U najboljim danima sam zarađivao para za ovakav komp ( oko 6000 kn ) za par sati ! Ali kocka je kurva pa sam i gubio i više za par sati .
prvi sam dobio s 10-ak godina , roditelji naravno , za sadašnji sam zaradio prošlo ljeto , radio sam ocu , konobario cijelo ljeto pa mi je dao para za njega , a imao sam i ušteđenog od prije sa strane , , i više manje sve pare koje dobijem i ustedim uložim u njega , sad cu opet preko ljeta radit pa ce past nesto novih djelova , mozda ce neki rec da mi otac ne bi trebao placati za to sto mu radim ali bolje to nego da zicam starce kao sto vecina radi , ovako se bar dobro osjecam jer je bogme bilo posla proslo ljeto , nije bilo vani navecer :D
Moj prvi zarađeni komp je bio commodore 128, 1985. godine.
Tako da mislim da sam malo zalutao u ovu temu.
Prvim poslom sam ga zaradio nakon "vakulteta", sanjao sam svoju konfiguraciju, a onda sam si ispunio san i pljunio 13 milja kn za komp, to bijaše sad skoro prije 3 godine, malo mi se vilica ukočila kada sam trebo izvalit tolike pare, ali što bi rekli naši stari ... svaka budala ima svoje veselje, no nije mi žao, sam sam si ga zaradio.
Prvu "pilu" sam dobio od staraca..
Ali ovu drugu koju imam sad sam zaradio dok sam isao radit 3 mj. na Cres i mogu rec da sam se osjecao puno bolje i korisnije kad sam si kupio komp od svojih zaradenih para.
Odradio sezonu i zaradio za "kantu" od cirka sedam tisuća kuna, samo sada razmišljam nabavit si novi komp
1.komp mi kupili roditelji, 2.dobio za dobre ocjene, 3.za krizmu i 4.mislim zaraditi
Jedino sto sam sam zaradio je walkman kojeg sam platio 540 kn i krvavo sam radio 3 dana za njega
Moj prvi komp je kupljen tako davno da sse ni ne sjećam koje je to godine (Ajd' dobro, to je bilo '88) bilo. Bio je to ZX Spectrum. Od same pomisli hvata me nostalgija na magnetne trake i kazetar za učitavanje programa, naredbeni redak.... Normalno nisam ga kupio ja.
Sljedeće računalo je bio Pentium I sa 133mhz. Ni to nije bilo baš jučer. Negdje '95g.
Nakon toga je slijedio Athlon, pa neki Sepron.
Danas se nabavljaju komponente tako da se štedi svugdje gdje se može, pa se godišnje uštedi za pokoju komponentu. Moje računalo raste i napreduje polagano. Nikad nije gotovi proizvod.
Umm, planiram zaradit za njega, al ne znam kak do love
Pozdrav,
evo jedno pitanje, kako ste zaradili za svoje (prvo) računalo?
ovo se ne odnosi na one kojiimaju stalna primanja i posao.
evo, ja ću početi od sebe, prvi kompjuter su mi kupili roditelji, drugi sam složio nakon prodaje prvog i uložene nešto ušteđevine, a sad skupljam / radim za IT časopise honorarno i nadam se da ću za jedno godinu dana imati dovoljno novca za 27'' iMac :D... malo po malo - kompjuter po želji.
A vi?
tema več postoji A ti !
http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/nacin-koji-kupili-racunalo/40571.aspx
evo jedno pitanje, kako ste zaradili za svoje (prvo) računalo?
Comodore 64
Maltretirao sam mamu i tatu...........
Nakon toga sam radio sve i svasta da kupim Amigu i tako...ta odvratna navika da radim je ostala. Nemam koga da maltretiram. Sada mene maltretiraju na sofisticiran nacin.
Iste da joj kupim ajfon cetiri