Gaming Laptopi izdvojena tema

poruka: 3.629
|
čitano: 1.261.665
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
offline
Re: Gaming Laptopi
OggyvonKenobi kaže...

Pozdrav svima,

 

ne mogu se odlučiti za neki odo ovih laptopa malo za gaming/posao pa Vas molim pomoć ili prijedlog za nešto bolje u tom rangu?

 

1. Prijenosno računalo ASUS TUF Gaming - 015.000.600 - Links

2. Prijenosno računalo HP Pavilion Gami - 015.000.426 - Links

3.Prijenosno računalo LENOVO IdeaPad G - 015.000.591 - Links

 Po meni od ta tri taj IdeaPad ti je najbolji. Mada, za tu cijenu ti je najbolje onda uzet ovo 

 

https://www.ekupi.hr/hr/Ra%C4%8Dunala/Laptopi-i-oprema/Laptopi/Lenovo-Legion-5-15ARH05%2C-82B500BCSC%2C-15%2C6-FHD-IPS-120Hz%2C-AMD-Ryzen-7-4800H%2C-16GB-RAM%2C-512GB-PCIe-NVMe-SSD%2C-NVIDIA-GeForce-GTX-1650%2C-Free-DOS%2C-laptop/p/EK000326432


razlika između 1650 i 1650ti ti je par posto, a Legion 5 je ipak klasa iznad gore navedenih laptopa.
 

12 godina
offline
Re: Gaming Laptopi

Reklamiraju se dosta u Austriji i Njemackoj.Po meni nije dobar izbor jer imas samo 8gb rama znaci vec ga moras otvarat i nadogradit na 16gb to je prva stvar koja mi upada u oko.Hladenje je upitno, recenzije na internetu sve pisane kao da su dobili laptop u staklenoj kutiji koja se ne moze otvorit nego se moze samo gledat znaci testovi 0 bodova.Koliko vidim ima wifi 6 ax200,ekran upitan.Macak u vreci ako uzmes javi dojmove.Inace ces tesko naci laptop sa RTX 2060 ispod 8000kn.

Razmotri si opciju Dell G5 SE ryzen 4600h/4800h sa Rx 5600m...

15 godina
offline
Re: Gaming Laptopi
Stric_Jura kaže...

kad ga malo provrtiš, pregledaš, pregledaš dokumentaciju reci nam:

 

izgled, izrada, performanse, nadogradivost...

 

 

Jučer stigao G533QR pa evo da napišem koji dojam. Laptop je prava mala zver, i mislim da se odricanje webcama, thunderbolta, card readera i još tih par sitnih nedostataka isplatilo 

 

Što se kućišta tiče, laptop uopće nije toliko glomazan za ono što nudi. Nije baš najlakši na svijetu i daleko je od mog recimo poslovnog X1 Carbona, ali očekivao sam da će biti glomazniji i mogu reći da je i više nego portabilan. Definitivno je dosta manji od mog starog 17". Dizajn je priča za sebe, ako netko traži elegantan i neupadljiv laptop, ovo definitivno nije za njega  meni je fora, i na slikama mi je nekako izgledao plastikanerski ali uživo je daleko bolji, djeluje robusno i opet uza taj sav taj kič je i dalje elegantan. LED-ice su čudo jedno što se sve s njima može, svjetli ko Božićna jelka. Stavio ga u sleep prije spavanja i u neko doba noći krenuo cirkus, cijeli laptop je blinkao crveno ko Knigt Rider, uplašilo me  Ništa se ne savija, ništa ne škripi, rekao bi da je kvalitetno sklepan. Jedino što mi malo jeftinjara izgleda su one statusne LED-ice koje su samo pustili ispod prozirne plastike. Onaj keystone kao da je iz filma nekog ispao, tako i izgleda a kad ga umetneš, čudo jedno od zvukova i RGB efekata.

 

Tipkovnica je well - meni isprve bila neobična  nisam nikad prije isprobao mehaničku i iako vjerujem da ovo nije isti dojam kao true mehanička, poprilično škljoca pa laptop baš nije za upotrebu u tihim sredinama. Osim toga, vrlo je ugodna za tipkanje i lako se navikne pa je meni odlična i vrlo brzo mogu pisati, ovo kliktanje je fora u igrama. Touchpad je ogroman ali za divno čudo ne smeta kod tipkanja. Virtualni numpad na njemu je vrlo zgodna stavka.

 

Zvučnici definitivno ugodno iznenađenje, jako se dobro čuje, ima daleko više basa nego sam očekivao i zvuk je pun i prostran. I više nego upotrebljivi za muziku, filmove i igre u nedostatku slušalica ili nekih konkretnih zvučnika. FHD ekran odličan, kutevi gledanja top, lid se tek minimalno savija, ništa strašno.

 

Bateriju nisam stigao puno testirati ali zasad djeluje odlično. 90 Wh, jutros sam ga u 8.30 skinuo s punjača i pustio da skida igre. U par navrata mi je odlazio u sleep ali bi ga ubrzo probudio. Oko 13.00 sam stavio da playa youtube tako da ne ode u sleep i tek oko 17.00 je bio na 15%. Dakle vjerujem da bez problema može onih 6-7 sati surfanja i 8+ sati video playbacka što je odlično. Napunio se do kraja u manje od dva sata, impresivno. Testirao sam i punjenje putem Type C sa 65W punjačem od Carbona, šljaka u teoriji :) naravno, to je dostatno za ga napunit i za koristit za surfanja i to, 65W je daleko od njegovog 240W koji mu je potreban kad je pod loadom. That said, kad sam ušao u igru dok je bio spojen na Type C, počeo je proizvoditi glasno zujanje i pištanje iz nutra (nisu zvučnici) tako da mislim da sam lagano napi*dio neki kontroler na matičnoj  I baterija se krenula praznit. Ali čim sam izašao iz igre, prebacio na "Silent", krenula se opet puniti. Zgodna stvar ako se ode na put i zaboravi punjač. Probao sam gejmat na bateriji, skroz solidno je. Može se birati samo "Silent" i "Performance", na "Performance" je skroz igrivo i kaže estimate za bateriju nešto više od sat i pol.

 

I sad ono najbitnije, performanse. Iskreno, još je i bolji nego što sam mislio. Forza Horizon 4, sve postavke na max (FHD, Ultra, 300 Hz) bez beda drži 115+ FPS-a cijelo vrijeme. Far Cry 5 također sve na max, u prosjeku 75 FPS, najniže 58, najviše 90 i kusur. Budem vidio sutra GTA V kad se skine, ali ovo je vrh. Uz dobar ekran i zvučnike, skroz je gušt gejmat na njemu, iako imam i monitor i Hi-Fi i komplet perfieriju, ali sve na njemu je i više nego dostatno.

 

E sad, hlađenje može biti bučno podosta  kad se ventilatori zavrte na max (ručno sam ih zavrtio), ne može se baš igrati u miru bez slušalica. Ali možda ja nisam naviknut jer mi je to prva gaming mašina. Međutim, bučan je samo u "Turbo" načinu, kod "Performance" ili "Windows" načina je dosta tih, valjda pusti temperaturu da zakuha malo više na uštrb buke. Ono što mi je vrh - u "Silent" modu, kad nije opterećen, u potpunosti gasi ventilatore. Za gledati filmove ili za pustit da skida torrente preko noći dušu dalo jer ga uopće ne čuješ, dakle 0 dB. Naravno, ima i manual mode di se ručno mogu podesiti parametri CPU i GPU (clock, napon i to) kao i namjestit krivulja kako će se brzina ventilatora mjenjat ovisno o temperaturi. Malo mi je jedino čudno da se mora ručno igrat s tim profilima. Očekivao bi čovjek da će si on sam znati namjestiti tako da kad je potrebno uvijek isporuči max performanse, a u suprotnom da štedi bateriju i da se hladi uvijek koliko mu je potrebno. Ovako sam negdje čitao da na Turbo previše zuji a na Performance previše pusti da se zagrije. No dobro, ima fizičku tipku za prebacivanje profila pa mi je to skroz OK. Kad igram nešto teško, stavim sluške i prebacim na Turbo pa nek puše. I da, treba mu puno prostora jer grije na sve strane 

 

Unutra je SK Hynix SSD, iskreno nikad prije čuo za njih ali čitao sam da su odlični. 1 TB sam mislio da bude overkill ali uz 2-3 igrice, već okupirao pola  srećom, ima additional slot za još jedan mSSD, možda čak i dva pa se to lako da proširiti, kao i RAM. Čini mi se da se jednostavno otvara donji poklopac ali brine me ovaj liquid metal na CPU za čišćenje i da li ću to moći sam.

 

Došao sa Win 10 Home i cijelom gungulom Asus bloatwarea i ono smeće McAfee koje me izmučilo da ga obrišem. Za 3 EUR uzeo key na eBayu za Win 10 Pro i nadogradio bez frke. U paketu došao još keystone, privjesak za njega i dodatne dvije ove plastikice di piše ROG.

 

Sve u svemu, pravi desktop replacement i po meni dobar all-rounder, taman kompromis između performansi i portabilnosti, uspjeli su ugurati sve. Za sada me iznenadio u svakom aspektu i mislim da bolje nisam mogao upecati. Jura, dugujem pivu 

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.4.2021 0:13 (Injection).
14 godina
offline
Re: Gaming Laptopi

Pozdrav,

 

hvala na osvrtu...

 

vidiš meni je žao da nema web kameru, iako, opet neku solidnu imaš za 300-ak kn...

 

pogledaj si ovo, rješava te manjka dosta konektora:

 

https://www.indiegogo.com/projects/x-kit-world-s-first-ergonomic-foldable-hub-stand/x/25618242#/

Ju je je? Je ju je!
12 godina
offline
Re: Gaming Laptopi
Stric_Jura kaže...

Pozdrav,

 

hvala na osvrtu...

 

vidiš meni je žao da nema web kameru, iako, opet neku solidnu imaš za 300-ak kn...

 

pogledaj si ovo, rješava te manjka dosta konektora:

 

https://www.indiegogo.com/projects/x-kit-world-s-first-ergonomic-foldable-hub-stand/x/25618242#/

Hm, ja sam si uzeo ovaj dock (položio ga horizontalno) i super me služi od prvog dana - radi čak i na Linuxu.

Jedino što nisam spojio vanjski monitor na njega jer iz nekog razloga sreže refresh rate na pola no nije mi se dalo istraživati. Mislim da u tom slučaju sve renderira integrirka (ne samo interni display) što je prilična banana.

Sve ostalo je upiknuto direkt u dock (mreža, audio in/out, USB-ovi).

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.4.2021 10:26 (pr0n_addict).
15 godina
offline
Gaming Laptopi

Mene je isprva to brinulo radi kamere jer sam često na videocallovima s obitelji, ali jbg, imam poslovni lapotp za to  imam i dva externa webcama doma ali imam onaj Dellov bezeless monitor pa ih nemam di stavit. S obzirom što sve ima za ponudit ovaj lap, preživit ću kameru.

 

Dockove već neko vrijeme gledam za uzet, pošto često radim remote i onda se u jednom danu više puta prebacujem između dva laptopa. Imati mogućnost ištekati i uštekati samo jedan Type C kabel bi bila milina. Trenutno su to tri kabla, jer mi monitor ima USB hub i audio out pa je sva periferija u njemu. I zato me malo brinuo nedostatak thunderbolta jer nisam znao koliko će me to limitirati s dockovima. Znam da ovaj Asus podržava video preko type C ali ne znam tipa da li podržava one adaptere sa više HDMI/DP izlaza, ili daisy chain preko DP-a. Imam jedan type C na DP kabel na kojem radi daisy chain na poslovnom laptopu pa budem probao kad budem imao dva monitora pri ruci. Tražio sam bio neki dock da podržava punjenje preko type C, da ima minimalno dva video izlaza (ili jedan DP sa daisy chain), audio out, ethernet, card reader i barem 1 USB type A.

 

Ovaj stand skroz zgodno izgleda, samo ne znam može li se više kupiti. Mislim da će mu trebat neki stand da se bolje hladi. Ja imam onaj Ikea stalak za laptop  pa sam već gledao da mu izbušim rupe i ispod poljepim par starih ventilatora kojih imam doma na bacanje.

 
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
offline
Gaming Laptopi

Vaše mišljenje za kupnju Acer Nitro 5 Gaming-Notebook | AN517-51 |. trenutno je na akciji 900€ (6750kn).

 

Intel® Core™ i5-9300H Prozessor Quad-Core 2,40 GHz
43,9 cm (17,3 Zoll) Full HD (1920 x 1080) 16:9 IPS 120Hz
8 GB, DDR4 SDRAM
1 TB SSD
NVIDIA® GeForce RTX 2060 mit 6 GB

 

DA ili NE?

Po meni jako dobra cijena

 

 

https://store.acer.com/de-de/nitro-5-gaming-notebook-an517-51-schwarz-12

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Re: Gaming Laptopi

Uzmi da, samo ubacis jos 8gb rama.

13 godina
neaktivan
offline
Re: Gaming Laptopi
MGloc kaže...

Uzmi da, samo ubacis jos 8gb rama.

 ima samo 2 utora, tak da bi ih zamijenio sa 2x8GB. Primamljiva ponuda skroz. Mislim da cu ga naruciti

6 godina
neaktivan
offline
Gaming Laptopi

Pozdrav, 

Trebam laptop za klinca, iako je namjena "za školu" vjerojatno će više igrat igrice nego učit. Oko 6tkn.

Jel ovo ok Acer

 
0 0 hvala 0
5 godina
offline
Re: Gaming Laptopi
Draskas kaže...

Pozdrav, 

Trebam laptop za klinca, iako je namjena "za školu" vjerojatno će više igrat igrice nego učit. Oko 6tkn.

Jel ovo ok Acer

 Ovo kaj je MGloc preporučio u prethodnom postu je odlična opcija za te pare (oko 6tkn).

6 godina
neaktivan
offline
Gaming Laptopi

Naručen Lenovo. Hvala!

 
0 0 hvala 0
4 godine
offline
Gaming Laptopi

Jel netko uzimao laptop od Captain Notebook iz Njemačke?

 

Trebam jaki 17" Thinkpad i prošao sam pola interneta i mislim uzet od njih.

Ovo vjerojatno:

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/lenovo-thinkpad-p73-cad-i7-rtx3000-fhd-ir-gar-captain-notebook/1560503983-278-17192

 

Ispričavam se što nije gaming.

 
0 0 hvala 0
2 godine
neaktivan
offline
Re: Gaming Laptopi
Poz ljudi,molim vas pomoc oko gaming laptopa,cijena do 10.000kn,samo za igranje warzone-a s tim da sam barem 3-4 godine miran🙂Moze neka preporuka? Hvala
 
0 0 hvala 0
6 godina
offline
Re: Gaming Laptopi
Prasec04 kaže...
Poz ljudi,molim vas pomoc oko gaming laptopa,cijena do 10.000kn,samo za igranje warzone-a s tim da sam barem 3-4 godine miran🙂Moze neka preporuka? Hvala

 https://www.ekupi.hr/hr/Ra%C4%8Dunala/Laptopi-i-oprema/Laptopi/Lenovo-Legion-5-15ARH05H%2C-82B1003YSC%2C-15%2C6-FHD-IPS-144Hz%2C-AMD-Ryzen-7-4800H%2C-16GB-RAM%2C-512GB-PCIe-NVMe-SSD-%2B-1TB-HDD%2C-NVIDIA-GeForce-RTX-2060%2C-Free-DOS%2C-laptop/p/EK000381020

 

Za tu cijenu teško da ćeš bolje od ovog. E sad hoćeš li biti miran baš 4 godine ne mogu ti garantirati. Ovo je inače konfiguracija za full hd rezoluciju.

12 godina
offline
Gaming Laptopi

Na 1080p ce moci bez problema igrat na RTX kartici , neke igre ce morat smanjit na medium (gdje koju iskljucit ray-trace ,shadows ili AA jer to ubija performanse).

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
neaktivan
offline
Gaming Laptopi

malo da se pohvalim, napokon sam se odvažila i ćerce je kupila laptop  

 

https://www.acer.com/ac/hr/HR/content/model/NH.QAREX.002

 

voljela bih da sam kao prehodni kolega toliko znalački podkovana u informatici da vam podijelim svoje impresije sa specifikacijama laptopa, ali ne žalost nisam 

 

uglavnom ono što mogu reći onako površno, jako lijep, imam acera od prije pa meni ne smeta što je glasan, navikla sam. nekome bi to užasno smetalo ja to ni ne čujem. ali to je samo kada nešto jače radi, kao što sad instalira jednu igru. 

inače bebica  otkrivam tek sad što ima, nema, što mogu, ne mogu itd. jača plastika kao i kod starog laptopa, to je meni sve ok. 

 

uglavnom zadovoljna sam i nadam se sa srećom.

 
2 0 hvala 0
11 godina
offline
Gaming Laptopi

Imao sam u planu svoj Lenovo Legion y530 zamjeniti novim latopom.

Jednostavno vise nije za novije igre,a i treba mi nesto jace.

 

Pikirao sam nove modele Legion 5 serije,ali otkad su najavljeni, uopce ih nema u prodaji kod nas.

Znaci mislim na modele s AMD Ryzen procesorom 5000 serije i RTX 3060 grafickom.

Korona je sve zeznula i koliko mjesecima trazim web shopove da im vidim cijene kod nas, jednostavno ih nema..

 

I sad sam vidio da su kod nas u prodaju dosli novi Acer Nitro 5 modeli sa slicnim specifikacijama.

 

Na ekupi je recimo model Acer Nitro 5 NH.QAREX.002 snižen ovaj vikend na sa 9719kn,a imam kupon za dodatnih 10% popusta,

pa bi me na kraju izašao 8747kn! Ovo je model sa 17.3 inca ekranom, dok ima i model sa Intel procesorom, a taj bi me izasao 200-300kn jeftinije,

ali mi on nije toliko zanimljiv, a i ima 15.6 inca ekran.

 

Što mislite dali bi to bila dobra kupnja, dali da ga uzmem?

Ili da cekam i dalje nove Legion modele, nadajuci se da ce oni doci sa jos boljim specifikacijama?

 

Najvise me brine sto je 512GB trenutno najvise sto se nudu u vecini latopa, a obican Hard disk vise ne zelim ni pod razno u novom laptopu.

Vidim da Acer ima dva slota za SSD, pa mi je to korisna stvar jer mogu SSD iz starog laptopa ubaciti u ovaj tako da imam 1TB memorije odmah!

 

Isto tako i ram,vecina latopa nudi 16gb u startu, pa tako i Acer modeli.

 

eto cekam vase misljenje,,,

Moj Youtube kanal - DAKI92 (Subscribe me for more videos)
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
neaktivan
offline
Re: Gaming Laptopi
2 godine
neaktivan
offline
Re: Gaming Laptopi
Da li netko zna kako je najlakse doci do ovog laptopa ako si u Hrvatkoj?
LENOVO Legion 5 Pro 16" Gaming Laptop - AMD Ryzen 7, RTX 3070, 1 TB SSD

Vidio sam na njemackoj stranici Lenova (https://www.lenovo.com/de/de/laptops/legion-laptops/legion-5-series/Legion-5-Pro-16ACH6H/p/WMD00000468)

Kako bi vi uzeli ovaj laptop ako ga nema u Hrv?
 
0 0 hvala 0
5 godina
offline
Re: Gaming Laptopi
mp3david kaže...

Imao sam u planu svoj Lenovo Legion y530 zamjeniti novim latopom.

Jednostavno vise nije za novije igre,a i treba mi nesto jace.

 

Pikirao sam nove modele Legion 5 serije,ali otkad su najavljeni, uopce ih nema u prodaji kod nas.

Znaci mislim na modele s AMD Ryzen procesorom 5000 serije i RTX 3060 grafickom.

Korona je sve zeznula i koliko mjesecima trazim web shopove da im vidim cijene kod nas, jednostavno ih nema..

 

I sad sam vidio da su kod nas u prodaju dosli novi Acer Nitro 5 modeli sa slicnim specifikacijama.

 

Na ekupi je recimo model Acer Nitro 5 NH.QAREX.002 snižen ovaj vikend na sa 9719kn,a imam kupon za dodatnih 10% popusta,

pa bi me na kraju izašao 8747kn! Ovo je model sa 17.3 inca ekranom, dok ima i model sa Intel procesorom, a taj bi me izasao 200-300kn jeftinije,

ali mi on nije toliko zanimljiv, a i ima 15.6 inca ekran.

 

Što mislite dali bi to bila dobra kupnja, dali da ga uzmem?

Ili da cekam i dalje nove Legion modele, nadajuci se da ce oni doci sa jos boljim specifikacijama?

 

Najvise me brine sto je 512GB trenutno najvise sto se nudu u vecini latopa, a obican Hard disk vise ne zelim ni pod razno u novom laptopu.

Vidim da Acer ima dva slota za SSD, pa mi je to korisna stvar jer mogu SSD iz starog laptopa ubaciti u ovaj tako da imam 1TB memorije odmah!

 

Isto tako i ram,vecina latopa nudi 16gb u startu, pa tako i Acer modeli.

 

eto cekam vase misljenje,,,

 Kao što si i sam primijetio tržište je totalno divlje, tako da ti sve ovisi o sreći i tome kolko ti se da (i možeš) čekat.
Novi Legioni 5 se mogu kroz tjedan-dva pojavit, a opet lako je moguće da ćeš morat čekat do jeseni.

S obzirom na cijenu Legiona 5 Pro sa 3060 (kojeg je jedini do sad imao Mall.hr kod nas), mislim da možeš očekivat cijenu "običnih" Legiona 5 sa 3060 u rangu 10k - 10.5k.
Prednost tih novih Legiona u odnosu na ovaj Acer koji si naveo ti je prvenstveno MUX switch i 3060 sa max. TDP-om. Kolko sam vidio na youtube-u, imaju i odlično riješeno hlađenje (kombinacija 5600h/3060 ima temp. praktički u rangu desktop PC-a) i odličan ekran 144hz/165hz sa 100%SRGB, freesyncom i (g-syncom 165hz/15.6" modeli).
Mislim da ti je ova cijena s kuponom (8747kn) za taj Acer jako povoljna i ak ti se neda čekat/riskirat da ti je to najbolji izbor u 17.3" segmentu trenutno kod nas.

14 godina
offline
Re: Gaming Laptopi

ako pogledaš i filtriraš što će se prodavati u Hrvatskoj:

 

https://psref.lenovo.com/Product/Legion/Lenovo_Legion_5_Pro_16ACH6H

 

vidi se da će prodavati samo Ryzen 5800H, dvokanalni RAM (16 ili 32 GB), 1 TB SSD i 16" WQXGA (2560x1600) IPS 500nits Anti-glare, 165Hz,  HDR 400, Free-Sync, G-Sync ekran i RTX 3060 6GB ili 3070 8GB

 

od 7 model, 3 su bez OSa, 3 s Win 10 H

Ju je je? Je ju je!
2 godine
neaktivan
offline
Re: Gaming Laptopi
Stric_Jura jesi cuo mozda kad bi legion 5 pro mogao bit dostupan kod nas?
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.6.2021 20:29 (Chaba).
6 godina
offline
Re: Gaming Laptopi
Chaba kaže...
Da li netko zna kako je najlakse doci do ovog laptopa ako si u Hrvatkoj?
LENOVO Legion 5 Pro 16" Gaming Laptop - AMD Ryzen 7, RTX 3070, 1 TB SSD

Vidio sam na njemackoj stranici Lenova (https://www.lenovo.com/de/de/laptops/legion-laptops/legion-5-series/Legion-5-Pro-16ACH6H/p/WMD00000468)

Kako bi vi uzeli ovaj laptop ako ga nema u Hrv?

Imam ti ja L5 Pro. Naručen preko amazon.de za 13800 kn, stigao prije nekih mjesec i pol dana.

To mi je prvi laptop sa 16 inch i mislim da se više nikad ne vraćam na 15,6. Stvarno puno znači malo povišeniji ekran. U usporedbi sa starim Legion Y520 , ovaj L5Pro je čak malo i uži.

 

Jedini problem je taj coil whine koji se čuje kad su ventilatori u potpunosti ugašeni, znači kad ne radiš ništa zahtjevno na njemu. Ostalih problema nemam.

 

Dosta dugo sam pratia laptope za kupnju skužia sam da nema druge nego naručiti izvana. Dostupnost kod nas je nikakva. Samo ćeš se iznervirati.

5 godina
offline
Re: Gaming Laptopi
duke3d kaže...
Chaba kaže...
Da li netko zna kako je najlakse doci do ovog laptopa ako si u Hrvatkoj?
LENOVO Legion 5 Pro 16" Gaming Laptop - AMD Ryzen 7, RTX 3070, 1 TB SSD

Vidio sam na njemackoj stranici Lenova (https://www.lenovo.com/de/de/laptops/legion-laptops/legion-5-series/Legion-5-Pro-16ACH6H/p/WMD00000468)

Kako bi vi uzeli ovaj laptop ako ga nema u Hrv?

Imam ti ja L5 Pro. Naručen preko amazon.de za 13800 kn, stigao prije nekih mjesec i pol dana.

To mi je prvi laptop sa 16 inch i mislim da se više nikad ne vraćam na 15,6. Stvarno puno znači malo povišeniji ekran. U usporedbi sa starim Legion Y520 , ovaj L5Pro je čak malo i uži.

 

Jedini problem je taj coil whine koji se čuje kad su ventilatori u potpunosti ugašeni, znači kad ne radiš ništa zahtjevno na njemu. Ostalih problema nemam.

 

Dosta dugo sam pratia laptope za kupnju skužia sam da nema druge nego naručiti izvana. Dostupnost kod nas je nikakva. Samo ćeš se iznervirati.

 Kakva je situacija sa garancijom i servisom tu kod nas ak tak uzmeš?

2 godine
neaktivan
offline
Re: Gaming Laptopi
duke3d ja imam HP Omen 15 2020 sa rtx 2060 i isto ima taj coil whine ali samo kad su upaljeni ventilatori, malo glasnije kad se puni, sto je skroz normalno kod njih, tako je na svima.
U biosu sam stavio na silent mode tako da mi se rijetko pale ventilatori i time sam eliminirao whine dok ne igram igrice, cudno da se tebi to javlja kad ne rade ventilatori.
Si ti uzeo rtx 3060 ili 3070? Imas link mozda?
Jel postoje neke komplikacije kad se uzme preko Amazona iz Njemacke ili?

Cijena tog 3070 legion pro na Lenovo stranici Njemacke sa popustom padne na oko 1600 eura sto ispadne 12000 kuna, nasi ludjaci za te pare jos prodaju 1660ti.
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.6.2021 21:47 (Chaba).
14 godina
offline
Re: Gaming Laptopi
Chaba kaže...
Stric_Jura jesi cuo mozda kad bi legion 5 pro mogao bit dostupan kod nas?

 

Iskreno, nitko mi ništa smisleno ne može reći... pitao sam ljude od kojih sam uzimao Thinkpade i ThinkBooke Gen 2 s Ryzenima, i vele, nitko ne najavljuje nikakve datume...

Ju je je? Je ju je!
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice