Graficka za lap

poruka: 23
|
čitano: 3.517
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Graficka za lap

evo mene zanima dali negdje u hrvatskoj ima za kupit graficke kartice za laptop.. =)

posto imam jednu mobility radeon 5850 u lapu, najvise bi me zanimalo di ima za kupit tu istu il 5870, pa ic u CX s njima..i dali je to uopce na laptopu moguce?

Mozda nekom ovo zvuci glupo al mene zanima :)

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Graficka za lap
fakEEE kaže...

evo mene zanima dali negdje u hrvatskoj ima za kupit graficke kartice za laptop.. =)

posto imam jednu mobility radeon 5850 u lapu, najvise bi me zanimalo di ima za kupit tu istu il 5870, pa ic u CX s njima..i dali je to uopce na laptopu moguce?

Sa laptopima cx nije mogućć Barem ne u onim normalne veličine :D

http://ekupovina.blogspot.com/ - sigurna ONLINE kupovina.
17 godina
neaktivan

Svi koji su u redovnoj prodaji su normalne velicine. Barem bi trebalo da jesu ;)

Mada je meni sve preko 15,4 nenormalne velicine al jbg to sam ja ;)

Ovaj bi u cf a tamo jedan oce clock lapa ;)

:)
15 godina
fakEEE kaže...

Siguran sam da se ne moze Crossfire na laptopu...

Osim onih Alienwareovih cuda koji imaju SLI

http://www.speedtest.net/result/837433126.png
17 godina
neaktivan

Ne moze naknadno. Ako ima super ako nema jbg. Naknadno ne mozes napraviti nista po tom pitanju.

14 godina
neaktivan
Graficka za lap

oke..a ima di za kupit graficke uopce u hrv ? to se u lapu moze promjenit,zar ne? :O mislim za naknadno nekad kad cu imat potrebe promjenit ;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U velikoj vecini ne mozes promijeniti a i ako moze neces to lako do nikako naci a ako i nadjes proci ce te volja kad vidis cijenu. Ako zelis bolju graficku novi lap.

15 godina
Graficka za lap

Kaj ce ti pobogu na laptopu bolja grafa...{#}

Pa imas HD 5850...

Ona je u rangu negdje HD 5750 kod stolnih racunala...

To je high end na laptopima...

http://www.speedtest.net/result/837433126.png
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Graficka za lap

ma znam..nije meni to :D nego sam malo gledao benchmarke i reviewe pa vidim pise mobility radeon 5850 crossfire na vrhu pa me zanimalo..za neko naknadno vrijeme kad ce mi trebat bolje pa da znam odmah na cemu sam :D lap sam dobio prije mjesec i prezadovoljan sam tako da nije to :)

znaci kad ode ova grafa ili kad ce jedva vuc gameove na med, nista od bolje grafe nego novi lap...

0 1 hvala 0
15 godina
fakEEE kaže...

ma znam..nije meni to :D nego sam malo gledao benchmarke i reviewe pa vidim pise mobility radeon 5850 crossfire na vrhu pa me zanimalo..za neko naknadno vrijeme kad ce mi trebat bolje pa da znam odmah na cemu sam :D lap sam dobio prije mjesec i prezadovoljan sam tako da nije to :)

znaci kad ode ova grafa ili kad ce jedva vuc gameove na med, nista od bolje grafe nego novi lap...

Na med ce jos duuugo vuci , bez brige...{#}

14 godina
neaktivan
Graficka za lap

eto kad nije nitko pitao moram ja , koji laptop imaš koja marka koja konfiguracija ?

Trebao si se bolje samo pohvalit kakav stroj imaš , i kako vrti igre na max detaljima ta grafička spada u skupinu najboljih i naj jačih i ako je GDDR5 onda sam stvarno ljubomoran , trebao bi nam napravit kratak review da srugi imaju prilike vidjet o čemu se radi evo jednog primjera http://www.notebookcheck.net/Review-MSI-GX640-i5447LW7P-Notebook.30776.0.html{#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Graficka za lap

http://www.links.hr/index.php?naziv=Prijenosno+ra%E8unalo+ACER+Aspire+7552G-X924G50Mnkk+LX.PZV02.023+%2F+Phenom+II+X920%2C+DVDRW%2C+4GB%2C+500GB%2C+Radeon+HD+5850%2C+17.3%27%27+LED%2C+G-LAN%2C+kamera%2C+HDMI%2C+Windows7+Home+Premium+&option=artikl&id_kategorija=0131&id_artikl=013.100.379

evo to je moj stroj :D

mislim da nije gddr5 nego 3, ali vrti COD:BO sve na max,1600x900,sve on jedino iskljucim AA ( ne kuzim uopce sta to predstavlja jer razilke izmedu 0xAA i 16xAA nema nikakve :S osim 10 fps manje :D bilo bi dobro pojasnjenje tog ??! ) na 40-60 fps.. ^^

a ovo sam pitao sam ovako iz znatizelje i informativno :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.11.2010 22:01 (fakEEE).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imaš super laptop za te pare i odličnu grafičku u njemu. Jedino što je jače je HD5870 koja se stavlja u modele preko 12 kkn (recimo HP Envy, Asus G73, Dell Alienware). S obzirom kakve su cijene tih modela, tvoja konfiguracija i cijena su pun pogodak.

Da se nadovežem na originalno pitanje, ne možeš stavljati grafičke kod laptopa u Crossfire. Opet je jedini primjer Dell Alienware koji radi neke modele sa SLI konfiguracijama nVidia kartica, no to je opet tvornički urađeno.

Inače, što se tiče nadogradnji grafičkih u laptopima, to mogu samo rijetki modeli koji koriste MXM grafičke kartice (standard koji je zamišljen nešto kao PCI utor na laptopu gdje se mogu priključivati grafičke kartice). Postoji dosad u nekoliko izvedbi - MXM 1.3, 2.1, 3.0 - i fizički se razlikuju u broju pinova i veličini porta tako da treba jako pripaziti koje su mogućnosti kojeg laptopa po pitanju kompatibilnosti. Acer i MSI su najčešći proizvođači koji koriste u svojim boljim modelima MXM grafičke kartice i imaju mogućnosti zamjene.

Bitne napomene su da takve kartice i koštaju po par tisuća kn, možeš ih dobiti samo izvana, ili možda preko ovlaštenih servisa, te uvijek postoji moguć problem oko zagrijavanja (jer neki laptop nije predviđen da hlađenjem trpi jaču grafičku). Dodatni problemi su BIOSi na samim grafičkim karticama. Svaka od njih ima svoj ROM sprogramiran od strane Acera, MSIja... tako da bi kartica najoptimalnije radila na matičnoj ploči istog proizvođača. Mogu se i upariti npr. grafička HD5870 s MSI BIOSom na Acer laptop koji ima MXM 3.0 standard, ali bi se mogli pojaviti i neki problemi. Najčešći su da ekran ne radi prilikom boota, dok ne dođe u Windows. Ili, da ne radi VGA ili HDMI izlaz na novoj kartici.

Ako te dodatno zanima, možeš si ovdje pogledati dodatne informacije i liste kompatibilnosti i uspješnih nadogradnji:

http://www.mxm-upgrade.com/index.html

14 godina
neaktivan
Graficka za lap

ma nebi se ja upustao u te "rizicne" upgradeove nego samo ovako je dobro znat informativno i sta mogu ucinit s svojim lapom u slucaju nadogradnji ...

nego jos jedno pitanje..citao sam o clockanju grafickih,svjestan sam da se temp povecava enormno,no recimo da se jednog dana odlucim malo klokat ovu graficku koju trenutno imam.. ( to ne bih ucinio prije ovog hladenja za laptop http://www.links.hr/index.php?naziv=Hla%F0enje+za+notebook+COOLERMASTER+NotePal+X2%2C+crno&option=artikl&id_kategorija=0160&id_artikl=016.000.272 ) dali bi doslo do nekih vecih promjena , npr vise od 10 fpsa u pojedinim igrama, i dali bi ovo hladenje moglo ucinit tako da se lap ne pregrijava te da mu temp bude normalna ko i do sad na stock grafickoj bez hladenja?

0 0 hvala 0
15 godina
logic kaže...

Svi koji su u redovnoj prodaji su normalne velicine. Barem bi trebalo da jesu ;)

Mada je meni sve preko 15,4 nenormalne velicine al jbg to sam ja ;)

Ovaj bi u cf a tamo jedan oce clock lapa ;)

ko za vraga logic,lap koji se spominje ja bas onaj koji sam i ja spominjao sa phenom II x procom

i vlasnik bi kloko grafu?

naravno,javi se sefu u temi -ultimativna tema za nabavku laptopa

on je klokal svoju grafu,valjda bi znao i proc

logic nemoj kukat ljudi sa svojim novcima kupuju svoj hardver i onda s njim rade kako su zamislili u svojoj glavi

nemres ti tu nis

uostalom nebi bilo ni laptopa pa ni informatike da nije neko ostal radit cijelo ljeto i iz vizije iz svoje glave napravil tranzistor

nije vidio da ce se klokat procesori i grafe spajat u cf i to na laptopu

pravo kazes "al to sam ja" covjek si kupio zvjer i best buy za 8.3k kn,njemu ne smeta kaj je 17"

i sluzice ga jos godinama

a da ne velim da ga stavi u ruksak i ode di oce

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.11.2010 2:14 (ED63).
17 godina
neaktivan
A zasto bih ja kukao? Moj je kostao puno vise ;)
14 godina
neaktivan
fakEEE kaže...

ma nebi se ja upustao u te "rizicne" upgradeove nego samo ovako je dobro znat informativno i sta mogu ucinit s svojim lapom u slucaju nadogradnji ...

nego jos jedno pitanje..citao sam o clockanju grafickih,svjestan sam da se temp povecava enormno,no recimo da se jednog dana odlucim malo klokat ovu graficku koju trenutno imam.. ( to ne bih ucinio prije ovog hladenja za laptop http://www.links.hr/index.php?naziv=Hla%F0enje+za+notebook+COOLERMASTER+NotePal+X2%2C+crno&option=artikl&id_kategorija=0160&id_artikl=016.000.272 ) dali bi doslo do nekih vecih promjena , npr vise od 10 fpsa u pojedinim igrama, i dali bi ovo hladenje moglo ucinit tako da se lap ne pregrijava te da mu temp bude normalna ko i do sad na stock grafickoj bez hladenja?

Hmm, još jedno pitanje na koje ne možeš dobiti čisti odgovor. Jednostavno, svi cooleri su samo pomoć pri hlađenju, ali ne mogu "enormno" pomoći onome što je najbitnije, a to je zagrijavanje unutar laptopa. Cooleri pomažu da se toplina lakše disipira i to ok za vrućih mjeseci ili dok je grijanje u sobi nafrljeno na 30 stupnjeva za vrijeme zimskih mjeseci, ali nisu ultimativno rješenje za zagrijavanje unutar laptopa. Tu jedino pomaže dobar dizajn hlađenja laptopa, a to je pak prilagođeno komponentama koje su zamišljene da idu unutra i da rade na svom optimumu. Bilo kakvo igranje s overclockom, ako jako diže temperaturu, ne bih uopće niti pomislio. Tehnologija je danas takva kakva je i kod laptopa nemaš puno pomoći.

Laptop ti će se s vremenom ionako počet grijat na neprilagođenoj, tvorničkoj konfiguraciji, kamoli tek na overclocku. To je samo zbog prašine u rebrima hladnjaka. Obično čišćenje rješava taj problem. Savjet - da ja idem overclockat grafičku na lapu, definitivno bi uzeo i vanjski cooler, prvo očistio hladnjak i ventilator u laptopu i ako je moguće, stavio svježu termo pastu na CPU, GPU i heatpipe.

Što se tiče performansi s boljim hlađenjem, teško je reći. Ovisi od modela do modela. Najbolje ćeš znat sam kad probaš. Može, ali i ne mora ispasti da ćeš dobiti osjetnu količinu FPSova više.

Iskreno, da je ova tvoja konfa strpana u Asus G73 kućište s njihovom replikom Alienware hlađenja, bio bih puno optimističnije glede overclocka. No, ovako kao Acer model sa standardno izvedenim hlađenjem, rađe se ne bih upuštao u nikakve overclockove. Bolje ti za nekoliko godina igraj u medium detaljima neku igru na nedirnutoj konfiguraciji nego da si slučajno skuriš nešto zbog 5 FPSova više.

14 godina
Graficka za lap

Ja sam se isto bavio pojačavanjem svojega Acera 8930G..pa sam naišao na ovu stvarčicu od MSI-a...

http://www.geeks3d.com/20100525/msis-gus-graphics-upgrade-solution-for-laptops/

Pa me zanimaju vaši komentari---

Tnx....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Berkut kaže...

Ja sam se isto bavio pojačavanjem svojega Acera 8930G..pa sam naišao na ovu stvarčicu od MSI-a...

http://www.geeks3d.com/20100525/msis-gus-graphics-upgrade-solution-for-laptops/

Pa me zanimaju vaši komentari---

Tnx....

Kad pogledam koje kartice mogu staviti unutra s obzirom na navedeno ograničenje potrošnje od 84W ispada da je bolje dati tih 100$ i novac planiran za vanjsku karticu, na bolji laptop.

To ne bi bilo loše rješenje da ima vanjsko napajanje pa da možeš staviti i jače kartice.

Ljudima kojima treba mobilnost laptopa za posao (Office i nešto nezahtjevno), a doma se žele igrati, ovo s ekstra napajanjem bi bilo dobro rješenje.

Anarchists of the world, unite!
14 godina
neaktivan
Graficka za lap

..I'm confused..

1. kakvo je to vanjsko napajanje za laptop? isto kao kod stolnih racunala?

2. grafulje iste kao i kod stolnih racunala?

3. kako se to spaja na laptop?

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.11.2010 10:51 (fakEEE).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Graficka za lap

sta niko nezna? >.<

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
fakEEE kaže...

sta niko nezna? >.<

Prouči ovo.

14 godina
neaktivan
Graficka za lap

razumio sam to i to mi je jasno do 84W....

nego me zanima kad bi kupio vanjsko napajanje za lap i graficku..di? kako spojit? sto tocno preporucate ?

rekli ste u prijasnjem postu da je moguce,pa odgovorite :P

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice