Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.638.718
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Galicius kaže...

I zanima me što je s modelom lenovo g500, dosta se preporučuje, a negdje čitam da je kućište plastično, negdje da je metalno, što je istina?

S obzirom na cijenu normalno da se propručuje. Kučište je plastično, ali se isto tak jako lako skine stražnji poklopac čime se jednostavno pristupa svim komponentama i ono najbitnije samom ventilatoru i rasshladnom sustavu što uvelike olakšava čiščenje.

Dell Precision M6600
12 godina
Galicius kaže...

I zanima me što je s modelom lenovo g500, dosta se preporučuje, a negdje čitam da je kućište plastično, negdje da je metalno, što je istina?

Postoje dvije verzije G500: plastika i metalno kućište, najbolje provjeriti mailom ili telefonski o kojoj verziji se radi.  

12 godina
neaktivan
roby27 kaže...
Galicius kaže...

Postoje dvije verzije G500: plastika i metalno kućište, najbolje provjeriti mailom ili telefonski o kojoj verziji se radi.  

A jel tako postoje 2 verzije G510 ?

16 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

izzvještavam da sam zadovoljan laptopom i da je dosta kvaliteta 

jedino mi je blentavo što nema reser dugme pa kad nešto zašteka

moram na silu ugasiti laptop

ako znate kako resetirati acere kad se lap zaglavi napišite

0 0 hvala 0
13 godina

prisilno ga gasiš tako da dugo pritisneš power tipku, ni jedan laptop nema reset tipku.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Hvala na preporuci,najvjerovatnije je da ću poslušati savjet :). Zanima me samo,ako budem igrao igrena tom V3 772G, da li će mi biti potrebno dodatno postolje sa hlađenjem? I da li mi je pametno sačekati tamo neke božićne/novogodišnje praznike,pa da uhvatim neki popust??

11 godina
neaktivan

Pozdrav!

Zanima me misljenje o ovome modelu, dali ima kakave mane isplati li se za te novce, moze li se dobit sta bolje ili ne moze..?

Upotreba je fakultetska, CAD programi mozda se jednom pojavi i kakav 3D programcic za konstrukcije, igre tesko al uvik nesto upadne, nebi volija da se pregrijava a nisan skroz u toku s tehnologijom pa ako neko ima kakao iskustvo ili savjet bia bi jako zahvalan {#}

http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.400428549d294eb18986777dba08b6d3.acer-aspire-v3-771g-intel-core-i5-3230m-2-60ghz-6gb-750gb-dvdrw-dl-linux-17-3-hd-nvidia-geforce-gt710m-2gb-p-n-nx-m6sex-017.aspx

Hvala unaprijed {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2013 17:22 (degen).

0 0 hvala 0
13 godina
shipka989 kaže...

Hvala na preporuci,najvjerovatnije je da ću poslušati savjet :). Zanima me samo,ako budem igrao igrena tom V3 772G, da li će mi biti potrebno dodatno postolje sa hlađenjem? I da li mi je pametno sačekati tamo neke božićne/novogodišnje praznike,pa da uhvatim neki popust??

upravo instaliram ganc novi acer aspire v3-772g

12 godina
odjavljen

što mislite o ovome?

treba mi za itunes, office, faks, surfanje. Nikakve igrice.

s tim da ga mogu dobit bez pdv-a na firmu za 2500

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

dvojba... rabljeni laptop acer i5 proc 3.1ghz, 6 gb ram, nvidia 2gb grafika itd itd.....  17"ekran...

ili novi iz ducana: http://www.toshiba.co.uk/laptops/satellite/u940/satellite-u940-11f/

uzmite u obzir da je novi 400 kn skuplji, svjestan sam da je losja konfa, ali nije da mi treba za ne znam kaj.... dobivam i garanciju 2 god, i win8 intergirane u bios (sto to znaci? da ne mogu deinstalirat iste, ili radit particije diska ili?) , i da ima ssd 32 gb (na njemu su samo win8 i driveri jelda?), puno je tanji i laksi i manjih dimanzija (14")..

ovaj prvi je star cca 2 godine, i tu i tamo mi se javljaju problemi s flešanjem ekrana (kao da se brightnes pali-gasi 100% - 50% -100% i tako ful brzo) ili da mi ekran postane cjeli pun rozo-crnih crta i ne mogu ništa nego ga na silu ugasit i upalit.... drivere od grafe sam updateao 100 puta valjda i provjerio... mozdaj je sjeban konektor na punjacu pa se kao pali-gasi balanced mode i power saving?

vasa preporuka, koji uzeti? ovaj stariji ali bolji koji tu i tam jebe, ili novu toshibu pa dodat jos 400kn?

p.s. i kolko love bi vi dali za ove strojeve? :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2013 20:27 (ik15).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Može preporuka poslovnog laptopa do 6k kn! Važno da je brz za razno,razne programe i surfanje internetom.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Kako se čini za sada? :)

14 godina
neaktivan
jaajaa kaže...

što mislite o ovome?

treba mi za itunes, office, faks, surfanje. Nikakve igrice.

s tim da ga mogu dobit bez pdv-a na firmu za 2500

Ja bi radije u tom segmentu gledao lenovo g500, mislim da konfa slicnih performansi tu negde kosta, a veliki je plus dok se skine zadnaj stranica moze se pristupit ventilatoru i lagano ocistit.

Dell Precision M6600
11 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

trebao bi mi savjet koji laptop da uzmem. Znači laptop do 3500 kn, 17.3'', ali može i 15.6''. Služio bi mi čisto za net, office, slike, filmove.. standard. Trebala bi mi dosta kvalitetna tipkovnica, jednostavna za korištenje. Dobar dizajn i boja su poželjni, ipak sam cura :) , ali nisu primarni. I da ima garanciju 2 godine.  
Pa ako postoji koja  dobra duša da me uputi barem točno što tražim kod laptopa (procesor, memorija, itd.), jer se baš i ne razumijem previše  {#}
Hvala puno!!

0 0 hvala 0
13 godina
shipka989 kaže...

ekran je ok, touchpad (tocnije clickpad) bas i nije barem nije po mom ukusu, kod tipkovnice backspace malo "škripi" a ne škripi samo ako se tično okomito pritisne ta tipka. u idle-u je vrlo hladan i tih je. pitanje je koji ces v3-772g kupit jer imas sa 1920*1080 i 1600*900 rezolucijom. ja imam za instalirat ovaj sa 1600*900 rezom

edit: i ima 4 gb gddr3 memorije što mi je smiješno

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2013 23:41 (peace_of_cake).
11 godina
neaktivan
peace_of_cake kaže...
shipka989 kaže...

ekran je ok, touchpad (tocnije clickpad) bas i nije barem nije po mom ukusu, kod tipkovnice backspace malo "škripi" a ne škripi samo ako se tično okomito pritisne ta tipka. u idle-u je vrlo hladan i tih je. pitanje je koji ces v3-772g kupit jer imas sa 1920*1080 i 1600*900 rezolucijom. ja imam za instalirat ovaj sa 1600*900 rezom

edit: i ima 4 gb gddr3 memorije što mi je smiješno

Planirao sam ovaj  http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_103_109&products_id=10542 i našao sam dobar review na netu,sviđa mi se i kvalitet izrade i sve,međutim,mislim da je pomalo poskup,zbog grafičke,koja mi neće igrati pretjeranu ulogu,pa se sad premišljam još između http://www.protis.hr/products/details/notebook-acer-aspire-v3571g73638g1tmaii-nxm6aex068/75595  a i ovaj Lenovo se čini solidan za te novce,s tim da mu je grafika najslabija (iako su sve one relativno slabe) http://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-lenovo-essential-g510-59-390426/52191. E sad jedino što ne znam je kako se ponašaju,da li se kvare,da li se pregrijavaju...Možeš li ti odgovoriti na jedno od mnoštva mojih pitanja? xD

13 godina

u reviewu kazu da ovaj moj, samo fullhd verzija nema ips ekran nego tn {#} pa ne znam ako ti je to bitno. drugi link tj laptop ima ips ekran ali to treba vidjetu zivo i isprobat jer mozda ce ti sve bit sitno zbog fullhd-a na 15.6". treci laptop ima klasicni rezoluciju na 15,6". sada je pitanje na koliko " si se odlucio. bencmark necu raditi

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2013 0:03 (peace_of_cake).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Sad veličina monitora i nije toliko važna,daleko mi je bitnije da znam da je laptop kvalitetan,tj da nema nekih stvarki koje mu se brzo kvare,ili da mu kućište škripe,da je loše odrađeno "to i to"...Te me stvari brinu,koje nemaju u specifikacijama i koje mi prodavac neće reći,kvalitet i pozdanost.

13 godina

pouzdanost jos ne znam jer laptop je kod mene samo 2 dana. hdd je wd7500bpvx -> to ne pise na netu. sto se tice konstrukcije definitivno je bolja od mojeg aspire 5552 kojeg sam dobio sa razbijenim ekranom (skoro u smecu zavrsio sa svim komponentama a 6 mj star bio)

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2013 0:21 (peace_of_cake).

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Vrhunsko pitanje da li se kvare. Pa jbte..... Nekome će lap raditi 10 godina a nekome ni godinu to je tako relativan pojam.

Primjer meni prošli HP AMD 4 godine (matična) a frendu skuplji bolji HP INTEL; 2 puta riknula matična u godinu dana.

Tu igra i moment sreće kod kupnje uz pravilno rukovanje i redovno čišćenje ništa tepih, deka itd.....

A da netko napiše kada će se pokvariti tj. koliko će raditi treba biti vidoviti Milan valjda.

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2013 1:24 (Oldy).

0 0 hvala 0
12 godina
djorg kaže...
Može preporuka poslovnog laptopa do 6k kn! Važno da je brz za razno,razne programe i surfanje internetom.

Lenovo ThinkPad Edge E531

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2013 2:34 (roby27).
12 godina
onelove kaže...

Pozdrav svima,

trebao bi mi savjet koji laptop da uzmem. Znači laptop do 3500 kn, 17.3'', ali može i 15.6''. Služio bi mi čisto za net, office, slike, filmove.. standard. Trebala bi mi dosta kvalitetna tipkovnica, jednostavna za korištenje. Dobar dizajn i boja su poželjni, ipak sam cura :) , ali nisu primarni. I da ima garanciju 2 godine.  
Pa ako postoji koja  dobra duša da me uputi barem točno što tražim kod laptopa (procesor, memorija, itd.), jer se baš i ne razumijem previše {#}
Hvala puno!!

Ja bi ti preporuku dao za Lenovo G510 jer ima kvalitetne tipke, vrlo udobnu čvrstu tipkovnicu i kvalitetnu metalik konstrukciju, nije fancy šmenci, nije u nekoj šarenoj boji {#} ali ispod haube nudi moćan hasweel cpu i gpu sa sshd diskom, trenutno u tom rangu Lenovo jedini to nudi, jako dobrom nadogradnjom ispod poklopca i također za održavanje, hlađenje odlično i tiho u radu, mislim to je dobar ulog za budućnost premda možeš proći i jeftinije za tvoje potrebe što si navela. 

11 godina
neaktivan

Pozdrav znalcima! Molio bih preporuku za slijedeći prijenosnik:

• cca 7000kn
  • 17,3" 
  • obavezno da ima mogućnost naknadne ugradnje ssd diska
  • mat full hd ekran, ips po mogućnosti
  • upotreba - photoshop, obrada videa (ne profesionalana), office, internet (sa hrpom otvorenih tabova ;) )
  • da nema značajnih problema sa zagrijavanjem

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdravi bugovci, svaki put mi dajete odlične preporuke za raznu elektroniku, ovaj put trebam sljedeće:

notebook od 15 inča, za multimediju, office i surfanje, bez odvojene grafike, predinstaliran windows 8, hard do 500gb će biti dovoljan, po mogućnosti možda nekakav i3 haswell? Proizvođač nebitan, samo da što kvalitetnije u rangu do 3500-3600 kuna. Proc može i slabiji, s obzirom da mi notebook ne treba za ništa zahtjevno. Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

I još me zanima šta je s ovim 8 GB ssd hard diska kod lenovo medela, čemu to uopće služi, kako je iskoristivo?

0 0 hvala 0
12 godina
vas_savjet kaže...

Pozdrav znalcima! Molio bih preporuku za slijedeći prijenosnik:

• cca 7000kn
  • 17,3" 
  • obavezno da ima mogućnost naknadne ugradnje ssd diska
  • mat full hd ekran, ips po mogućnosti
  • upotreba - photoshop, obrada videa (ne profesionalana), office, internet (sa hrpom otvorenih tabova ;) )
  • da nema značajnih problema sa zagrijavanjem

Hvala unaprijed

Acer Aspire V3-772G  nije ips matrica ali sve ostalo ispunjava

12 godina
Narfxy kaže...

Pozdravi bugovci, svaki put mi dajete odlične preporuke za raznu elektroniku, ovaj put trebam sljedeće:

notebook od 15 inča, za multimediju, office i surfanje, bez odvojene grafike, predinstaliran windows 8, hard do 500gb će biti dovoljan, po mogućnosti možda nekakav i3 haswell? Proizvođač nebitan, samo da što kvalitetnije u rangu do 3500-3600 kuna. Proc može i slabiji, s obzirom da mi notebook ne treba za ništa zahtjevno. Hvala unaprijed.

Lenovo G505

16 godina
neaktivan

Da li se može naći bolji laptop od LENOVO G500 za 3000kn +/-10%, bilo bi poželjno da se može odigrat pokoja igrica (nba, fifa, pes i cod4).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Po meni je bolje da za te novce ideš na AMD+AMD crossfire HD7640G+HD8750M što daje malo ispod GT760. Za igrice; nego kombinacija intel-AMD a i HD8570 i nije nešto posebno ne sa intelovom integrušom a i sam ga imam s tim da sam nadogradio još 4GB RAM-a nije obavezno naravno.

http://www.telebit.hr/NB-HP-455-G1-H6E35EA--srebrna--AMD-A8-4500M-1-9GHz--500GB-HDD--4GB--15-6--1366x768-mat--AMD-HD-8750M-2GB--HDMI--Linux-En/p/862224230.aspx

bug caruje, um klade valja

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
U zadnje vrijeme sam prestao gledati toshibe ali mi se cini da sam se prevario. Trazim laptop od 15' sa FHD ekranom do 7k kuna. I sasvim slucajno sam naletio na
http://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-toshiba-satellite-p50-a-13c-pspmhe-05c04ly4/51918
Cini mi se best buy za tu lovu. Sta mislite?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice