Acer Emachines E527

poruka: 28
|
čitano: 6.225
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Acer Emachines E527

Pozdrav, eto mene opet, nadam se da ću ovaj put dobiti odgorvor...

Jedan prijatelj me zamolio da mu pogledam ovaj lap, Acer E527 jer mu kao nešto sporije radi, mislio je da je do sedmice sam, ali oni su i više nego ok!

Problem je u tome što ova kašeta ima Celeron-a 900 i 1gb memorije... Ufff koja banana! E sad imao sam doma 4gb rama pa sam mu ih stavio i moram priznati da ima pomaka, minimalnih, ali ima. E sad, koji bi proc mogo staviti umjesto ovog Celera, socket je pga478

, ima ko kakav sa strane da mu ne treba ili makar da me netko uputi koji bi mogo raditi na njegovoj matičnoj? Mislio sam na nekog dualca naravno...

Gledao sam malo specifikacije matične, i na netu i preko AIDA64, i nije mi jasna jedna stvar, kaže da podržava i ddr2 i ddr3!? Jel moguče, ja sam puknuo dd3 u komadu i radi bez greške.

Hvala u naprijed, ako nije temi mijesto, sorry, pa ju makar premijestite...

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2014 14:15 (VidoM).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Acer Emachines E527

Zar  nitko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Acer Emachines E527
Jesi siguran da je taj proc unutra? Skini cpuz pa vidi, jer su ugradivali 2.jezgrene celerone unutra. Skini hdtune i stavi full scan pa vidi jer disk ispravan
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
Acer Emachines E527

Što  posto  sam  siguran  da  je  ova  smećarija  unutra  i  skenirao  sam  hdd  nema  grešaka niti  baš  sectora!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
To si sa cput vidio? Jer na netu vidim da su stavljali bas 2 jezgrene procesore. Koji je tocan model laptopa? Inace celeroni 900 su se ugradivali na notebooke.
13 godina
Acer Emachines E527

Pa mislim da sam napisao... E527?!

I nisam preko cpuz gledao, već ima naljepnica na njemu, pa sam gledao u device menageru, i u AIDA64... Ne vjerujem da če mi cpuz puno drugačije pokazati :-)

Svugdje piše celeron 900!

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2014 9:02 (VidoM).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
VidoM kaže...

..Jel moguče, ja sam puknuo dd3 u komadu i radi bez greške.

..

- imaš sreće. Prvo moraš provjeriti-biti siguran. (radi na DDR3).

- možeš zamijeniti s bilo kojim kompatibilnim CPUom, ako je, ista jezgra (Penryn) tj socket, voltaža.. i ako BIOS podržava (ne mora biti jer to nije desktop MBO neovisno, proizvođač supporta samo ono što proizvodi. Prošlo je više godina, možda više nema supporta itd.)

- uz to je važno hlađenje. Ako je dovoljno za jači CPU (više temp.). To se također razlikuje kod notebooka, jer je obično povezano s VGA koja je kod jačih modela ...

-najveći problem će ti biti nabaviti bilo koji CPU-M, osim interneta, kod naših trgovaca ništa...

usporedi npr..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
Acer Emachines E527

Provjerio  na  internetu,   otvorio  laptop, unutra  bio  jedan  keks  od 1gb  ddr3,  i  još  piše  na  već  spomenutoj  naljepnici  da  je  unutra 1gb  ddr3!  Al  što  me  buni  je  to  da  sam  na  netu  gledao  specifikacije  laptopa  i  sad  više  nisam  toliko  siguran,   ali  kao  da  radi  i  sa  ddr2,  no  nije  ni  bitno  jer  ih  niti  nemam  ddr2.

Znači da pazim na jezgru?

Imam doma T5450  sa Merom jezgrom,   on  bi pasao fizički u socket al ne bi radio koliko sam shvatio? !

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2014 12:53 (VidoM).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

za starije generacije koje odgavaraju socketu je samo pitanje chipseta-voltaže i BIOSa.. to sve ovisi o proizvođaču. Pošto se mem.kontroler prebacio s MBO na CPU to je veći problem kao i FSB... mobilna platforma nije desktop, previše ovisi o proizvođaču, sam chipset možda podržava ali ne mora biti omogućeno+BIOS. Dali bi na toj konkretnoj MBO ipak radilo... male šanse. Nema nikoga tko to isproba da može potvrditi iz prve ruke, online ista stvar, dok je za desktop MBO uobičajeno na str. proizvođača vidjeti podržane CPU s napomenama.

-jedna polu-info... 'trebao bi raditi bilokoji CPU 800FSB' ali T5450 je 667. Internet je pun takvih (dez)informacija, jer u spec. se navodi i Celeron T1600 /667..

-moja procjena, ne radi. Da je ista jezgra tad bi šanse bile 50% (ili više ako posotji u ponudi model s takvim CPU). Jedino ovi CPU iz spec. moraju raditi, sve ostalo je lutrija.

-s druge strane, ako već imaš CPU i ako si spreman na rizik.. (odspoji bateriju i budi spreman čupati kabel) ili ostavi kako je.

13 godina
Acer Emachines E527

Daj  me  uputi  malo. ..  Zašto  kabel/baterija?

Jedan prijatelj će mi poslat još 2  proca pa da probam!

Al šta, mogu skurit matičnu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pod tocan model sam mislio na obe oznake iza e527 jer svi imaju jos dodatne oznake u seriji i drugaciji hardwer je unutra, zasto cpuz? Zato sta je provjeren alat i ispravno pokazuje proc, rama i maticnu plocu pa bi dao bolje informacije o laptopu.

Ne vjerujem da bi mogao skuriti maticnu jer svi ti procesori su na 35w potrošnje i morali bi raditi bez problema

znaci neki t1600,t1700,t3000,t3100 ima ih inace jako jeftinih na ebayu po par dolara su. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2014 14:42 (Patrick_cro).
13 godina
Acer Emachines E527

Jel postoji koji da nije Celeron?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Acer Emachines E527

Pokreni Cpuz pa vidi koji ti je tocno socket.

Evo linka procesora na Bga 479 socketu

I na pga 478 socketu

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Acer Emachines E527

Prvo pogledaj koji chipset je u tom laptopu - mozes u aidi/cpuz/hwinfo - svejedno di, samo je bitno da najdes koji je. To ce ti podrobnije moci rec koji sve procesori mogu unutra.

Dell Precision M6600
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Acer Emachines E527

Provjeriti  ću  kad  dođem  doma.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Acer Emachines E527

Evo ovako....

Northbridge je Intel Cantiga GL45

Suthbridge je Intel 82801IM ICH9M

Podržane fsb frekvencije ddr2-667, ddr3-667 SDRAM!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Acer Emachines E527

Trebam još  šta prepisati ili je dovoljno ovo?

Znači koje procesore bi mogo stavit sa ovim chipsetom?

Hvala!

Evo našao sam, ako je to to...?

http://www.cpu-upgrade.com/mb-Intel_(chipsets)/GM45_Express.html

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.2.2014 10:34 (VidoM).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
VidoM kaže...

.Evo našao sam, ako je to to...?

..

-ne, nije to. Slično nije isto.

17 godina
Acer Emachines E527

Skini Cpuz i pogledaj sta ti pise pod package mora pisati koji je socket točno

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
Acer Emachines E527

Socket P 478! Već sam to napisao na samom početku teme...

Evo provjereno još po neznam koji put preko cpuz-a!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Acer Emachines E527
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2014 19:53 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
Acer Emachines E527

Da, taj link sam vidio, ali nigdje kompatibilnih procesora!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
VidoM kaže...

Da, taj link sam vidio, ali nigdje kompatibilnih procesora!?

-notebook nije desktop, sve ovisi o proizvođaču. Zato je skoro beskorisno čitati teh.mogućnosti chipseta. Teoretski može, u praksi samo ako proizvođač to predvidi, tj probaš i vidiš uz rizik. .. već odgovoreno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2014 16:12 (ihush).
13 godina
Acer Emachines E527

Ok, al rizik čega? To ne kužim, mogu nešto skurit, spalit, pokvarit...?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
VidoM kaže...

Ok, al rizik čega? To ne kužim, mogu nešto skurit, spalit, pokvarit...?!

da, odnosno, u najblažem slučaju da ne radi. Pošto teme ne služe samo tebi (imaš CPU, ne moraš ga kupiti), nego i drugi naiđu i dobiju ideju.

Sve ovisi o konkretnom modelu, proizvođaču. Za taj model postoji nekoliko T-celerona... dakle, oni sigurno rade, sve ostalo je teoretiziranje s mogućim posljedicama.

Zato ti nikto tko nije to 100% (i više) provjerio, ne smije dati odgovor, 'da..'. To nije stvar koju je netko na forumu isprobao (što ti to govori?). Možeš biti prvi, navesti precizno koja kombinacija i da to (predpostavimo) radi. Može biti downclockan FSB (celeroni su na nižem FSBu) itd... i to sve tad navedeš, tako da netko drugi možda iskoristi provjerenu info, jer (kao što sam vidiš) google i proizvođač nemaju konkretnog odgovora.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2014 18:30 (ihush).
13 godina
Acer Emachines E527

Koje  bi  mogle  biti  posljedice,   osim  što eventualno netbook ne bi radio sa drugim procom?   Ako  vratim  stari  će  proraditi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
VidoM kaže...

Koje  bi  mogle  biti  posljedice,   osim što eventualno netbook ne bi radio sa drugim procom?   Ako  vratim  stari  će  proraditi?

- Moguća su tri odgovora, dobro, loše i na pola s problemima ali radi, kao ovaj konkretan primjer. Nije isti notebook, tako da se ne može ništa zaključiti (bez proizvođačevog supporta koji bi to potvrdio).

13 godina
Acer Emachines E527

Znači   najbolje  kontatirati  Acer  podršku!

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice