Dvojba Asus N55SF

poruka: 4
|
čitano: 1.666
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Dvojba Asus N55SF

odlucio sam se za kupnju Asusa N55SF, ali nisam siguran koji model, Imam par pitanja pa bih molio za pomoc.

Koristio bi ga za sve( igranje, filmovi, muzika, net...)

1.

Intel, Core i5, 2430M, 2,40 (turbo 3,00 GHz) GHz ili Core i7 Mobile 2670QM

citao sam da se ovaj i7 jako zagrijava pa me zanima dal je to veliki problem ili da se recimo za igranje kupi neko dodatno hlađenje??

2.

Ekran 15.6''

Dal se uopce isplati na mali ekran uzeti FullHD ili je dosta ovaj 1600x900??

3.

HDD

nije mi toliko bitno dal je 500 ili 750GB. Vecina modela ima HDD 5400 rpm pa me zanima dal cu osjetit tu razliku nasprem 7200 rpm.

Koliko mi je bitno da obracam paznju na to?

4.

DDR3

Ima li velike razlike između DDR3 6GB i DDR3 8GB?

HVALA svima koji ce pomoc :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Dvojba Asus N55SF
BrunoZG kaže...

odlucio sam se za kupnju Asusa N55SF, ali nisam siguran koji model, Imam par pitanja pa bih molio za pomoc.

Koristio bi ga za sve( igranje, filmovi, muzika, net...)

1.

citao sam da se ovaj i7 jako zagrijava pa me zanima dal je to veliki problem ili da se recimo za igranje kupi neko dodatno hlađenje??

2.

Ekran 15.6''

3.

HDD

nije mi toliko bitno dal je 500 ili 750GB. Vecina modela ima HDD 5400 rpm pa me zanima dal cu osjetit tu razliku nasprem 7200 rpm.

4.

DDR3

HVALA svima koji ce pomoc :)

1 Mislim da je dovoljan i5

2 Na takom malom ekranu FullHD je pre sitno

3 Kod nekih modela 750 GB je Seagate Momentus. To je hibridni disk koji je jako brz. Prže podizanje sustava itd.

4 Po mom mišljenju sasvim je dovoljno i 4 GB RAM-a a kamoli više.

Jesili kupio laptop?? Napiši koju riječ o njemu. 

16 godina
Dvojba Asus N55SF

1.

2670QM ako cijena nije problem. Ipak je to dosta jaci procesor. 2670QM je "pravi" Core i7 sto znaci da ima 4 fizicke i 8 logickih jezgri.

Gdje god je mutithreading u pitanju bti ce puno jaci, a sad na tebi je da procjenis da li ti je tolika procesorska snaga potrebna.

2630QM (prethodnik 2670QM) se nakon duze seanse igranja BF3 grije do 76'C sto za laptop CPU te snage nije nista strasno.

2.

Ekran 15.6''

Za  igranje 1600*900, za sve ostalo FullHD. Dakle, ovisi sta ce se od onog sto si gore naveo najcesce raditi na tom laptopu.

Kod G serije je razlika u kvaliteti izmedju HD+ i FullHD ekrana ogromna sto se tice kuteva gledanja i same kvalitete slike. To se vec kracim gledanjem u ekrane primjeti.

FullHD verzije jednostavno imaju puno bolju matricu, pa vjerujem da je ista stvar i kod N serije. Ali ako ce laptopu primarna namjena biti igranje onda 1600*900 jer ce se graficka puno lakse nosti s tom rezolucijom nego sa FullHD, pa ce samim time igranje biti ugodnije.

3.

HDD

Ja bi osobno ipak isao na 7200 verziju.

17 inchni modeli imaju mjesta ua 2 diska, nisam siguran da li N55 ima isto. U takvoj situaciji najidealnija kombinacija bi bila uzeti 5400 verziju koja bi se onda "prebacila" na data disk, a u laptop ugraditi neki fini SDD kao sistemski disk. Tu bi laptop postao mala fina zvjercica, ali to i dosta poskupljuje cijelu pricu. Ako nemas nikakvu namjeru ubacivati SDD onda po meni 7200.

4.

DDR3

Ako ne radis nista sto zahtjeva ogromne kolicine RAM-a onda je razlika nebitna.

6GB ce biti i vise nego dovoljno.

Danas je RAM tako jeftin da si uvijek mozes nadograditi ako bas nekad zatreba.

If you're not paranoid, you're not paying attention
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dvojba Asus N55SF

Našao sam jedan zanjimljiv model.

Imali netko konkretan model?? Kakva su iskustva s igrama i zagrijavanjem??

Grafulja izgleda dobro GT 555M ali nigdje nemogu nač konkretne podatke za N12E-GE2. Kod Lenova Y570 su koristili isto GT555M ali su je osakatili do bola.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice