HP Compaq presario CQ61 problem

poruka: 6
|
čitano: 5.281
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
HP Compaq presario CQ61 problem

Prijateljica mi ima problema s navedenim laptopom, neće se upali. Kad je baterija u njemu i spojen na punjač nema nikakvih znakova života, kad se skine baterija i spoji na punjač, svijetli lampica pokraj utora za punjač nekih 3-4 sekunde.

Jel moguće da je samo do punjača pa da probam nabaviti negdje punjač da isprobam ili je možda nešto drugo u pitanju.

Garancija je istekla tako da je otvorena mogućnost pečenja matične ako postoji mogućnost da će to pomoći.

0 0 hvala 0
14 godina
Re: HP Compaq presario CQ61 problem
bradonja_85 kaže...

Prijateljica mi ima problema s navedenim laptopom, neće se upali. Kad je baterija u njemu i spojen na punjač nema nikakvih znakova života, kad se skine baterija i spoji na punjač, svijetli lampica pokraj utora za punjač nekih 3-4 sekunde.

Jel moguće da je samo do punjača pa da probam nabaviti negdje punjač da isprobam ili je možda nešto drugo u pitanju.

Garancija je istekla tako da je otvorena mogućnost pečenja matične ako postoji mogućnost da će to pomoći.

Prije svakako treba probat s drugim punjačem, ako nije to onda je vjerovatno otišla matična ploča.

Sada ti nju možeš ispeć ali to nije trajno riješenje, mislim da je bolje probat potražit polovnu matičnu preko ebaya ili njuškala.

A najbolje od svega bi bilo(ako je problem u matičnoj) rastavit laptop i prodat ono kaj je ispravo za dijelove i kupit novi.

A imaš po Zagrebu servise za reparaciju matičnih ploča laptopa, recimo jedan se zove MojServis, a najbolji za to po meni je ZEL-COS d.o.o, oni ako vide da ne mogu popravit tvoju matičnu potražit će polovnu ispravnu i dobit ćeš i nekakvu garanciju na taj rad, 3 ili 6 mjeseci.

Valentin
15 godina
Probao sam s ispravnim punjačem i ista stvar. Ima li ko kakvu ideju što da probam da dijagnosticiram kvar? I kao zadnja mogućnost, postoji li ikakva šansa da laptop proradi nakon pečenja ploče?
15 godina
neaktivan

Šanse su male, jer mi ovo ne izgleda kao problem s Bga čipovima.(eventualno SB)

Inače, od njih 10-ak(cq61, Cq71) niti jedan nije imao problem s NB, SB ili grafičkim čipom....

Intel ili Amd?

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.5.2012 1:06 (lucco85).
15 godina
intelov procesor ima
14 godina
bradonja_85 kaže...
intelov procesor ima

Ti ne možeš nikako diagnosticirat kvar, pogotovo hardwerski, niti imaš potrebno znanje a kamoli potrebnu opremu, nosi to u servis ili još bolje neka si prijateljica kupi novi laptop.

Valentin
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice