Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.644.226
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Jel ima tko iskustva sa trgovinom odaberi.hr ?

0 sve 5 (uredno poslovanje)
0 bolje ne
0 izbjegavati
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

mislim da cu kupiti ultrabook na jesen pošto su mi sjele neke pare, slažete li se sa mnom da je lenovo u300 najbolji ultrabook koji se može dobiti za 5500 kn (kupujem bez pdva, preko firme), stvarno sam proguglao svega, i možda jedino je isplativije uzet zenbook preko njuškala (što nije baš sigurno za tako skup stroj) koji ga jede, al opet u slobodnoj prodaji kosta sa pdvom preko 10k kn, pa mi je to malo previše... Ako vam koji drugi padne na pamet slobodno predložite, možda toshiba z830? 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Lemr kaže...

Skužio sam da je kvaliteta izrade Asus-a puno bolja, ali Acer je 17'' i full HD rezolucija da li je to velika razlika pri gledanju filma i spilanju u odnosu na Asus-a  koji je 15,6''

Ispravak u vezi acera: NEMA full HD (1920x1080) nego hd+ (1600x900). Nemam taj lap tako da ne znam iz prve ruke, ali tako pise i na official stranici od acera pa i na svakom reviewu, primjerice: http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Aspire-V3-771G-Notebook.74597.0.html

Mozda je vecini svejedno ali u svakom slucaju nije u redu od hgspota da u opis stavlja netocne informacije. Tesko ti je odg. na pitanje, bilo bi najbolje da uzivo probas u ducanu ako je moguce i sam se uvjeris u razliku. Za filmove, osobno ne bih skidala 1080p zbog vec spomenute manje rezolucije, a kod igara, posebno onih najnovijih, moras uzet u obzir cinjenicu da na vecoj rezoluciji imas slabije performanse, a ako igras na manjoj rezi od native, igra automatski losije izgleda.

16 godina

Još se premišljam, dakle ovaj DELL sa GTX 630M, ili ovaj sa HD 7670? Ili ovakav ASUS, pa ubaciti još rama? Koliko uopće koštaju rami za prijenosnike?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P 16.10.2011 R.I.P mind_challenge 18.5.2012 R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2012 11:52 (mind_challenge).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

RAM je jeftin, pogledaj si tocno ovdje recimo: http://www.centro.hr/kategorije.52658bb01c4943369be23312e68ee827.ram-za-prijenosnike.aspx

Ako se odlucis za tu seriju asusa, a ram ti je vazniji od 250gb hdda vise, uzmi K55VM-SX031, dolazi sa 6gb rama i dode 5600kn po shopovima, kako gdje. Osim toga, malo disk zeza na tom laptopu i ekran bas nije najbolji.

O vezi della, nemaju istu velicinu ekrana, ne znam dal ti je svejedno.... amd grafa je malo bolja.

0 0 hvala 1
16 godina
TheExaltedOne kaže...

RAM je jeftin, pogledaj si tocno ovdje recimo:  http://www.centro.hr/kategorije.52658bb01c4943369be23312e68ee827.ram-za-prijenosnike.aspx

Ako se odlucis za tu seriju asusa, a ram ti je vazniji od 250gb hdda vise, uzmi K55VM-SX031, dolazi sa 6gb rama i dode 5600kn po shopovima, kako gdje. Osim toga, malo disk zeza na tom laptopu i ekran bas nije najbolji.

O vezi della, nemaju istu velicinu ekrana, ne znam dal ti je svejedno.... amd grafa je malo bolja.

Da, amd je malo bolja, a Dell ima 3 godine garanciju dok Asus samo 2. Ipak mislim da je bolje uzeti 15,6'' prijenosnik. Zgodno je što ovog Asusa mogu uzeti i u lokalnom Linksu, to mi je nekako sigurnije, iako mi je tu 200/300 kuna iznad budžeta. Ako se malo rastegnem, uzeti ću njega i još 2 gb rama. Ovi Dell-ovi mi se sviđaju, ali nemaju numpad i postoje samo u nekim divljim trgovinama u Zagrebu, tako da ne znam koliko je sigurno kod njih uzimati.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P 16.10.2011 R.I.P mind_challenge 18.5.2012 R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
13 godina
neaktivan

Imas i 15.6" dell sa amd grafom, ako slucajno nisi primjetio. U linksu dode 6500, sto je po mojem misljenju previse s obzirom da isti u magazinrs za koji smatram da je ok trgovina dode 800kn manje. Ako vec mislis dati nesto vise novaca od planiranog i zelis asus, definitivno razmisli o vec spomenutom N56VZ, nije puno skuplji a odlican je.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lemr kaže...

Skužio sam da je kvaliteta izrade Asus-a puno bolja, ali Acer je 17'' i full HD rezolucija da li je to velika razlika pri gledanju filma i spilanju u odnosu na Asus-a  koji je 15,6''

Onda uzmi Acera i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2012 12:38 (cnys).
16 godina

A kako ide to s ubacivanjem dodatnog rama, mogu li to sam napraviti bez da izgubim jamstvo? Izbor je pao na ovoga, kojemu bi dodao još rama. ADM-u vjerujem, kupovao sam kod njih već nekoliko puta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

dolazi mi rodjak iz amerike, i donijet ce mi laptop, pa me zanima da li mi tko moze preporuciti nekakav gamerski best buy za do otprilike 1000$, da je dell ili toshiba, 15,6''? 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...

A kako ide to s ubacivanjem dodatnog rama, mogu li to sam napraviti bez da izgubim jamstvo? Izbor je pao na ovoga, kojemu bi dodao još rama. ADM-u vjerujem, kupovao sam kod njih već nekoliko puta.

Nisam sigurna dal mozes sam a da pritom ne izgubis garanciju. Najbolje ti je da ih tamo pitas prilikom kupnje da ti nadograde, sumnjam da ce ti ista naplatiti nakon sto im das 6k za lap :p

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2012 13:42 (TheExaltedOne).
17 godina
neaktivan
janna kaže...

dolazi mi rodjak iz amerike, i donijet ce mi laptop, pa me zanima da li mi tko moze preporuciti nekakav gamerski best buy za do otprilike 1000$, da je dell ili toshiba, 15,6''? 

Na američkom i hrvatskom tržištu nisu isti modeli laptopa. Neke nemogu naći niti van HRV.

14 godina
neaktivan
janna kaže...

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834246629

Plus ima mjesto za SSD, pa ako imas jos koju ekstra kunu, kad vec stize iz amerike, ja bi ubacio jeftino i 60gb ssd unutra.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
cecenac kaže...
janna kaže...

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834246629

Plus ima mjesto za SSD, pa ako imas jos koju ekstra kunu, kad vec stize iz amerike, ja bi ubacio jeftino i 60gb ssd unutra.

kud bas lenovo? u biti, ne znam nista o lenovu, vjerojatno su dobri? osim sto mi je ruzan :D, specifikacije mi se svidjaju, iako se u graficke bas i ne kuzim, ali bih htjela dosta dobru grafu, posto sam se zeznula kada sam kupovala ovaj laptop koji sada imam, birala sam izmedju boljeg procesora ili bolje grafe, i izabrala bolji procesor.. 

14 godina
neaktivan
janna kaže...

kud bas lenovo? u biti, ne znam nista o lenovu, vjerojatno su dobri? osim sto mi je ruzan :D, specifikacije mi se svidjaju, iako se u graficke bas i ne kuzim, ali bih htjela dosta dobru grafu, posto sam se zeznula kada sam kupovala ovaj laptop koji sada imam, birala sam izmedju boljeg procesora ili bolje grafe, i izabrala bolji procesor.. 

Evo, nađoh 100 dolara jeftinije: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834246628

sad mozes ubacit ssd. lenovo je kupilo ibm. ima superkvalitetne laptope. medju najprodavanijima su.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
17 godina
neaktivan

Samo se raspitaj za globalnu garanciju za laptop.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pogledao sam specifikcije i tamo nigdje nema dvd drive i slično.

Onda sigurno nema.

15 godina
neaktivan

pozdrav, može li se naći nešto bolje od ovog http://www.magazinrs.hr/acer-aspire-5750g-2334g50mnkk/ACR-LX.RMX0C.048 a da je cijena 3500kn?
eventualno +/- 150kn
brand nije bitan..

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pozz...ja sam bio napravio temu za "koji je bolji laptop" ...nisam vidio ovo sory

ovako...zanima me koji je najbolji od ova 3 laptopa za gaming?? našao sam što sam tražio samo me zanima sada koji da odaberem bolji za gaming...ili ako mi netko može naći bolje od ovih spreman sam dati 5200 kn

http://www.protis.hr/products/details/notebook-acer-aspire-v3571g53218g75maii-nxrzpex007/58649

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=01505005&id_artikl=014.650.012

HP Pavilion m6-1060sm, B9A83EA

AMD® Quad Core A8-4500M (1,90/2,80 GHz); 4 GB; 500 GB; DVD±RW; 15.6”

LED HD; AMD Radeon HD 7670M (2 GB); Windows® 7 Home Premium 64-bit;

Jamstvo: 12 mjeseci; Šifra: 0365418

molim vas pomozite...hvala unaprijed :D 

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2012 8:59 (SkreTen).

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
SkreTen kaže...

ja sam bio napravio temu za "koji je bolji laptop" ...nisam vidio ovo sory

ovako...zanima me koji je najbolji od 3 laptopa za gaming?? našao sam što sam tražio samo me zanima sada koji da odaberem bolji za gaming

http://www.protis.hr/products/details/notebook-acer-aspire-v3571g53218g75maii-nxrzpex007/58649

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=01505005&id_artikl=014.650.012

HP Pavilion m6-1060sm, B9A83EA

AMD® Quad Core A8-4500M (1,90/2,80 GHz); 4 GB; 500 GB; DVD±RW; 15.6”

LED HD; AMD Radeon HD 7670M (2 GB); Windows® 7 Home Premium 64-bit;

Jamstvo: 12 mjeseci; Šifra: 0365418

molim vas pomozite...hvala unaprijed :D i može li mi netko objasniti kod intela što to znači i5? pet jezgri ili??

Mislim da ti je ovaj prvi najbolji.

i5 jezgri????

Taj i5 koji ti gledas je DUAL CORE.LINK

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2012 8:57 (tomo4vk).
13 godina
neaktivan

što misliš jel može pokrenuti bf3 bez laga?? a jeli to dobro ili loše što je dual??

13 godina
neaktivan
SkreTen kaže...

što misliš jel može pokrenuti bf3 bez laga?? a jeli to dobro ili loše što je dual??

Što si tiče grafičke kartice bf3 vri na HIGH sa 27 FPS-ova,skroz dolje ti je review igrica.

16 godina

Pls. preporuka za kupnju laptopa

....do 7000kn

....za svakodnevni rad u office paketu i povremeno gledanje filmova i igranje
....bez instaliranog OSa
....minimum 4GB RAMa
....minimum dvojezgreni procesor
....minimum 17,3" ekran
....mimimum 500GB HDD
....nešto što je provjereno dobro

....nadpounite me ako je još nešto bitno

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2012 17:43 (tintin).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hvala cnys. Mislim da će odluka pasti na ovaj model. Po svemu sudeći, lošiji je od K55VM jedino po količini RAM-a (što i nije problem{#}), HDD memoriji i procesoru (šteta, premda mi se ni taj i5 ne čini loš), a u svemu ostalom definitivno prednjači.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2012 18:27 (corporate_man).
13 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Laptop je jako dobar.

Ako ga budeš kupovao produži garanciju jer 1 godina ti je malo.

Prije nekoliko dana gledao sam jedan HP Probook 4535s isto 1 godina garancije i pitao sam na koliko se može produžiti,oni su rekli  na najviše 5 godina i košta 500kn.

13 godina
neaktivan

Ja bi ga uzeo odma da sam na tvome mjestu  http://www.protis.hr/products/details/notebook-asus-n76vzt5099/60625 i još proširiš ram za nekih 100-200kn i imaš 8gb ;D

http://www.asus.com/Notebooks/Multimedia_Entertainment/N76VZ/

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice