Pregrijavanje laptopa Compaq presario cq 61

poruka: 7
|
čitano: 4.446
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa Compaq presario cq 61 420EM

Evo pukla me u ovu uru ideja o tome da li je normalno na ovome laptopu imati temperaturu od 83 stupnjeva pri "normalnom" radu , a oko 90 na max....

najniža viđena temperatura je oko 60 stupnjeva na speed fanu kad ga tek upalin :/....

Btw , da li tko zna koliko se isplate oni cooleri za laptope i koliko stupnjeva spuste temperaturu ?

http://www.links.hr/index.php?naziv=Hla%F0enje+za+notebook+COOLERMASTER+NotePal+X1%2C+2x+USB%2C+crno&option=artikl&id_kategorija=0160&id_artikl=016.000.230

Iman namjeru uzesti ovaj gornji cooler , onda jeli sve ovo normalno ili lapotp u ruke i do servisa "popričati" s njima?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

to ti je nelosa stvar i bez tvog problema. kupi svakako,nisu neki novci.

dosta proizvodjaca radi danas te alu ploce za hladjenja.

koliko god pazio gdje odlazes stroj zaprepastio bi se koliko se shita uvuce kroz kanale za ventilaciju u laptopima.

imaju neke nastrane pumpice ko iz sexy shopa sa komprimiranim zrakom...pa ko lof to propuse i sl.

neka ti netko strucan to otvori i sve pocisti.

budi prisutan pa ces vidjeti koji buseni prasine nalegnu oko ventilatorica.

i kupi onu plocu.

teško vrijeme za matore
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

I ja sam imo problema sa toshibom M70, staru 5 godina, nonstop bila na 82 u idle-u, a max 87 kad se gasio, nisam mogo nis

I onda sam jednog dana (posto imam 2 kompresora za ispuhavanje od 8 bara) iso ispuhat onu rupu od venta.....cijeeeela soba bila puna prašine, toliko toga izašlo da nisam mogao vjerovat da to stane u laptop...sad su temperature u idle-u 52 i manje, ma max 70....

I imam slican takav cooler, podnozje s dva fan-a, koristim ga za igre, a onda su temperature jos i manje, pa se vent od lapa uopce ne cuje....toplo preporucam, cak je i kompaktno, sam ga okrenes u drugu stranu i prijanja uz laptop tak da ide u torbu ko da ga ni nemas ;)

Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

@Mojpismonosa

i jos da si ga otvorio i ponovio radnju.. skini poklopac od HDD-a, izvadi bateriju, skini poklopac od RAM-a i CPU-a... i onda kreni sa silnim "barima" iz kompresora

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da, ja imam Notepal X2, noviju verziju i zna mi spustit temperature, a fan se necuje nimalo ni na najvise RPMa, ako imas novca i nije ti zao kupit, uzmi pomoci ce ti bar malo, ali opet preporucam ciscenje posebice ako je malo stariji laptop

The ONE and ONLY!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pregrijavanje laptopa Compaq presario cq 61
sasa kaže...

@Mojpismonosa

i jos da si ga otvorio i ponovio radnju.. skini poklopac od HDD-a, izvadi bateriju, skini poklopac od RAM-a i CPU-a... i onda kreni sa silnim "barima" iz kompresora

Mislim da nema potrebe, jer je toliko toga izasloooo, zar moze bit jos???; a dobro sad mi je laptop hladan i mislim da cu rastavljanje odgodit dok ne bude prave potrebe

Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
16 godina
protjeran

vjeruj mi otvoriti ces ga ja imam pavilion-a i grije se ko lud ubacujem upravo bakrene plocice da skinem temeperature

AKO SAM POMOGAO KLIKNI HVALA
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice