System is not found

poruka: 4
|
čitano: 1.201
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
System is not found

Molim za pomoc ako je ikako moguce :( Kupila sam lap top polovan kad sam ukljucila lepo se ukljucio al posle prvog restarta izbacio mi je nesto gde na kraju pisao System not found kad sam iskljucila i ukljucila ukljucio se lepo al nisam mogla restartovati jel tako nikako nije hteo da se ukljuci. Digla sam nov sistem Windows 7 Ultimat a nisam sve brisala D ostavila i problem ostao pa sam opet reinstarilara al sad sam sve brisala. a problem opet ostao :( googlam vec danima za majstora nemam para pa slucajno naila na ovu stranicu nadam se da cu dobiti neki predlog mozda i resenje. I ako sam googlala sumnjam da mi hard disk zeza. No necu unapred da panicim sacekacu mozda dobijem odgovor od tebe :) Unapred hvala na odgovoru Pozz mozda ti ova slika pomogne da mi pomognes http://prntscr.com/2xq1bx

0 0 hvala 0
16 godina
Re: System is not found

.. problem s HDDom, kontaktom, kontrolerom -ili, pogrešna postavka u BIOSu (IDE-Legacy/Compatible - AHCI i sl.).

Ako je problem sam HDD (tek nakon testa možeš preciznije znati, 90% šanse da je HDD), možda pomogne brisanje SVEGA (sve particije) i novo kreiranje. Pokreni Win7 install, kad dođeš do diska, desno 'Advanced', obriši baš sve, ostalo pusti automatiku... (ako to ne pomogne.. treba vidjeti gdje je problem, npt testom potvrditi kvar HDDa, Hirens, miniPE, linux.. neki live-servis OS-CD/DVD/USB..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan

Da ne pisem u sta se ne razumem evo slike http://prntscr.com/2xqkp3

16 godina

test iz OSa je samo pomoćna stvar (svaki proizvođač ima svoj poseban utils za diag, većina ih je na Hirensu pa je to lakši put, test se ne radi iz OSa jer može biti neki soft uzrok), ali izgleda da je sve OK. HDtune je više enlargepenis alat ili za forumske potrebe, slično i Sentinel.. ako se problem dešava samo kod paljenja (inicijalizacija diska) tad je problem možda u napajanju, kontaktima i sl.. takav problem se ne vidi testom diska. Ponekad nema rješenja nego paliti-gasiti par puta, slušati zvukove, možda samo podesiti BIOS i sl. Sve se kvari, starije je za očekivati... bez garancije se servis često ne isplati ili barem imati povjerenja u servisera da neće odrati za banalnu stvar.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice