- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne znam gdje si to čitao, Dell je jedna od osramoćenijih firmi po tom pitanju, s trendom prema pogoršanju.
Između Home Premiuma i Ultimate nema razlike u kategorijama koje i naveo. Međutim, ima razlike u cijeni. Što to Ultimate ima što tebi treba?
Aha thanks :)
Ma pitam to, jer npr. ako uzmem Dell-a, on nema OS, a ja već imam Win 7 Ultimate(not org hh), pa ako instaliram, mozda će raditi s malo manjim performansama nego što bi radilo na Home Premium, na to sam mislio pošto uzanj nedolaze Windowsi.
A vidio sam da dosta ljudi muči problem s fan-om(mada je rješeno s driverima) neke i malo temperatura, dok Lenovo Y560 ima problema s zaslonom.(al nisam vidio i Y560p)
Heh, koji god model gledam svi imaju neke probleme, mada ove novije verzije manje xD
EDIT:
Evo našao sam još jedan dobar laptop koji je skoro isti kao taj dell po specifikacijama, samo nema full HD, i ima lošu tipkovicu, ali ima mnogo bolje temperature bolje od Lenova i Della, samo nemogu razumijet zašto je cjena ovako vele skočila, 12 k, prije par dana sam ga vidio ako se nevaram za oko 7-8 k.
evo link: Asus N53SV
Uhh, sutra cu pogledati baš detaljno od njemu i kakve ima probleme, trenutno je skoro 6 sati, a ja jos budan cjeli dan gledam laptope, izgleda mi kao neka kombinacija između Della i Lenova(750GB s 7200 rpm, uz Windowse, bez Glossy na donjem djelu, sa USB 3.0,..), nadam se da neće imat nešto problema, jer gledao sam lenovo ima većinom problema s zaslonom(učestalije) a zna imati i s temperaturom(rjetkost), a dell s malko večom bukom(naime driveri nekima fixaju), crashanjem(osrednje, mora se promijeniti mbo ili ram), nadam se da taj Asus neće imati, moguće mozda da ga se nađe po manjoj cjeni jer 12k je definitivno neprihvatljivo.
HP Probook 4330s
Zanima me da li netko ima iskustva sa gore navedenim laptopom? Nema baš recenzija na netu, pa bi svaki komentar dobro došao.
P.S. Konkretan model je na ovom linku:
http://protis.hr/products/details/no...a--torba/47162
Ne znam gdje si to čitao, Dell je jedna od osramoćenijih firmi po tom pitanju, s trendom prema pogoršanju.
Između Home Premiuma i Ultimate nema razlike u kategorijama koje i naveo. Međutim, ima razlike u cijeni. Što to Ultimate ima što tebi treba?
Aha thanks :)
Ma pitam to, jer npr. ako uzmem Dell-a, on nema OS, a ja već imam Win 7 Ultimate(not org hh), pa ako instaliram, mozda će raditi s malo manjim performansama nego što bi radilo na Home Premium, na to sam mislio pošto uzanj nedolaze Windowsi.
A vidio sam da dosta ljudi muči problem s fan-om(mada je rješeno s driverima) neke i malo temperatura, dok Lenovo Y560 ima problema s zaslonom.(al nisam vidio i Y560p)
Heh, koji god model gledam svi imaju neke probleme, mada ove novije verzije manje xD
EDIT:
Evo našao sam još jedan dobar laptop koji je skoro isti kao taj dell po specifikacijama, samo nema full HD, i ima lošu tipkovicu, ali ima mnogo bolje temperature bolje od Lenova i Della, samo nemogu razumijet zašto je cjena ovako vele skočila, 12 k, prije par dana sam ga vidio ako se nevaram za oko 7-8 k.
evo link: Asus N53SV
Uhh, sutra cu pogledati baš detaljno od njemu i kakve ima probleme, trenutno je skoro 6 sati, a ja jos budan cjeli dan gledam laptope, izgleda mi kao neka kombinacija između Della i Lenova(750GB s 7200 rpm, uz Windowse, bez Glossy na donjem djelu, sa USB 3.0,..), nadam se da neće imat nešto problema, jer gledao sam lenovo ima većinom problema s zaslonom(učestalije) a zna imati i s temperaturom(rjetkost), a dell s malko večom bukom(naime driveri nekima fixaju), crashanjem(osrednje, mora se promijeniti mbo ili ram), nadam se da taj Asus neće imati, moguće mozda da ga se nađe po manjoj cjeni jer 12k je definitivno neprihvatljivo.
12k je kriva cijena za taj model. Najjača izvedba N73SV je bila oko 10k tak da je ovo gore fulano i to malo previše. Ti shopovi su čudni što se tiče cijena, kao što vidiš i sam svakakve cijene stavljaju. Taj model se može znatno jeftinije kupiti samo provjeri po ostalim ovlaštenim notebook centrima. N53SV nema lošu tipkovnicu, malih problema je imala 17'' varijanta i malo se uvijala ako bi stisnuo malo jače na sredini. A što se tiče zagrijavanja i tihog rada tu je stroj vrhunski, ne grije se i tiho radi i pod jačim opterećenjima. Svakako preporuka.
Bok! Namjeravala sam kupiti ovaj laptop pa me zanima kakav da li bi bio dobar za povremeno gejmanje (Dungeons and dragons ugl )?
Gledao sam u ADM-a nisam našao bolji od tog komp(specifikacije) do te cjene, nisam gledao druge trgovine.
Grafa je u low-end kategoriji, znači u nekim nižim detaljima će biti igrivo:)
Proc je i3, isto dobro :)
Evo link za detalje od grafi.
Ima li koji multimedija laptop u cjenovnom rangu 5500kn - 6500kn da je bolji od novog Paviliona dv6?
Ima li koji multimedija laptop u cjenovnom rangu 5500kn - 6500kn da je bolji od novog Paviliona dv6?
bolji za multimediju je, za igre nije.
Vidi imaš ovog toshibu, malo je više od toga ali nije skup, ima i7 :)
http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/toshiba-prijenosno-racunalo-satellite-p750-10e-psay3e-00g00wy4__1363571
http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/toshiba-prijenosno-racunalo-satellite-p750-10e-psay3e-00g00wy4__1363571
Laptop bi mi služio kao desktop replacement, za nekoliko mjeseci se selim na neodređeno van Hrvatske pa bi ga nosio sa sobom, bio bi spojen u sobi na Tv, tako da mi ekran i rezolucija nisu previše bitni, bitnija mi je grafička budući bi u slobodno vrijeme igrao PES i pokoji rpg/fps, nadam se i Skyrim/MassEfect 3 makar na low postavkama. Zato mi se ovi Pavilioni s 6770m karticama čine najbolji za te pare, ili možda griješim? Laptopi s 555m koja je tu negdje u tom rangu su podosta skuplji.
Laptop bi mi služio kao desktop replacement, za nekoliko mjeseci se selim na neodređeno van Hrvatske pa bi ga nosio sa sobom, bio bi spojen u sobi na Tv, tako da mi ekran i rezolucija nisu previše bitni, bitnija mi je grafička budući bi u slobodno vrijeme igrao PES i pokoji rpg/fps, nadam se i Skyrim/MassEfect 3 makar na low postavkama. Zato mi se ovi Pavilioni s 6770m karticama čine najbolji za te pare, ili možda griješim? Laptopi s 555m koja je tu negdje u tom rangu su podosta skuplji.
Da HP ima dosta dobru grafu, al što se tiče detalja, Nvidia GT 540M može na full HD rezoluciji igrati skoro sve igre bar na medium, gledao sam po youtubeu onog Della XPS 15, a s Toshibon valjda nebi bilo drugačije jer isto ima i7.
Al što se tiče grafike taj HP ima dosta jaču grafu :)
mislite li da bi u srbiji mogao jeftinije proci za laptop nego tu kod nas?
ne vjerujem, pa vidi po njihovim cijenicima
Nije mi to previše logično s obzirom na standard i plaće u susjeda, ali marže su im puno veće nego kod nas, tako da najboljem slučaju možeš proći isto kao tu ili gore, porez im je skoro 3 puta manji nego nama, tako da ni od povrata ne bi profitirao nešto.
čini mi se da da, pogledaj na pcpractic.rs
čini mi se da da, pogledaj na pcpractic.rs
Evo baš na toj stranici pogledao ovog paviliona šesticu, košta ~6200, kod nas 5800. Porez je u Srbiji 8-18% , ne znam kako za što, tako da i nije neka ušteda kad se uzme u obzir put do tamo, eventualni kvarovi, garancija...

Novi:acer 5750g,trenutno najisplativiji.
Ili da Fujicu Core i5/4gb/ati 550v za 3700kn i rabljenu xkutiju?

Ili da Fujicu Core i5/4gb/ati 550v za 3700kn i rabljenu xkutiju?
Svi su oko 4500kn,samo pazi da je 5750g,i među tima nisam vidio nijednu varijantu koja nešto posebno fula naprema drugima.

Unaprijed se ispricavam sto mi se ne daju citati prijasnje stranice trazeci pravi laptop. Naime, frend me zamolio da mu nadem najbolji laptop za 4500 kn, a sluzit ce mu za surfanje, igranje, multimediju i sve to, vec znate. Jel ima kakva dobra dusa da mi pomogne?
Acer Aspire 5750G i5 2410m/6GB DDR3/GeForce GT 540m 2GB/640GB, takav i ja vjerojatno uskoro kupujem.
Mozes li mi reci, molim te, u kojoj trgovini ga ima za nabavit?
EDIT: A da kosta 4500.
Pozdrav, što mislite o ovome prijenosniku? Služilo bi uglavnom za surf i office i ponekad photoshop (dakle masa ne smeta)? Ima li netko iskustva sa ovim laptopom? Ima li tko neki drugi prijedlog? Ovo je neka granična cijena 3600 kn.
Hvala
Pozdrav,
treba mi pomoć oko izbora laptopa primarno za posao (računovodstvo i slični poslovi), i za povremenu kućnu upotrebu znači internet, filmovi i sl. Jedini uvjet je da ima nešto veći ekran znači to bi bilo 17", pretpostavaljam! Ajmo reći da cijena nije problem.
Svaka preporuka je dobro došla!
Hvala!
Pozdrav. Vidim da ste svi oduševljeni Acerom 5750, no da li zadržavate to svoje oduševljenje i za 17" verziju:
http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/acer-prijenosno-racunalo-aspire-7750g-2416g64mnkk-lxrcz0c006-173__1245201
Lap mi treba prvenstveno za multimediju i odigrati nešto povremeno, a želio bih 17" ekran. Ovo mi se čini best buy, cijena je ispod 5.000 kn, a ima i solidan procesor, i 6 GB RAMA-a i nelošu grafulju za taj cjenovni razred, ATI HD6650M.
Molim vas mišljenje, ima li nešto radi čega ne bih trebao uzimati taj lap ili neka bolja alternativa?
Pozdrav, ovako, prijateljica me zamolila da joj nađem prijenosnik do max 3500kn najviše za surfanje netom i igranje u PSu.Našao sam ovaj.
Imate koji bolji prijedlog?
Pozdrav,
treba mi pomoć oko izbora laptopa primarno za posao (računovodstvo i slični poslovi), i za povremenu kućnu upotrebu znači internet, filmovi i sl. Jedini uvjet je da ima nešto veći ekran znači to bi bilo 17", pretpostavaljam! Ajmo reći da cijena nije problem.
Svaka preporuka je dobro došla!
Hvala!
Matija možda da pogledaš ovaj laptop http://www.notebook.hr/product_info.php?products_id=13041
imaš i jeftiniju model s i3 procesorom.