Ovako,kupnjom novog laptopa kupio sam si i novi BEZICNI mis.I sad kupio sam baterije i ustekao ga sve kako ide ,radio mi je 5 dana i staoo.. Vjerovatno su se baterije istrosile,to su one obicne od 8 kn sto se mogu naci u svakoj trgovini ... Cuo sam da postoje baterije koje se pune u struji ,e sada me zanima koliko bi one kostale i dali se njih isplati kupiti? Hvala vam unaprijed :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja imam 1,2V Ni-Mh baterije u mišu, 2500 mAh i dosta su dobre, drže po 3 - 4 tjedna..
Evo na chipoteci
http://www.chipoteka.hr/artikl/12637/baterija-ni-mh-12v-27-ah-aa-2kom-best-buy-camelion
I onda ti treba punjač za to
http://www.chipoteka.hr/artikl/5967/punjac-baterija-arc-2009-sa-4-bat-2700-mah-arcas
Tu dobiješ 4 baterije od 2700 mAh, punjenje ti traje oko 24 sata
Uzmi Sanyo Eneloop baterije i nećeš pogriješiti.
Samo pripazi da li ti trebaju AA ili AAA baterije
Hvala ti ,jos cu vidjet sta drugi predlazu pa cemo vidjet... A ovo za AA ili AAA? Kakva je razlika? Ove sada su bile AAA,sto znaci da te idu? Hvala jos jednom :)
Hmm,moje imaju 1,5V jel to sa sobom nosi neko znacenje moze malo detaljnije ,hvala! :D
Hvala ti ,jos cu vidjet sta drugi predlazu pa cemo vidjet... A ovo za AA ili AAA? Kakva je razlika? Ove sada su bile AAA,sto znaci da te idu? Hvala jos jednom :)
Sve koji ti predlažu nešto osim Eneloop baterija ignoriraj. Za tu cijenu su definitivno najbolje.
Razlike je u veličini
AAA 10.5 × 44.5 mm
AA 14.5 × 50.5 mm
Ako su bile AAA onda moraš stavit AAA.
EDIT:
Sve punjive AAA baterije imaju nešto niži napon (1.2-1.25V), ali to ne uzrokuje nikakve probleme.
Potpisujem ovo što ti XXX-man predlaže. Isprobao sam desetke proizvođača i punjivih i alkalnih baterija i ENELOOP su stvarno najbolje. Sam pazi, imaš i Eneloop XX verziju (crne) i obične eneloop (većinom bijele, mada ih ima i u bojama). Crne su za profesionalnu upotrebu (npr. bliceve), nemaju memory efekt ali im je life cycle kraći al za upotrebu u mišu nemaš potrebe za njima. Dakle, za miša obične eneloop.
Hvala vam mislim da cu te uzeti,samo mozete mi reci gdje ih mogu nabaviti ,isto u svakoj prodavaonici ili?
EDIT:
Sve punjive AAA baterije imaju nešto niži napon (1.2-1.25V), ali to ne uzrokuje nikakve probleme.
Ja imam AA baterije rade na 1.2V
Hvala vam mislim da cu te uzeti,samo mozete mi reci gdje ih mogu nabaviti ,isto u svakoj prodavaonici ili?
Dao sam ti link.
Za ostale trgovine traži sam...
Ja imam AA baterije rade na 1.2V
Da, i?
Sam pazi, imaš i Eneloop XX verziju (crne) i obične eneloop (većinom bijele, mada ih ima i u bojama). Crne su za profesionalnu upotrebu (npr. bliceve), nemaju memory efekt ali im je life cycle kraći al za upotrebu u mišu nemaš potrebe za njima. Dakle, za miša obične eneloop.
U mojem G700 vijek trajanja se skoro udvostručio s Eneloop XX u odnosu na običnu Eneloop koja je došla s njim tako da ovo da nema potrebe ti baš ne drži vodu ako čovjek traži čim duži vijek trajanja.
Naravno da duže traju kad imaju veći kapacitet ali i više koštaju, dolaze u kompletu od 4 kom, teško je kod nas naći u dućanu eneloop XX AAA.... itd. Isplati li se to za miša?? Mislim da će obične eneloopice biti sasvim ok. Ak mu nisu neka traži XX verziju, naravno da su bolje, nisam ni rekao da nisu.
Ma i obične su dobre, ove gore iz Linksa s punjačem za 61 kn, sjest će super. XX AAA jedino se prek ebaya mogu uzeti gdje sam i ja svoje AA uzeo. Evo linkovi za 4 komada AAA s punjačem, 240 kn ukupno pa ako hoće.... U takve baterije se isplati uložiti jer su zbilja odlične.
pa koji si to miš uzeo?
meni radi već pola godine sa defaultnom baterijom.. 1 AA baterija.
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_30&products_id=11267
Ja imam od ms-a mis ....
Bok svima, kupio sam bezični miš Genius Traveller 6000z uz njima u paketu dobio predajnik na usb i bateriju a na ambalaži piše da baterija trajat 10mjeseci?!? Dal je to istina ili? Miš plačen 65kn.
Nevjerujem,jer to pisu radi bolje prodaje,meni je eto trajalo 5 dana a mis sam platio 100kn tj. bio je na popustu pa sam ga uzeo za 50 kn.
Bok svima, kupio sam bezični miš Genius Traveller 6000z uz njima u paketu dobio predajnik na usb i bateriju a na ambalaži piše da baterija trajat 10mjeseci?!? Dal je to istina ili? Miš plačen 65kn.
kod nekih modela je moguće....u nekim od zadnjih bug-ova,bio je geniusov bežičnjak,kojem baterija traje do godinu dana,mislim....
kod nekih modela je moguće....u nekim od zadnjih bug-ova,bio je geniusov bežičnjak,kojem baterija traje do godinu dana,mislim....
Moguće ispod miša ima sklopke, kad ga ne koristim ugasim ju i tako gasim i laptop.
pa i ja velim da imam logitech m185 http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_30&products_id=11267 i da je već baterija ista unutra oko 9 mjeseci i radi normalno..
prije toga sam dobio od frenda jedan bežični miš, nov samo je neka jeftina varijanta.. to je isto bilo nakon tjedan dana ode baterija, ja stavim drugu isto tjedan dana.. ja to bacim i surfam po netu mora bit neka štedljivija varijanta..
tak da se po meni ne isplati kupit miš za 50kn pa još punjač pa baterije, itd.. uzmeš malo skuplji miš i onda ti baterija traje kak piše - godinu dana.. isto tak imam ovu tipkovnicu i u njoj isto tak već 9 mjeseci ista baterija i radi.. (u njoj su dve AAA)
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_51&products_id=11804
skuplje? pa ovaj moj je 100kn.. toliko košta tvoj sa plus još 2-3 bolje baterije :)