Kupnja laptopa, može pomoć? :p

poruka: 38
|
čitano: 7.110
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Evo skupil sam si neke novce, konkretno 5 soma kuna i mislim si kupiti laptop... gledal sam malo po netu kakvih ima i to sve, al ono, da ipak pitam nekog tko se vise razumije...

svida mi se ovaj HP 4710s , kaj velite, dali se isplati, ima mozda koji bolje za tu lovu na trzistu?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

http://www.optimum-online.hr/Kosarica.aspx evo ovo bolja grafulja + 3god  garancije + 2gb memorije više + eto ako ti to šta znači dobiješ i vistu s njom

0 1 hvala 0
16 godina

link ti je samo košarica, ja proizvod ne vidim... daj napisi koji je to laptop...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

1 0 hvala 0
17 godina
RE: Kupnja laptopa, može pomoć? :p

ja bih radije isao na onaj koji ti se sviđa od ovog dell-a... ima bolje komponente

16 godina
neaktivan
igy kaže...

ja bih radije isao na onaj koji ti se sviđa od ovog dell-a... ima bolje komponente

A koje su to bolje komponente??

17 godina

ima novu generaciju ati grafike koja ima duplo vise mb, brzi ram premda ima manje (to je mozda najveca mana)... veci zaslon (premda ne previse veci), citac kartica sto je zgodno za lapotop (bar je meni prakticno)... i jeftiniji je

16 godina
neaktivan

Ka prvo pišeš gluposti to šta kod hp ati readon ima veću oznaku i više memorije ne znači da je brža tako da se malo školuješ šta se toga tiće , jedino šta hp ima veću rezu u monitoru i to mu je prednost o kvaliteti neću jer nisam vidio dotični model, a kao drugo hp ima jednu godinu garancije a ovi dellov 3 god plus eto ima i vistu i sve drivere ako mu se neda zafrkavat s instalacijom...

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

U svakom slucaju preporucam Dell, a ponajvise jer ima 3 godine garancije, jer u svijetu notebooka to puno znaci, tj.

lakse ces spavat te tri godine :-).

Ja sam prosle godine kupio Asus s 2 godine garancije(6300 Kn), i zasad sam prezadovoljan.

I DONT NEED SEX, THE GOVERNMENT FU*KS ME EVERY DAY
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ok ok

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2009 19:56 (igy).
17 godina
protjeran
Radiation kaže...

Ka prvo pišeš gluposti to šta kod hp ati readon ima veću oznaku i više memorije ne znači da je brža tako da se malo školuješ šta se toga tiće , jedino šta hp ima veću rezu u monitoru i to mu je prednost o kvaliteti neću jer nisam vidio dotični model, a kao drugo hp ima jednu godinu garancije a ovi dellov 3 god plus eto ima i vistu i sve drivere ako mu se neda zafrkavat s instalacijom...

Sorry na OT, ali tu si 3 dana i odmah se nes pjenis ?

Lakse malo s razinom tona.

16 godina
neaktivan

Za kaj ti treba laptop? Npr. igre, internet,gledanje filmova...

Evo nekih mojih prijedloga.

TOSHIBA Satellite A300D-213 5.700,00Kn-može poslužiti i za igranje nekih naslova na salabjim postavkama

ACER Aspire 6930G-583G25Mn - 5.690,00Kn-gledanje filmova

DELL Studio 17(crvene boje)- 5.690,00Kn-može poslužiti i za igranje nekih naslova na salabjim postavkam,gledanjefilmova

HP ProBook 4570s-5.045,00Kn- ovaj koji si ti predložio-za uređivanje slika zbog veče rezolucije, boji za gledanje filmova isto zbog rezolucije

Meni je najboji Dell, jedino crvena boja i nije po mom ukusu.

Torrent je zakon!! S Linuxom dobiješ kuću, a s Windowsima samo prozore. Staistika: 4 žuta , 3 cr vena- obnavljam svakim novim kartonom
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2009 20:16 (Koja_pila).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Gledaj si kakvu servisnu mrezu imaju pojedini proizvođači. Najbolji su hp i toshiba, a dell kolko znam ima najblize predstavnistvo i servis u austriji

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
majkl kaže...

Gledaj si kakvu servisnu mrezu imaju pojedini proizvođači. Najbolji su hp i toshiba, a dell kolko znam ima najblize predstavnistvo i servis u austriji

Zakaj bi udaljenost servisa bila mana?

Po meni je prednost kaj je u Austriji, jer znas da ekipa tamo ima znanje, dok ovi nasi zaposleni po necijoj steli (vezi)

pitanje kolko se kuze.

16 godina

Meni treba tak za neki normalan rad s ps-om i tak nekim adobe programcicima, pa malo igrice neke, filmeki i tak to... ali da bude od 5 k, jer vise zbilja nemogu izdvojiti...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Ako udaljenost servisa nije presudna, onda ću ponoviti svoj link. Topla preporuka, imam ga i zadovoljan sam, više nego dovoljan za sve što bi trebalo, pa čak i povremeno igranje, btw. na laptope nema carine a i može se na granici dobiti povrat poreza od 17% pa se to slobodno može oduzeti od cijene, evo:

http://so-doo.si/detail.php?page_lang=si&mid=1&koda=FM587EA

ako ti daljina servisa nije mana ja bvih odmah taj uzeo..odlican izbor...

u raju je lijepo,ali u paklu je ekipa...
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

a dobro, to bi si ipak moral malo razmisliti posto je malo dalje...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MorciTheCroat kaže...
Radiation kaže...

puno duže sam.... a i čovjeku želim pomoć dakle da ga informiram  o točnim informacijama a ne pisat neprovjerene i netočne informacije ..

17 godina
protjeran
Radiation kaže...
MorciTheCroat kaže...
Radiation kaže...

puno duže sam.... a i čovjeku želim pomoć dakle da ga informiram  o točnim informacijama a ne pisat neprovjerene i netočne informacije ..

Zadnji OT, niko ne osporava da mu zelis pomoci, ali ton koji omalovazavas druge nije u redu, to ti govorim.

17 godina
neaktivan

moze li mi netko objasniti zasto dell ne koristi u inspirion seriji vise T8100 procesore...kod verzije koju je naveo Radiation se koristi procesor T5800...zar je on bolji? Prije skoro godinu dana brat je kupovao laptop...kupio je Dell Inspirion 1525 i on ima T8100 procesor a cijena je bila priblizno ista kao i gore navedeni...sry ako je glupo pitanje ali pls neka mi netko odgovori...i sam sam zainteresiran za kupnju ovog laptopa pa sam sada malo zbunjen...zar je taj stariji model bolji nego ovaj sada tj. njegov procesor?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bolji je t8100 (2.1ghz)ima 3mb cache l2 a 5800 2mb ,t5800(2.0ghz) je rađen u 65nm a t 8100 u 45nm (penrym), ali razlika u brzini je mala uglavnom t8100 će ti dobro doći ako želiš duže trajanje baterije u performansama nije velika razlika!

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Pričekaj još nekih mjesec dana ako ti se ne žuri jer dolaze nove Toshibe Satellite A500, P500 i U500...

http://laptops.toshiba.com/laptops/satellite/A500

0 0 hvala 0
16 godina

pa ono, do 9. mjeseca bi trebal imati neki laptop... mozda bi i trebal pricekati malo, ali pitanje je kolka bi cjena bila tim laptopima...

e da pitanje jedno... kak se ponasaju laptopi koji imaju Turion proc ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2009 12:47 (Blade18).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

zašto uvijek svađa u ovom narodu ??

pomozimo čovjeku. ja sam imao 30-tak laptopa,a stotine ne servisu. i ljudima je uvijek najbitnija baterija. desetak ih je možda patilo da imaju jaku grafičku. možda zato što se družim više sa poslovnjacima.

iako sam imam hp,imao sam nekoliko acera i ODUŠEVILI  su me. još koristim jednog na 233 mhz !

ibm me ubio . 11.000 kn ,izdržao 13 mjeseci i crko displej koji je tada koštao 5.000 kn. naravno ,u dijelovima prodan.toshiba me razočarala još više.

tako da ne gnjavim-prvo namjena,a onda dobronamjerni savjeti iz iskustva. garancija se u najviše slučajeva može doplatiti za 200 kn . ili 900 :)

Z
16 godina

evo moj stari ima hp vec 4 god. i nikad nismo imali sranja s njim, serija je compaq nx6325, stalno ga nosi na posao, jedino kaj baterija traje sat i pol do 2...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Blade18 kaže...

evo moj stari ima hp vec 4 god. i nikad nismo imali sranja s njim, serija je compaq nx6325, stalno ga nosi na posao, jedino kaj baterija traje sat i pol do 2...

ima i moja sestra hp6325... baterija mu traje krace nego sto si naveo ali ona ju bas nije ni pravilno koristila... solidan laptopic za xp... nikad nije imao kvar u tri godine...

ne znam sto se tice laptopa ja preferiram vecu opremljenost i ekran... najvise mi se zbog toga svidio gore navedeni hp... grafika mu nije jaka strana i slabija za usporedbu s hd mob 3650, ali ima vise mb sto bi za vistu mogla biti i prednost, ali ce zbog i manjih performansi manje trositi bateriju... a sto se tice performansi tu je sve to vise ili manje i ovako ne bih kupovao laptop osim zbog posla - office, internet...

16 godina
neaktivan

u  mene na lapu je sada turion x2 2,20ghz...i nisam dosada imao problema...

u raju je lijepo,ali u paklu je ekipa...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Evo neke nove laptope sam si pronasel:

HP 4515s 5000 kn

Toshiba A300D 17F Satelite 4800 kn

HP 4510s 4900 kn

Toshiba A300D 213 Satellite 5000 kn

mozda da uzmem neki od ovih gore? koje su njihove mane? xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovaj nije loš.

ACER Aspire 6530G-804G64Mn

Ali ga trenutno nemaju.

Torrent je zakon!! S Linuxom dobiješ kuću, a s Windowsima samo prozore. Staistika: 4 žuta , 3 cr vena- obnavljam svakim novim kartonom
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2009 19:11 (Koja_pila).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koja_pila kaže...

Ovaj nije loš.

ACER Aspire 6530G-804G64Mn

Ali ga trenutno nemaju.

hehe slazem se... ali jbg kad imamo samo 5 soma kuna, tak da sve kaj je iznad toga ne dolazi u obzir...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice