Konfiguracija za laptop?

poruka: 16
|
čitano: 8.020
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Konfiguracija za laptop?

imam HP laptop i sljedece karakteristike

cpu: 1.8 gHz

RAM: 0.99 GB

HDD:90 GB

(BTW ovo nije komp kojeg sam napisao na profilu)

zanima me mogu li s ovakvim karakteristikama igrati jake igre.koji su djelovi najvazniji za igranje i sto treba pojacati?

Molim vas odgovorite :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Konfiguracija za laptop?

A koje bi to bile jake igre? Nisi naveo grafičku, ali, sudeći po ostalim komponentama, laptop je stara kanta koja neće pokrenuti nijedan noviji naslov.

Druga i najvažnija stvar, laptopu možeš jedino nadograđivati RAM i mijenjati HD. Ostalo (procesor, grafička) je neisplativo ili čak nemoguće. Za igranje radije kupi stolnu konfiguraciju, jer laptopi ispod 10 000 kuna nisu za igranje.

15 godina
neaktivan
Marinac_SEAL kaže...

A koje bi to bile jake igre?

pa ne znam mozda gta4,the witcher 2, dragon age ...

17 godina
Marinac_SEAL kaže...

Za igranje radije kupi stolnu konfiguraciju, jer laptopi ispod 10 000 kuna nisu za igranje.

10000 KN !?!? Nemoj molim te pretjerivati da ne kazem nesto za karton. Laptop za igranje treba imati graficku karticu i malo noviji procesor. To se moze naci za 6000 - 6500 kn sto je sasvim dovoljno za ugodno igranje SVIH najnovijih naslova.

15 godina
neaktivan
Konfiguracija za laptop?

bi li bio dovoljan procesor od 2.6 gHz i neka ATI grafička ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sint1 kaže...
Marinac_SEAL kaže...

Za igranje radije kupi stolnu konfiguraciju, jer laptopi ispod 10 000 kuna nisu za igranje.

10000 KN !?!? Nemoj molim te pretjerivati da ne kazem nesto za karton. Laptop za igranje treba imati graficku karticu i malo noviji procesor. To se moze naci za 6000 - 6500 kn sto je sasvim dovoljno za ugodno igranje SVIH najnovijih naslova.

Probaj na laptopu za 6500 odigrati BF3 na primjer...

Sve ispod nVidie 560 je slabo za igre...

Preimenujmo smjeska *namigiva* u *namiguje*!!!
17 godina
neaktivan
Marinac_SEAL kaže...

laptopi ispod 10 000 kuna nisu za igranje.

Susjed nedavno uzeo:

http://www.links.hr/index.php?naziv=Prijenosno+ra%E8unalo+ACER+Aspire+7560G-6346G64Mnkk%2C+LX.RQF0C.012+%2F+AMD+A6+3400M%2C+DVDRW%2C+4GB%2C+640GB%2C+Radeon+HD+6650M%2C+17%2C3%27%27+LED%2C+LAN%2C+BT%2C+kamera%2C+HDMI%2C+USB+3.0%2C+Linux%2C+crni&option=artikl&id_kategorija=0131&id_artikl=013.100.533

(samo susjedov ima 6gb rama)

snupix kaže...

bi li bio dovoljan procesor od 2.6 gHz i neka ATI grafička ?

Da li uopće možeš nadogradit pošto je grafička vjerojatno integrirana?

World Championships: 7, GP started: 282, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,493
17 godina
Maxxy kaže...
Sint1 kaže...
Marinac_SEAL kaže...

To se moze naci za 6000 - 6500 kn sto je sasvim dovoljno za ugodno igranje SVIH najnovijih naslova.

Probaj na laptopu za 6500 odigrati BF3 na primjer... Sve ispod nVidie 560 je slabo za igre...

Ne znam za BF3, ali na mom laptopu od 6200kn kupljenom u studenom prosle godine DeusEx, Crysis2 da sad ne nabrajam uglavnom SVE nove igre rade bez problema neke na medium detaljima neke na high, ali apsolutno za ni jednu igru nisam morao stavljati low detalje. Graficka Geforce 420M.

14 godina
neaktivan
Konfiguracija za laptop?

Što ste me sad svi zaboga napali?? Nisam napisao da ne mogu pokretati igre, nego da nisu za igranje. To su dva jako različita pojma.

Nijedan laptop ispod 10 000 kuna nije namijenjen igranju igrica, jer nikako ne može imati performanse kao prosječno novije stolno računalo. Laptopi su dizajnirani za smanjeno trošenje energije i pregrijavaju se. Možete vi stalno igrati i na laptopu od 4 000 kuna, ali pitanje je do kada će raditi. Pregrijavanje će učiniti svoje kad tad. Druga stvar, kvaliteta igranja na laptopu se nikako ne može mjeriti s onom kod stolnih računala.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Konfiguracija za laptop?

da li se grafička kartica gleda gdje i osnovne performanse ?

moje računalo ---prikaži informacije o sustavu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sint1 kaže...
Ne znam za BF3, ali na mom laptopu od 6200kn kupljenom u studenom prosle godine DeusEx, Crysis2 da sad ne nabrajam uglavnom SVE nove igre rade bez problema neke na medium detaljima neke na high, ali apsolutno za ni jednu igru nisam morao stavljati low detalje. Graficka Geforce 420M.

To sto si nabrojao bas i nisu NOVE igre... Nova generacija igara zahtijeva i novu generaciju hardwarea. Imam Toshibu X200 staru 4 godine na kojoj mogu igrati novije igre, ali pocela je kasljucati. Kad sam je kupio, bila je zvijer i bolje da ne kazem koliko novaca sam ulupao. Ali kad je za gust, onda se ne pita...

Imam mogucnost nabaviti prilicno povoljno DELL XPS17-02, ali je kartica nVidia 555. Ako ga kupim sad, za godinu dana opet ista pjesma - kasljucanje na novijim naslovima. Zato ciljam na Nvidiu 560 {#}

17 godina
Marinac_SEAL kaže...

Nijedan laptop ispod 10 000 kuna nije namijenjen igranju igrica, jer nikako ne može imati performanse kao prosječno novije stolno računalo. Laptopi su dizajnirani za smanjeno trošenje energije i pregrijavaju se. Možete vi stalno igrati i na laptopu od 4 000 kuna, ali pitanje je do kada će raditi. Pregrijavanje će učiniti svoje kad tad. Druga stvar, kvaliteta igranja na laptopu se nikako ne može mjeriti s onom kod stolnih računala.

Naravno da laptop moze imati potpuno iste performanse kao i stolno racunalo, a da ne kosta 10000kn. Sigurno da ja na svom laptopu mogu imati isti broj fps-a kao i na stolnom racunalu ako su postavke igre identicne. Znaci ista rezolucija isti detalji itd... i kao rezultat isti broj fps-a.

Ma o kojem ti to pregrijavanju govoris? Je li ti uopce znas o cemu govoris? S druge strane ti ces na stolnom racunalu sljedecih 15 godina igrati sve bez ikakvih problema jer naravno stolna racunala nemaju nikakvih problema s nicim.

Ovo zadnje se slazem kvaliteta igranja je u svakom slucaju bolja na stolnom racunalu. Istina.

@Maxxy

Tebi DeusEx nije nova igra?!?!? Cisto da preciziram govorio sam o DeusEx Human Revolution-u. Jos jedno pitanje za tebe. Ako ti DeusEx nije nova igra ajde mi molim te reci koje su to za tebe nove igre, pa da ih i ja isprobam jer ocito nisam u tijeku.

17 godina
Sint1 kaže...

@Maxxy

Tebi DeusEx nije nova igra?!?!? Cisto da preciziram govorio sam o DeusEx Human Revolution-u. Jos jedno pitanje za tebe. Ako ti DeusEx nije nova igra ajde mi molim te reci koje su to za tebe nove igre, pa da ih i ja isprobam jer ocito nisam u tijeku.

No hard feeling! Zvucis kao da pocinjes flame, a to mi nije bila namjera. Rekao sam svoje misljenje, ti svoje i sve ok!

Far Cry 2 nije bas nova igra, a i njega si spomenuo. Takoder, sto je za tebe "ugodno igranje"? Za mene to znaci da je rezolucija nativna, s ukljucenim bar high postavkama.

Evo bas pocinje BF3 Open Beta, besplatno za sve, pa probaj ide li na tvom kompu. Interesira me jer sam u procesu nabavke novog laptopa - dakle zeli bih znati je li nVidia 560 overkill.

14 godina
neaktivan
Konfiguracija za laptop?

ne postoji overkil kod grafičke.

sretno s nabavkom laptopa s tom grafičkom kod nas u skorije vrijeme, mora da imaš puno para

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=toshiba+x770

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=asus+g74

Evo to su dva koja razmatram. Nije receno da cu kupit kod nas, jer momentalno nisam u HR. Problem je sto sam na istoku, pa je ovdje jos teze nabaviti nesto s nVidia 560 karticom.

Za svoj sadasnji laptop (Toshiba X200) sam dao puno vise para... Kad radis po terenu i igre su ti jedina zabava, onda ne gledas koliko kosta.

15 godina
neaktivan
Konfiguracija za laptop?
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice