Pozz svima moje pitanje je kad ce pojeftinit Flat na T-com-u i dali se ostale firme kojih ima dosta kao Iskon, Metronet, Optima dali se razvijaju hocu rec dali ce doc takvi jeftini servisi za internet na otoke ili na manja mjesta? Dosta mi je T-com-a koji je skup ko vrag ja sam sad na 10GB placam 150kn više-manje svaki mjesec a u zapadnoj europi internet skoro "badava"!!
Pozz svima moje pitanje je kad ce pojeftinit Flat na T-com-u i dali se ostale firme kojih ima dosta kao Iskon, Metronet, Optima dali se razvijaju hocu rec dali ce doc takvi jeftini servisi za internet na otoke ili na manja mjesta? Dosta mi je T-com-a koji je skup ko vrag ja sam sad na 10GB placam 150kn više-manje svaki mjesec a u zapadnoj europi internet skoro "badava"!!
a što se onda događa sa njegovom konkurenciom

Sanader reče: "neka bude svima brzi internet."
I ništa ne bi!
Ja zivim 2km od grada i nemogu imat dsl, nego sam morao uzet onaj tele 2 shit s kojim mogu 3GB samo downloadat(mogu i vise al puno kosta), sad ja moram molit frendove da mi skinu igrice,filmove jer ja nemogu. Jedva imam dovoljno za to da odem svaki dan na forum, 2-3 puta tjedno na cod 4 multyplayer i pogledat 5 filmica na youtube te skinut ATI CCC,ATT,CPU-z,GPU-z.
Hebes to.
A hebiga........ko nije u zagrebu nije mu bas lijepo...ja to neznam jer sam iz zagreba i imam amisov paket od 4 Mbps ......naravno flat.........al imam par frendova van zagreba koji bi najrade ostavili t-com(sto zbog iskustva sto zbog cijena).............al moram priznati...ni t-com nije sto je nekad bio............
evo malo sam gleda po netu ima iskon internet za van mreže koji se temelji na t-com infrastrukturi možda na to pređem
evo ja u ZG-u nemam nego t-com dostupan, opcina centar... mozda zato kaj Mudri zivi tu u kvartu pa svakodnevno osobno cuva centralu od uhoda (tehnicara) iz drugih ISP-ova :-)
ni meni bas nije malo za placat taj flat, no kad pogledas da za 99 kn ne dobijes skoro nista, a za 79 kuna vise dobijes flat... ipak se isplati... Evo npr. od tih 79 kuna razlike, 35 kuna mjesecno ustedis tako da ne kupis Bug... pa ti preostaje ustedit jos 44 kune, sto je oko 1,5 kn na dan.. nije strasno...
osim toga, mozes si uzet flat na mjesec dana, pa onda jedan mjesec osnovni paket i tako naizmjenicno... pa te ispadne jeftinije... tak sam ja radio jedno vrijeme... ipak se kolko tolko zadovolje apetiti za download-om... pa se nakon toga 1 mjesec izdrzi...
btw. frend koji zivi cca 1,5 km dalje od mene... ima amis, 4 mbit, flat internet, flat telefon prema fiksnoj, veci upload nego na t-com 8 mbit paketu... i to sve placa manje
nego mi placamo samo internet... di je jos telefon... grrr
ostavi se t-coma jer su stavrno preskupi, ja imam 10gb 2mbit i plaćam 138kn a u optimi je flat 1mbit 88kn i optima ima svoju infrastrukturu, dosta ljudi hvali optimu ali ima ljudi koji i nisu baš zadovoljni
recimo moj frend koji živi u ivanić gradu je jako zadovoljan, prije je bio na t-comu i isto je imao početnu brzinu i 10gb kao ja sad a onda je prije 2-3 mjeseca prešao na optimu i sad ima flat-optima i na speedtestu mu nekad bude i do 180kbps a prije mu je na t-comu bilo oko 150kbps i manje pa tko je tu glup a ima sad najmanu brzinu na optimi a meni na t-čmaru sad bude oko 150-170 na speedtestu
nikad ja nisam imao problema s t-comom ali jednostavno su preskupi i čim budem mogao prelazim na optimu jer mi još nije dostupna
ostavi se t-coma jer su stavrno preskupi, ja imam 10gb down-2mbit i plaćam 138kn a u optimi je flat down-1mbit 88kn i optima ima svoju infrastrukturu, dosta ljudi hvali optimu ali ima ljudi koji i nisu baš zadovoljni
recimo moj frend koji živi u ivanić gradu je jako zadovoljan, prije je bio na t-comu i isto je imao početnu brzinu i 10gb kao ja sad a onda je prije 2-3 mjeseca prešao na optimu i sad ima flat-optima i na speedtestu mu nekad bude i do 180kbps a prije mu je na t-comu bilo oko 150kbps i manje pa tko je tu glup a ima sad najmanu brzinu na optimi a meni na t-čmaru sad bude oko 150-170 na speedtestu
nikad ja nisam imao problema s t-comom ali jednostavno su preskupi i čim budem mogao prelazim na optimu jer mi još nije dostupna
Ja sam oduvijek na t-comu, prvi koji mi je bio dostupan.
Radi savršeno, ali je preskup i gledam ka alternativama. Iskreno, strah me je dal će radit tak dobro kao ovo.
Kolko vidim prema nekim providerima se mora napravit neka vpn veza, bazirana na microsoftovim protokolom.
Linux forumi su puno problema s tim, a ja koristim isključivo linux.
I ne treba mi telefon.
Znači tražim jeftin isp, na kojem mi neće pucat veza, koji mi neće nametnut telefon, za koji ne moram konfigurirat vpn ;)
Ima koji takav?
edit:
Dal netko od vas koristi skype za pozive prema fiksnim i mobilnom mrežama, dal se može to u Hrvatskoj?
Kolko vidim Hrvatske nema na popisu podržanih zemalja na stranici skypea.
Ja sam oduvijek na t-comu, prvi koji mi je bio dostupan.
Radi savršeno, ali je preskup i gledam ka alternativama. Iskreno, strah me je dal će radit tak dobro kao ovo.
Kolko vidim prema nekim providerima se mora napravit neka vpn veza, bazirana na microsoftovim protokolom.
Linux forumi su puno problema s tim, a ja koristim isključivo linux.
I ne treba mi telefon.
Znači tražim jeftin isp, na kojem mi neće pucat veza, koji mi neće nametnut telefon, za koji ne moram konfigurirat vpn ;)
Ima koji takav?
edit:
Dal netko od vas koristi skype za pozive prema fiksnim i mobilnom mrežama, dal se može to u Hrvatskoj?
Nikad nisam koristio vpn tako da ne znam točno o čemu se tu radi, ali znam
nekoliko ljudi koji su imali problema s metro carnetom.
I ovdje ima nešto o tome: http://www.linuxzasve.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=294
Bnet ima svoju vlastitu infrastrukturu, optičkih kablova na bacanje, brzina da ti je milina, flat-a, dani sreće i veselja su pred nama (barem za one koji nisu na otocima) stoga trk na njihove stranice! Jawohl!
Moje iskustvo nije podrobno, kako tražiš, pričekat ćemo iskusnije, ali na VoipStuntu sam već dvije godine za razgovore s Njemačkom. Pozivi na fiksnu liniju su besplatni (moraš imati polog od najmanje €10 na njihovom računu), a pozivi na mobilnu mrežu tamo su 20 c/min. Što se tiče telefoniranja u Hrvatsku preko toga programa, koliko se sjećam, preskočio sam takvo istraživanje jer je bilo neisplativo. A i nepraktično. Ne možeš baš uvijek tijekom dana posezati za računalom i razgovorima preko PCa za svaki telefonski poziv, totalno nepraktično i stoga ne baš isplativo.
Bnet ima svoju vlastitu infrastrukturu, optičkih kablova na bacanje, brzina da ti je milina, flat-a, dani sreće i veselja su pred nama (barem za one koji nisu na otocima) stoga trk na njihove stranice! Jawohl!
Nama koji imamo nesto od t-coma , nece doci pojeftinjenja iz europe za jos 100 god. Ja imam bezicni internet od t-mobila 3Gb jbn-a 300kn plus ja nemogu proc ispod 5.5gb mjesecno placam lopovima 550kn interneta -pa gje to ima jos, i to sam se zjebo sto sam uzeo dok nije bilo ni kod vipa a ni od tele2 stickova. sad nemogu prec na njih zato sto po prekidu ugovora moram isplatit tmobilu najmanja tarifa100kn+ostalo mjeseci=2000kn, tako da mogu jepo pusit kirac 2 god. dok im ne ispltim preko 10000kn
Nama koji imamo nesto od t-coma , nece doci pojeftinjenja iz europe za jos 100 god. Ja imam bezicni internet od t-mobila 3Gb jbn-a 300kn plus ja nemogu proc ispod 5.5gb mjesecno placam lopovima 550kn interneta -pa gje to ima jos, i to sam se zjebo sto sam uzeo dok nije bilo ni kod vipa a ni od tele2 stickova. sad nemogu prec na njih zato sto po prekidu ugovora moram isplatit tmobilu najmanja tarifa100kn+ostalo mjeseci=2000kn, tako da mogu jepo pusit kirac 2 god. dok im ne ispltim preko 10000kn
Eto vidiš a ja moram na T-com jer mi nema druge btw a kad bi se ikljuci iz t-coma imam ugovor od 18 mjeseci koliko bi me to koštalo imam 10 GB za promet dakle placam 135 kn ja mislim .dali to ide po pricipu 135 * 18=2430kn
evo malo sam gledao po internetu i naisao sam na optiku kabel tv
http://www.oktv.hr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
i izgleda da imaju jako brzi internet i dosta su jeftini ( npr. 2mb flat zasamo 9 kn ) da li itko korisit njihovu mrezu??
Moje iskustvo nije podrobno, kako tražiš, pričekat ćemo iskusnije, ali na VoipStuntu sam već dvije godine za razgovore s Njemačkom. Pozivi na fiksnu liniju su besplatni (moraš imati polog od najmanje €10 na njihovom računu), a pozivi na mobilnu mrežu tamo su 20 c/min. Što se tiče telefoniranja u Hrvatsku preko toga programa, koliko se sjećam, preskočio sam takvo istraživanje jer je bilo neisplativo. A i nepraktično. Ne možeš baš uvijek tijekom dana posezati za računalom i razgovorima preko PCa za svaki telefonski poziv, totalno nepraktično i stoga ne baš isplativo.