Savjet za kupnju laptopa?

poruka: 25
|
čitano: 6.296
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Dakle kupujem laptop do nekih 6000kn..i nemogu nac nista sta mi odogovara, ako mi moze ko predlozit koji model bilo bi super :)

Marka nebitna, 17 inča, core2duo(ne dual core), ok grafika(gt220M ili gt120M ili neki atijev ekvivalent samo ne HD4330 preslabo mi je)..

Bitan mi je hdmi izlaz i trazim da ima esata izlaz..

Nasa sam nekoliko asusa jako dobrih za te novce, ali nijedan nema eSata izlaz..

Ima li ko jos koji model predlozit mi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Savjet za kupnju laptopa?

Zasto 17" i zasto mora imati eSata na samom lapu. Pogledaj koji slot ima i da li postoje kartice koje idu u taj slot sa Esata konektorima.

16 godina
neaktivan

Pa eto 17 je veći meni draze, da nije mi pala na pamet pciexpress kartica sa esata prikljuckom..treba mi je imam dva externa diska od 1,5TB, sa full HD filmovima, neki imaju problema sa reprodukcijom preko usba..

Ali ako ima neka 15ka dobra, moze i to!

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2009 20:24 (TrutYF).
17 godina
neaktivan

17" je preglomazno. Ja imam 15,4" sa 1680x150 kranom i extra izgleda.

16 godina
neaktivan
Pogledaj ACER iz serije 69xx, ja imam jednog, odlican je. Sad nemogu gledat s mobitela
EVERYBODY LIES
15 godina
protjeran
TrutYF kaže...

Dakle kupujem laptop do nekih 6000kn..i nemogu nac nista sta mi odogovara, ako mi moze ko predlozit koji model bilo bi super :)

Marka nebitna, 17 inča, core2duo(ne dual core), ok grafika(gt220M ili gt120M ili neki atijev ekvivalent samo ne HD4330 preslabo mi je)..

Bitan mi je hdmi izlaz i trazim da ima esata izlaz..

Nasa sam nekoliko asusa jako dobrih za te novce, ali nijedan nema eSata izlaz..

Ima li ko jos koji model predlozit mi?

Marka je najbitnija!

Sve druge karakteristike su prolazne i za godinu dana ce ti komp vrijedit upola. Marka = kvalitet = ekran, tipkovnica, baterija.

Moja preporuka ti je HP (Probook serija - 1% kvarova u prvoj godini) ili Toshiba (malo je baterije hebu).

Vidim da neko preporuca Acera :)

Bjezi od toga!

Ovo  ti je moja preporuka (imas i bez win):

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_254_200&products_id=7704

17 godina
neaktivan

Heheheh

Kazes da je marka najbitnija i onda preporucis konkretnu seriju. Sigurno da je marka bitna al nije najbitnija. Ne vjerujem da je najjeftiniji HP bolji od najskupljeg della recimo. I ja imam HP al malo skuplji model. Kostao je 12000 kn i kad vidim hp od 4000 kn to nije ni slicno a tako ti je i kod drugih proizvodjaca. Koliko para toliko muzike.

16 godina
neaktivan

Meni trebaju konkretno modeli, HP bi izbjegao ako je ikako moguće(loša iskustva, a puno iskustva, isto tako toshiba daleko najviše ih viđao na servisu, unatoč što slove da su najkvalitetniji iz prve ruke se uvjerio da nisu baš..

@surki

Jesi ti uopce procita moj post?

JA pita laptope sa grafikama koje nisu 4330, ti pošaljes link sa baš tom grafikom :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hvala na savjetu, ali ipak nebi baš toliko ulaga u novi laptop..

Konktetno šta vam se cini od ovoga?

http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=11449&catid=184

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Po meni premala rezolucija. Ne idi ispod 1440 x 900.

16 godina
neaktivan
Pa ovi Aceri iznad ti imaju i u manjoj verziji - 69xx. Skoro su isti osim komponenata i ekrana, ali za multimediju su odlicni (i igre). I jeftiniji su
EVERYBODY LIES
16 godina
neaktivan
Odnedavno sam vlasnik hp-a 4710s,17 incha,1600x900,core2duo 2.0,ati4330 512mb,500gb hdd,4xusb,1sata,4gb ddr2,kupljen u technomaxu u zg za oko 5600 kn (bez os-a) a dobio sam i torbu s njim (torba vrijedi 200-300 kn) +garancija 1 god (dodatne 2 god se placaju jos oko 400 kuna). npr. cod4 vrti solidno na srednjim postavkama,lightroom i photoshop pokreće bez problema. nakon dvo mjesečne potrage izbor je ipak pao na njega jer mi se činio najbolji omjer uloženog dobivenog.
17 godina
neaktivan

Acer 69XX serija je kvalitetna i kompromis između 15,4" i 17" (69XX je 16", 16:9 omjera stranica).

A što se tiče eSata, kupi ExpressCard adapter.

What is the purpose of life? -It ends.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

E mislim da je i meni prije ta serija acera upadala u oko kao dobra, ali gledam na njihovim sluzbenih hr stranicama nema nista te serije po trgovinama isto nista..

Jeli ima još di kupit?

Već sam naručija esata express card, zaboravija sam da mi i treba 5.1 kanalni zvuk, evo gledam neke kartice na USB koliko je to pouzdano?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovaj je po meni optimalan izbor..

Ima eSatu, 500GB disk, grafiku ATI R4650, BT, HDMI i najbolje od svega, Win7 Home Premium Smijeh

Samo je šteta što premašuje tvoj okvir za 300kn i što nije 17" nego 15.6" .. Sramim se

Tko hoda, ne trči! ; Bolje biti cijeli život bogat nego 1 dan siromah.
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2009 8:35 (AlienWare1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ne razumijem toliku pomamu za laptopima. (par puta sam ga skoro kupio, ali uvijek pobjedi misao koliko je jača alternativa)

Kažeš da trebaš toliko gluposti u njega štekat... Bolje imati monitor 22 inča, kupit si pravi komp i onda uštekaj unutra što te volja. (a za prijenos podataka služe usb stickovi i eksterni diskovi)

15 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

@alianware previse novaca za tako star procesor...

@dalja46 hvala, tvoj mi za sada izgleda najboljiiii...ima li slucajno model bez os-a? ili sa sedmicom? znam da mogu updejatat ovu vistu na sedminu ali to mi je nepotrebna zajebancija..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nema bez OS-a, samo sa ovom Vistom.

Ali ti je upgrade na 7 besplatan, platiš samo dostavu originalnog dvd-a koliko sam ja upoznat sa tim.

To mi ima frend, ja sam si uzeo sa 17,3 ekranom, nažalost, više ih nema u ponudi, sve rasprodao.

Ako si stvarno zainteresiran, predlažem ti da se čim prije dogovoriš s njim oko kupnje jer koliko sam se čuo sa njim, idu ko blesavi a ima ograničen broj ovakvih, sa ovom solidnom grafom.

Inače, ima ti besplatnu dostavu za ZG i okolicu.

Pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
robisierra92 kaže...
Odnedavno sam vlasnik hp-a 4710s,17 incha,1600x900,core2duo 2.0,ati4330 512mb,500gb hdd,4xusb,1sata,4gb ddr2,kupljen u technomaxu u zg za oko 5600 kn (bez os-a) a dobio sam i torbu s njim (torba vrijedi 200-300 kn) +garancija 1 god (dodatne 2 god se placaju jos oko 400 kuna). npr. cod4 vrti solidno na srednjim postavkama,lightroom i photoshop pokreće bez problema. nakon dvo mjesečne potrage izbor je ipak pao na njega jer mi se činio najbolji omjer uloženog dobivenog.

Takodjer, isti laptop, kupljen u Mikronisu, HDD se vrti na 7200 rpm, jako sam zadovoljan sa ekranom, performansama (kolike mogu biti za takav laptop od 5500 kn)... u glavnom preporuka. Jos nisam zaigrao na njemu, ali cim uhvatim vremena budem testirao kako sljaka...

I'm going woo woo
15 godina

što če ti stolna kanta,prvo ružno izgleda,.pa previše kablova,ne možeš ga prenositi,jedina mu je prednost igranje igrica,a budući da ja ne igram igrice,laptop je za mene,ps uspoređivao sam cijen laptopa i stolnog komp ,za 5600 kn ,ne dobiješ neku razliku ako kupuješ sve ispočetka

16 godina
neaktivan
dalja46 kaže...

Hvala svima na savjetima, ali ovo je definitivno broj 1..

Ali još jedno pitanje upincipu imam dobro iskustvo sa tvornički obnovljenim uređajima, ima li ko iskustva sa laptopima?

Jer ovaj ima stvarno odlicnu cijenu, sa obzirom sta sve daje..

15 godina

Nažalost, kao što sam i predvidio, rasprodan ti je i ovaj model.

Najslicnije tom modelu ti ima sad ovo http://www.ocko.hr/artikl/hp-pavilion-dv6-1250sp-renew/

Ali tu ti je dosta slabija grafa od one

Ja sam si uzeo dv7 model kod njega, sa c2d T8800 procom, 4gbddr, 2x320gb, 4650 grafom, Bluray pogon itd. za 6500kn,  ali morao sam ga rezervirat prije nego mu je došla pošiljka.

To mi je drugi laptop koji sam uzeo kod njega i isto renew program. Nikakvih problema do sad nije bilo. Uostalom, imas garanciju kak i kod svakog drugog koju mozes produzit kad god oces na dvije ili tri godine.

Pozdrav

16 godina
neaktivan
dalja46 kaže...

Nažalost, kao što sam i predvidio, rasprodan ti je i ovaj model.

Najslicnije tom modelu ti ima sad ovo http://www.ocko.hr/artikl/hp-pavilion-dv6-1250sp-renew/

Ali tu ti je dosta slabija grafa od one

Ja sam si uzeo dv7 model kod njega, sa c2d T8800 procom, 4gbddr, 2x320gb, 4650 grafom, Bluray pogon itd. za 6500kn,  ali morao sam ga rezervirat prije nego mu je došla pošiljka.

To mi je drugi laptop koji sam uzeo kod njega i isto renew program. Nikakvih problema do sad nije bilo. Uostalom, imas garanciju kak i kod svakog drugog koju mozes produzit kad god oces na dvije ili tri godine.

Pozdrav

Evo jedan DELL-ov.

http://www.telebit.hr/default.aspx?SifPro=270390333

Core 2 Duo P8600 2.4 Ghz(HP T6600 2.1 Ghz)

4096 Mb DDR2 Ram

500 Gb HDD 5400 Rpm

15.6 LED 1366X768

ATI Mobility Radeon HD 4570(HP HD 4530)

Ostalo pročitaj.

Uglavnom DELL ima bolju grafu i bolji procesor.

Izzy
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice