WiFi u Zagrebu

poruka: 3
|
čitano: 8.437
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
offline
WiFi u Zagrebu

Imam kokretna pitanja u vezi WiFi-a u Zagrebu. Naime postoje manje udruge koje imaju svoje wireless nodove, linkove itd. na podrucju Zagreba.

 

Zagreb Wireless (ZNET, Z-Net) je primjer toga sto sam nasao na http://www.znetonline.net/ te jos nekoliko udruga/ica. Zanima me da li tko koristi slicnu stvar te da li ta stvar i dalje funkcionira? Ne mogu naci niti jednu stranicu koja je osvjezena prije manje od 2 godine!

 

Konkretno me zanima da li bi ja mogao se svaki put kada sam vani s laptopom konektirati (pod uvjetom da imam vezu i podatke)? Vidim da ZNET ima tamo jedan nod u obliznjoj ulici negdje oko 100-200m dalje ako je karta tocna.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2009 14:58 (kajmak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
RE: WiFi u Zagrebu

-moraš kontaktirati nekog iz udruge (ekipu iz kvarta...) obično se plača neka godišnja članarina (100-200kn) nakon tog dobiješ pravo pristupa (podatke), npr. WGW je za 'goste' ograničen na 1kb. Ovisi što misliš pod pojnom vani... -šetnja po gradu? Na Jelačić placu imaš wifi Turističke Zajednice (samo info), malo niže (Gajeva/Zrinjevac) je (bio?) Iskonov, za sve ostale (kvartovske) moraš imati neke pristupne podatke i naravno loviti signal. Web stranica služi upravo tome da možeš kontaktirati nekoga.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
offline
WiFi u Zagrebu

Ma mislio sam da li je to u stilu da moras biti ogranicen na samo 1 node (a izgleda da je tako) ili samo mijenjas SSIDove i APove koji svi imaju identicne passove - efektivno imas skoro cijeli grad po WiFi-em.

 

Hvala na informaciji. Budem kontaktirao lokalnog node vlasnika pa na njegov bum se spajao kada izadjem na zrak.

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice