e ovako treba mi neki laptop koji će služiti samo za download filmova serija, igara... tako da će raditi 24h na dan, pa me zanima nešt jeftino tiho s malom potrošnjom i zagrijavanjem
Laptop za download
- poruka: 14
- |
- čitano: 2.292
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
e ovako treba mi neki laptop koji će služiti samo za download filmova serija, igara... tako da će raditi 24h na dan, pa me zanima nešt jeftino tiho s malom potrošnjom i zagrijavanjem
jel tih?
sviđa mi se cijena i sve samo za disk nisam siguran, nije problem za externi već imam 2 od 1TB, samo nebi da mi je upaljen 0-24, a ta 4GB SSD-a mi nije ni za skinuti jedan iso dvd-a, negdje da je više od 100GB
jel tih?
sviđa mi se cijena i sve samo za disk nisam siguran, nije problem za externi već imam 2 od 1TB, samo nebi da mi je upaljen 0-24, a ta 4GB SSD-a mi nije ni za skinuti jedan iso dvd-a, negdje da je više od 100GB
imaš i drugih boja od ove roze...
jel tih?
imaš i drugih boja od ove roze...
pa mozers si sastaviti obcan pc za do 700 kuna koji ce imati sve.dobro malo ce vise struje trositi
uzmes neku najjeftiniju maticnu koja ima integriranu graficku,gigu rama najjeftiniji proc koji mozes naci,neki hard i napajanje
stavis u njega neki program za remote desktop da mozes ga mozes kontrolirati gdje god da si i spojis ga jos sa svojim glavnim pc-jem da prebacujes filmove preko lana i to je vise manje to
pa mozers si sastaviti obcan pc za do 700 kuna koji ce imati sve.dobro malo ce vise struje trositi
uzmes neku najjeftiniju maticnu koja ima integriranu graficku,gigu rama najjeftiniji proc koji mozes naci,neki hard i napajanje
stavis u njega neki program za remote desktop da mozes ga mozes kontrolirati gdje god da si i spojis ga jos sa svojim glavnim pc-jem da prebacujes filmove preko lana i to je vise manje to
uzmi acer asus je pre malen
acer je brži i sve
za do 1000 kuna mozes imati dobar komp za skidanje ,sa neta.jos ako imas nesto kod sebe sto mozes iskoristiti,memoriju,hard,kuciste itd jos bolje.ja bih tako nesto napravio,glupo je davati tolike pare za neki laptop
da bi on radio 24 sata dnevno
Mislim da za jedan komp koji ce radit 24 sata, potrosnja struje igra znacajnu ulogu... neko kaze, pa moze se uzet obicno racunalo, bilo kakvo, spojit veliki disk, itd., medjutim, to racunalo cim je ukljuceno trosi minimalno dvostruko vise struje nego ijedan laptop... iznimka su racunala starije generacije klase Pentium 200Mhz, ciji je hladnjak procesora manji nego hladnjaci chipseta danasnjih maticnih ploca...
na kraju krajeva, nije potrebno da laptop bude najnoviji, vec i nekoliko godina stari mogu izvrsno posluzit, uz znatno manju potrosnju struje...
alternativno rjesenje, mozda i jedno od najboljih su malo "bogatiji" routeri koji vec imaju download i torrent managere u firmware-u, pa na njih spojit eksterni disk...
više mi odgovara laptop i zbog prenosivosti i dimenzija, jer ga mogu staviti i u ladicu ak hoću, a kutiju već imam sam guta struje pa mi je glupo da zbog download-a imam dupli račun za struju
uzmi acer asus je pre malen
acer je brži i sve