Pozdrav
Zadnjih tjedan-dva intenzivno tragam za laptopom s cijenom do max. 8000 kn koji bi mi poslužio (između ostalog) kao zamjena za stolno računalo kada ne budem kod kuće (fakultet), za potrebe fakulteta, a (naravno) i povremeno igranje. Nakon što mi je kroz ruke prošao posljednji broj Buga (ožujak 2011), oko mi je zapelo za Asus N53SV, koji ima sve ono na što sam ciljao kod traženja laptopa (i više od toga).
Zbog teksta o problemima sa SATA utorima kod Sandy Bridgea (degradacija performansi uređaja na svim utorima osim prva dva), malo sam tražio internetom i naišao na podatak da N53SV koristi samo 2 utora - 0 i 2 (http://forum.notebookreview.com/asus/554081-n53sv-sata-ports-using.html - prema stranici, HDD NA 0, DVD-rom na 2); dakle, DVD-rom je na utoru broj 2, koji bi potencijalno mogao biti pogođen navedenim problemom.
Prije toga sam malo potražio po web-stranicama informatičkih trgovina te nisam naišao na ponudu o prodaji navedenog modela; čini se da su svi modeli povučeni iz prodaje (tako nešto piše i u Bugu, te se navodi da se "popravljeni" Sandy Bridge vraća na tržište u travnju).
Moja pitanja su: Je li itko od vas naišao na primjerak Asusa N53SV u slobodnoj prodaji ili ga možda čak i kupio (ako da, gdje)? Ima li netko pouzdane informacije da li su laptopi sa Sandy Bridgeom povučeni iz prodaje (dok se ne riješi navedeni problem sa SATA utorima)? Ako kupim N53SV i javi se problem sa SATA utorom, može li se to (relativno brzo i efikasno) popraviti? Možda da jednostavno pričekam travanj pa da vidim hoće li se ti problemi riješiti (mogu pričekati s kupovinom laptopa još mjesec dana)?
Naravno, ako imate savjete o kupovini nekog drugog laptopa sličnih karakteristika (i cijene), i to bi moglo biti od pomoći.
Hvala