UTP kabel 50m ?

poruka: 7
|
čitano: 5.831
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
UTP kabel 50m ?

Pozdrav, živim u kuči pored starca gdje imamo radnju i kučni internet od 10Mbps, meni dopizdio više Wifi oču kabel, 50 metara bi mi bilo dovoljno modem njihov je na katu ja sam isto na katu, u visini bandere nije problem sprovuč.

Nego me zanima kakav mi točno kabel treba na tu dužinu dali če raditi kako spada, i zaštita od kiše i sunca?

Gledao sam ima za 80kn 50m kabla neki cat5 (to je valjda debljina žica?) http://www.h2-shop.com/TRN-TI9-50EL

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: UTP kabel 50m ?

Izgleda "nikako" a te razne "cat" oznake znače je li kabel po tom standardu (max brzina prijenosa, smanjenje crosstalka, izolacija...) i ne označava debljinu žice.

Inače, UTP po speficikaciji radi do 100 metara (nakon toga ti treba neki switch da "pojača" signal) a pošto ti to planiraš vući po vani, onda ti treba nešto ovako. Možeš ti staviti uvjetno rečeno bilo koji, ali moraš ga zaštiti (u onu plastičnu cijev sa njime, npr.). Ne kupuj te gotove, radije kupi ovakav i sam nakrimpaj konektore (ako nemaš krimpalicu, u chipoteki će ti to napraviti).

Iako, bilo bi najpametnije UTP FTP (foiled) da ne bi bilo čuda kad grmi... Ili čak STP (shielded).

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2015 18:05 (Sum_of_all_fears).
16 godina

-još bolje zakopati ga.. sve što je u zraku kad zagrmi.. + nosivost na udaljenosti + starenje (khrhkost kad sunce isuši kabel i sl.), bar kanalicama po vanjskom zidu..

-kabel duljina.. (standardni 305m kolut) po specifikaciji ide 100m bez potrebe za stabilizacijom (neki swich + struja), ali provjereno, radi čitav kolut bez ikakvih problema.. naravno, ako je vani, nakon nekog vremena (ili više godina) ne mora jednako raditi.. + kvaliteta kabla, krimpanja itd.

+ samo zbog grmljavine, pametnije je ostati na wlanu.. a žica ako se već radi, treba napraviti kvalitetno, jer ... lako se napravi šteta.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2015 18:23 (ihush).
12 godina
neaktivan
UTP kabel 50m ?

Budem onda utp foiled, 2,40kn po metru znači 120, nije strašno, dok mi je ftp pak malo preskup :p Jedinoooo možda bi mi bilo bolje pak uzet onaj šta piše za vanjsku uporabu? Više me brinu vremenski utjecaji koj bi mogli s vremenom sjebati kabel nego grmljavina :p Ima dovoljno visokih kuča i svega s gromobranima, sumnjam da če baš u moj kabel :p

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa FTP je foiled. misliš STP je preskup?

Ne mora grom udariti drito u kabel, dovoljno je da lupi sastrane a u kabelu se stvori dovoljno jaka struja da ošteti nešto. Zato mi onaj za "vanjsku uporabu" nije baš nešto jer po slici. nije ni shielded niti foiled.

Za zaštitu od vremenskih utjecaja, smjesti ga u kanalice gdje možeš a di ne ide, u onu plastičnu narančastu cijev.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
neaktivan
UTP kabel 50m ?

Ako sam dobro shvatio od početka u igri je "neka" bandera što je provedeno po njoj, i samo još pitanje kako mislite da će ga pvc rebrasto crijevo zaštititi od eventualnog groma u blizini.  

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Da čitaš, ne bi te bog...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice