Pokvario se hp-pavilion-dv7

poruka: 19
|
čitano: 7.884
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Kao što sam naslov kaže pokvario se laptop.

Jednostavno neče da se upali,pokrene se radi,ali monitor ostaje crn i ne reagira.

Inače laptop je star dvije godine i istekla mu garancija.

Ono što mene zanima mogučnost popravka i koliko bi to otprilike koštalo.

Nemam nikakva iskustva s prijenosnicima,skupljam informacije tu po forumima,i po svemu sudeći je otišo grafički čip.

Svaki savjet bi mi dobro došao,što da napravim u svezi laptopa.Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Pokvario se hp-pavilion-dv7

Ima puno verzija ploča, daj malo napiši p/n da vidimo o čemu se radi

17 godina
lucco85 kaže...

Oprosti ali nemam pojma što je to.

Možeš malo pojasnit što točno da napišem.

14 godina
protjeran

Ja neznam ali od svih proizvođača HP drži ulogu onih koji se najviše kvare .. Imao 2 ProBooka i oba crkla i to su par puta pod garancijom crkle ploče i onda kasnije opet .. rekoh nema više HPa a baterije isto nenormalno crkavaju .. kajem se šta sam bio preporučio probook nekim ljudima pa se opekli kao ja .. 

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Ma ja neznam što bih s ovim napravio da li popravljat ili ga prodat.

Ako se može popravit do nekih 500 kn to bih još i platio,tak da sam u nedoumici

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Promatrač kaže...

Ma ja neznam što bih s ovim napravio da li popravljat ili ga prodat.

Ako se može popravit do nekih 500 kn to bih još i platio,tak da sam u nedoumici

Gle kada upališ laptop koliko puta blinka lampica od caps locka? 

16 godina
neaktivan
Promatrač kaže...
lucco85 kaže...

Ispod laptopa ili baterije ti piše

I kako kolega kaže, prebroj koliko puta blinka caps.

13 godina
protjeran

daj konfiguraciju pa da ti procijenim isplativost popravka

0 0 hvala 0
17 godina
lucco85 kaže...
Promatrač kaže...
lucco85 kaže...

Ispod laptopa ili baterije ti piše

I kako kolega kaže, prebroj koliko puta blinka caps.

Pavilion dv7 entertainment-model dv7-3120eg.

A što se tiče blinkanja lampice blinkaju po dva puta i tako skroz u intervalima                                                                                     

13 godina
protjeran

Baš danas liku dokazujem kako su HP pavilioni,i ne samo oni,baksuzni sa tom AMD platformom.Sve isto imam osim što je Intel i3 330

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
redneck kaže...

Baš danas liku dokazujem kako su HP pavilioni,i ne samo oni,baksuzni sa tom AMD platformom.Sve isto imam osim što je Intel i3 330

Nema veze sa platformon. HP je baksuz sam po sebi. 

13 godina
protjeran

dva blinka-na službenim stranicama HP-a kažu-Corupted BIOS..

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Lepi_Borko kaže...
redneck kaže...

Onda mene Bog čuva(knock-knock!!){#}.Dosad hrpe HP-a i nikad bed,niti kvar u rasponu 8 godina.

Sorry na duplom postu..{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.11.2012 22:22 (redneck).
17 godina
redneck kaže...

A kako to riješiti ili kako se to riješava,jer i ne vidim bios.

Upali se ,čuju se ventovi,te lampice blinkaju i mrak na monitoru i to bi bilo to.

13 godina
protjeran
Promatrač kaže...
redneck kaže...

A kako to riješiti ili kako se to riješava,jer i ne vidim bios.

Upali se ,čuju se ventovi,te lampice blinkaju i mrak na monitoru i to bi bilo to.

Daj probaj sa HDMI-jem baciti sliku na vanjski monitor,ako ima da se može ući u BIOS.Ako nema slike,budemo dalje išli,nadam se da nije North-bridge.To često stradava na AMD platformama HP-a.Možda je hladni lem negdje(gubi kontakt) između komponenti..

Evo ti  i ovaj link

Rješenje je da se jumperom kratko spoji BIOS i resetira..

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.11.2012 22:34 (redneck).
13 godina
neaktivan
redneck kaže...
Lepi_Borko kaže...
redneck kaže...

Onda mene Bog čuva(knock-knock!!){#}.Dosad hrpe HP-a i nikad bed,niti kvar u rasponu 8 godina.

Ma ne mora značiti da te bog čuva. Imaju i oni okej robe, al generalno su mi apsolutno zadnji na listi brendova za koje bi izdvojio i 2 kn. Nikad ništa od njih nisam i neću kupiti, do sad sam jako zadovoljan izborom i to mi je dovoljan pokazatelj da ne griješim. {#}

13 godina
protjeran
Lepi_Borko kaže...
redneck kaže...
Lepi_Borko kaže...
redneck kaže...

Ma ne mora značiti da te bog čuva. Imaju i oni okej robe, al generalno su mi apsolutno zadnji na listi brendova za koje bi izdvojio i 2 kn. Nikad ništa od njih nisam i neću kupiti, do sad sam jako zadovoljan izborom i to mi je dovoljan pokazatelj da ne griješim. {#}

Boldano..onda pssssst,jer što sam vidio kako ljudi postupaju sa lapovima,čudo je da uopće i potraju koju godinu.Kako rekoh,govorim iz iskustva,ti sa stanovišta tuđih grešaka,ili šlampavog održavanja.Nisi mjerodavan,sorry..Ili u prijevodu,ne plju konja kojeg jahao nisi..{#}

Ovo zadnje,da ne griješiš,samo nezreli mogu reći,jer svi griješe.Ti prije svega u svojoj "stručnosti" {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.11.2012 23:36 (redneck).
16 godina
neaktivan

Prije svega probaj resetirat bios. Skini poklopce ispod te izvadi RTC bateriju na par minuta, naravno adapter i baterija nesmiju biti ukopčani

Nekoliko modela Hp-a ima taj problem, uglavnom bude korupiran bios ili čak neispravan bios čip

Problem je u tome (bar po mom iskustvu) što ne uspije završiti POST, pa samim time ne postoji mogućnost flashanja bez vanjskog uređaja(programator). Ako je ovo slučaj, nećeš moć sam to riješit

U nekim rijetkim slučajevima sam imao sliku na ext. monitoru, POST bez greške. Tada ga nije problem flashat iz OS-a

Također probaj :http://forum.notebookreview.com/sager-clevo/326954-case-you-kill-your-phoenix-bios-bios-recovery-methods.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
lucco85 kaže...

Prije svega probaj resetirat bios. Skini poklopce ispod te izvadi RTC bateriju na par minuta, naravno adapter i baterija nesmiju biti ukopčani

Nekoliko modela Hp-a ima taj problem, uglavnom bude korupiran bios ili čak neispravan bios čip

Problem je u tome (bar po mom iskustvu) što ne uspije završiti POST, pa samim time ne postoji mogućnost flashanja bez vanjskog uređaja(programator). Ako je ovo slučaj, nećeš moć sam to riješit

U nekim rijetkim slučajevima sam imao sliku na ext. monitoru, POST bez greške. Tada ga nije problem flashat iz OS-a

Također probaj :http://forum.notebookreview.com/sager-clevo/326954-case-you-kill-your-phoenix-bios-bios-recovery-methods.html

Budem ga odnio na servis,pa javim kak je prošlo.

Hvala svima na savjetima.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice