Dakle...kako i sama tema kaže (a nigdje na forumu nisam naišao na sličnu) - ovdje neka, za nas glupane, napišu nešto svi oni mudraci koji imaju pojma o ovome.
Naime, sve je počelo poprilično bezazleno - kupnjom jednog ASUS-a K42N koji u sebi ima Altec Lansing (Uoriđ'nal) zvučnike koji su za q...c mrkvu.
Također sam, nakon nekog vremena, kupio i zvučnike, pa ih opet i prodao preko njuškala (jer nisu bili baš praktični - Logitech S120; 2x 1,15W).
Mislim, bili su OK, ali ih je tek izleglo pile moglo nadjačati svojim prdcem. A i trebalo mi je nešto kompaktnije jer dosta putujem.
I sad...kad sam gledao ponovo kupiti nešto primjerenije (jer su ovi na laptopu fakat pre-bezvezni), naišao sam na malenu dilemu;
Kolika je zaista izlazna snaga ugrađenih zvučnika u laptopu (npr. ASUS K42N)? Kako se to mjeri? Mjeri li to itko uopće? Ako mjeri da li igdje objavljuje? Ako mjeri i objavljuje zašto Gugl' to ne izbacuje?
Konačno, ako netko mjeri, objavljuje te Gugl' ipak izbacuje - jel' to zaista indikacija da sam oskudnih mentalnih sposobnosti?
'Ajmo genijalci....
Svaka pametna je dobrodošla! Navali narode!