Snaga (RMS) ugrađenih zvučnika (laptopi)

poruka: 4
|
čitano: 2.766
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Dakle...kako i sama tema kaže (a nigdje na forumu nisam naišao na sličnu) - ovdje neka, za nas glupane, napišu nešto svi oni mudraci koji imaju pojma o ovome.  {#}

Naime, sve je počelo poprilično bezazleno - kupnjom jednog ASUS-a K42N koji u sebi ima Altec Lansing (Uoriđ'nal) zvučnike koji su za q...c mrkvu.

Također sam, nakon nekog vremena, kupio i zvučnike, pa ih opet i prodao preko njuškala (jer nisu bili baš praktični - Logitech S120; 2x 1,15W).

Mislim, bili su OK, ali ih je tek izleglo pile moglo nadjačati svojim prdcem. A i trebalo mi je nešto kompaktnije jer dosta putujem.

I sad...kad sam gledao ponovo kupiti nešto primjerenije (jer su ovi na laptopu fakat pre-bezvezni), naišao sam na malenu dilemu;

Kolika je zaista izlazna snaga ugrađenih zvučnika u laptopu (npr. ASUS K42N)? Kako se to mjeri? Mjeri li to itko uopće? Ako mjeri da li igdje objavljuje? Ako mjeri i objavljuje zašto Gugl' to ne izbacuje?

Konačno, ako netko mjeri, objavljuje te Gugl' ipak izbacuje - jel' to zaista indikacija da sam oskudnih mentalnih sposobnosti?

'Ajmo genijalci....

Svaka pametna je dobrodošla! Navali narode!  {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.4.2012 20:41 (R2R).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mislim da su što se RMS-a tiče, u rangu tih Logitecha. Obično se i ugrađuju do 5W (kombinirano za 2.0) RMS-a, što zbog distorzije kućišta, što zbog potrošnje baterije u samostalnom radu i slično.

Faith divides us. Death unites us.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Za primjer: Toshiba p200(jer mi je taj laptop što se tiče zvuka na vrhu)

Ugrađeno stereo pojačalo  APA2057a snage 2,4W

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Snaga (RMS) ugrađenih zvučnika (laptopi)

Dečki svaka čast - samo da se ovako i nastavi. :)

Za sada je tema na izvrsnom tragu! {#}

Dakle, već smo naučili da se ugrađuju zvučnici i pojačala malene snage kako bi se produžio vijek trajanja baterije te da je izlazna snaga stereo pojačala ono po čemu se može razriješiti ovaj misterij.

Hvala svima na sudjelovanju i - samo naprijed! {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice