InsydeH20 Bios Update FAILURE

poruka: 8
|
čitano: 4.489
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Jucer sam na poslu updejtao sa verzije 1.05 na verziju 1.06 te restartao komp nakon cega su startale glavobolje.

Ekran je crn,sve lampice reagiraju,vent radi hdd ne reagira cuje se da lap pokusava citati sa cd-a te ostalih prikopcanih jedinica (usb).

Procitao sam u 5 sati preko 100 tutoriala i pokusao sve i svasta....skuzio sam da ima crysis mod rada koji se ukljucuje na ovaj nacin.

Izvadi se baterija te se iskopca sa punjaca.

Stisne se Fn+Esc tipke te se ukopca punjac i pritisne se gumb za power on,nakon cega se otpustaju tipke.

Nakon toga laptop provjerava sve jedinice i cita sa njih trazeci novi update biosa koji ja prilozim ali nista :/

Napravim sve navedeno na vise sajtova:

skinem hp usb disk storage format tool te koristim fat 32 file system i creiram dosstartup disk sa usb-om

te posto na netu nema nigdje objasnjenja za te insyde h20 biose koristio sam metode za sve ostale bios proizvodace ali bezuspjesno.

http://forums.mydigitallife.info/threads/2105-BIOS-Recovery-procedures

Na stranici proizvodaca nema nikakvih informacija...a neznam dali se gubi garancija ako se flasha bios na acerovim prijenosnicima...sa time da sam ga fleshao jer sam imao problema sa sistemom te sam mislio da ce flash pomoci...

Ako neko zna nesto vise o tome neka se javi...jer mi malo fali da zovem servis :/

Moj CPUz http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=936982
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: InsydeH20 Bios Update FAILURE

NE bih da ti stajem na muku al ja licno ne bih cackao oko biosa na lapu ni u ludilu a nije bas da se ne kuzim u kompove. Mislim da ce ti servis biti jedino i nimalo jeftino rjesenje.

17 godina
neaktivan

nije to nikakav "crack" to je samo update preko zeznutog biosa.

i ne pada mi napamet nista kesirati servisu dok je pod garancijom.

16 godina
neaktivan

pa vidi ti si upravo pod garancijom napravio nered...nije se laptop pokvario sam od sebe, nije to nikakva fabricka greska ili defekt vec je nesto nastalo korisnikovom greskom...tesko da ce ti to neko popraviti a da ti ne naplati...procitaj malo sta pise u garanciji i vidjeces da se iz garancije iskljucuju bilo kakvi problemi prouzrokovani prckanjem korisnika po proizvodu.

He who dares, wins
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ko je pricao o cracku? Čačkao a ne crakao ;)

I sto ga nisi nosio na servis kad si vec imao probleme. Bojim se da ti nece priznati to u garanciju. Daj boze da hoce ali sam skeptican.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.5.2010 10:02 (logic).
17 godina
neaktivan

lako kazem da se sam od sebe nije htjeo upaliti.

ako bude vecih problema reci cu da sam imao problema svakakvih pa da sam updejtao bios radi toga.nebi bezveze stavljali verzije biosa na glavni acerov sajt.

ako pak budu trazili da im platim to cu sam rijesiti...nego sam lijen kada dolazi do takvih stvari :/

16 godina
neaktivan

A kako si uspio flashati bios ako se laptop nije palio???

Kao prvo lap koji si ti kupio koliko vidim dolazi s predinstaliranim linuxom, kao drugo taj linux nije vizualnog karaktera odnosno nema grafičkog sučelja nego linux kao dos, samo na naredbe što obično korisnike zbuni pa misle da im računalo neradi ,a kad ono podiglo linux :)

Što se tiće garancije, updatanje biosa uvijek ide uz rizik i u servisima ga nepriznaju u jamstvu ako ti se bios zeznuo s updateom bez obzira na to što taj update postoji na acerovom site-u.

Tako da sretno.

Y.P.F.
17 godina
neaktivan
Žbica kaže...

A kako si uspio flashati bios ako se laptop nije palio???

Kao prvo lap koji si ti kupio koliko vidim dolazi s predinstaliranim linuxom, kao drugo taj linux nije vizualnog karaktera odnosno nema grafičkog sučelja nego linux kao dos, samo na naredbe što obično korisnike zbuni pa misle da im računalo neradi ,a kad ono podiglo linux :)

Što se tiće garancije, updatanje biosa uvijek ide uz rizik i u servisima ga nepriznaju u jamstvu ako ti se bios zeznuo s updateom bez obzira na to što taj update postoji na acerovom site-u.

Tako da sretno.

Prije nego sto skocis na zakljucke procitaj cijeli post.

Na laptop je stavljen win 7 64 bitni i iz windowsa sam fleshao sa 1.05 na 1.06.

Windows se zamrznuo i update nije dovrsen.

Od tada imam crn ekran.

Nisam fleshao iz dosa jer na stranici proizvodaca garantiraju da nema nikakvih problema sa windows flasherom koji oni isporucuju i da nema potrebe to izvoditi iz dosa.

Sto se linuxa tice da samo pogledas koliko sam dugo ovdje skuzio bis da znam razliku izmedu linuxa i windowsa ;)

Laptop je vec vracen te garancija je priznata jer sumnjam da bi bili u stanju dokazati sta je laptopu.

Biosov chip u novim acerima je integriran na ploci tako da bi se ljudi trebali igrati da bi dosli do zakljucka da je bios oshao lol.

Da dobim takav laptop na servis najprije bi pomislio da je stvar graficke ili maticne ,ekran ne daje znakove zivota ni spajanjem za neki vanjski uredaj (tv,monitor)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice