega pisem ovu poruku, inace sam koristio desktop racunalo ali posto redovito putujem treba mi novo prijenosno racunalo.

Ja sam malo gledao i naisao na Asus N56JR-S4010D jedino mi smeta to sto mu je ekranj 15,6" nekak bi vise htio da je veći.

Molio bih za vasa mišljenja i vise preporuka te zasto mi bas taj preporucujete

Hvala na pomoći!

Danas sam bio po ducanima, na zalost nigdje nemaju:
http://www.instar-informatika.hr/notebook-acer-aspire-v3-772g-747a8g75makk-intel-corel-i7-4702mq-8gb-ddr3-750gb-173-fullhd-geforce-gtx-760m-2gb-nxm8sex017/ACR-0970

Moze neka nova preporuka?

11 godina
neaktivan

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10712

Jel može mišljenje o ovom laptopu? Meni se sve čini OK za te pare, osim šta grafa ima 4gb šta je nepotrebno previše.

Ima li nešto bolje za tu cijenu? Ako ne, kupujem ovaj i gotovo.

0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Dali je bitno vidljiva grafika izmedju ova 2 navedena laptopa? U igranju, te postavkama igrica, recimo da igram cod na high quality na jednom i na drugom, kolika bi razlika bila, vidljiva ili ne?
[url]http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.30CD2039-3D04-4D29-B05F-12EB8171ECB2.aspx[/url] i [url]https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=187251[/url] ?

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
TheMenstalist kaže...

Evo za koji dan idem kupit ovaj laptop !

Pa javim dojmove.

I da Vas pitam jeli to trenutno najbolje za gaming?

Bump !

16 godina
neaktivan

pa evo ima u hgspotu, piše raspoloživo

Atomska bubamara | edomovina.blog.hr
16 godina
neaktivan
TheMenstalist kaže...
TheMenstalist kaže...

Evo za koji dan idem kupit ovaj laptop !

Pa javim dojmove.

I da Vas pitam jeli to trenutno najbolje za gaming?

Bump !

Nije najbolje za gejming, najbolje je za te novce. :)

bug caruje, um klade valja
11 godina
neaktivan

U HG-spotu je skuplji i bio sam danas tamo, nemgaju ga, imaju ga u regalu kao izlog ali to necu jer mi je frend tak 1 kupio i stalno je nosio laptop na popravke...

A ono je ako narucim preko neta, gotovinsko placanje je 7500kn a vec preko kartice je skoro 8000kn... tako da ne hvala hg-spotu... jer to je daleko iznad limita...

Ima neka druga solucija?

12 godina
neaktivan

Nije najbolje za gejming, najbolje je za te novce. :)

Hhh..
Da, da :))
 Ispravak : Najbolje za gaming za te novce .

12 godina
12 godina
Glaciax kaže...

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10712

Jel može mišljenje o ovom laptopu? Meni se sve čini OK za te pare, osim šta grafa ima 4gb šta je nepotrebno previše.

Ima li nešto bolje za tu cijenu? Ako ne, kupujem ovaj i gotovo.

Dobar je laptop, dosta nudi za uloženo dobiveno.  

11 godina
neaktivan

Ili nema ili je ostao jedan ali u regalu... ili je grafa GT 750M a ne GT 760M

13 godina
neaktivan

Pozdrav,
sljedeći tjedan idem navjerojatnije kupovat laptop pa bi trebao vašu preporuku. Trebao bi laptop za 10000 kn najviše 10500 kn koji bi služio za gaming i gledanje hd filmova. Plaćao bi gotovinom.

0 1 hvala 0
15 godina
sebnov kaže...

Pozdrav,
sljedeći tjedan idem navjerojatnije kupovat laptop pa bi trebao vašu preporuku. Trebao bi laptop za 10000 kn najviše 10500 kn koji bi služio za gaming i gledanje hd filmova. Plaćao bi gotovinom.

onda definitivno ovaj. mislim da se za te novce ne može dobiti bolje. imam ga i mogu reći da je stvarno odličan, prezadovoljan sam kupnjom. ako se možeš rastegnuti onda uzmi ovaj. u biti isti model samo više rama, SSHD-om s 8 GB SSD i dobiješ assassins creed 4 igru.

Guns don't kill people... lasers do
12 godina
Krsoprso kaže...

Kod future nije sigurno u regalu, kontaktiraj ih pa ces vidjet.

13 godina
neaktivan

Jednog od ova 2 cu uzeti. Možda uzmem onog drugog ako doma uspijem roditelje nagovoriti. Imam još jedno pitanje u vezi OS-a dali će biti kakvih problema ako stavim windows 8.1 jer vidim da na asusovoj stranici nisu još dostupni svi driveri za 8.1 ? ili da stavim 8 i čekam dok će biti dostupni svi driveri za 8.1?

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 13:52 (sebnov).
11 godina
neaktivan
roby27 kaže...
Krsoprso kaže...

Grafa je GeForce GT 750M a ne 760M...

15 godina
sebnov kaže...

Jednog od ova 2 cu uzeti. Možda uzmem onog drugog ako doma uspijem roditelje nagovoriti. Imam još jedno pitanje u vezi OS-a dali će biti kakvih problema ako stavim windows 8.1 jer vidim da na asusovoj stranici nisu još dostupni svi driveri za 8.1 ? ili da stavim 8 i čekam dok će biti dostupni svi driveri za 8.1?

dobiješ s laptopom dvd sa svim potrebnim driverima. za drivere piše da podržavaju win 8, ali sve radi bez problema na win 8.1. isprobano. samo si skini najnovije drivere za grafu s nvidia stranica za win 8.1. iako će raditi s driverom na dvd-u, performanse su bolje s najnovijim dostupnim grafičkim driverom.

Guns don't kill people... lasers do
12 godina
Krsoprso kaže...
roby27 kaže...
Krsoprso kaže...

Grafa je GeForce GT 750M a ne 760M...

Bravo, nisam gledao u detalje da slabija je grafa. 

11 godina
neaktivan

:/ a nezz sada brijem da ove g760m 2gb nema vise nigdje u 17 incnim laptopima, da ima samo ta g750m 4gb...

Nezz sad koliko ta jaca grafa utjece, ja igram nesto cod-a, igram league of legends i tu i tamo neki rpg.... ali gledam puuno filmova pa zato zelim veci laptop... ali isto tako dosta putujem, 1-2 puta tjedno u varaždin iz zg-a idem

sto vi mislite?

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 15:59 (Krsoprso).

0 1 hvala 0
14 godina

Molim vas preporuku laptopa prema sljedećim kriterijima:

- Do 3500kn

- Da je što tanji i elegantniji

- Da je hardverski što jači uzimajući u obzir cijenu i ostale kriterije

- Garancija što dulja

- Ekran od 15" pa gore

- Poželjan USB 3.0

- Trajanje baterije, čitač kartica i slične stvari nevažni

- Windowsi nepotrebni

- Dućan bilo koji

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo kupio sam Acer aspire v5-522g.

Laptop je jako dobar, stavio windows 8 na njega i sve fino vrti.

Tipkovnica jako dobra kao i sama izrada, ali mi se touch pad ne sviđa.

Zna li netko odakle da skinem drivere za njegovu HD 8750m?

1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ok. Hvala na pomoći

12 godina
TheMenstalist kaže...

Evo kupio sam Acer aspire v5-522g.

Laptop je jako dobar, stavio windows 8 na njega i sve fino vrti.

Tipkovnica jako dobra kao i sama izrada, ali mi se touch pad ne sviđa.

Zna li netko odakle da skinem drivere za njegovu HD 8750m?

http://support.amd.com/en-us/download

14 godina
neaktivan
unchosen one kaže...
sebnov kaže...

dobiješ s laptopom dvd sa svim potrebnim driverima. za drivere piše da podržavaju win 8, ali sve radi bez problema na win 8.1. isprobano. samo si skini najnovije drivere za grafu s nvidia stranica za win 8.1. iako će raditi s driverom na dvd-u, performanse su bolje s najnovijim dostupnim grafičkim driverom.

zaboravi na to da ćeš imat najnovije drivere s nvidijine stranice  ,

za desktop grafe da ,

al za laptop asus nećeš moć instalirat jer oni sami izdaju modificirane drivere koje skidaš s njihove stranice .

U mom slučaju s nvidia 760M mogu instalirat jedino nvidia 311.XX koji dolaze s laptopom na dvd-u, al sam našao približno novije  editirane nvidia 331.56  a razlika ogromna  prije i poslije ,

za modane ćeš morat malo proguglat jer se treba editirat .inf datoteke u ekstraktanim driverima

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 16:46 (MesS).
13 godina
Pozz ljudi,trebao bih jedan laptop za surfanje na internetu,muzika,mozda pokoja igra,bitno mi je da je dosta brz.buđet mi je oko 4000-5000.hvala unaprijed
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
BIPS kaže...
Duzda, koju varijantu imas, gdje si ga kupio i za kolko para?
I ako mozes podijeliti koji utisak...

Naravno, kupio sam ti ga u Arhitehu, u Dubravi. Nakon što sam imamo problema s Telebitom jer sam laptop isprva trebao tamo uzeti a nikako da ga nabave ili šta već. Jedno 5 puta sam ih zvao i ostavljao broj i 2 puta sam osobno bio svaki put mi kazu nije jos stigao i tako govore dva mjeseca. Isprva sam ciljao na Y500 ali nisam bio u Zagrebu pa se razgrabio, pa sam se onda dvoumio između jačeg i slabijeg modela Y510, na kraju sam uzeo http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10435 Laptop je zvijer, sve radi odlično. Cijena 8,620.00 kn sa PDV.om

Ovo mi je prvi laptop tako da ne mogu objektivno govoriti. Uglavnom "bojao" sam se Lenova jer ga svi pljuju ustvari činimi se da je dosta kvalitetno napravljeno. Ekran je čista petica, Aluminijski poklopac i onaj dio oko tipkovnice. Tipkovnica odluična također čista petica, jedino što mi je čudno kako svijetlo tipkovnice nema potenciometar nego samo dvije razine. Ali ja po noći koristim onu slabiju tako da mi je super. Ona jača mi malo previše blješti ako sam u totalnom mraku. A sad track pad je loš, što znači da je loš.. Loš je jer je čuda nije ko na ostalima laptopima nego je cijeli jedna ravna površina i sad ako hoćeš nešto skrolati i slučajno stisneš malo jače ona ti reagira kao da hoćeš kliknuti. Odnosno možeš klikati po trackadu od 2/3 ako razumiješ što želim reći, a to je jer je trackpad i tipke u jednom i to mi je dosta čudno jer na ostalima laptopima imaš dvije ili tri zasebne tipke. Također doljna strana laptopa je plastična to mi je isto minus. Ali zato ima kvalitetne nogice (gumene) Kojese nećeodljepiti. Zvuk također čista petica jer je jači od bilokojeg laptoa koji sam koristio ili čuo te je zvuk punije ima više basa. Ako koristiš miš većinu vremena trackpad i nije toliki problem. I moža je još mana jer su mogli ubaciti bar još jedan 3.0 usb port. Ja ih nisam popunio ali na jednom je je uvijek miš na drugom usb a tu mi je i hard. Što se tiče preformansi mislimda same govore o sebi i da se nema tu šta reći. Jedino ako nisi koristio Win 8 tu je isto mali problem ali nije ni ona tako loša osim što joj ali start button. (koji riješiš s addonom). Još samo što se tiče baterije drži oko 2.40h sa optimalnim osvjetljenjem i naravno samo jednom grafičkom. Također isključio sam sve nepotrebne programe. I u tom vremenu laptop je korišten isključivo za Office i Internet, glazba u pozadini. I nakon toga sam napunio bateriju i više je nisam koristio jer uglavnom imam utičnicu pored sebe gdje god se nalazim pa pokušavam sačuvati bateriju dok mi stvarno ne zatreba.

Također ako te zanima nešto (slike) samo pitaj jer znam da sam ja išao u Lenovo bar 5 puta :) da sve provjerim.

Let it be
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 18:03 (duzda).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice