Problem pri izboru laptopa

poruka: 12
|
čitano: 1.434
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

pozz.

imam jedan problem pri odabiru laptopa..

trebam da uzmem jedan od ova dva ali se ne mogu odluciti.

http://www.laptopcentar.co.rs/product/Toshiba-Satellite-L505-13N-27201004

http://www.laptopcentar.co.rs/product/Toshiba-Satellite-L670-10P-17201006

Laptop kupujem da imam na faxu, studirati cu masinstvo, i u dosta slucajeva cu koristi autoCAD ili neke slicne programe sto zahtjevaju mnogo rama ??

Ponekad koju igricu upaliti, ali ne uzimam laptop u tu svrhu.

Sad, dali da uzmem ovaj sa i5 procesorom ili ovaj sa i3, tako isto dali da uzmem taj sa grafickom 5165 VRAM [i5] ili sa 5650 [i3] ??

Ne znam sta bi bilo pametnije, u ovoga je i5 bolji od i3, a u i3 je bolja graficka od i5... ne znam ne znam..

ili mozda da ne uzmem ni jedan od ta dva da uzmem ovaj treci ??

http://www.laptopcentar.co.rs/product/Toshiba-Satellite-A500-1EE-15201003

???

sta vi mislite...

i ako sam profulao mjesto za temu, jbg, prvi put sam ovdje :$

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem pri izboru laptopa

Ako mozes pokusaj naci sa firegl ili quadro grafickom karticom. To su kartice optimizovane za rad sa profi aplikacijama i izmedju ostalog i sa autocadom.

:)
16 godina
neaktivan

Ides na faks, iz mog iskustva tu i tamo ce ti doci da bacis koju igricu čisto da odmoriš mozak

Blueray ne znam bas koliko ces koristiti na oovm trecem ti je grafa ocajna

ako ces raditi modele u Auto CAD-u i slicno onda ti je potrebniji veci ekran da ti je jednostavnije i preglednije (pretpostavljam) 

grafa na vecem je bolja nego na ovom manjem (u slucaju da oces baciit koju igricu)

E sad veci laptop ti je tezi i teze je "manipulirati" s njime nego sa 15.4" laptopom

moje mišljenje, ako smijem :), ako biraš između ova tri uzmi Toshiba L670-10P

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.7.2010 22:38 (simeparanoja).
16 godina
neaktivan

ja bi isao na i5

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
simeparanoja kaže...

Ides na faks, iz mog iskustva tu i tamo ce ti doci da bacis koju igricu čisto da odmoriš mozak

Blueray ne znam bas koliko ces koristiti na oovm trecem ti je grafa ocajna

ako ces raditi modele u Auto CAD-u i slicno onda ti je potrebniji veci ekran da ti je jednostavnije i preglednije (pretpostavljam) 

grafa na vecem je bolja nego na ovom manjem (u slucaju da oces baciit koju igricu)

E sad veci laptop ti je tezi i teze je "manipulirati" s njime nego sa 15.4" laptopom

moje mišljenje, ako smijem :), ako biraš između ova tri uzmi Toshiba L670-10P

eh, pa da, i ja bi volio vise preglednosti, dok sa druge strane na sarajevo-x non stop govore da je bolje manji uzeti, a nije mi stalo da jedva gledam na njega 10-14"

samo nebi volio da ga nadogradjujem brzo, ako uzmem i3 imam dobru graficku ali je i3 jbg, a kod i5 imam slabiju graficku i VRAM je.. i o tome se omisljam sta bi bilo bolje...

16 godina
neaktivan

ovaj dućan i nema neki izbor?

ako ti triba komp vecinom za faks onda manji

ako ces projekte nositi na faks i prezentirati ih na svom laptopu, onda manji (laksi, jednostavnije ga je nositi)

no ako ces ga drzati vecinom u sobi u domu/stanu onda ti je svejedno, samo mislim da ti je isplatiivje veci zbog bolje grafe (igrice i slicno)

da li ces ga morati nedogradjivati? pa sto se tice faksa i ne bash u skoro vrijeme, a i koju igricu ces moc zaigrat

ja npr jos uvijek koristim lap koji sam kupio dok sam bio na faksu a evo 4 godina mu je i mogu pokrenuti na njemu npr COD2

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma nije mi do igrica bas, ako sta igram igram cs 1.6 i nista vise...

samo mi je problem, dal da uzmem jaci procesor, slabiju graficku, manji ekran, ili slabiji procesor bolju graficku i veci ekran... to me muci :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ovo drugo.

15 godina
neaktivan
logic kaže...

ovo drugo.

a zasto bas to xD ??

IT
17 godina
neaktivan

Zato sto ja tako kazem ;)

Zato sto ti proc ionako cuci bespolsan veliku vecinu vremena dok ovo drugo dvoje koristis puno vise. 

16 godina

Jeste li primjetili nešto? piše težina laptopa (al nešto je čudno, za svaki piše ovo: "Težina : 2.6kg - 3.0kg")

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zavisi koliko je napunjena baterija ;)

Na stranu sto se tezina ne izrazava u kg ;)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice