HP Probook 4510s problem sa zagrijavanjem

poruka: 12
|
čitano: 10.445
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

znaci imam frenda koji ima laptop HP probook 4510s (intel 2 duo 2.0 3gb ati radeon mobility 4330 ) star 2 godine...

proslo ljeto je pobro povecu svotu virusa i rijesio je problem instalacijom win7 (imo je xp).... a nakon instalacije doso je do poveceg zagrijavanja...

i tu sam ja uskocio malo smo izmjerili temp cpu-a i dobili smo mali problem... 80C... igice filmovi cak i slike i komp se gasi u caa 5-10 min...

stavio sam xp... 32bit sve super i opet isti problemi.... 75C... -.- pasaugali smo vent ali opet nista...

znam "dosta" o kompovima ali nikak nemremo otvoriti laptop (tehnicki nismo ni previse pokusavali dosat je jako zapakiran tak da ta opcija dolazi tek na kraju)

ugl jos da napomenem ventilator "radi" ali nema bas ucinka -.-

jel iko ima bilo kakav savjet da to nekak "popravimo"

EDIT

skino sam oem verziju xp... instalirat cu ga u roku 10min

a drivere imao sve od hp-a

http://medievalcro.org/
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.4.2011 20:22 (Sule).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nema ti to veze ni sa OS-om ni sa drajverima. Naprosto je prašina zagušila izlaze zraka. Jedino je riješenje da se laptop otvori i prašina očisti. Probook serija je tu malo nezgodna jer da bi se došlo do ventilatora mora se laptop kompletno rastaviti. Ako nisi vješt u tome odnesi ga u neki servis.

Alternativno može malo pomoći uduvavanje zraka kroz prolaz za izlaz zraka. Najbolje nekim kompresorom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

brijem da nije do prašine jer ventilator dosta jako puše ( ali toplo ) i unatoc tome se svedno prejako zagrijava....

jel moguce da je proc ili grafa u banani pa da ga kolje??

ja cu ga rastavit sam da nadem neka "uputstva" di su srafi xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: HP Probook 4510s problem sa zagrijavanjem

Imam isti laptop,(HP 4510s NX 668 EA),slabiji mi je CPU (Intel Pentium T3000 1.8 GHz) i ima integriranu Intel 4500 grafiku.

Za rastaviti trebaš:

1.)
Odvidati sve vide ispod baterije

2.)
Dio gdje je power button i zvučnik lagano povući prema naprijed (prema ekranu kad je otvoren laptop)

3.)
Kad skineš taj dio,onda moraš tipkovnicu lagano povući prema ekranu i malo će ti izać.
Zatim je trebaš samo odspojiti sa ploče

4.)
Vidiš ventilator koji hladi laptop,te ga očistiš od prašine,te po potrebi staviš novu termalnu pastu.

Što se temperatura tiče,meni je nakon 26h što je upaljen ovakvo stanje:

Matična ploča 46 °C (115 °F)
CPU 61 °C (142 °F)
1. CPU / 1. jezgra 54 °C (129 °F)
1. CPU / 2. jezgra 49 °C (120 °F)
FUJITSU MJA2250BH G2 35 °C (95 °F)

Meni se najvjerojatnije manje grije,jer je bivši vlasnik čistio ventilator i stavio novu termalnu pastu u 11.mj.,a i laptop je slabiji,te je prije mj.dana napunio godinu dana.

EDIT:

Ako mu ne pomogne to čišćenje,možda bi mu pomogao stalak za hlađenje (postolje koje se stavi ispod laptopa,pa ga to hladi)

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.4.2011 20:44 (mstaglicic).
16 godina
neaktivan

rastavljanje u tijeku fala =D

16 godina
neaktivan

upravo smo izvadili res pecenog odojka iz hadnjaka fala jos jednom :D

ak se ikad upoznamo imas cugu :D

15 godina
neaktivan
Ok,javi ako budeš dolazio u ZD.

Drago mi je da sam pomogao.

jesu se temperature vratile u normalu?
16 godina
neaktivan

sad je sve ok...

malo smo se jeb*** oko drivera za hp ali radi {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Cura imam isti laptop i imam problem s hlađenjem. Naime ventilator se vrti kao lud, zuji ali zrak uopće ne izlazi iz otvora. Da li je moguće da se zbog toga problema neka laptop neće od 1. upaliti? Sutra ću ga probati rastaviti da vidim hladnjak nadam se da će ići glatko po uputama :D Ako ne bit ću malo dosadan :P

Vrhunska odlučnost nije u dobivanju svake bitke, nego u poražavanju neprijatelja bez ulaska u boj - Sun Tzu - The Art of War (6th century BC)
13 godina
neaktivan

Radi toga je moguće da je laptop pretrpio toplotni šok i da sad ne radi kako treba. Svakako ga treba očistiti ali je moguće da i dalje radi probleme.

17 godina

Da li se onaj dio gdje je powe i zvučnik može cijeli izvaditi ja nisam uspio nego samo je jedna strana izašla do kraja. Uspio sam tipkovnicu izvaditi ali zvučnik nisam htio da nešto ne slomim. Malo je nezgodno raditi tako kada to smeta ali uspio sam.

Vrhunska odlučnost nije u dobivanju svake bitke, nego u poražavanju neprijatelja bez ulaska u boj - Sun Tzu - The Art of War (6th century BC)
17 godina
Ludonja kaže...

Radi toga je moguće da je laptop pretrpio toplotni šok i da sad ne radi kako treba. Svakako ga treba očistiti ali je moguće da i dalje radi probleme.

Očistio sam ga od prašine ali nisam skidao ventilator jer nisam imao pastu. Probao bih ugraditi samo novi ventilator pa ako se i onda bude gasio bih ga nosio na servis. Samo je problem što ne znam gdje bih kupio samo ventilator?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice