Dell l702x

poruka: 15
|
čitano: 3.475
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Dell l702x

Interesiran sam za kupnju navedenog laptopa sa intelovim i7 2630qm, gt 555m.... ima tko kakva iskustva tipa jel to stroj za gaming itd.?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dell l702x

Ja sam ga mislio uzeti, ne kao stroj za gejming, nego radni stroj.

Ono šta mi je užasno smetalo je grijanje i buka. Ono šta mi je smetalo, ali sam mogao to 'ignorirat' je glup smještaj zvučnika (prekriješ ih rukama dok tipkaš) i baterija koja strši (kad bi to pomoglo da notebook bude hladniji, još i nekako, ali ne pomaže ništa).

Ono što mi je super je tipkovnica, touchpad, monitor, i portovi. Veliki plus su 2 mjesta za HDD.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Dell l702x

Da to sam pročitao i vidio na testovima smještaj zvučnika,grijanje kao veci problemi....a jbg treba mi za studij,gledanje filmova i povremeno neke igre da vrtim...nisam neki freak za igre ali znam povremeno nest spucat...mislim meni se svida da ima,3 godine garancije,full HD i graficka mi se cini ok...ali taj odnos dobiveno ulozeno mi je hmmm....

15 godina
protjeran
cetkicaxD kaže...

Da to sam pročitao i vidio na testovima smještaj zvučnika,grijanje kao veci problemi....a jbg treba mi za studij,gledanje filmova i povremeno neke igre da vrtim...nisam neki freak za igre ali znam povremeno nest spucat...mislim meni se svida da ima,3 godine garancije,full HD i graficka mi se cini ok...ali taj odnos dobiveno ulozeno mi je hmmm....

pogledaj neki HP Pavilion,odlični multimedijalni strojevi..

16 godina
protjeran
Dell l702x

Haha, ti mene nasmijavaš HP Pavilion su  najveća smeća od laptopa

Svaki krepe kroz 2-3godine a da negovorimo koliko im ode matićna ili gpu, odi do mr servisa ili drugih pa nek ti kazu od 100  prodanih 90 dode na servis

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ma promatrao sam ti ja sve :) ovaj dell mi zapeo za oko

15 godina
protjeran
kokokoko kaže...

Svaki krepe kroz 2-3godine a da negovorimo koliko im ode matićna ili gpu, odi do mr servisa ili drugih pa nek ti kazu od 100  prodanih 90 dode na servis

prvi mi ima 7 godina,bez ijednog kvara,drugi godinu i mjesec,nikakvi problem do sada..ako nemaš neki meritorni dokaz bolje se poklopi je valjaš gluposti.Ne mogu vjerovati da ja spadam u tih deset koji ne moraju na servis..uglavnom što sa ja čuo su problemi sa baterijom ili adapterom..što je samo sitnica s obzirom da nisu integralni dio laptopa,ok baterija,ali jednostavno je frljneš i uzmeš drugu..ovo ostalo debelo lažeš,dokle ne podastriješ dokaze..

15 godina
protjeran
cetkicaxD kaže...

DEL je ok...

16 godina
protjeran
linuxjuzer kaže...
cetkicaxD kaže...

DEL je ok...

valjda Dell

16 godina
protjeran
linuxjuzer kaže...
kokokoko kaže...

prvi mi ima 7 godina,bez ijednog kvara,drugi godinu i mjesec,nikakvi problem do sada..ako nemaš neki meritorni dokaz bolje se poklopi je valjaš gluposti.Ne mogu vjerovati da ja spadam u tih deset koji ne moraju na servis..uglavnom što sa ja čuo su problemi sa baterijom ili adapterom..što je samo sitnica s obzirom da nisu integralni dio laptopa,ok baterija,ali jednostavno je frljneš i uzmeš drugu..ovo ostalo debelo lažeš,dokle ne podastriješ dokaze..

Ma ko laže si ti skrenuo malo, posalji poruku ovom USER71 Pa nek ti malo kaze ili maila popis laptopa sa servisa

CIJELA HP Pavilion DV9 serija i još par su cijele otisle na servis i ima ih još tako da me nemoj ucit, ako oces dat cu ti link sa jedne profesionale stranice pa ces vidjet 

14 godina
neaktivan

Kupio sam navedeni Dell po cijeni od 9300kn i tjedan dana kasnije sam ga vratio...jednostavno receno kvaliteta izrade 0 bodova ekran je od one plastike koja ga obavija odvojen na tom mjestu se može skupljat prašina etc.,tipkovnica takoder 0 bodova uvija se.Uvoznik za Dell izjasnio se da je cijela serija takva.Ja to ne razumijem....

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 13:06 (cetkicaxD).
15 godina
neaktivan
Dell l702x

Sva sreća da ga nisam uzeo. Meni su najviše smetale visoke radne temperature i buka, ali ovo što ti navodiš, pa to je katastrofa.

--

Nevezano uz ovaj model, vidim popriličnu količinu postova na forumu koji kažu nešto u stilu "to je Dell, odlična, vrhunska, postojana (izabrat što vam odgovara) kvaliteta".

Ja sam imao dobra i loša iskustva sa raznim brandovima prijenosnika, od jeftinih do skupih (od 2000 kn do 10 000+ kn).

Nikad nebih nekome preporučio notebook samo na osnovu branda, to što je Dell ili HP-e, Lenovo ili nešto šesto ništa ne znači.

Ima boljih i lošijih notebookova, a niti svima odgovara svaka konfiguracija.

Ako netko pita uzeti Dell, Toshibu ili Acer, bez ikakvih karakteristika, i na osnovu toga preporučiti bilo koji od navedenih (znači samo na osnovu branda) meni je neozbiljno.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Apsolutno se slažem s tobom.Sada sam opet na početku, u magazinrs-u gdje je i kupljen Dell također su ostali paf.Nije mi jasno i njima također kako se tako nesto događa laptopu za skoro 10 000kn.

U Magazinrs-u su mi preporučili ASUS G73 nemam pojma sta da radim.

15 godina
neaktivan
Dell l702x

{#}  za MagazinRS, super ekipa.

Evo ovako, možda ti pomogne moje iskustvo. Isto kao i ti sam tražio jači laptop, tj. zamjenu za stolno računalo. Nemam nažalost vremena za igre, tako da mi grafička nije bila no. 1, ali opet nisam želio nešto tipa 'intel blablabla'. Za procesor sam znao da želim i7 sandy, da želim fullHd monitor, da notebook mora biti 17'' i da mora imati bar 1 usb 3.0 utor. Želio sam da bude tih i ne grije se previše. Lova na raspolaganju je bila do 12k kuna. Nakon mjeseci traženja, u izbor su ušla samo 3 laptopa (tražio sam prvenstveno kod nas, ne narudžbe iz usa, uk-a ili sl.)

1. Asus n73sv cca 8k kn

2. Asus g73sw cca 11k kn

3. Dell xps 17 l702x   9k kn

Asusi su mi odgovarali zbog niske radne temperature i općenito što nisu bučni, a   Dell je imao bolju tipkovnicu i touchpad, te bolji raspored utora.

Kod n73sv mi smeta loša tipkovnica, sklona uvijanju i meni glupog rasporeda (strelice i 0 na numeričkom dijelu npr.)

Kod Della mi je smetala radna temperatura i buka, značajno bučniji od oba Asusa, a ljudi (vani) su se žalili da su kupili prijenosni radijator, a ne laptop, također zvučnike prekrivaš rukama u tipkanju, to mi nikako nema smisla.

Asus g73sw mi je bio vrlo glomazan (nisam ga ni mislio prenositi često, ali stvarno je glomazan), tipkovnica mi isto nije nešto, a još jedan minus mi je što nema optimus tehnologiju, kad već ima nvidijinu grafiku i sandy.

Nakraju sam uzeo n73sv, i7, 8gb rama, fullHD, 500gb hibridni disk, tih i hladan (koliko može biti), tipkovnica je smeće (ali eto), zvučnici za laptop odlični. Nadodat ću mu još jedan disk (ili 1tb ili ssd, nisam još siguran) i doplatiti još 1 godinu garancije.

Sljedeće godine, ako se ponovo skupi koja kuna, uložit ću je u neki stolni komp, ili u dobar ips monitor. Za sada sam zadovoljan i mislim da sam dobro odlučio.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Dell l702x

Budem pričekal do dolaska Asusa G74,da vidim kolika bude cijena tog čuda sigurno monstruozna ali mozda padne od G73...budem još razmislio.... ali sam ostao razočaran šta dobiš za velike pare

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice