dakle, namjeravam kupiti laptop za prijetalja....prvi izbor je bio acer 5750G (uz naravno produzenje garancije), al onda sam naisao na asus K53SV koji je nekakvih cca 1000kn skuplji, pa me zanima da li vrijedi dati tih 1000 kn vise za asusa?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Isplati se.Acer laptopi se griju ko ludi a i u asusu imas i7 mobile procesor.
dakle, namjeravam kupiti laptop za prijetalja....prvi izbor je bio acer 5750G (uz naravno produzenje garancije), al onda sam naisao na asus K53SV koji je nekakvih cca 1000kn skuplji, pa me zanima da li vrijedi dati tih 1000 kn vise za asusa?
Isplati se.
Zašto?
Asus-ovi lapovi su po kvaliteti daleko ispred Acer-a, provjereno.
Ja imam K53SV, Acer je p****n dim naspram njega... stoga uzmi Asus nećeš požalit ;-)
Ja imam K53SV, Acer je p****n dim naspram njega... stoga uzmi Asus nećeš požalit ;-)
Njegov prijatelj neće požalit
BTW oćeš i meni bit prijatelj?
ON TOPIC: Svakako ASUS.
Hm da i jedan i drugi imaju sporiju ge forsicu kojoj je to kao nadomješteno sa većim vram-om govorimo da je 1GB-ajtna dotična gddr5 (čitaj i skuplja) a ova 2GB ddr3 čini mi se, ubacuju kada nema skuplje a znaju da rulja pada na 2GB više nego na 1GB, ah te veće brojke
razliku između i7 i i5 u svakodnevom radu posebno na lapu? ne baš
ok go for asus ali ga probaj na nabavi nači jeftinije, koliko toliko :)
Hm da i jedan i drugi imaju sporiju ge forsicu kojoj je to kao nadomješteno sa većim vram-om govorimo da je 1GB-ajtna dotična gddr5 (čitaj i skuplja) a ova 2GB ddr3 čini mi se, ubacuju kada nema skuplje a znaju da rulja pada na 2GB više nego na 1GB, ah te veće brojke
razliku između i7 i i5 u svakodnevom radu posebno na lapu? ne baš
ok go for asus ali ga probaj na nabavi nači jeftinije, koliko toliko :)
Razliku izmedu 4 jezgre i 2 jezgre nece osjetiti?!
pomoću hyper.... imaš 4, a daj mi reci što ćeš to tako zahtjevno raditi na jednom lapu da trebaš recimo 4 fizičke jezgre? koliko toga uopće zna koristiti 4 fizičke jezgre? gta4? ok u pravu si, dati zbog toga soma kn više? ne isplati se, ali ako ima neka ide, ako mu je bitno neka kvragu uzme stolni komp, a ne lap :)
to su ionako mobilne inačice dotičnih procesora, koje imaju malo toga sa pravim i5 ili i7, da stave prave u lap, lap bi se zapalio u roku odmah hehe
pomoću hyper.... imaš 4, a daj mi reci što ćeš to tako zahtjevno raditi na jednom lapu da trebaš recimo 4 fizičke jezgre? koliko toga uopće zna koristiti 4 fizičke jezgre? gta4? ok u pravu si, dati zbog toga soma kn više? ne isplati se, ali ako ima neka ide, ako mu je bitno neka kvragu uzme stolni komp, a ne lap :)
to su ionako mobilne inačice dotičnih procesora, koje imaju malo toga sa pravim i5 ili i7, da stave prave u lap, lap bi se zapalio u roku odmah hehe
O cemu ti pricas? Mislis da samo GTA4 moze iskoristiti prednost 2 jezgre viska?
Jesi ikad pokrenuo Sony Vegas, Adobe After Effects, pa makar i vDub?
A ono gle budućnost, čak bi rekao i sadašnjost je u quad procesorima, kad sam kod desktop računala s E8400(jednog od najjačih dualaca) prešao na Q9550, razliku sam osjetio pola programa, emulatora i sve je radilo bar duplo brže, i mnogo igri, pogotovo CoD je radio s dosta većim fpsom, mada još uvjek kod većine igri je važan na kojem taktu rade a ne koliko ima jezgri.
I što se tiče jačine, evo vidim da je ovaj moj iz desktop računala(mada sam ja svog clockao), Intel Q9550 2,83 Ghz se drži na 25 mjestu po jačini procesora(dan danas košta oko 2000 kn), a onaj i7 2630QM s 2.0 Ghz, je na 20 mjestu, tako da... nije to baš tako kako ti misliš, laptopi su otišli na kompletno drugi level, i ja sam se začudio.
Što se tiče Asusa ili Acera, ako je moguće da tvoj frend nabavi Asus bilo bi super, pokusaj još nać negdje povoljnije, ako nemože Acer je također dobar, samo onda nek dobro pazi nanj pošto se Aceri malo češće kvare.
A dobro naravno da sam radio sa vegasom, radi i na dual coreu,
ali mi više treba ono što ima u proshow produceru a i on fala bogu isto radi na dual coreu
ok neka ide na asusa neka ide na i7 ali neka nađe gddr5 ge forsicu sa 1GB vrama :)
ima je takav acer a valjda ima nešto i asus