HDD zamjena!?

poruka: 10
|
čitano: 1.666
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
HDD zamjena!?

Pozdrav svima,

Imao bi jedno krarko pitanje u vezi HDD zamjene. Imam lap top Toshiba Satellite C870 i zanima me da li se moze izvrsiti zamjena HDD, jer ovaj mi je prespor, npr da se stavi neki SSD :D, a da ovaj postojeci HDD koristim kao prenosivi HDD?.

Hvala unaprijed!

Jumper11

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Re: HDD zamjena!?
jumper11 kaže...

Pozdrav svima,

Imao bi jedno krarko pitanje u vezi HDD zamjene. Imam lap top Toshiba Satellite C870 i zanima me da li se moze izvrsiti zamjena HDD, jer ovaj mi je prespor, npr da se stavi neki SSD :D, a da ovaj postojeci HDD koristim kao prenosivi HDD?.

Hvala unaprijed!

Jumper11

Definitivno si stavi SSD ako imaš novaca jer su oni skuplji nego HDD, ali brže čitaju podatke nego HDD, ne defragmentiraju se kao HDD, i ne moraš nikad sumnjati u ispravnost. 

Mana kod SSD je što imaju mali kapacitet. Što se tiče zamjene može ali ako kabel odgovara, tim bolje.

Bojim se instalirati bilo koji program xD
13 godina
neaktivan
Silwncer kaže...
jumper11 kaže...

Pozdrav svima,

Hvala unaprijed!

Jumper11

Definitivno si stavi SSD ako imaš novaca jer su oni skuplji nego HDD, ali brže čitaju podatke nego HDD, ne defragmentiraju se kao HDD, i ne moraš nikad sumnjati u ispravnost. 

Mana kod SSD je što imaju mali kapacitet. Što se tiče zamjene može ali ako kabel odgovara, tim bolje.

A kako mogu provjeriti da li mi kabal odgovara?

-_-
11 godina
odjavljen
jumper11 kaže...
Silwncer kaže...
jumper11 kaže...

Jel ti SATA ili IDE disk? Što se tiče SATA ima SATA I, SATA II, i SATA III, tako da nisu svi isti kablovi. Uglavnom kad kupuješ SSD treba da piše koji je kabel, npr. ti imaš SATA II, a SSD je isti taj, to znači da taj odgovara, tj. moraju se poklapati brojevi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.3.2014 16:41 (Silwncer).
13 godina
neaktivan
Silwncer kaže...
jumper11 kaže...
Silwncer kaže...
jumper11 kaže...

Jel ti SATA ili IDE disk? Što se tiče SATA ima SATA I, SATA II, i SATA III, tako da nisu svi isti kablovi. Uglavnom kad kupuješ SSD treba da piše koji je kabel, npr. ti imaš SATA II, a SSD je isti taj, to znači da taj odgovara, tj. moraju se poklapati brojevi.

Pise SATA 640 GB 5400 rpm.

-_-
11 godina
odjavljen
jumper11 kaže...
Silwncer kaže...
jumper11 kaže...
Silwncer kaže...
jumper11 kaže...

Onda je SATA I. Ako misliš kupovati SSD pazi da je SATA I jer nisu svi isti.

17 godina
Silwncer kaže...

Mana kod SSD je što imaju mali kapacitet.

fragmentiraju. U biti, ok, ovo nisam siguran što govorim nego što logički zaključujem, i oni se fragmentiraju, samo što to ne utjeće na njihove performanse, jer nema putujuće glave koja mora otići do podataka.

Silwncer kaže...
jumper11 kaže...

a što se tiće sata I, II i III, koliko znam, kompatibilni su unatrag
(bez ljutnje, tu smo da nešto naučimo)

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.3.2014 18:39 (denix).
13 godina
neaktivan
denix kaže...
Silwncer kaže...

Mana kod SSD je što imaju mali kapacitet.

fragmentiraju. U biti, ok, ovo nisam siguran što govorim nego što logički zaključujem, i oni se fragmentiraju, samo što to ne utjeće na njihove performanse, jer nema putujuće glave koja mora otići do podataka.

Silwncer kaže...
jumper11 kaže...

a što se tiće sata I, II i III, koliko znam, kompatibilni su unatrag
(bez ljutnje, tu smo da nešto naučimo)

A u cemu je razlika izmedju SATA diskova, osim u kablovima?

-_-
13 godina
neaktivan
HDD zamjena!?

Ali kako vidim danas se samo prodaju SATA 3 diskovi barem nisam nasao nit jedan SATA. Barem ne u Bosni :D

-_-

0 0 hvala 0
13 godina
HDD zamjena!?

SATA diskovi imaju svi iste prikljucke, a izmedu SATA I/II/III je razlika u brzini prijenosa podataka gdje sata III ima najvecu brzinu. neces pogrijesiti ako kupujes SSD, bez brige. samo razmisli da li te brzina diska tolko ubija u pojam da ces za 600kn kupiti 120GB SSD. ako si u mogucnosti i planiras postojeci prenamjeniti u externi svakako. {#}

neznam da li si upoznat ali mozes i zamjeniti svoj opticki pogon diskom uz odgovarajuci adapter/ladicu posto i optika radi na SATA tehnologiji. naravno, ako ti optika nije neophodna

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice