Procesor u laptopu

poruka: 12
|
čitano: 2.867
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Procesor u laptopu

pozdrav ekipi.

nisam stručnjak pa vas molim savjet oko izbora procesora u laptopu !

nisam igrač,treba mi samo za posao i poneki film odvrtiti. 

kakvi su ti celeroni,ili amd sa 1,4 ghz ??!! je dvojezgreni ali sam skeptičan sa 1,4 ghz :(

i da,treba mi xp gore,molim vas da ne pitate zašto :(

hvala unaprijed svima

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Procesor u laptopu

nitko ? :(

16 godina
neaktivan
goranauto kaže...

Pozdrav sinko!

Ja ću ti reć zašto ti nitko ne javlja?

Zato kaj nisi stavio potpun specifikacije marke i model laptopa!

Ako to napraviš onda ćemo znat slijedeći korake i moguća rješenja.

Nenad
16 godina
Nello kaže...
goranauto kaže...

Pozdrav sinko!

-još važnije, nitko ne zna što netko čekuje od kompjutera, ''nisam igrač, posao i neki film?'' film je danas npr YT=flash+browser=isti zahtijevi kao igre, posao, novi office npr ima iste zahtijeve kao AERO tj to je osnovni kriteij za 3d-hw acc, prevedeno igre. Igre nisu ništa posebno, tj. sve je to software koji danas koristi hardware. APU je preslab za bilo što, ali može zadovoljiti, jednako kao što fićo može dovesti do cilja kao ferrary... Da nema razlike u cijeni nitko neb ni razmišljao.

-btw, današnji smartphonei su slične snage.

-btw (važniji) imat ćeš problema kod instalacije XPa.

računalo se ne kupuje kao burek, moraš znati što želiš, slično kao automobil (ali ne moraš biti mehaničar da bi ga kupio i koristio). Nitko ne može znati što ti je potrebno, pa čak i da prihvatiš nečiji prijedlog, razmilsi kako će netko nepoznat s foruma znati tvoje potrebe-kriterije? Jedino što ti netko može reči je npr ne kupuj neki konkretan model ako mu je pronašao mane ili npr ako nema drivera za XP.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.11.2013 13:17 (ihush).
17 godina
Procesor u laptopu
imam ja pitanje u vezi i7 3537U - u vidu idućih nekoliko godina, kakav je ovaj procesor za svakodnevnu upotrebu, ako uzmemo da mi laptop treba za napisat seminar, poslat mejl, dva-tri puta tjedno upalit photoshop na par sati, jednom u mjesec dana reenkodirat 1080p u 720p i slično? vjerujem da bi se držao jako dobro, ali problem je što uglavnom radim puno stvari odjednom, odnosno upaljen mi je photoshop, opera, winamp, skype, dreamweaver, chrome, winrar nešto zip-a itd.. dakle, da idem na i7 3537U ili da cekam nedostupan laptop sa i7 4700HQ? I još jedno pitanje - kako bi se sa ovim zadacima nosio i5 3230M?

nije meni problem svaki zadatak posebno, nego više njih odjednom...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Procesor u laptopu

Po brzini ih je jednostavno rasporedit najbrži i7 4700HQ, zatim i5 3230M te kao najsporiji i7 3537U. Procesori sa "U" na kraju su u pravilu procesori koji su u stanju radit sa nizim naponom, automatski im je smanjen radni takt, manje se griju i zbog toga ih se cesto koristi u tanjim laptopima.

Sva 3 ce bit u stanju radit sve navedene zadace, samo je pitanje koliko brzo, daleko najbrži ce bit 4700HQ, ali ak ti ne smeta da ti to neko rekodiranje filma traje malo duze i ovaj i7 3537u ce biti dosta za sve. Sama razlika izmedju tog i5 3230M i i7 3537U je na strani da je i5 ipak brzi, sad kolko tocno u ovome sto ti radis ovisi i o samom hladjenju laptopa tj. kolko su u stanju iskoristavat turbo boost.

S kojim budžetom raspolažeš uopce? S obzirom na puno upaljenih programa u pozadini ja bi gledao da se uzme laptop gdje uz standardi mehanicki disk stane i msata ssd ili se cd/dvd moze zamjeniti sa HDD caddyom i SSD diskom. Isto tak nije loše obratiti pozornost na to da se ventilatoru samog laptopa moze lako pristupiti zbog ciscenja koje ljudi cesto zanemaruju.

Dell Precision M6600
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.11.2013 12:42 (darkydark).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Procesor u laptopu

Ma gledao sam Asus  X750JB-TY020D sa i7 4700HQ ali je nedostupan svugdje osim u linksu, gdje košta 6500 (inače je u webshopovima po 5600 i dolazi za 40ak dana; zvao sam trgovine). Ima 17.3" (ispod toga ne bih išao) i 1600x900, 1TB 2,5" i mjesto za još jedan (to bih bio najsretniji za SSD), ali kao što rekoh, nedostupan je... Onda sam vidio Asus K95xx (ne sjećam se točno) sa 18,4" i 1920x1080 (puno mi znači), 3TB 3,5" hardom i mjestom za 2,5", ali je unutra i5 3230M, i to bih prihvatio za kompromis zbog harda i rezolucije. Ali je nedostupan (plus košta negdje 6400). I sinoć vidim Dell 17,3" sa 1920x1080, 8GB rama i 1TB 2,5" (nažalost nema mjesto dodatno za hard, ali možda bi neki bay išao umjesto DVD RW), ali ima i7 3537U, dostupan i košta 5800, što mi je veoma prihvatljivo :D Preferiram Asusa, ali ih nema, nakon toga Toshibe, ali u ovom cjenovnom rangu se ne mogu uklopit sa takvim jačim komponentama, te Dell, koji mi se nameće kao jedini izbor, osim što je dvojezgreni i7 unutra, a ne znam ništa o njemu. Eventualno bih razmislio o Lenovu, ali ova tri su mi top. HP i Acer ne mogu smislit još od davnih dana i njih jednostavno ne želim, iako sam vidio HP onaj model 470, no, ipak ne... :)

Eto, oteo sam čovjeku temu, ali morao sam to napisati :D 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Nello kaže...
goranauto kaže...

Pozdrav sinko!

Nisam baš "sinko" ;) ja sam malo mlađi :)  kupujem novi laptop ,ne za postojeći. da,nisam baš dobro napisao,ali uputite me. vidite da sam novi ovdje. tatek :)

12 godina
protjeran
Procesor u laptopu

@darkydark

Malo skretanje ali vezano sa temom. Kako je potrebno čistiti ventilatore i ostalo na laptopima: komprimiranim zrakom, usisivacem ili...  ? Ili ga baš rastavljati? 

.

0 0 hvala 0
16 godina

kompresor je najbrži ali i najrizičniji način. Može nabit prašinu pa dobiješ kontra efekt, kao i problem ventilator-generator, lomljneje krilaca i sl. Boca sa zrakom nije tako opsana, ali najbolje je otvoriti i sve počistiti. Usisavač može, četkica (za brijanje), ali treba imati odgovarajući alat i strpljenja. Ponekad je potrebno i pastu promijeniti, ako nemaš pastu ne skidaj hladnjak.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 20:35 (ihush).
12 godina
protjeran
Procesor u laptopu

@ihush

Hvala na savjetu. Gledao sam one tutorijale po jubitu i nebih se sam usudio otvarati laptop, nekako bi me uvjek bilo frka da kakvu sitnicu sprckam a da i nevidim.. Bio sam kupio onaj sprej, 30 kn a ode u dva tri čišćenja. Znači može izvana usisivacem i cetkicom pa kolko uspije...

.

0 0 hvala 0
16 godina

-ne, bez rastavljanja, četkica i usisavač neće napraviti skoro ništa. Rebra su preduboko, s druge strane se napravi 'vunasti filc' od prašine... treba rastaviti, u većini slučajeva samo plastično dno (npr možda ne moraš rastavljati hladnjak) ali ako nemaš alat i živce, radije odnesi u prosječan servis, 50-100kn bi moralo biti dovoljno (umjesto kupnje spejeva i sl..). Kod novih tog problema nema, nakon 1-2 godine je to potrebno, jednom godišnje, recimo 3x u životnom vijeku (slično s instalacijom OSa ili prosječnom količinom kvarova u 5 god).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice