Nedavno sam kupio polovan laptop Toshiba L755D-10M pa me zanima kolika treba da bude temperatura (cpu-a, graficke, maticne) kad surfam netom znaci kad nije opterecen, a kolika kad je pod opterecenjem i kolika temp. se moze smatrati pregrijavanjem. Koji je po vama najbolji program za mejrenje temp.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
da se pregrijava znao bi gasio bi se, na toshiba stranici ovdje: http://www.toshiba.eu/innovation/download_drivers_bios.jsp mozes pronaci sluzbeni software od toshibe gdje mozes pratiti temperaturu, ako te to nece zadovoljiti mozes potraziti neku alternativu...
Nedavno sam kupio polovan laptop Toshiba L755D-10M pa me zanima kolika treba da bude temperatura (cpu-a, graficke, maticne) kad surfam netom znaci kad nije opterecen, a kolika kad je pod opterecenjem i kolika temp. se moze smatrati pregrijavanjem. Koji je po vama najbolji program za mejrenje temp.
- surfanje je danas jednako gamingu, browseri koriste vga, flash-yt.. otvori npr 24 sata i gledaj cpu graph.
- program? onaj koji prikaže točnu temp (skoro svaki), npr hwmonitor.
- svaka generacija cpua ima svoje specifikacije, ako je tu i vga.. (google nema konkretan model L755D-10M??), recimo da je svaka temp ispod 70 ok, ako je generacija c2d tad oko 50c, sve do 90-100 je podnošljivo (cpu može preživjeti iznad 200) ali će tad ostatak računala nastradati. - obično je potrebno godišnje čišćenje prašine s hladnjaka i otvora za zrak..
- svaka generacija cpua ima svoje specifikacije, ako je tu i vga.. (google nema konkretan model L755D-10M??), recimo da je svaka temp ispod 70 ok, ako je generacija c2d tad oko 50c, sve do 90-100 je podnošljivo (cpu može preživjeti iznad 200) ali će tad ostatak računala nastradati. -
Kakvih 90-100 je normalno, ne pricati gluposti. Tokom surfanja temp bi maksimalno trebale dostizati 60akc čak i na starijim c2d laptopima. 70 je vec razlog za brigu.
- svaka generacija cpua ima svoje specifikacije, ako je tu i vga.. (google nema konkretan model L755D-10M??), recimo da je svaka temp ispod 70 ok, ako je generacija c2d tad oko 50c, sve do 90-100 je podnošljivo (cpu može preživjeti iznad 200) ali će tad ostatak računala nastradati. -
Kakvih 90-100 je normalno, ne pricati gluposti. Tokom surfanja temp bi maksimalno trebale dostizati 60akc čak i na starijim c2d laptopima. 70 je vec razlog za brigu.
-nauči čitati s razumijevanjem, ili si nesposoban barem to? Ako quotaš, tad quotaj i ispravi ili odgovori na pitanje. (Ne toleriram više neke riječi u porukama.)