Ograničavanje punjenja baterije

poruka: 6
|
čitano: 2.135
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Ograničavanje punjenja baterije

Teško je naći post koji mi odgovara, pa otvaram ovo pitanje.

Treba mi third-party program za ograničavanje punjenja baterije na laptopu na određeni postotak.

Dakle, stroj treba i dalje ostati na punjaču, ali taj power manager bi trebao reći "stani na 40%". Vidim po forumima da Dell i Lenovo imaju nešto takvo u svojim osnovnim alatima, ali na svom Asusu to ne nalazim (Asus M50vn). Ne bih svaki čas vadio bateriju, ne bih isključivao punjač (osim na kraju rada, na kraju dana kada se i sustav ugasi), već bih imao ograničenje dok računalo radi.

Ako ima kakav prijedlog, unaprijed zahvaljujem. Lijep pozdrav.

A skeptic is a person who would ask God for his ID card.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ograničavanje punjenja baterije
Na žalost ne znam ti pomoći.

Al mi reci, znatiželje radi, zašto bi to htio, odnosno čemu služi?

Thx.
When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Na žalost ne znam ti pomoći.

Al mi reci, znatiželje radi, zašto bi to htio, odnosno čemu služi?

Ah, netko zainteresiran Osmijeh

Hvala tebi.

Dakle, popularno je mišljenje da očuvanju baterije u laptopu pridonosi (osim da se povremeno isprazni do kraja, te napuni) takvo postupanje da ne ostavljaš bateriju uvijek do kraja punom, osim kad planiraš nositi stroj vani i koristiti na bateriji. Preporuča se da baterija ostane na nekih 40% kapaciteta i tako miruje. Navodno tako vijek trajanja same baterije puno sporije ističe. Ima ozbiljnih stranica koje to analiziraju.

Meni je laptop uglavnom doma i uvijek na punjaču, s baterijom unutra, koja glumi UPS. Kad znam kad ću završiti s radom otprilike ranije isključim punjač i trošim bateriju do nekih 40%. Ali to se ne sjetim uvijek. Mislim da je rješenje s nekim softverom puno bolje, jer se automatizira postupak.

A skeptic is a person who would ask God for his ID card.
17 godina
neaktivan
Thx na odgovoru.

Iako nikad nisam na to pazio.
Laptop mi je u pravilu na punjaču kad sam doma, i nisam primjetio da mi je vrijeme autonomije palo kad je na bateriji, ni nakon skoro godinu i pol.
16 godina
Danny_HR kaže...
Thx na odgovoru.

Iako nikad nisam na to pazio.
Laptop mi je u pravilu na punjaču kad sam doma, i nisam primjetio da mi je vrijeme autonomije palo kad je na bateriji, ni nakon skoro godinu i pol.

Strpi se još koju godinu pa ćeš vidjetBelji se Mom tati na laptopu od toshibe starom 3 godine, puna baterija i na 50%svjetlosti ekrana, i samo slušajući muziku izdrži nekih 20-ak minuta xD

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2010 9:54 (Stoja).
17 godina
neaktivan

Ma u tom i je stvar, prijatelj sistemaš me uvjerio da to ne utječe pretjerano, on sa svojim IBM-om isto tako radi i sad u 4. godini korištenja i dalje ima cca 2.5 sata autonomije.

No dobro. :)

Sve i da rikne baterija kroz godinu dana ionako idem na novi. Ovo sada je mali netbook pa ni ne očekujem da će trajat do kraja svijeta. :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2010 9:56 (Danny_HR).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice