HP Dv7-5000em

poruka: 3
|
čitano: 1.626
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
HP Dv7-5000em

Pozdrav,

otprilike sam ovdje jer bi trebao  savjet.Kupio sam Hp dv7-5000,odmah nakon što je izašao.

I otprilike nakon kupnje,pojavile su se na internetu informacije o problematičnom sandi bridge chipsetu.

Nakon provjere chipseta i revizije chipseta vidio sam da je to problematičan chipset, dakle hm65.

Prvi put sam zvao službu za korisnike (Hp-ovu). Te nakon polusatnog uvjeravanja sugovornice sa druge strane linije

da takvi laptopi nisu bili pušteni u prodaju na našem tržištu (laptop je kupljen u mikronisu), nakon mojeg živciranja, te mojeg pitanja

kako sam ga ja mogao kupiti ako nije pušten u prodaju, rekla je da treba provjeriti i da će me nazvati sutradan. Sutra me nazvala i potvrdila da je ipak

tako kako sam rekao, i ako želim mogu vratiti laptop u trgovinu ili čekat zamjenu problematičnog chipseta. Odlučio sam za drugu opciju. Prije tri tjedna

me nazvala da će uzeti laptop i prmijeniti mi matičnu. I nakon dva tjedna čekanja laptop mi se vratio. E sad, pošto sam išao provjeravati što su radili, nisam

uopće vidio nikakvu razliku prije i poslije, steping isti, revision isti. po služenim informacijama na hp (eng-usa), ne hr ja još uvije imam taj problematičan chipset,

tj. nemam taj chipset na b3 steping. U prvi tren sam se jako razljutio i htio sam ići tamo udariti nekoga sa laptopom po glavi, ali nakon malo razmišljanja, odlučio

pitat vas za savjet. Prilažem slike, pa molim za pomoć oko chipseta.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2011 21:14 (cutshade).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HP Dv7-5000em

Koliko ja znam (krhko je moje znanje) ako piše b2 onda je problematičan chipset u pitanju.

Nevezano direktno, ali u zadnje vrijeme sam pratio neki laptop (Dell-ov) koji je imao isti problem, izašao je na tržište s problematičnim chipsetom (b2) i naravno ljudi su se bunili i tražili lovu nazad ili zamjenu. Uglavnom da skratim priču, ono što sam želio reći da su neki tek nadogradnjom BIOSa 'vidili' oznaku b3, zanimljivo je to da su nadogradnjom BIOSa i oni kojima laptop nije napustio udobnost doma, odjednom 'magično' imao natpis b3, iako je prije nadogradnje imao b2.

Znam da ti nisam pomogao, nadam se da netko hoće, ovo sam želio spomenuti jer nevolim taj nemar prema kupcima.

Sretno s laptopom.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HP Dv7-5000em

Ne znam koliko će ti biti od pomoći, ali naišao sam na ovaj thread, pa možda nađeš korisnih informacija tamo. Koliko sam uspio na brzinu poloviti, ako ti računalo ne koristi 3Gb/s SATA portove, nećeš imati problema čak ni sa B2 verzijom, samo kao što tip tamo kaže: To nije pravo riješenje {#}

http://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Hardware/HP-continues-to-ship-defective-Intel-6-series-chipset-to/td-p/584005

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2011 0:36 (McVily77).
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice