ACER Aspire 5741G problem WIN 7 x64

poruka: 10
|
čitano: 3.036
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
display driver problem

Dakle riječ je o laptopu sa mobilnom HD 5470 grafičkom i i5 procesorom.
Problem se javlja u videoplaybacku MEDIAPLAYERA i ponekad u nekim streaming video na youtube ili nekom sličnom servisu.
Display driver jednostavno stane,pokrene se video recovery od strane drivera
ili BSOD.
Grafička nema nikakvih problema u igrama,nema artefekata,i sve je divno krasno.
Video playback i streaming radi bez problema preko VLC Media player i nema nikakvog rušenja grafičkih drivera.
Surfajući u potrazi za sličnim problemima,našao sam slične probleme na 5740G sa jačom ati karticom,ali opet isto pa čak i gore.

Ima li netko kakvih dodatnih saznanja o ćemu se radi ?

AMD Phenom x3 710 @ x4 10 / MA770-UD3 / Corsair 4x2GB 800 / Gainward 275 gtx GS / 2x 500GB Samsung F3 RAID 0 / LC 650W v2.3 / Samsung T260HD
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako ce ti biti lakse da nas da nisi jedini Namigiva

OT- i meni se to isto desava(ponekad), kod mene je Acer extensa4630z sa INTEL gma4500m, dakle ponekad u igrama dok traje LOADING (jedino tada) dođe mi do rusenja driveraMršti se, na njemu je windows7 ultimate 32bit, ali su driveri od viste i eto rade, mozda mi to moze biti neki od uzroka ali nisam bas upucen u to, pa bih i ja molio strucno osoblje da malo pomogne.

Jos da napomenem da media player radi normalno, znacni samo ponekad dođe do rusenja drivera u igrama i to usljed loadinga

Eto toliko od meneSmijeh

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: ACER Aspire 5741G problem WIN 7 x64

hm velika je razlika između intelovih gma i atijevih.

Mene naviše zanima dali su kartice kriplane odnosno da je neki dio krepao ili nije.

Volio bi da se javi neko sa istim modelom laptopa i win 7 x64 pa da vidim dali je kod njega slična situacija.

Pitanje je dali to potpada pod garanciju jer je laptop full novi.

AMD Phenom x3 710 @ x4 10 / MA770-UD3 / Corsair 4x2GB 800 / Gainward 275 gtx GS / 2x 500GB Samsung F3 RAID 0 / LC 650W v2.3 / Samsung T260HD
17 godina
neaktivan

Ja koristim 5740G (HD 5650, i5 430M) sa Win 7 x64 Home Premium i nije se desavalo do sada.

Wasted 4 years of my life in WoW. Nadam se da niko nece ponoviti moju gresku.
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.7.2010 16:28 (Rideen).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jesu li windowsi pirati ili?

15 godina
neaktivan

E ovako, kao sto sam u svom postu spomenuo da imam problema sa time , to je sada postala proslost

Problem sam rijesio jednostavno, instalirao sam dosta stariju verziju drivera od onih koji su vec bili instalirani te iskljucio aero temu,  i to je rijesilo problem u mom slucaju

Malo pogledaj ram kartice, ukoliko imas dosta i to moze biti problem (barem su tako rekli oni koji su imali taj problem), iskljuci aero temu, neki su vracali OS na xp i tada je problem nestao, i valjda ces rijesiti problem.

Ovo gore sto sam spomenuo nasao sam na netu (po raznim forumima i stranicama) i ja licno nisam isprobao izuzev drugih drivera i iskljucivanja aero teme i to je kod mene upalilo

Jos samo da napomenem da se ovaj problem javlja na svim grafickim karticama i da ti bude lakse nije nikakav hardverski kvar ( uvijek ima izuzetaka)

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Možeš samo napisati koliko starije drivere? i gdje bi ih se moglo skinuti?

Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Imbra12 kaže...

jesu li windowsi pirati ili?

Nope, original.

Wasted 4 years of my life in WoW. Nadam se da niko nece ponoviti moju gresku.
15 godina
neaktivan
dax1974, jesi li uspio popraviti?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: display driver problem

@dax1974  Imam isti problem sa navedenim lapom,istom grafickom i procesorom:-(

Si uspio sto rijesiti?

1
Nova poruka