Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.644.077
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Slash_92 kaže...
hrvooje kaže...

isplatili se dati 500 kn više za : (ja mislim da da)

i3-330M vs i3-380M

ati HD 530v vs ati HD 6370

hp 4520s

http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=1941 vs http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=1482

Šta se tiče prvog izbora : I3-330M vs I3-380M -> da , dok recimo drugi izbor : ATI HD 530v HD6370 -> nema neke prevelike razlike...HD 6370 je malo bolja od ove druge ali nemoj očekivati gaming neki... :)

da, ni ne igram se nešto tako da je to ok. bitnija mi je robusnost, kvaliteta tipkovnice, monitora i naravno procesor. ova 530v je remake 4250, a ova 6370 je remake 5470.  prije koji tjedan odlučim uzeti ovaj za 4k kn i sad je došao trenutak kupovine i ugledam dodali i ovaj model s i3-380M na akciju. joj samo mi muke zadaju, kako ću sad ženi reći da ću potrošit još 500 kn više :)

*slabija ima brzine gpu i memorije: 450 Mhz - 600 Mhz, dok jača ima 750 Mhz - 800 Mhz. obje su 64 bit sabirnice memorije

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.1.2011 9:58 (hrvooje).
15 godina
protjeran
hrvooje kaže...

...kako ću sad ženi reći da ću potrošit još 500 kn više :)

reci da si zalutao u bordel

14 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

da li uzeti hp probook 4520 s ili lenovo idea pad y560 , oba sa i5 procesorom , 15 ekran da ne idem dalje u detalje , za ovaj hp ov sam čuo da mu je loš touchpad sad nisam skužio šta pod tim točno misle odnosno u čemu je problem, pa ako netko posjeduje da kaže da li je to stvarno problem ili ne , ali dosta bi koristio touchpad pa eto pitam ,lenovo je nešto skuplji ali ako se odlučim neću gledat na to.

hvala unaprijed na savjetu {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.1.2011 18:56 (muggz).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pozdrav! trebala bi mi pomoć oko odabira laptopa za faks. cijena bi bila oko 3.500 , acer bi mi odgovarao, samo se ne mogu snaći koji da model uzmem, ne treba mi ništa posebno, od igrica sims 3 i te sheme :D da je sve neke srednje kvalitete, s obzirom na budžet koji imam. hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jesi te informacije izvuka iz PES-a ili ?
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.1.2011 20:00 (muhaqeri).
16 godina
neaktivan
needhelp :D kaže...

pozdrav! trebala bi mi pomoć oko odabira laptopa za faks. cijena bi bila oko 3.500 , acer bi mi odgovarao, samo se ne mogu snaći koji da model uzmem, ne treba mi ništa posebno, od igrica sims 3 i te sheme :D da je sve neke srednje kvalitete, s obzirom na budžet koji imam. hvala

Evo moja preporuka. LINK!

Go hard or go home ... Low life !
17 godina

trebam racunalo od oko 3000, namjena multimedija, internet, gledanje TVa i HD filmova, mozda malo jednostavnijih igrica,  buduci da sam vec imao dobra iskustava sa HPom mislim uzeti ovo:

HP ProBook 4525s, AMD Turion II Dual-Core P520, 2,30 GHz, 2048 MB, 15,6", 1366x768, SATA 320 GB, Linux, ATI Radeon HD 4250, DVD±RW DL, 1x 10/100/1000 Ethernet, 56k modem, Bluetooth, 802.11b/g/n, HDMI, 3x USB 2.0, eSATA, 2,52 kg

Procesor bi trebao biti dovoljno jak za nekakav manji multitasking, ATI integrirana grafika bi trebala moci vrtiti HD video, a iz osobnog iskustva znam da je dosta bolja nego intelova integrirka... zanima me da li netko ima taj laptop pa da mi javi iskustva glede autonomije, cvrstine kucista isl...

i da li je ovo neka aktualna HP serija ili je nesto sto je od lani na lageru?

takodjer, i ovaj acer nije los:

ASPIRE 5552G, AMD Athlon II Dual-Core P340, 2,20GHz, 2048 MB, 15,6",1366x768, SATA 320GB, Linux, ATI Mobility Radeon HD 5470/512MB DDR3, DVD±RW DL, Gbit.Ethernet,802.11b/g/n, HDMI, 3xUSB 2.0, 2,6 kg, ...

ali mislim da se ne isplati mijenjat jaci procesor za jacu graficku ako se ne mislim igrati

a takodjer, integrirana grafika bi trebala vuci manje struje i povecati autonomiju, zar ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
muggz kaže...

da li uzeti hp probook 4520 s ili lenovo idea pad y560 , oba sa i5 procesorom , 15 ekran da ne idem dalje u detalje , za ovaj hp ov sam čuo da mu je loš touchpad sad nisam skužio šta pod tim točno misle odnosno u čemu je problem, pa ako netko posjeduje da kaže da li je to stvarno problem ili ne , ali dosta bi koristio touchpad pa eto pitam ,lenovo je nešto skuplji ali ako se odlučim neću gledat na to.

ja kupujem taj hp ovih dana. koliko sam ja pročitao iz recenzija žalili su se na touchpad, jer su navodno tipke na touchpadu također osjetljive  na dodir pa za one koji vole odmarati prste na njima dok pomiču pointer, laptop prepoznaje kao multituch gesture . navodno se aktivira štipanje i zum. drugi minus su naveli slabija baterija od predhodnog modela. kako ga ja mislim koristiti kao zamjena za desktop, dakle biti će na mišu i bateriji cijelo vrijeme, ove dvije njihove boljeke ne utjeću na moj rad. kvaliteta izrade tipkovnice, anti-glare monitor, mat kućište za mene su dobar razlog za deal. link na review.  link na model kojeg kupujem

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.1.2011 9:17 (hrvooje).
16 godina
neaktivan
needhelp :D kaže...

Bolje od ovoga za tu lovu nećeš dobit: http://protis.hr/products/details/notebook-acer-aspire-5738zg452g50mnbb-lxr3m0c011/36088

Ostalih 200kn iskoristi za kupnju dodatnih 2GB memorije jer je trenutno jako jeftina!

15 godina

treba mi prijatelju laptop za posal do 5000kn, nece gejmat na njemu ,jel moze neka preporuka ,sta je najbolje za te pare?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
athlon64 kaže...

treba mi prijatelju laptop za posal do 5000kn, nece gejmat na njemu ,jel moze neka preporuka ,sta je najbolje za te pare?

HP...Lenovo...ništa drugo...

16 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...
athlon64 kaže...

a asus, toshiba, dell?

na njih si zaboravio ili?

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.1.2011 18:44 (simeparanoja).
15 godina
simeparanoja kaže...
linuxjuzer kaže...
athlon64 kaže...

a asus, toshiba, dell?

ma preporucite mi model , ja mislim da je najbolji jedan od onih hp paviliona.

15 godina
protjeran
athlon64 kaže...
simeparanoja kaže...
linuxjuzer kaže...
athlon64 kaže...

a asus, toshiba, dell?

pavilion ti je full multimedijalni,dakle za sve pomalo...kuckam na 3170 modelu upravo..ne mog use potužiti niti na što...

a kolegi prije da odgovorim...HP i Lenovo su poslovni strojevi,osim nekih serija i daleko stabilniji i kvalitetniji nego ostali..uostalom,mnogi trtljaju ovo i ono p na kraju kupe HP....

15 godina
linuxjuzer kaže...
athlon64 kaže...
simeparanoja kaže...
linuxjuzer kaže...
athlon64 kaže...

a asus, toshiba, dell?

pavilion ti je full multimedijalni,dakle za sve pomalo...kuckam na 3170 modelu upravo..ne mog use potužiti niti na što...

a kolegi prije da odgovorim...HP i Lenovo su poslovni strojevi,osim nekih serija i daleko stabilniji i kvalitetniji nego ostali..uostalom,mnogi trtljaju ovo i ono p na kraju kupe HP....

ja sam na ovo ciljao  http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_254_200&products_id=9193  malo je povise cijene ali on bi mogao , dali  bi to bilo najbolje?

15 godina
protjeran
athlon64 kaže...
simeparanoja kaže...
linuxjuzer kaže...
athlon64 kaže...

a asus, toshiba, dell?

cijenu si rekao..izvoli pa biraj...

http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=14745&catid=19

14 godina
neaktivan
hrvooje kaže...
muggz kaže...

ja kupujem taj hp ovih dana. koliko sam ja pročitao iz recenzija žalili su se na touchpad, jer su navodno tipke na touchpadu također osjetljive  na dodir pa za one koji vole odmarati prste na njima dok pomiču pointer, laptop prepoznaje kao multituch gesture . navodno se aktivira štipanje i zum. drugi minus su naveli slabija baterija od predhodnog modela. kako ga ja mislim koristiti kao zamjena za desktop, dakle biti će na mišu i bateriji cijelo vrijeme, ove dvije njihove boljeke ne utjeću na moj rad. kvaliteta izrade tipkovnice, anti-glare monitor, mat kućište za mene su dobar razlog za deal. link na review.  link na model kojeg kupujem

hvala , da to sa baterijom me ne brine a i znači to sa touchpadom nije baš mega frka, hm , a da mat kućište i ostalo su i mene privukli a navodno da je inače odličan laptop, u svakom slučaju thnx na savjetu.

16 godina
neaktivan

hm da, mnogi 

Ali ima i nas mngoih koje je HP razočarao. 

Imam za sluzbeni HP 8510p,moj prvi HP, pa nikad nisam imao vise kvarova na laptopu kao s njim. I da, koristio sam ga samo za posao, programiranje i slično

A prije njega sam imao forcebook koji jos uvijek radi bez problema

Zanimljivo, a kao tako su pouzdani a i ovaj je kad sam ga dobio kostao preko 13000kn

Svatko ima svoje iskustvo sa HP-om, i svoje mišljenje, ali nije HP savršen

15 godina
protjeran

Turion ti je poput nekadašnjih Celerona,Athlon je bolj iizbor svakako...

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
simeparanoja kaže...

hm da, mnogi 

Ali ima i nas mngoih koje je HP razočarao. 

Imam za sluzbeni HP 8510p,moj prvi HP, pa nikad nisam imao vise kvarova na laptopu kao s njim. I da, koristio sam ga samo za posao, programiranje i slično

A prije njega sam imao forcebook koji jos uvijek radi bez problema

Zanimljivo, a kao tako su pouzdani a i ovaj je kad sam ga dobio kostao preko 13000kn

Svatko ima svoje iskustvo sa HP-om, i svoje mišljenje, ali nije HP savršen

pravila nema..u globalu se mora gledati..ja imam 6 godina starog paviliona dv1000...nabavljen u USA,niti ijedan kvar,samo dodana memorija,tak oda...

16 godina
neaktivan

U globalu?

Od 200 ljudi u mojo firmi, preko 50% njih je nakon 6 mjeseci mijenjalo bateriju.

Mi koji smo dizali virtualke smo se molili da nam se ne ugase lap jer, iako ima 4GB RAM-a, ako das virtualci 512MB i 1 proc, on se toliko zagrije da se nakon sat vremena rada ugasi.

Radna temperatura preko 50 stupnjeva nakon 6 mjeseci a sad da ne govorim.

Da, laptopi se redovito ciste i na dockingu 90% vremena

Kazem, nemamo svi ista iskustva ali ono sto sam ja vidio me razocaralo u HP

16 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan
16 godina
neaktivan
PC Street Hacker kaže...

Koji je razlog?hvala i bit će korišten za face,pisme,flash igrica koja itd

Više memorije, veći HDD, puno jača grafa, Windows 7 Home Premium x64 - trebam dalje nabrajat? {#}

17 godina
neaktivan

grafa nije bitna,ova tošiba ima puno bolji procesor šta sad među najvažnijim faktorima

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
16 godina
neaktivan
PC Street Hacker kaže...

grafa nije bitna,ova tošiba ima puno bolji procesor šta sad među najvažnijim faktorima

To je činjenica, proc je jači.

Ja sam ti nabrojao faktore koji bi meni presudili i stojim iza svoje tvrdnje da je HP bolji izbor, ali i puno skuplji.

No ako lap nećeš koristit za ništa zahtjevno nego samo za facebook i sl. uzmi neki za cca 3000kn jer ti više od toga ne treba za te stvari.

Ovo je samo preporuka i ako ti smatraš da je tebi osobno najbolji izbor Toshiba, uzmi nju, ionako ćeš ti davati novac i koristiti laptop. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.1.2011 20:26 (VeX7).
17 godina
neaktivan

Negledam sebi,nego sam dobio ta dva da izaberem koji je bolji,windows uopće nije bitan ko ni hard i grafa jer ima već gaming konfiguraciju tako da eto.

16 godina
neaktivan
PC Street Hacker kaže...

Negledam sebi,nego sam dobio ta dva da izaberem koji je bolji,windows uopće nije bitan ko ni hard i grafa jer ima već gaming konfiguraciju tako da eto.

Onda ne razumijem zašto pitaš koji da uzmeš kad (očito) već imaš plan uzet Toshibu?!

A pojam" bolji" se može dosta diskutirati. Jači procesor ne čini neki laptop bolji od drugog, ako ga ovaj dere u količini memorije, HDD-u, grafičkoj kartici itd.

Kao što sam rekao - tvoj novac, tvoj izbor, ne želim se prepucavat sad tu  {#}

17 godina
neaktivan
VeX7 kaže...
PC Street Hacker kaže...

Onda ne razumijem zašto pitaš koji da uzmeš kad (očito) već imaš plan uzet Toshibu?!

A pojam" bolji" se može dosta diskutirati. Jači procesor ne čini neki laptop bolji od drugog, ako ga ovaj dere u količini memorije, HDD-u, grafičkoj kartici itd.

Kao što sam rekao - tvoj novac, tvoj izbor, ne želim se prepucavat sad tu  {#}

Ok hvala

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice