Znači mislim se uzeti novi Macbook M2 air ubrzo ali sam pogledao cijene u Hrvatskoj na iStyle jer kažu da je to službeni apple-ov dućan u RH i vidim cijenu 12 900 kuna????
Na služenoj američkoj stranici od apple-a je cijena 1200 USD što je otprilike 8 900 kuna.
To je skok od 45% cijene. Sad me zanima ako ima neki nacin da kupim taj Macbook negdje u Europi, npr Njemačkoj, gdje pretpostavljam da je jeftinije ali nisam siguran kako onda rade porezi i carina, pa me zanima ako netko zna ili ima neku ideju da ne moram plaćat 45% veću cijenu za laptop.
P.S. razlika između Air M1 i M2 je u americi 200 usd tj oko 1500 kuna, u nas je 3300 kuna. (to je 220%!)
Teška pljačka jebemu

obično od dućana, gdje sam došao upitati da mi pomognu naći rješenje kako se dela SS na Macu, normalno, nitko nije od prisutnih znao. Oni su dućani sa just franšizom, jedini u RH pa se qurče bez ikakvog prava, a sve potkrijepljeno dolaskom u Apple Store u Ženevi u Švicarskoj. Ma tamo ima radnika kao komaraca, a znanje je neupitno, pa čak i na moje upite na engleskom makar se tamo u tom dijelu Švicarske službeno govori francuski jezik. 
To je čudo, kako sam OS glatko, stabilno i brzo radi, pa čak i s 8gb rama

. 8gb radi ko podmazano, u usporedbi sa dell vostro 3000 (i3 deseta generacija procesora) 8gb, sami winsi rade solidno, naravno, macOS Monterey sa 8gb radi odlično, kak bi se reklo, radi "silky smooth"
Nadglednik dina