Dell, Alienware - garancija

poruka: 19
|
čitano: 7.000
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Jutro...

Naime planiram pri povratku kući uzet Asusa G75 ili Alienware 17 R4.

Za Asusa znam da je zastupnik i servis Msan... tako da dođe to nekakvih komplikacija tamo se može možda riješit..

Ali za Alienware sam već slao 3-4 maila....

zastupnicima Della, ali od nikoga nisam još dobio odgovor..... iako je brand pod Dellom.....

ako itko zna .... kome se i gdje mogu obratit sa pitanjem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

provjeri u sophos.lab   

oni imaju u prodaji dosta alienware modela

http://www.sophoslab.hr/alienware/136/notebook-alienware-m18x-dam18i7-8-15vga6970w/12369/

vrhunska cokolada je prilicno gorka....to isto ne vazi i za zivot
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Dell, Alienware - garancija

ma oni su samo shop, ništa ne zastupaju generalno...

da bi se tamo moglo popravit ili naručit dio...

izgleda da ću se držat asusa..... kud je baš nvidia morala zasrat sa 670m i 675m......... a nemaju u ponudi Ati..... šteta 

17 godina
neaktivan

Ovlašteni distributeri za Dell i Alienware su Asbis i Kodeks (Comtel).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Megatrend d.o.o., meni su popravili M11X unutar garantnog roka iako sam ga kupio u SAD-u i nisam imao nikakav račun.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2012 8:21 (NortonCommander).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Megatrend je Alfa i Omega naspram MR servisa, s ovim potonjim imam samo loša iskustva.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
NortonCommander kaže...

Megatrend d.o.o., meni su popravili M11X unutar garantnog roka iako sam ga kupio u SAD-u i nisam imao nikakav račun.

Hvala....

ovo je bio odgovor koji sam tražio....

hvala Vam

znači i Alienware je pokriven garancijom kod nas a i Asus...

jer pravi zastupnik i je taj koji po serijskom broju može provjerit dal je uređaj pod garancijom...

oni koji te zezaju sa računom.... to rade samo jer te žele odbit od sebe...... pošto i oni to moraju negdje slat i stvarat si troškove......

17 godina
Robert_84 kaže...

oni koji te zezaju sa računom.... to rade samo jer te žele odbit od sebe...... pošto i oni to moraju negdje slat i stvarat si troškove......

Nitko te ne zeza s računom ovdje, ako laptop kupiš tu u XY dućanu, imaš račun i jamstveni list od ovlaštenog servisa.

to piše i u zakonu, zakon se mora poštivati i kupac i trgovac/prodavač.

Ukoliko si laptop kupio u Uzbekistanu imaš i world wide jamstvo a mislim da kreće nakon nadnevke isporuke s

centralnog skladišta distributerima (tu možeš izgubiti i 2-3 mjeseca).

17 godina
Ziga kaže...

Nitko te ne zeza s računom ovdje, ako laptop kupiš tu u XY dućanu, imaš račun i jamstveni list od ovlaštenog servisa.

to piše i u zakonu, zakon se mora poštivati i kupac i trgovac/prodavač.

Ukoliko si laptop kupio u Uzbekistanu imaš i world wide jamstvo a mislim da kreće nakon nadnevke isporuke s

centralnog skladišta distributerima (tu možeš izgubiti i 2-3 mjeseca).

Računi i jamstva izdani van RH nemaju pravnu važnost pred RH sudovima.

Isto tako, za Dell paletu ne postoji univerzalno Worldwide jamstvo, stvar je malo kompliciranija. Treba kontaktirati sve ovlaštene servise i vidjeti da li se kod nekog od njih da prenijeti jamstvo.

15 godina
neaktivan

ako je servis ovlašteni.....

njima netreba nikakav račun, za popravak i provjere valjanosti garancije....

to znam iz iskustva.......

to nikako nema veze sa računom i zakonom.

jer onda po tome ako kupiš nešto a na računu piše tuđe ime a ne tvoje ....... recimo..... kao što sam ja nedavno kupio polovni laptop....... opet te mogu odbit....... iako imaš valjanu garanciju

no ipak, ovdje se radilo samo o tome da ako se odlučim uzet alienwarea.... da se u slučaju nekog problema imam gdje i kome obratit.....

jer baš gledam da naručim, pa vidim da moram čekat laptop jedno 2 mjeseca da mi stigne..... dok mi je asus ovdje za 10tak dana.....

hvala svima

17 godina
Robert_84 kaže...
no ipak, ovdje se radilo samo o tome da ako se odlučim uzet alienwarea.... da se u slučaju nekog problema imam gdje i kome obratit.....

jer baš gledam da naručim, pa vidim da moram čekat laptop jedno 2 mjeseca da mi stigne..... dok mi je asus ovdje za 10tak dana.....

Formalno su za te modele zaduženi Dellovi ovlašteni servisi. Treba napraviti i prijenos jamstva na RH, osim ako u međuvremenu RH ne uđe u tzv. Dell direct country.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2012 12:57 (Old Iggy).
17 godina
Robert_84 kaže...
jer onda po tome ako kupiš nešto a na računu piše tuđe ime a ne tvoje ....... recimo..... kao što sam ja nedavno kupio polovni laptop....... opet te mogu odbit....... iako imaš valjanu garanciju

Apsolutno je nebitno čije je ime na računu, bitno da je datum prodaje identičan s ispunjenim jamstvenim listom.

14 godina
neaktivan

Nazovi servis i provjeri. Ja sam zvao Kodeks kad sam planirao dovuć Dell iz amerike i rekli su da priznaju "ruke", a dijelove bi mogao sam plaćat. Što bi opet ispalo jako skupo.

MR servis je rekao da priznaju garanaciju za HP Pavilion, hvala Bogu, nisam ih trebao kontaktirati za sad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
sweeth kaže...

Nazovi servis i provjeri. Ja sam zvao Kodeks kad sam planirao dovuć Dell iz amerike i rekli su da priznaju "ruke", a dijelove bi mogao sam plaćat. Što bi opet ispalo jako skupo.

MR servis je rekao da priznaju garanaciju za HP Pavilion, hvala Bogu, nisam ih trebao kontaktirati za sad.

Nije li obrnuto - dijelovi su free, ruke i trošak nabave dijelova se plaća?

Isto tako, postoji procedura kojom se jamstvo da prebaciti u RH.

17 godina
neaktivan

Potvrđujem, ruke se plaćaju, dijelovi su besplatni (bar u Megatrenda). Ali rad u tom slučaju ne bude puno. Meni su zamijenili ekran i HDD (zajedno s podacima) za mislim 200kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NortonCommander kaže...

Potvrđujem, ruke se plaćaju, dijelovi su besplatni (bar u Megatrenda). Ali rad u tom slučaju ne bude puno. Meni su zamijenili ekran i HDD (zajedno s podacima) za mislim 200kn.

Da, to je jako OK. Ako su imali na lageru vjerojatno je bilo i brzo. Stvar se znala komplicirati kao treba naručiti izvana.

17 godina
neaktivan

Ekran se morao naručivati iz SAD-a. Trebalo je manje od tjedan dana da dođe i nije bilo problema niti nikakvih troškova s moje strane. U svakom slučaju, iznimno ugodno iskustvo s tim servisom. Čak sam dobio i 7200rpm HDD umjesto 5400 koji je bio ranije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.5.2012 9:31 (NortonCommander).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Dijelovi u jamstvu besplatni

Naručivanje dijelova u jamstvu nije, plaćaju se administrativni troškovi nabave

Ruke se naplaćuju također ali nije riječ o velikom iznosu.

To je iz prve ruke iz Megatrenda.

0 0 hvala 0
17 godina
Ziga kaže...

Dijelovi u jamstvu besplatni

Naručivanje dijelova u jamstvu nije, plaćaju se administrativni troškovi nabave

Ruke se naplaćuju također ali nije riječ o velikom iznosu.

To je iz prve ruke iz Megatrenda.

Ista stvar, samo iz jednog drugog servisa. {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice