Laptopi: kvarovi, objašnjena, održavanje, kupovina

poruka: 721
|
čitano: 229.760
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Laptopi (kvarovi,objasnjena,odrzavanje,kupovin
fer-de-lance kaže...
Tom125 kaže...
Da li ste na ovo mislili?

Baš sam proučio, to je bug u igri koji se često pojavljuje.

Evo rješenje:

Svaka cast! Hvala na pomoci slika je odlicna predobro radi 

10 godina
neaktivan
Laptopi (kvarovi,objasnjena,odrzavanje,kupovina)

Imam Dell Inspirion 3542 te nakon sta se laptop poklopi upaljen, te otvori natrag, nemoze se "probuditi". Nema slike na ekranu. Nakon sta se izvadi baterija sve radi normalno. Nekad se dogada kada se laptop i ugasi pa zatvori.

I jos jedna stvar, imao je Ubuntu (orginal) i sad je Windows 10 Pro. Nemogu double finger to scroll koristiti na touchpadu. Neznam kako to rjesiti takoder, ali je to manje bitno. 

Hvala

Hardwell - Young Again
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
leon98 kaže...

Imam Dell Inspirion 3542 te nakon sta se laptop poklopi upaljen, te otvori natrag, nemoze se "probuditi". Nema slike na ekranu. Nakon sta se izvadi baterija sve radi normalno. Nekad se dogada kada se laptop i ugasi pa zatvori.

I jos jedna stvar, imao je Ubuntu (orginal) i sad je Windows 10 Pro. Nemogu double finger to scroll koristiti na touchpadu. Neznam kako to rjesiti takoder, ali je to manje bitno. 

Hvala

Da, to je postalo normalno na laptopima....

Odi u power options (desni klik na ikonu baterije ili control panel), pa isključi sve opcije hibernacije i isključivanja svega i svačega, i nariktaj da zatvaranje poklopca ili gasi laptop ili da se ništa ne događa (kaj god ti više paše).

Uglavnom, tak je na svakom laptopu, i ne kužim  o čemu se uopće radi, ali MS očito voli samo desktop usere....

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2017 0:51 (fer-de-lance).
11 godina
neaktivan

Pozdrav,

Pitanje za korisnike i one koji znaju s MAC-om.

Naime imam Macbook pro mid 2010. Trenutno jos koristim stari sustav za koji vise nema azuriranja 10.6.8. s obzirom da imam i iphone vec neko vrijeme ne mogu koristiti itunes i jos neke programe, pa razmisljam dali se isplati prijeci na novi OS Sierra ili slicno, odnosno dali ce mi novi sustav usporiti laptop i otprilike koliko? Lap mi sluzi uglavnom za surfanje, skidanje muzike i pokretanje naprednijih muzickih programa. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Jel se moze u ovaj laptop uz ssd ugradit jos hdd ?

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=41831

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Može ako izvadiš optiku i kupiš adapter koji odgovara.

Želite zaraditi dok kupujete preko interneta? Registrirajte se. http://bit.ly/mcashback
11 godina
jerdam kaže...

Pozdrav,

Pitanje za korisnike i one koji znaju s MAC-om.

Naime imam Macbook pro mid 2010. Trenutno jos koristim stari sustav za koji vise nema azuriranja 10.6.8. s obzirom da imam i iphone vec neko vrijeme ne mogu koristiti itunes i jos neke programe, pa razmisljam dali se isplati prijeci na novi OS Sierra ili slicno, odnosno dali ce mi novi sustav usporiti laptop i otprilike koliko? Lap mi sluzi uglavnom za surfanje, skidanje muzike i pokretanje naprednijih muzickih programa. 

Ma to će ti raditi dobro, ne vidim razloga zašto nebi napravio nadogradnju sustava. Bez obzira preporučam ti ugradnju SSD-a, također se može ugraditi ladica umjesto dvd roma.

11 godina
neaktivan

Pozdrav,

prije 2 mjeseca kupio sam Lenovo 410S-13LKB, Intel i5-7200U 2.5G, 8G ram, 256G SSD.

Po svemu sudeci solidan laptop koji bi bez problema trebao obavljati osnovne stvari za koje ga koristim, međutim, dosta često se monitor zamrzne, ventilator se čuje kao da je preopterećen, 

koristim win10, zanima me jel može biti da je do OSa ili je pak problem u laptopu

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Na laptopu mi se u zadnjih godinu dana pojavljuju crte i preljevaju boje po ekranu kako ga pomičem, radio je samo pod određenim kutem. U zadnje vrijeme se to sve više pogoršavalo i sve teže sam ga mogao namjestiti da mi ispravno pokazuje sliku. Danas  više nisam nikako mogao namjestiti kut monitora da je slika normalna, bile su samo crte u raznim bojama. Mislio sam neki konektor ne hvata dobro pa sam rastavio laptom. Provjerio sam da li je sve dobro spojeno i kad sam ga uključio više nije blo slike potpuno je crn, niti pozadinsko osvjetljenje nije uključeno. Probao sam ga spojiti i na monitor i ni tako ne daje sliku. Znači nema slike ni na laptopu niti na drugom monitoru. Da li netko zna šta bi to moglo biti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2017 19:31 (ale329).

0 0 hvala 0
15 godina

Ma, hajd, znam da ovo što ću pirupitati nema baš izravne veze sa zadanom temom, a zbog toga, sve one koji se nađu uvrijeđni, unaprijed molim za razumijevanje, oprost i možda nešto tipa "mmrlj, ajd', odgovoriti ću, al' nemoj više ponoviti". OK?! E sada, što me zanima?! Ma ljudi, ima li tko kakova iskustva s Lenovo Yoga 2 13.3 inch notebook-ultrabook-om? Naime, uzeo bih tu jednu skalamerijicu za po aerodromima i hostelima. Jel to čemu? Nabasao sam na jednoga po nekih 3600 kn, a što mi se čini kao relativno OK. Eto. Hvala!

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Laptop Black Screen 

Pozdrav,

Imam Acer Apire V3-572G, Win 10 Pro (64-bit):

- CPU Type Mobile DualCore Intel Core i3-4030U, 1900 MHz (19 x 100)

- RAM 8GB, 2 plocice po 4, Sk Hynix i Crucial 4 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM 

- GPU Intel Haswell-ULT GT2 - Integrated Graphics Controller + NVIDIA GeForce 840M

Prije par mjeseci laptop mi se poceo smrzavati i nakon sto sam ga odnjeo na servis rekli su da je problem u pregrijavanju, zamjenili pastu i ugradili novu plocicu od 8GB RAM (do tada sam imao samo 4GB unutra i Win 7). Savjetovali su mi da se prebacim na WIN 10 ali nakon instalacije i par dana rada krecu problemi s blue screenom i ponovnim smrzavanjima.

Promjenio sam jedno 3 servisa - prvi nisu mogli naci problem, drugi su rekli da je problem u Hard Disku (to mi je bilo malo vjerovatno) itd. i zakljucio da je problem vjerovatno u ramima.

Nakon toga sam probao ostaviti samo 8GB unutra ali kako nije radilo nabavio sam novu plocicu od 4GB (Crucial - nije htio raditi sa 2 nova Cruciala vec samo u kombinaciji starih rama i nove Crucial plocice), ponovo instalirao WIN 10 i neko vrijeme je sve ok radilo ali mi se sad nedavno pocinju događati BLACK SCREEN-ovi - poceli su se javljati dosta cesto, nevezano sta radim na laptopu - iako mi se cini da se cesce pojave ako micem laptop. Također sam primjetio isprekidanu zutu crtu u skroz lijevom dijelu screena, laptop ostaje upaljen ali screen postane crn.

Nakon restart-a sve radi normalno do novog BLACK SCREEN-a sto je nekad cesce a nekad rjeđe.

Napravio sam dijagnostiku hard drive-a, maticne, rama, graficke i ne javlja se nikakva greska.

Totalno vise ne znam sto bi mogao biti poblem, postoji li mogucnost da opet dolazi do pregrijavanja (iako na testovima ne pokazuje nikakvo pregrijavanje)?

Svaki savjet je dobrodosao :)

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Veliš da laptop i dalje radi kad se pojavi black screen?

Jesi siguran u to, tipa dal se čuje i dalje zvuk ako je bio upaljen?

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 14:46 (fer-de-lance).
11 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Veliš da laptop i dalje radi kad se pojavi black screen?

Jesi siguran u to, tipa dal se čuje i dalje zvuk ako je bio upaljen?

Lampica i dalje ostaje upaljena ali da - zvuk se ne cuje, samo se pojavi taj black screen (ko da se sve zbrejkalo ) koji nekad ima al nekad i nema tu isprkidanu zutu crtu uz rub ekrana s lijeve strane :/

9 godina
neaktivan
Zerka kaže...

Lampica i dalje ostaje upaljena ali da - zvuk se ne cuje, samo se pojavi taj black screen (ko da se sve zbrejkalo ) koji nekad ima al nekad i nema tu isprkidanu zutu crtu uz rub ekrana s lijeve strane :/

Smrdi na grafu, ali, jel se to događa bilo kad (tipa i kad ništa ne radiš), ili samo kad tjeraš nekaj grafički zahtjevno?

Jer, kad npr. surfaš ili nekaj jednostavno radiš, onda laptop koristi integriranu grafiku, koja za VRAM koristi sistemski RAM, pa može biti u toj situaciji da je stvar u njemu.

Kruha i igala...
11 godina
neaktivan

Događa se totalno random, surfanje, gledanje filma, rad u word-u, google spreadsheet - znaci totalno nepovezano.

Cak sam probao raditi bez baterije ali dogodi se i kad je ukljucen u struju bez baterije.

Sto se rama tice - htio sam ih upgradeati i tu su zapravo i poceli problemi, prvo sam imao 12GB orginal plocica od 4GB + nova od 8GB, kako je to bacalo blue screenove probao sam staviti samo 8GB i to nije radilo, pa 2 nove plocice od 4GB (Crucial - koje bi morale raditi za taj model laptopa) i ni to nije htjelo ocitati i jedino kak sam ga pokrenuo je bila orginal plocica od 4GB i novi Crucial od 4GB i nakon toga sad baca te BLAC SCREEN-ove..

Jedino da se vratim na 4GB al to znaci da je cijela ova muka bila za nista i da se rami ne mogu upgrade-ati? 

9 godina
neaktivan
Zerka kaže...

Događa se totalno random, surfanje, gledanje filma, rad u word-u, google spreadsheet - znaci totalno nepovezano.

Cak sam probao raditi bez baterije ali dogodi se i kad je ukljucen u struju bez baterije.

Sto se rama tice - htio sam ih upgradeati i tu su zapravo i poceli problemi, prvo sam imao 12GB orginal plocica od 4GB + nova od 8GB, kako je to bacalo blue screenove probao sam staviti samo 8GB i to nije radilo, pa 2 nove plocice od 4GB (Crucial - koje bi morale raditi za taj model laptopa) i ni to nije htjelo ocitati i jedino kak sam ga pokrenuo je bila orginal plocica od 4GB i novi Crucial od 4GB i nakon toga sad baca te BLAC SCREEN-ove..

Jedino da se vratim na 4GB al to znaci da je cijela ova muka bila za nista i da se rami ne mogu upgrade-ati? 

Probaj onda tu sigurnu kombinaciju RAM-a (koja ti je radila) i ako se onda ne budu javljali problemi, znaš da je RAM krivac.

U tom slučaju, može biti da je utor za RAM u banani (često se događa, pogotovo na stolnim računalima), pa postoji šansa da bi neka druga pločica radila.

Kruha i igala...
8 godina
Zerka kaže...

Ja sam svoj Acer V3-572G-33X6 nadogradio sa Kingstonovim 8GB DDR3-1600MHz (jedna pločica),hoću reći da se ram memorija može nadograditi.Ako ti je orig. ram u Aceru da li se onda pojavljuju problemi?

11 godina
neaktivan
igzgd kaže...
Zerka kaže...

Ja sam svoj Acer V3-572G-33X6 nadogradio sa Kingstonovim 8GB DDR3-1600MHz (jedna pločica),hoću reći da se ram memorija može nadograditi.Ako ti je orig. ram u Aceru da li se onda pojavljuju problemi?

Znam da se bi se u nacelu trebalo moci nadograditi, svi ovi RAM-i koje sam isprobao su trebali biti kompaktibilni s modelom ali jednostavno nije ih htio prihvatiti...u jednom trenu nije htio raditi ni samo s orginalnim ramima ali moguce je da se tada nesto posemerilo zbog stalnih blue screenova..cak ni s 2 nove plocice (Acer i Crucial potvrdili da su kompatibilni) se nije htio paliti..

Ovaj model je malo kompliciranije otvoriti i doci do RAM-a tako da u pocetku to nisam htio raditi sam ali realno vise nisam imao izbora...i onda je neko vrijeme radio normalno dok se nisu poceli javljati ti BLACK SCREEN-ovi :/

Isprobati cu ostaviti samo orginal 4GB RAM pa vidjeti hoce li to nesto pomoci ali mi jednostavno nije jasno zasto odbacuje svaku nadogradnju?

8 godina

Kao admin iz cmd-a odradi "chkdsk /f",ako to ne riješi problem odradi "sfc /scannow".Ako i to ne riješi problem odradi memtest.Zadnje što bih pokušao reinstall svih drivera.

13 godina

Pozdrav, dali netko zna gdje se može nabaviti ekran LTN154AT14-L01 po nekoj normalnoj cijeni?

Tražio sam po ebayu, ali nažalost nalazim samo CCFL ekrane (ovaj koristi LED tehnologiju osvjetljenja).

Zahvaljujem

Posao oslobađa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

90° na asusu k550j s i5 4200h igrajuci lol malo previska temp ili moze tako (hoce nekad i koji stupanje preko)? U nekakvom idle stanju izmedu 43-50. Mjereno s hwmonitorpro. Prva jezgra bude na 48 dok je druga na oko 39,40? Normalno ili da nosim na servis na zamjenu termalne i ciscenje. Laptop star malo vise od 9 mjeseci. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Previše, definitvno.

Jesi bar ispuhao hladnjak i ventilator?

Kruha i igala...
11 godina
subi91 kaže...

Pozdrav, dali netko zna gdje se može nabaviti ekran LTN154AT14-L01 po nekoj normalnoj cijeni?

Tražio sam po ebayu, ali nažalost nalazim samo CCFL ekrane (ovaj koristi LED tehnologiju osvjetljenja).

Zahvaljujem

Pogledaj na aliexpresu. Imas za nekih 60-70$ 

11 godina
fer-de-lance kaže...

Previše, definitvno.

Jesi bar ispuhao hladnjak i ventilator?

Probao koliko mogu prici posto ne smijem skidat nista osim poklopca gdje je hdd, a da ne gubim garanciju. 

9 godina
neaktivan

Puhni iz sve snage kroz onaj prorez ispred hladnjaka, već će ti to puno pomoći.

Možeš i kompresorom na malom pritisku kroz taj prorez ispuhati, samo pazi da nije prevelik pritisak i da ne prevrtiš ventilator, jer se lako ošteti.

Kruha i igala...
11 godina

Ma nije to nista pomoglo, probao vec prije. Ne znam da probam stavljat novi win iako mi je stvarno lijeno to. 

9 godina
herkulcro kaže...

90° na asusu k550j s i5 4200h igrajuci lol malo previska temp ili moze tako (hoce nekad i koji stupanje preko)? U nekakvom idle stanju izmedu 43-50. Mjereno s hwmonitorpro. Prva jezgra bude na 48 dok je druga na oko 39,40? Normalno ili da nosim na servis na zamjenu termalne i ciscenje. Laptop star malo vise od 9 mjeseci. 

Mojem laptopu kojem se sad biti dvije godine, temperatura je 38°C i još radi dobro koji zasad nije imao problema s zagrijavanjem, a laptop mi je cijelo vrijeme malo odignut od stola. Ja sam sa svojim laptopom zadovoljan.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2017 21:09 (thekeyofdestiny13).
14 godina
herkulcro kaže...

Ispuši sa kompresorom i drži na postolju za lap ili odignut ako je cooler ispod.

Ako ne pomogne onda zamjena paste.

11 godina
zoharbizo kaže...
herkulcro kaže...

Ispuši sa kompresorom i drži na postolju za lap ili odignut ako je cooler ispod.

Ako ne pomogne onda zamjena paste.

Nemam kompresor pri ruci, a ne korisitim nikakvo posotolje. Stoji mi 95% vremena na stolu eventualno kad ga negdje trebam prenesti. 

Iako mi se dns cini kao da je otisao kontroler brzine venta, koliko sam primjetio vent bas i ne mjenja brzinu stalo je jedna te ista, u biosu nema nikakvih postavki za mjenjanje i ne vidim na koliko je okretaja vent. 

14 godina

Skini HW Monitor pa vidi okretaje.

Ako je vent s donje strane stavi lap na knjigu, pri kraju kraj ekrana da ima ispod kuda puhati.

Kupi si bočice zraka pod kompresijom i ispuši, ako ne pomogne onda pasta i čiščenje.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice