Laptop..nekoliko pitanja

poruka: 4
|
čitano: 1.212
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Laptop..??

poZz ljudi imam par pitanja oko laptopa znaci zanima me dali je istina da se baterija sacuva ako ju izvadim kad je laptop na punjacu..??

te me isto tako zanima kako ocat procesor intelov i7 znam sad cete svi rec ne ocat laptop i slicno al meni je nekad jednostavno treba kad sam u zurbi a probo sam kroz bios tam nemrem nis..:O 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Laptop..??

HPov laptop?

Ja koliko znam. ->

Ako zasigurno nećeš 2 sedmice biti u prilici koristiti laptop na bateriju, izvadi ju i propisno ostavi, produžiti ćeš joj život.

I pored ovoga trebalo bi ju jednom mjesečno totalno isprazniti, i napuniti do kraja da bi ćelije ostale u "formi".

Clockanje proca. Bios, zaključan, ništa tim putem.Pogledaj ima li otključana ili modana verzija. Ili pronađi neki alternativni softver za to (ima ih) preko Gugla, potraži najpouzdaniji, za tvoj ili sličan model laptopa. Kod mene je AMD APU proc u laptopu pa koristim za to AMDov Overdrive, možda i Intel ima neko slično rješenje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 23:34 (heged).
13 godina
Laptop..??

laptop je dellov znaci ja bih htio iskljucit njegov turbo sa 2.1 na 3.3 i ocat ga malo ponekad ak zatreba pa sad ako neko zna nek mi malo pojasni inace znam ocat komp bez problema..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Laptop..??
heged kaže...

HPov laptop?

Ja koliko znam. ->

Ako zasigurno nećeš 2 sedmice biti u prilici koristiti laptop na bateriju, izvadi ju i propisno ostavi, produžiti ćeš joj život.

I pored ovoga trebalo bi ju jednom mjesečno totalno isprazniti, i napuniti do kraja da bi ćelije ostale u "formi".

Clockanje proca. Bios, zaključan, ništa tim putem.Pogledaj ima li otključana ili modana verzija. Ili pronađi neki alternativni softver za to (ima ih) preko Gugla, potraži najpouzdaniji, za tvoj ili sličan model laptopa. Kod mene je AMD APU proc u laptopu pa koristim za to AMDov Overdrive, možda i Intel ima neko slično rješenje.

I ja sam se pponašao po ovom predlošku dok me nisu podučili (veći stručnjaci od mene, serviseri). Lapop bi trebalo priključiti na napajanje kada bateriji preostane 30% kapaciteta. Treba izbjegavati pražnjenje do kraja i držanje na punjaču dok je 100% puna (ukoliko radiš doma na punjaču onda ju izvadi van, rekoše mi).

Stručnjak za odmaganje...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice