Acer 5560 - USB 3.0 da ili ne?!

poruka: 12
|
čitano: 3.262
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi,

Da krenem sa pričom o laptopu i usb 3.0 podršci....

U 12. mjesecu prošle godine sam kupio navedeni laptop, točnije ovaj model "ACER Aspire 5560-636G64MNKK LX.RNT0C.006". I na linksovoj stranici u opisu fino piše "USB 3.0" i sad gledam račun i isto piše da ima USB 3.0 podršku. Problem je u tome što je izgleda nema, naime kupio sam si neki usb 3.0 disk i vidim sporo prebacuje...probao sve portove, ništa brzina kao i na usb2.0. Malo sam guglao da vidim kako prepoznati da li računalo ima usb 3.0 podršku, neki od znakova "plavi usb portovi", u device manageru "usb 3.0 driver". A kod mene ništa od toga....

Smiješno ako stvarno nema, sad tko tu prodaje maglu, Links ili Acer?!

Sad šta napraviti? otići u links i da mi rode usb 3.0 port?!

Ako se netko susreo sa sličnim problemom, svaki savjet dobrodošao.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Acer 5560 - USB 3.0 da ili ne?!
17 godina
neaktivan

Koliko ja znam boja portova je 100% pouzdan indikator USB generacije, dakle ako nisu plavi ništa od USB 3.0.

To nažalost nije ništa čudno da su te zajebali, i Asus recimo redovito muti sa specifikacijama, recimo najavi USB 3.0 na nekoj verziji Eee PC-ja a ono bude USB 2.0 na svima, ili samo neki primjerci imaju USB 3.0, recimo 1015PEM su neki sretnici dobili sa USB 3.0 a većina sa USB 2.0, iako je na Asus siteu i na većini webshopova pisalo da imaju USB 3.0. Osim USB-a mute i sa Ethernetom (dobiješ 100 Mbps a piše 1 Gbps) i raznim drugim specifikacijama. Uglavnom nemoš dokazat strogu prijevaru, jer uglavnom kažu "opcionalno", ili "ovisno o lokaciji" itd.

Anyway USB 3.0 nemoš dodat bez žestokog moddinga (trebalo bi lemit novi kontroler na matičnu vjerovatno), osim ako ti taj tvoj model ima ExpressCard slot, onda lako u njega utakneš karticu sa dva USB 3.0 slota, ima ih jeftino...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Enkidu kaže...

Koliko ja znam boja portova je 100% pouzdan indikator USB generacije, dakle ako nisu plavi ništa od USB 3.0.

To nažalost nije ništa čudno da su te zajebali, i Asus recimo redovito muti sa specifikacijama, recimo najavi USB 3.0 na nekoj verziji Eee PC-ja a ono bude USB 2.0 na svima, ili samo neki primjerci imaju USB 3.0, recimo 1015PEM su neki sretnici dobili sa USB 3.0 a većina sa USB 2.0, iako je na Asus siteu i na većini webshopova pisalo da imaju USB 3.0. Osim USB-a mute i sa Ethernetom (dobiješ 100 Mbps a piše 1 Gbps) i raznim drugim specifikacijama. Uglavnom nemoš dokazat strogu prijevaru, jer uglavnom kažu "opcionalno", ili "ovisno o lokaciji" itd.

Anyway USB 3.0 nemoš dodat bez žestokog moddinga (trebalo bi lemit novi kontroler na matičnu vjerovatno), osim ako ti taj tvoj model ima ExpressCard slot, onda lako u njega utakneš karticu sa dva USB 3.0 slota, ima ih jeftino...

Ispod mog laptopa piše "5560-636G64MNKK LX.RNT0C.006" znači model "5560" a ovo ostalo je sad presudno za specifikacije. To ostalo stoji i na računu gdje stoji i "USB 3.0", tako da imam neki dokaz da ovaj laptop treba imati usb 3.0. Imam i print stranice baš ovog laptopa sa specifikacijama. A koliko sam tražio na acerovoj stranici ovaj laptop niti ne postoji, postoji "636G64MNKK LX.RNT0C.001" a moj je sa zadnjim brojem "6". Tako da sam zbunjen i razočaran.

Zvao sam links i oni mi vele da donesem laptop pa će ga oni odnijeti do dobavljača da vide u čemu je problem....a onda sam opet bez laptopa...i tko zna koliko će to trajati i kakav rezultat će biti.

17 godina
neaktivan

Rezultat će biti nikakav, odustani od toga i pomiri se sa sudbinom.

Neće ti oni nadograditi laptop, a bome nemaju čime zamijeniti, čisto sumnjam da postoji identičan model za istu cijenu sa svim istim samo ima USB 3.0.

Gledaj na to ovako - USB 3.0 ili 2.0 nije kvalitativna razlika nego kvantitativna, tj. neće te onemogućiti da nešto radiš (kao što bi te nemanje webcama onemogućilo u Skype videochatu recimo) nego ćeš samo to raditi sporije. Frustriajuće ali da se preživiti.

A to što na računu i na siteu piše nije bitno, nemoš ti od njih izvuć ništa niti bi tužba pomogla, u Americi bi možda ali ovdje ne. Rekoh ti da je Asus isto tako jedan te isti model najavio sa USB 3.0 pa su neki dobili tako a većina USB 2.0, potpuno isti model number i sve, i još sa sporijim Ethernetom...

Mali čovik uvik popuši, tako je to...

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

probaj se pozaliti, reci da da na netu i na racunu stoji usb3.0 pa ako ga nema neka budu fer i ti poklone nesto ovako:

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=016016&id_artikl=014.000.047

njima je zanemarivi trosak a ti si dobio ono sto ti je obecano dok si kupovao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Enkidu kaže...

Zašto da se pomiri sa sudbinom !?

Nije on ratni zločinac. Čovjeka su prevarili, naznačili lažne specifikacije i red je da mu plate penale zbog lažne prezentacije proizvoda a ne da se pomiri sa sudbinom.

Odi u Links i budi pristojno drzak i samouvjeren i reci im da će ih prijaviti HAKOMU zbog prijevare.

Evo scan pismenog odgovora HAKOMA na moj mail koji sam im poslao kad sam imao problema s t-comom u vezi navodnog duga. Lijepo su ih "oprali" pa mi se T-com i pismeno i mailom ispričao.

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.5.2012 10:00 (Budokai).
17 godina
neaktivan
Joey kaže...

probaj se pozaliti, reci da da na netu i na racunu stoji usb3.0 pa ako ga nema neka budu fer i ti poklone nesto ovako:

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=016016&id_artikl=014.000.047

Pa i ja mu rekoh da takvo što kupi ali to ne pomaže ako nemaš ExpressCard slot... Ja bi inače vrlo rado uzeo takvo što za moj Eee PC.

Budokai kaže...
Enkidu kaže...

Zašto da se pomiri sa sudbinom !?

Nije on ratni zločinac. Čovjeka su prevarili, naznačili lažne specifikacije i red je da mu plate penale zbog lažne prezentacije proizvoda a ne da se pomiri sa sudbinom.

Odi u Links i budi pristojno drzak i samouvjeren i reci im da će ih prijaviti HAKOMU zbog prijevare.

Evo scan pismenog odgovora HAKOMA na moj mail koji sam im poslao kad sam imao problema s t-comom u vezi navodnog duga. Lijepo su ih "oprali" pa mi se T-com i pismeno i mailom ispričao.

Koliko ja znam Hakom je nadležan za telekomunikacijske operatere a ne za trgovce informatičkom opremom. Za njih i sve ostale su nadležni državni sudovi, a dok mali čovik kao gore navedeni od njih dobije pravdu dočekat će penziju i potrošiti 10 puta više nego što je vrijednost laptopa...

Svaka ti čast na iskustvu sa T-Scumom, ali imaš li ti iskustva sa privatnim tužbama ?

To što je nešto "red" i ispravno ne znači ništa. I Zamp je potpuno protiv svakog prava, logike i zdravog razuma, pa ga ipak svi kupci svih oblika memorije, vlasnici kafića, hotela i drugi masno plaćaju. Heck, protiv prava je što su devedesetih odi izbacivali ljude iz stanova i otpuštali sa posla zbog pogrešnih krvnih zrnaca, pa opet nikome ništa...

Nije ovo Švedska (nažalost) pa da se uvijek radi ispravno i po zakonu...

16 godina
neaktivan
mladen_87 kaže...

Zvao sam links i oni mi vele da donesem laptop pa će ga oni odnijeti do dobavljača da vide u čemu je problem....a onda sam opet bez laptopa...i tko zna koliko će to trajati i kakav rezultat će biti.

Odi lijepo u Links, kad sam ja vratio u Mikronis laptop koji je imao defekt na aluminijskom finišu, u Kini je napravljen laptop po tim specifikacijama. Dobio je doduše malo drugačiji (bolji) model diskova, proizvođače RAMa i displeja, ali uglavnom - isti. I tebi mogu napraviti ako to distributer bude tražio.

Early adopter
13 godina
protjeran
Enkidu kaže...

Koliko ja znam Hakom je nadležan za telekomunikacijske operatere a ne za trgovce informatičkom opremom. Za njih i sve ostale su nadležni državni sudovi, a dok mali čovik kao gore navedeni od njih dobije pravdu dočekat će penziju i potrošiti 10 puta više nego što je vrijednost laptopa..Svaka ti čast na iskustvu sa T-Scumom, ali imaš li ti iskustva sa privatnim tužbama ?To što je nešto "red" i ispravno ne znači ništa. I Zamp je potpuno protiv svakog prava, logike i zdravog razuma, pa ga ipak svi kupci svih oblika memorije, vlasnici kafića, hotela i drugi masno plaćaju. Heck, protiv prava je što su devedesetih odi izbacivali ljude iz stanova i otpuštali sa posla zbog pogrešnih krvnih zrnaca, pa opet nikome ništa...Nije ovo Švedska (nažalost) pa da se uvijek radi ispravno i po zakonu...

Ma jest, u pravu si za HAKOM, zaletio sam se.

Postoji agencija za zaštitu tržišnog natjecanja zvana AZTN

Ne treba se bojati napisati im mail, jer oni imaju ekipu i za takve "sitne prijevare", jer to prijevara jest, što drugo ?

Treba otići u Links i ako mu ne daju zamjenski odgovarajući proizvod, treba pisati tom AZTN-u i iznenadit će se da državne službe "ipak nešto rade" i pomažu i "malom čovjeku", koliko god je u javnosti percepcija da mi nismo zakonski uređena država.

No, s mojim iskustvom kupovine u Linksu, vjerujem da će dobiti laptop kakav je tražio.

Nemoj mi samo Švedsku spominjati i njihove zakone te njihovu pravnu "uređenost". Pitam se gdje su serveri najveće torrent mašinerije zvane Piratebay.org. {#}

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.5.2012 9:20 (Budokai).
17 godina
neaktivan

Hvala svima na odgovorima i sugestijama. Sutra idem fino u Links pa ćemo vidjeti šta će reći. Dosad sam imao samo pozitvna iskustva sa njima, nadam se da će na tome i ostati...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mladen_87 kaže...

Hvala svima na odgovorima i sugestijama. Sutra idem fino u Links pa ćemo vidjeti šta će reći. Dosad sam imao samo pozitvna iskustva sa njima, nadam se da će na tome i ostati...

Ja sam čekao 3 i pol tjedna da dođe iz Šangaja, al nije mi žao... {#}

Early adopter
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice