Macbook

poruka: 74
|
čitano: 9.833
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Macbook

Molim da mi kažete zašto da ne kupim macbook. Mislim ga kupit preko t-coma.

• Intel Core 2 Duo 2.4 GHz procesor
  • 13.3" Widescreen Glossy TFT zaslon
  • Intel GMA X3100 grafički processor sa 144 MB DDR2; SDRAM dijeljen sa glavnom memorijom
  • 2 GB radne memorije
  • 160 GB HDD
  • SuperDrive (DVD+R DL/DVD±RW/CD-RW)
  • 10/100/1000 Base-T Gigabit Ethernet
  • Wi-Fi IEEE 802.11n
  • Bluetooh 2.0+EDR
  • HR tipkovnica, scrolling trackpad
  • MagSafe PowerAdapter
  • integrirana video kamera
  • daljinski upravljač
  • DUAL boot, mogućnost instalacije Windows OS-a

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Macbook

Kao prvo 13"lcd je jako mali lcd..no ako se na to naviknes ok.

2.neisplati se kupovati apple ako namjeravas staviti windowse jer za ne novce mozes kupiti bolji i brzi obican prjenosnik

3.mozda ces htjet ces se poigrat a ako neces stavljat win tesko da ces se naigrat a x3100 nije poznata po ludim preformansama

4.dobro razmisli...ako bas zelis apple to je tvoja odluka..ali se ne isplati kupovati jer laptop ljepo izgleda...ko tako razmislja nije bas cist il ima previse love..Cool

Dobro razmisli pa se odluci...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Macbook

Da li ako se proširi memorija grafike dobiju dovoljne performanse za neku igru od ove godine?

17 godina
neaktivan
dipsi kaže...

Da li ako se proširi memorija grafike dobiju dovoljne performanse za neku igru od ove godine?

Ne!
17 godina
neaktivan
dipsi kaže...

Mislim ga kupit preko t-coma.

Kaj se moze prek tcoma?
djevice,padobranci i mineri griješe samo jednom! Quote(opifex):"Ne upustaj se u raspravu sa budalama;prvo ce te spustiti na svoj nivo pa dotuci svojim iskustvom..."
17 godina
neaktivan
nick kaže...
dipsi kaže...

Mislim ga kupit preko t-coma.

Kaj se moze prek tcoma?
 Cudno! Ja sam prvo mislio da nisam dobro procito! Al mozda je covjek na OVO mislio! Shooping od t-coma! Nema bas neke logike....
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Macbook

Kratko i jasno..graficka ti je integrirana a i da nije integrirana nemozes joj prosiriti memoriju..kako bi ti na pci-e grafickoj prosirio memoriju..fizicki nemoguce(za prozvodata tog hardvera nije)za nas smrtnike...skuzio?Coolokani se apple-a vidim da se zelis igrat..kupi obican laptop imas ih dosta u novom BUG-u..Belji se

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Tcom ima akciju za max adsl korisnike. Na nekim laptopima piše da se memorija može proširit.

http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=7398&catid=26

Kojem principu funkcionira ta grafika?

17 godina
neaktivan
Macbook

Radi se o ovoj akciji

http://www.t-com.hr/privatni/internet/maxadsl/postojeci_pogodnosti_apple.asp

Doće te 15% jeftinije nego bilo di drugdi.

13 inčni laptopi nikad nisu bili za igranje nekih novih ludih igrica tako da ovo nije gamerski laptop ako na to ciljaš i to mu je jedina mana

Inače baterija traje satima, monitor je izvrstan, procesor presnažan, više od 2GB RAMa ti ne treba al možeš ga nadogradit bez gubljenja jamstva na 4GB

http://www.youtube.com/watch?v=upzKj-1HaKw

0 0 hvala 0
17 godina
Macbook

Ma i da se može memorija proširiti nemaš nikakve koristi od toga, ta grafička je jednostavno preslaba kao i sve ostale od Intela. Možeš igrati neke starije 3D igre sa njom iz 2002-2003 i igre tipa šah, a na nešto novije ni ne pomišljaj. Evo ti link na test grafičke u nekoliko igara (forum je na engleskom) http://forum.notebookreview.com/showthread.php?p=2797391

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2008 23:47 (zoka).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nisam ni mislio da je gamerski nego sam se htio raspitati o mogućnosti njegove grafike thx.

17 godina
neaktivan
Macbook

To šta ima integriranu grafičku ćeš primjetiti samo kod igrica

Pogledaj tablicu na ovom reviewu

http://www.macworld.com/article/132362/2008/03/macbookcore2duo.html

Taj MacBook iz T-Comove ponude je drugi a MacBook Pro sa pravom grafičkom je predzadnji i jedina razlika se vidi kod igrica u ostalom je samo mrvicu sporiji a u dekodiranju videa čak i brži

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nemaš što razmišljati, kako je dgigibao rekao, cijena je odlična, a 90% ljudi na ovom forumu koji govore negativno o Apple-u nije nikada ni probalo raditi na jednom od njihovih računala ( sve "stručnjaci" koju čitaju i prenose što su drugi napisali o nekom proizvodu ).

Istina je da je ovaj laptop odličan, kako po dizajnu tako i po jednostavnom korištenju i pouzdanošću koje običan PC neće nikada imati. Čak se ne bih složio da je 13" lcd mana ovog laptopa jer je ekran vrhunski i sve je super vidljivo. Kamera i daljinski su odličan bonus. Kupio sam ga curi koja je prije nešto malo koristila PC ( i za to malo udavila me problemima koje je imala na istom )  i sad je oduševljena. I ja isto, jer problema više nema, tako da će ostati nešto živaca i za starost.

Ako nisi siguran, pravac u prvi dućan sa izloženim primjerkom ( ako si u zg, možeš ga isprobati u Avenue Mall-u ili HGSpot-u ) i sam se uvjeri da li je to što ti treba.

A za igranje.. kupi playstation ili sl.

17 godina
neaktivan
Macbook

Da li na našem tržištu ima još koji suparnik Macbooku osim Della XPS M1330.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možda po hardware-u, ali software je taj koji čini razliku. Jednostavno rečeno, Mac OS je trenutno najbolji OS u okolici ( što se tiče "normalnog" korisnika, da se ne uvrijede hardcore korisnici  Osmijeh  )..

Sigurno možeš naći laptop sa "boljim" hardware-om za pristupačniju cijenu, ali nema MacOS-a.

17 godina
Macbook

ali nisam procitao jos sta bi covjek radio s tim laptopom? Mislim da je to najvazniije. Ako mac to podrzava, odnosno ima potrebne aplicije, i novci nisu problem, onda nemas sto posebno razmisljati.

#define QUESTION ((bb) || !(bb))
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Macbook

Novac mi nije problem već ljudi oko mene koji mi kažu da si to ne kupim. Tako da sad se dvoumim ali bolje mi je kupit Mac jer ako ga budem prodavo neće jako izgubit cijenu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možda sam u krivu ( bez uvrede ), ali prema tvojim postovima (ne samo zadnjim) pretpostavljam da nisi iskusan korisnik računala. Računalo se ne bira po kriteriju isplativosti jer nijedno računalo nije isplativo (osim u poslovne svrhe), prođe godina i računalo novčano vrijedi jako malo, toliko da se ne isplati prodavati, makar bio to i Mac.. Meni još uvijek stoji u garaži G3 od 99., radio je punih 6 godina ko urica i još uvijek radi sa novim Tiger-om, tako da mi ga se ne isplati prodati nekome za 1000 kn. Radije ću ga pokloniti..

Vrlo jednostavno, ako želiš računalo na kojem ćeš najviše raditi što 90% ljudi danas i radi na računalu ( internet, multimedija, office i sl), a najmanje se igrati, uz nula izgubljenog vremena na održavanje i 100% spašenih živaca za starost, uzmi Mac..

Ako želiš gore navedeno, uz mnogo izgubljenog vremena na održavanje ( barem jedan čisti install windowsa na godinu) i 100% izgubljene živce zbog rada istih ( zašto sada ne radi, a do sada je radilo?) te igranje na računalu, uzmi PC ( onaj Dell npr.).

Ako se želiš SAMO igrati, uzmi WII, XBOX ili PS3.

17 godina
neaktivan
Macbook

Ovo za cijenu.. sam reko zato što sam neki dan bio na jabučnjaku čitao o tome kako Apple drži cijenu. Ja ako ga kupim ne mislim ga prodavat.

0 0 hvala 0
17 godina
Macbook

Ako radis posao sa progamom X u verziji N na macu, za 10 godina ces isto raditi, osim ako ne stavis program verzije n+5, a mozda mozes N+2 :) Isto je na pc-u.

Ponavljam, ovisi o poslu. Velika vecina stvari radi dobro (igre su tu glavni izuzetak zbog nedostatka ili teske nabave istih), a rad je jako ugodan (iLife paket, macosx...). Ma kupuj i ne brini sto ljudi pricaju. Ako zelis preporuku za dobar ducan, odi na www.istore.com.hr, tip koji tamo radi je jako usluzan, puno zna i rado ce pomoc/preporucit. Skoro je i meni uvalio mac, a ja sam zagrizeni PCovac :)

#define QUESTION ((bb) || !(bb))
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Macbook

Ma uzimaj odma....vidim da želiš...

djevice,padobranci i mineri griješe samo jednom! Quote(opifex):"Ne upustaj se u raspravu sa budalama;prvo ce te spustiti na svoj nivo pa dotuci svojim iskustvom..."
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Macbook

Danas sam bio u Hgspotu Mandi  i tamo sam gledo Maca i izgleda super i onda mi lik kaže koji radi tam da on to nebi kupio zato što je za njega puno da ti 8800kn jer zato moš kupit toshibu. i mnogih drugih negativnih komenatara.

Da li vista podržava multicore tj da li pravilno iskorioštava jezgre za razliku od Mac OS-a koji podržava.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo moje misljenje.

Citajuci postove stekao sam dojam da ces se zderati ako ne ubodes maca. Lijep ti je i intrigira te nesto drugacije. Laptop ti bas i ne treba, ali ga je fora imati.

Ako ga kupis na rate na 2 godine neces dozivjeti neko financijsko opterecenje, ali ce ta mjesecna rata ipak ici na zivce jer nikad kraja odplati. Ovo sto sam napisao cista je moja prepostavka i mozda se varam, ali fora mi je nagadzati.

Moja preporuka je da ubodes Mac i vidis kako je to. Ako neces imati problema sa hardverom biti ces ugodno iznenadzen.

Inace fino je rekao Forest Gump: "Apple is like box of chocolates, you never know what you are gonna get".Smijeh

Sto se tice konfiguracije, ona je solidna i za prosjecan ugodan rad vise nego dovoljna. Osobno sam mislio curi kupiti isti komp.

jesti i spavati
17 godina
neaktivan

Ako ti je reka da mu je previše dati 8800Kn za to znači da si mu reka da ćeš ga uzeti preko T-Mobilea a ne preko njega, pa naravno da će ti preporučiti nešto uz svoje ponude.

Inače jedini PC laptop koji se može uspoređivati sa MacBookovima (konfiguracijski i konstrukcijski) su Sony VAIO a oni  su na istoj cjenovnoj razini.

A koji je još negativni komentar reka?

17 godina
dipsi kaže...

Da li vista podržava multicore tj da li pravilno iskorioštava jezgre za razliku od Mac OS-a koji podržava.

Vista podržava multicore (više jezgri na jednom procesoru) i u potpunosti ih iskorištava.
Windows XP podržava do 4 jezgre na jednom procesoru, a kod Viste taj broj nije ograničen. Uz to Vista Ultimate, Enterprise i Business podržavaju do dva odvojena procesora (idu u 2 socketa) i svaki od njih može imati više jezgri.
Iduće godine bi se trebali pojaviti procesori sa 8 jezgri. Ukoliko takav procesor staviš u računalo na kom je instaliran Windows XP , on će prepoznati samo 4, a Vista svih 8. A ukoliko imaš matičnu ploču koja to podržava, pa ugradiš dva procesora sa 8 jezgri, na Visti ćeš moći raditi sa 16 jezgri.
Ne znam kakva je situacija s Mavovima. 
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2008 18:30 (klimama).
17 godina
neaktivan
dgigibao kaže...

Ako ti je reka da mu je previše dati 8800Kn za to znači da si mu reka da ćeš ga uzeti preko T-Mobilea a ne preko njega, pa naravno da će ti preporučiti nešto uz svoje ponude.

Inače jedini PC laptop koji se može uspoređivati sa MacBookovima (konfiguracijski i konstrukcijski) su Sony VAIO a oni  su na istoj cjenovnoj razini.

A koji je još negativni komentar reka?

evo par alternativa macbooku. nijedna nema "n" bezicnu mrezu. Inace macbook kosta 10,309.00 kn

Naziv:
HP 6510b
Šifra:
KE133EA
Cijena:
6.679,00 kn

• Procesor: Intel Core 2 Duo T8300 2.40GHz (3MB cache)
• Zaslon: 14.1" WXGA TFT 1280 x 800
• Grafički sustav: Intel Graphics Media Accelerator X3100 do 384MB
• Radna memorija: 1x 2GB DDR2 667MHz (proširivo do 4GB)
• Tvrdi disk: 250GB SATA
• Optički uređaj: DVD RW DL
• Dimenzije: 330.9 x 243.1 x 33.8 mm
• Masa uređaja: 2.4 kg
• Jamstvo: 12 mjeseci
• Baterija: do 4:15 h
• Operativni sistem: Windows Vista Business
• Modem: da
• Mreža: da (LAN)
• Bežična mreža: da (802.11a/b/g)
• Audio ulazi/izlazi: da
• USB podrška: 4x USB 2.0
• Bluetooth: da
• Čitač otiska prsta: da
• FireWire: da
• VGA izlaz: da
• S-Video: da
• Docking Connector: da

--------------------------------------------------------

Naziv:
HP 6710b
Šifra:
KE123EA_bundle
Cijena:
7.259,00 kn

• Procesor: Intel Core 2 Duo T8300 2,40GHz (3MB cache)
• Zaslon: 15.4" WXGA TFT 1280 x 800
• Grafički sustav: Intel Graphics Media Accelerator X3100
• Radna memorija: 2GB DDR2 667MHz (proširivo do 4GB)
• Dimenzije: 357 x 265 x 34.9 mm
• Masa uređaja: 2.59 kg
• Baterija: do 4h
• Mreža: da (Gb LAN)
• Čitač kartica: da (6-u-1)
• Docking Connector: da
+

1 godina dodatnog jamstva
+
***** POKLON TORBA *****

Naziv:
HP 6510b
Šifra:
KE135EA
Cijena:
8.346,00 kn

• Zaslon: 14.1" WXGA TFT 1280 x 800
• Grafički sustav: Intel Graphics Media Accelerator X3100 do 384MB
• Radna memorija: 2GB DDR2 667MHz (proširivo do 4GB)
• Tvrdi disk: 160GB SATA
• Optički uređaj: DVD RW DL SM
• Dimenzije: 330.9 x 243.1 x 33.8 mm
• Masa uređaja: 2.4 kg
• Baterija: 4:15 h
• HP hs2300 HSDPA Broadband Wireless module
• Firewire: da
• Docking connector: da

Naziv:
ACER ASPIRE 5920G-702G25Mn
Šifra:
LX.AKQ0X.095
Cijena:
7.799,00 kn

• Procesor: Intel Core 2 Duo T7700 2,40GHz (4MB cache)
• Zaslon: 15.4" WXGA TFT 1280 x 800, CrystalBrite
• Grafički sustav: nVIDIA GF 8600M GT 512MB
• Radna memorija: 2x 1GB DDR2 667MHz (proširivo do 4GB)
• Dimenzije: 358 x 269 x 33.8 mm
• Masa uređaja: 3,0kg
• Baterija: do 4h
• Operativni sistem: Windows Vista Home Premium
• Mreža: da (Gb LAN)
• Čitač kartica: da (4-u-1)
• Firewire: da
• Expresscard: da
• Kamera: 0.3MP

Naziv:
TOSHIBA Satellite U400-114
Šifra:
U400-114
Cijena:
9.100,00 kn

• Zaslon: 13.3" WXGA TFT 1280 x 800, TruBrite
• Grafički sustav: Intel GMA X3100 do 358MB
• Optički uređaj: DVD SuperMulti DL
• Dimenzije: 314 x 229 x 35,0 mm
• Masa uređaja: 1.9kg
• Baterija: Li-ion
• Bežična mreža: da (802.11b/g)
• SP/DIF (optički) zajedno s utičnicom za slušalice
• USB podrška: 3x USB 2.0
• Čitač kartica: da (5-u-1)
• ExpressCard: da
• Kamera: 1.3MP s ugrađenim mikrofonom

Naziv:
TOSHIBA Satellite Pro A300-15V
Šifra:
A300-15V
Cijena:
8.999,00 kn

• Zaslon: 15.4" WXGA TFT 1280 x 800 TruBrite
• Grafički sustav: ATI RadeonTM HD3650 512MB (do 1279MB dijeljeno)
• Optički uređaj: DVD RW SuperMulti DL
• Dimenzije: 363 x 267 x 38,5 mm
• Masa uređaja: 2.7 kg
• Jamstvo: 24 mjeseci
• Baterija: Li-ion
• SP/DIF (optički) zajedno s utičnicom za slušalice
• USB podrška: 4 x USB 2.0
• TV izlaz: da
• ExpressCard: da
• Čitač kartica: da (5-u-1)
• Kamera: 1.3MP s ugrađenim mikrofonom

jesti i spavati
17 godina
neaktivan
Macbook

branimire to šta si ti stavija se konstrukcijski ne može uspoređivati sa macbookom, kvaliteta materijala, tipkovnice, baterije, ekrana, touchpada...

posebno si me nasmija sa acer aspireom LOL jesi ti ikad vidija taj škart?

Sony se još jedini potrudi oko laptopa

Po cnet-u jedina konkurencija macbooku je:

http://www.svijet-medija.hr/sony_vaio_vgn-cr31s_w,16195,154.aspx

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Macbook

može se usporedit, osim acera...

realno u nas je macbook skuplji 1000-2000kn, ali neki che dizajn i macOs platit i više...pa ko voli nek izvoli....

niti je u ovim ostalima sve savršeno, a niti je u macbooku...

0 0 hvala 0
17 godina
Macbook

Iz Maximum PC-a radili su usporedbu prijensonih računala, kako Macova tako i ovih sa Windowsima.
U Ultraportable kategoriji od Apple MacBook Air, Sony Vaio SZ Premium i Lenovo ThinkPad X300, najbolji im je bio Sony.
U Mainstream Notebook kategoriji od Apple MacBook, Asus F8Sn, Acer TravelMate 5720, najbolji im je bio Acer.
U Professional Notebook između Apple MacBook Pro i Dell XPS M1530 bolji im je bio Apple.
Uspoređivali su i Windows Vista Home Premium i OSX Leopard. PhotoShop je brže radio u Visti, Bibble Pro u Leopardu.
Ako nekome treba može cijeli članak pročitati ovdje.

http://www.maximumpc.com/article/features/can_apples_best_topple_pc_competition?page=0%2C0

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2008 20:16 (klimama).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Macbook

Onaj iz hgspota ga je popljuvo samo zato što za te novce možeš dobit puno bolji laptop. Njemu smeta 13" dok to meni nije problem ako mi treba veći zaslon spojit ču ga doma od PC-a. Kaže da mu je disk premali ,a disk se za male novce može promjenit ako mu je to baš toliko stalo do harda.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice