Što se tiče Seika, gotovo svaki sportski sat koji sam gledao, tipa Seiko 5 linija, uvijek ima hardlex, nikad safirno. Moram napomenuti da sam Seiko 5 tamo 2011. godine kupio za 100 EUR (SNXS73), a danas Seiko 5 ide za 400 EUR i još uvijek furaju hardlex.
Koji je to Seiko od 180eur sa safirnim staklom?
Kinezi imaju satove sa safirnim staklom i za cca 50eur dok ga Seiko uredno izbjegava staviti na satove i od 500-600-...+ eur.
Seiko Quartz SUR535P1
Seiko SUR459P1
Seiko Solar SNE525P1
Seiko SUR309P1
ima ih još ako treba?
Sve Quartz modeli.
Upravo to.
Što se tiče Seika, gotovo svaki sportski sat koji sam gledao, tipa Seiko 5 linija, uvijek ima hardlex, nikad safirno. Moram napomenuti da sam Seiko 5 tamo 2011. godine kupio za 100 EUR (SNXS73), a danas Seiko 5 ide za 400 EUR i još uvijek furaju hardlex.
To škrtarenje Seika na safirnom staklu mi nikad ne bude išlo u glavu, to im je cca 20€ trošak.
Koji je to Seiko od 180eur sa safirnim staklom?
Kinezi imaju satove sa safirnim staklom i za cca 50eur dok ga Seiko uredno izbjegava staviti na satove i od 500-600-...+ eur.
Seiko Quartz SUR535P1
Seiko SUR459P1
Seiko Solar SNE525P1
Seiko SUR309P1
ima ih još ako treba?
Sve Quartz modeli.
Upravo to.
Upravo to je deal-breaker za većinu na ovoj temi, i općenito za zaljubljenike u satove. Znači i dalje ostaje da je jako teško naći Seikov (ne quartz) sat ispod 400€ da ima safirno staklo. Na quartz modele ih ovdje većina i ne obraća pozornost.
Zašto ne bi obraćali pažnju?
Nakon nošenja solarnog kvarcnog sata ne gledam više nikakve automatike kao niti od čelične izrade.
Trenutno sam na Casio Waveceptor 100, solarni pogon, radijski povezan na atomski sat u Frankfurtu, izrada od titanija + safirno staklo. Sve to za 270€. Jedina mana mu je 5bar/50m vodonepropusnost pa moram paziti da ga skinem kad idem na kupanac.
Idući na listi mi je Citizen Tsuki-yomi ili Casio Oceanus, a Astrone gledam ako me poklopi neka opasna povišica na poslu. Tako da ako naletitne na neke zanimljive solarne kvarce - samo šibajte linkove