Evo imam windows 7 home premium i prije par dana sam si instaliro na hrvatski windowse....sad je problem kaj mi neće pokrenuti speech recognitor jer nije dostupan na hrvatskom...pa me zanima kako da ga stavim na hrvatski...dosta ga koristim da mi hitno treba
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo imam windows 7 home premium i prije par dana sam si instaliro na hrvatski windowse....sad je problem kaj mi neće pokrenuti speech recognitor jer nije dostupan na hrvatskom...pa me zanima kako da ga stavim na hrvatski...dosta ga koristim da mi hitno treba
koliko ja znam to je nemoguce
pa mora postojati neki način....kako onda ovi kaj imaju orginalne windowse na hrvatskom,imaju i speak na hrvatskom
pa mora postojati neki način....kako onda ovi kaj imaju orginalne windowse na hrvatskom,imaju i speak na hrvatskom
neznam,mozda imaju prevedeno ona objasnjena u tutorijalu tipa"procitaj ovaj tekst da bi kompjuter bolje razumio tvoj glas" itd,ali cisto sumnjam da postoji bas citav speech recognition preveden.znaci da daju naredbe na hrvatskom itd.
mislim da je to nemoguce
Trenutno to nije izvedivo - Windows 7 na hrvatskom ima prevedene sve tekstualne fraze u programima i sučelju, te prevedenu pomoć... A prepoznavanje govora nije tako jednostavno prilagoditi hrvatskom jer bi to bila drugačija tehnologija (drugačiji algoritmi za prepoznavanje) od engleskog speech recognitiona... (Iako mislim da bi je bilo lakše napraviti nego engleski speech rec, no ne da se američkim programerima zezat s našim jezikom, a mi tu u hrvatskoj nemamo takvih stručnjaka koji bi radili na tome...)
Za prijevod MS uzme hr. prevoditelje i ono što oni rade je puko prevođenje fraza... Znači nešto kao, piše File, on napiše Datoteka (ne baš tako, ali sličan proces, pretpostavljam)... :)
a daj mi objasni malo kako to naporaviti...ja se kužim samo u programiranje i windowse...a ove programe i te gluposti mi nisu specijalnost
trebao bi izači neki language patch za speech recognition da možemo pričat na hrvatskom,ali što se može.Možda microsoft planira napraviti langage patch za speech recognition koji podržava sve jezike svijeta,to bi bilo jako dobro,a ne što se mi mučimo na engleskom.
ae eto ako nije bilo 2010 imal sad :D